Bouvier des flandres: dog breed profile

Bouvier des Flandres

Bouvier des Flandres er en trygg og kraftig hund med en grov jakke og en stor, solid bygning. Rasens skjegg er en av sine særegne egenskaper. Faktisk betyr rasen nederlandsk kallenavn, Vuilbaard, "skittent skjegg."Brouvieren er en stor, robust herdinghund som er intelligent og smidig. Fremfor alt er denne rasen en lojal følgesvenn som foretrekker å være med sitt folk.

Raseoversikt

Gruppe: Herding

Høyde: 23.5 til 27.5 inches på skulderen

Vekt: 70 til 100 pounds

Frakk og farge: Lang, shaggy, grov dobbeltjakke i svart, salt og pepper, grå, fawn eller brindle

Forventet levealder: 10 til 12 år

Kjennetegn på Bouvier des Flandres

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetMedium
BarnevennligHøy
KjeledyrvennligLav
Trening behovHøy
LekenhetHøy
EnerginivåHøy
TrenbarhetMedium
IntelligensHøy
Tendens til å bjeffeHøy
Mengde sheddingLav

Historien om Bouvier des Flandres

Bouvier des Flandres stammer fra Belgia hvor den ble utviklet som en multi-purpose farmhund i slutten av 1800-tallet. De antas å ha blitt oppdrettet fra irske ulvhunder, skotske deerhounds og lokale gårdshunder. De ble brukt som droovers, utkastdyr og beskyttere. Rasen har vært kjent som en utmerket storfeherder, som er meningen med det franske ordet Bouvier. Kallenavn for rasen inkludert vUilbaard (skitten skjegg), Koehond (kuhund), og Toucheur de Boeuf (storfe driver).

Ved begynnelsen av det 20. århundre hadde Bouvier vokst i popularitet. En offisiell rase standard ble etablert i 1912. Verdenskrigen jeg og slagmarkene i Belgia nesten tørket rasen ut fordi de ble brukt til militære formål. Heldigvis holdt noen overlevde og entusiaster rasen går.

Bouvieren ankom i USA på slutten av 1920-tallet og ble anerkjent av American Kennel Club (AKC) i 1929. I Belgia krever tittelen på en mester fortsatt at hunden har vunnet en arbeidshundkonkurranse.

Bouvier de FLANDRES CARE

Brouvieren krever hyppig og intensiv grooming For å holde den shaggy jakken i god form. Løse hår er beholdt i dobbeltjakken og må kammeres ut. Mangel på riktig grooming kan føre til alvorlig matting. Dette kan innebære turer til en profesjonell groomer. Noen eiere foretrekker å holde kappen trimmet kort, men du vil trenge en groomer som vet den riktige måten å trimme denne hunden, eller du vil ikke få det riktige utseendet. Selv om de groomingskravene til Bouvier er høy, er en fordel for kappetypen at den kaster veldig lite.

Du finner denne hundens frakk vil naturligvis plukke opp rusk fra daglige turer. Dermed må du tilbringe litt tid etter hver treningsøkt som renser hunden din og huset ditt fra det som vil spore i.

Bouvieren er drevet og intelligent. Som de fleste herding hunder, har det en sterk byttedyr. Derfor krever rasen et solid fundament av lydighetstrening og streng disiplin. Dette er en veldig stor hund som kan være vanskelig å håndtere uten god trening.

Bouvieren ser ut til å være rolig og avslappet tilbake, men rasen krever fortsatt daglig trening. En inngjerdet hage er gunstig, men spille økter og turer er fortsatt veldig viktige. Etablere en daglig rutine av turer og lek for å gi både fysisk trening og mental stimulering til din Bouvier. Du kan finne sin naturlige herding instinkt sparker inn for å besøke deg når du går sammen.

Bouvieren kan gjøre et fantastisk kjæledyr for mange typer husholdninger, men denne rasen er ikke for alle. Vær forsiktig rundt katter og andre mindre dyr til du har en god ide om din Bouvier`s Prey Drive. Bouviers vil gjøre det beste med mindre dyr når de har blitt reist sammen.

Denne rasen kan komme godt sammen med barn, men vær oppmerksom på at det kan prøve å beslutte dem, spesielt små barn. I tillegg kan unge bouviers kanskje ikke innse sin størrelse og banke over små barn. Konsekvent og strukturert trening sammen med trening er nøkkelen. Å øke denne rasen kan resultere i en lang, glad og tilfredsstillende følgesvenn. Bouvier des Flandres er en lojal, vennlig hund som krever menneskelig følgesvenn.

En Bouvier trenger samhandling med sin familie, så det er ikke best igjen alene i lange perioder. Ellers kan hunden din utvikle atferd som å tygge og bjeffe. Bouviers er reservert rundt besøkende og fremmede. Hvis ikke riktig sosialisert, kan denne rasen bli altfor beskyttende eller sjenert.

Vanlige helseproblemer

Ansvarlige oppdrettere forsøker å opprettholde det høyeste rase standarder Som etablert av kennelklubber som AKC. Hunder oppdrettet av disse standardene er mindre tilbøyelige til å utvikle arvelige forhold, men noen arvelige helseproblemer kan forekomme i rasen, inkludert:

Diett og ernæring

Bouviers bør mates to måltider per dag med totalt 3 til 5 kopper tørr hundemat, med beløpet bestemt av hundens spesifikke behov og aktivitetsnivå. Som en stor rase er de utsatt for oppblåsthet og mage torsjon, som kan skje hvis de gir ned maten eller spiser for mye på en gang. Dette er en medisinsk nødsituasjon.

Bouvier des Flandres valper trenger et kalorisk diett for å sikre at de ikke vokser for fort, noe som kan gjøre dem mer utsatt for beinforstyrrelser.

Bouviers er kjent for luktende flatulens. Overvåk hundens vekt for å sikre at den ikke blir overvekt, som vil predisponere det til flere helsemessige forhold. Din hunds behov vil forandre seg gjennom hele levetiden. Du bør diskutere dette med veterinæren din for å få anbefalinger for fôringsplaner, mengde mat, type mat og trening.

10 gigantiske hunderaser som gjør store kjæledyr
Fordeler
  • En sjelden rase og tydelig utseende

  • Naturlig drevet og intelligent

  • En lojal følgesvenn

Ulemper
  • Spesifikke grooming behov

  • Sterk byttedyr

  • Krever et høyt nivå av fysisk og mental stimulering

Hvor å adoptere eller kjøpe en Bouvier des Flandres

Private oppdrettere av Bouvier des Flandres hunder kan bli funnet rundt om i landet. Disse hundene har en tendens til å være ganske dyre, spesielt når du kjøper en renraset hund fra en erfaren oppdretter.

  • De American Bouvier Rescue League er en ideell organisasjon dedikert til å finne ansvarlige og kjærlige hjem for feilplassert, forsømt og uønskede Bouviers.

Flere hunderaser og videre forskning

Som med enhver rase, hvis du tror Bouvier des Flandres er riktig for deg, sørg for å gjøre mye forskning før du får en. Snakk med andre Bouvier des Flandres eiere, anerkjente oppdrettere og redningsgrupper for å lære mer.

Hvis du er interessert i lignende raser, se på disse for å sammenligne fordeler og ulemper:

Det er et bredt utvalg av Hunderaser å velge fra. Med en liten undersøkelse kan du finne den rette til å bringe hjem.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Bouvier des flandres: dog breed profile