Gammel engelsk sheepdog: dog breed profile

Gammel engelsk Sheepdog stikker ut tungen

Enten du trenger en Arbeidsgårdshund eller en koselig familie kjæledyr, du vil være fornøyd med en gammel engelsk sauedog ved din side. På hundeparken stjeler gamle engelske sheepdogs alltid showet takket være deres adorably rotete frisyrer. Deres boblende personligheter gjør dem bare kutter.

Under deres shaggy, Fluffy Coat, Disse hundene er alle muskler. Gamle engelske Sheepdogs dukket opp fra tidlige typer herding hunder i England, hvor de historisk hjalp bønder drive storfe og sauer til markedet.

Gamle engelsk saepdogs er den opprinnelige "shaggy hunden."De er søte, lekne, sosialt og lydige. Som med noe kjæledyr, Sheepdogs krever en oppmerksom og Ansvarlig eier hvem vil gi dem den kjærligheten de trenger for å trives.

Raseoversikt

Gruppe: Herding Group (AKC)

Høyde: 22 tommer og opp (menn) - 21 inches og opp (kvinner)

Vekt: 60 til 100 pounds

Frakk og farger: Dobbeltjakke, vanlig hvit med grå markeringer - Personer kan også vise grizzle, Merle, og enhver nyanse av blå fargestoffer.

Liv Forventning: 10 til 12 år

Kjennetegn på den gamle engelske Sheepdog

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetHøy
BarnevennligHøy
KjeledyrvennligMedium
Trening behovMedium
LekenhetHøy
EnerginivåMedium
TrenbarhetMedium
IntelligensHøy
Tendens til å bjeffeMedium
Mengde sheddingHøy
Grooming behovHøy

Historien om den gamle engelske Sheepdog

Eksperter spekulere på stamtavlen av den gamle engelske Sheepdog, som kranglet over som raser det ned fra i Europa. Det er en håndfull hunder, som Scotch Bearded Collie og Fransk Briard, som kan spille en rolle i Sheepdogs forfedre, men en endelig blodlinje er ikke bestemt.

Den gamle engelske Sheepdog er en ganske moderne rase som først kom fram i England på 1800-tallet. Bønder brukte dem som "Drover hunder," kjører husdyr til markedet samt trekke vogner og vogner. Drover hunder er kjent for sin utholdenhet, stabilitet og mot.

Eiere ofte docket sine haler å bevise at de jobbet hunder, som ga gamle engelsk sauer kallenavnet "Bob" eller "Bobtail."Old English Sheepdogs er født med en hale, men oppdrettere docker dem ofte når de er noen dager gamle.
De American Kennel Club anerkjente denne rasen som medlem av Herding-gruppen i 1888 og gamle engelske Sheepdogs ble raskt en vellykket showhund og elsket kjæledyr.

Gammel engelsk sheepdog omsorg

Treningskravene varierer mellom gamle engelske sheepdogs. Denne rasen er på ingen måte en sofa potet, men er glad for å laze rundt meste parten av tiden. Til tross for det krever de noen vanlig øvelse Minst en gang om dagen. Daglige turer vil holde dem lykkelige og en ekstra utendørs spillesesjon er enda bedre for denne hoppesen. Gamle engelske Sheepdogs elsker å jobbe og herding, så en rousing spill av henting eller hold deg unna er en av deres favorittaktiviteter.

Disse hundene har vanligvis gode innenfor oppførsel, så deres lekerhet er vanligvis ikke et problem når det er på tide å slå ned innendørs. Det er en hard linje mellom spilletid og slappe av tid og gamle engelske sauer vet det godt.

Disse hundene kommer godt sammen med barn og andre dyr når de får skikkelig sosialiseringstrening i løpet av hvalpyhood. De har en vennlig demeanor og er ikke vanligvis sett bjeffer eller vokter deres territorium, men kan være beskyttende når det er nødvendig. Med hensyn til andre Oppførselstrening, Old English Sheepdogs er ganske lydhør overfor trening som gir positiv tilbakemelding ved hjelp av belønninger som godbiter eller kjærlighet.

Denne rasen er et varsel og responsivt, noe som gjør opplæringen enklere, men det er også en rase av uavhengige tenkere. Gamle engelske Sheepdogs kan til slutt komme opp med en måte å oppføre seg slik de foretrekker i stedet for måten du har trent på dem. Når du trener den gamle engelske Sheepdog, er det viktig å være en fast leder og praksis konsistens under øvelser, så uavhengig tenkning er mindre sannsynlig.

Bare å se på den voluminøse moppen av den gamle engelske Sheepdog er nok til å lage en groomer shudder. I virkeligheten er grooming disse hundene like vanskelig som grooming noen annen langhåret hund. Deres frakk er høyt vedlikehold og grooming kan være tidkrevende, men er avgjørende for å opprettholde en lykkelig og sunn Sheepdog. Prospective Old English Sheepdog-eiere bør huske på forpliktelsen til regelmessig grooming som kreves.

Fordi deres hår er langt og utsatt for tangles, Daglig børsting oppfordres. Dette vil holde hundens frakk sunn og fri for knuter og matting som kan samle smuss og bakterier. Daglig børsting vil også hjelpe deg med å håndtere sin tunge shedding. Regelmessig børsting vil også hindre deg i å måtte gå til en dyr, profesjonell groomer. Hvis matter vises, må de ofte bli kuttet ut eller barbert. potensielt farlige oppgaver som er best igjen til en proff.

Mange eiere foretrekker fortsatt å ta sine gamle engelske sheepdogs til en profesjonell, da bading disse store valpene kan virke skremmende. Bare sørg for å finne en ansvarlig groomer opplevd med langhårede hunder.

Vanlige helseproblemer

Noen helseproblemer som kan forekomme i gamle engelske Sheepdogs inkluderer:

  • Hip dysplasi (unormal dannelse av hofteleddet som kan føre til lameness)
  • Øyeforhold
  • Hypothyroidisme (Lav skjoldbruskfunksjon som kan forårsake problemer med en hundes kappe, hud og aktivitetsnivå)
  • Oppblåst (en tilstand som forårsaker en hunds mage til vri og kontrakt, som fører til døden)

Gode ​​oppdrettere vil ha sine valper screenet for disse forholdene og kunne bekrefte helsen til hundens foreldre, så det er viktig å være oppmerksom på disse resultatene når de plukker ut din gamle, engelske Sheepdog.

Regelmessig grooming kan forhindre helseproblemer, som felles problemer og infeksjoner, så det er viktig å holde sheepdogen ren og børstet. Håret deres kan ofte blokkere sin visjon, så hold dette området trimmet etter behov.

Riktig fôring kan også bidra til å forhindre problemer, spesielt de som resulterer i å spise for fort. Hvis du oppdager rask å spise, er et problem med kjæledyret ditt, se på sakte feederboller eller vurdere å mate dem mindre, hyppigere måltider for å tillate langsommere fordøyelse.

Helseforhold er ofte vanskelig å oppdage i en voksende valp, så det å velge en oppdretter dedikert til helse er den beste måten å sikre at din gamle engelske Sheepdog er i god form.

Diett og ernæring

Å holde bevisst på en gammel engelsk Sheepdogs diett er utrolig viktig. Hundens shaggy jakke kan ofte gjøre det vanskelig å se vektøkning, så å holde dem på et konsistent og næringsrikt kosthold vil enormt bidra til å forhindre fedme og andre negative helseeffekter knyttet til vektøkning.

Sjekker ut hunden matgangen kan være skummelt-det er så mange merker, men Hvilken er best for din pooch? Det kan være vanskelig og tidkrevende å bosette seg på en. Bestem om en bestemt mat vil være egnet for din gamle engelske Sheepdog ved å se på ingrediensene og proteininnholdet. Det beste kostholdet vil inkludere magert kjøtt høyt i protein, som kylling eller kalkun, og andre hele matvarer. Fordi gamle engelske sheepdogs ikke overskridende aktive, bør fettinnhold være minimal.

Valget mellom mate hunden din Våt eller tørr mat kan være en utfordrende. Tørr kibble oppfordrer tygge og renser hundens tenner mens de spiser, og hermetisert våt mat er lettere på fordøyelsessystemet og er en effektiv måte å få mer vann i kjæledyrets system. Veterinærer anbefaler ofte å bruke hermetisert våt mat som et tillegg til tørr kibble. Bruke de to i kombinasjon vil tilfredsstille din furrige venn mens du opprettholder helsen.

Beløpet du kan mate kjæledyret ditt varierer. Noen eiere holder seg til en en-feed-en-dagers rutine mens andre lener seg mot flere små måltider hele dagen. Dette vil avhenge av dine individuelle hundens preferanser. Noen hunder faktisk oppkast fra sult når de bare blir matet en gang om dagen, men andre vil nekte å spise så ofte. Snakk med veterinæren din om den beste rutinen for hunden din og eksperimentere med dem for å sikre at deres kosthold er en god passform.

Hvis du finner deg selv trenger å bytte hundemat, sørg for å gjøre det sakte over en periode på noen få uker, slik at fordøyelsessystemene kan justere.

Oppdag de 12 fluffiest hundene raser noensinne
Fordeler
  • Flott familie kjæledyr

  • Tolerant av kaldt klima

  • Lærer fort

Ulemper
  • Omfattende grooming behov

  • Vanskelig å gjenkjenne vektøkning under sin voluminøse frakk

  • En uavhengig tenker - kan avvike fra utdannet oppførsel

Hvor å adoptere eller kjøpe en gammel engelsk Sheepdog

Den gamle engelske Sheepdog Club of America (Oesca) anbefaler å kjøpe valper fra ansvarlige oppdrettere som reiser sine hunder i samsvar med AKC Standard. Sjekk for å være sikker på at oppdretteren vil erstatte eller refundere kostnaden for valpen hvis det er funnet å ha en livstruende feil.

Oppdrettere vil gi skriftlige instruksjoner om fôring, helse, opplæring og grooming, samt sørge for at valpen er:

  • Fri for hip dysplasi, øyefeil og interne parasitter
  • Oppdatert med vaksinasjoner fra vanlige sykdommer
  • Minst åtte ukers alder
  • Garantert mot arvelige feil

De Oesca gir henvisninger til ansvarlige oppdrettere, så vel som en katalog over redningsorganisasjoner i hele U.S.

Flere hunderaser og videre forskning

For å avgjøre om denne hoppelsen, beskyttende herding hunden den beste passformen for deg, vurder din livsstil og engasjementsnivå før du velger din neste furry venn. Gamle engelsk saepdogs gjør fantastiske kjæledyr, men krever også tid og ressurser for trening og grooming.

Sjekk ut noen av våre andre hunder rase profiler for lignende kjæledyr før du velger:

Hvorfor stoppe der? Det er rikelig med Hunderaser å lære om før du blir forelsket i din egen.

Se nå: 12 gigantiske hunderaser og hva som gjør dem spesielle

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Gammel engelsk sheepdog: dog breed profile