7 Walisiske hunderaser for hunden fans

Pembroke Welsh Corgi står på en logg i høstbladene

Alle hundene fra Wales har en ting til felles - en mektig fortid-hver hadde en jobb å gjøre som herders, Vermin Catchers, Otterhounds, jegere, eller spillet retrievere. De fleste av de walisiske rasene har sterke arbeidsstasjoner og har en tendens til å være energisk. Et flertall vil være best egnet til boliger som liker å lede en aktiv livsstil. Flere raser har gått utdød i det siste århundre, men syv fra Wales i den vestlige delen av U.K. Fortsett å trives.

Corgis er de mest populære av de walisiske hundene raser. Korte ben og myke butter til side, historien til disse hardt arbeidende herding hundene dateres tilbake til 1107 a.D., Når vikingene brakte sine furrige etterkommere til Pembrokeshire-området i Wales. Denne hunden er en av verdens eldste (og korteste) herding hunder.

De fleste av de walisiske hundene ble avlet for å gjøre oppgaver - de fleste av dem er energiske, drevne og trives Running trening og utfordringer. Før du får en hund, sørg for at du kan møte den aktuelle hundens fysiske og mentale behov, ellers kan du ende opp med en hundekammerat som blir deprimert eller ødeleggende rundt huset.

Her er syv walisiske hunder som bor på i hjerter, sinn og boliger i Wales og resten av verden.

01 av 07

Corgi betyr "dverg hund" i walisisk. Av de to Corgi-typene er Pembroke den mest populære. De er i de øverste 20 raser rangert av AKC og har nådd Internett berømmelse på sosiale medier. De har en rik historie som allsidig herding, vokter og følgesvenn. Deres moderne popularitet kan også i stor grad tilskrives Queen Elizabeth II. Hun er en ivrig entusiast av rasen.

Til tross for sine korte ben og squat utseende, er Pembroke Corgis en strålende og energisk rase, noe som gjør dem gode Hundesport konkurrenter. De kan være forsiktige med fremmede og er noen ganger territoriale. De kan være PROPRUNIC SHEDDERS, så folk med allergier vil kanskje passere på denne hunden hvis du bestemmer deg for en hund for hjemmet.

Raseoversikt

Gruppe: Herding (AKC)

Høyde: 10 til 12 tommer

Vekt: 24 til 30 pounds

Frakk og farge: Middelslengde dobbeltjakke i svart og tan, rød, sabel eller fawn med hvite markeringer

Forventet levealder: 12 til 13 år

  • 02 av 07

    Welsh Springer Spaniels er nære slektninger til de mer populære Engelsk Springer Spaniel. Den karakteristiske røde og hvite walisiske springeren ble eksplisitt utviklet i det 18. århundre av Gentry ved hjelp av jakthunder på deres eiendommer. De er entusiastiske, drevne, sterke svømmere og har ivrige neser. De lager gode familiehunder hvis du leder en aktiv, utendørs livsstil. Disse hundene trenger mye trening og anrikning, og de kan være ganske hoppende for en familie med små barn. Welshies danner sterke vedlegg til deres folk og blir utsatt for separasjonsangst Hvis de er igjen alene for lange strekninger av dagen.

    Raseoversikt

    Gruppe: Sporting (AKC)

    Høyde: 17 til 19 tommer

    Vekt: 35 til 55 pounds

    Frakk og farge: Myk, rett, flatt frakk, med noen fjær og rødt med hvite markeringer

    Forventet levealder: 12 til 15 år

  • 03 av 07

    The Cardigan Welsh Corgi hagler fra kystnære Cardiganshire-regionen i landet og ble også verdsatt for sin herding og vokteregenskaper. I motsetning til sine Pembroke Corgi-slektninger, har Cardigan en lang, full hale, og de er også større og tyngre sett og kommer i flere frakkfarger. Cardigans er hengiven og leken med sine familier, men de kan være prolifiske barkers og forsiktige rundt fremmede. De er smarte, mat-orienterte hunder, og de fleste svarer godt på Positive forsterkningsmetoder.

    Raseoversikt

    Gruppe: Herding (AKC)

    Høyde: 10.5 til 12.5 tommer

    Vekt: 25 til 38 pounds

    Frakk og farge: Middels lengde, tett, vannbestandig dobbeltjakke som kommer i rød, sabel, brindle, svart eller blå meste, med eller uten hvite markeringer på nakken, brystet, bena, nesen, halen og ansiktet

    Forventet levealder: 12 til 15 år

  • 04 av 07

    Den walisiske terrieren er en gammel terrier rase som steg i popularitet i det 18. århundre for å være allsidig, tenacious, bestemte skadedyr. De var populære hos jegere og bønder i det robuste walisiske landskapet. Disse små hundene har store, spunky personligheter og er ikke det beste valget for en nybegynnerhund, med mindre du er en utfordring og vil være dedikert til trening. De er energiske, assertive, uavhengige og lekne, som krever rikelig med trening og berikelse. De har en høy prey stasjon og kan ikke være egnet til å leve med små furries.

    Raseoversikt

    Gruppe: Terrier (AKC)

    Høyde: Rundt 15 tommer

    Vekt: Rundt 20 pund

    Frakk og farge: Tett, hard, wiry jakke med en myk og kort underlag med brunbrun og svarte markeringer, men skyggelegging kan variere

    Forventet levealder: 12 til 15 år

    Fortsett til 5 av 7 nedenfor.
  • 05 av 07

    SeyLyhams, selv om en gang veldig populær, er nå en av de sjeldneste av alle Terrier raser. De ble utviklet i det 19. århundre av den rike eiendomseieren av Sealyham House i Wales, som ønsket en liten, tålmodig, hardy hund som kunne støtte sine Otterhounds i å spyle ut pesky otters fra deres elvebredden - de ble depleterende av elver av fisk.

    De er en hengiven, lekfull, lavenergi terrier med lav shedding coat. De viser typisk terrier stædighet, er utsatt for vakt oppførsel, og ha en høy prey stasjon. Deres popularitet økte i USA i midten av det 20. århundre da Hollywood kjendiser, som Humphrey Bogart og Cary Grant, var tiltalende eiere. Gjennom årene har deres popularitet redusert, noe som gjør dem til en truet innfødt rase.

    Raseoversikt

    Gruppe: Terrier (AKC)

    Høyde: Rundt 10.5 tommer

    Vekt: 21 til 24 pounds

    Frakk og farge: Liten, muskuløs, solid og lavt sett, med et bredt hode og fullt skjegg - de har en myk, tykk underlag og hard wiry topcoat som vanligvis kommer i alle hvite eller med sitron. Tan eller Badger Markering rundt ørene og ansiktet

    Forventet levealder: 12 til 14 år

  • 06 av 07

    Welsh sheepdog

    Den walisiske Sheepdog er en herding rase som er felles mot nord og sentrale Wales. I motsetning til andre herding hunder, kan de jobbe selvstendig, uten veiledning av en hyrde. De kan corral sau, geiter, griser og hester over det walisiske landskapet. Border Collies har blitt populære i regionen og har drevet ned tallene på rasen. En unik kvalitet av walisiske Sheepdogs er at de er beskrevet som løsøyne, ikke å fikse lageret med blikket som den sterke øyne grensen Collie. Loose-eyed hunder kontrollerer flokken med sin tilstedeværelse i stedet for deres intense, faste stirre. Det walisiske Sheepdog-samfunnet dannet i 1997 for å gjenopplive rasen og holde befolkningen sunn.

    Raseoversikt

    Gruppe: Ikke anerkjent av en klubb

    Høyde: 16.5 til 17 tommer

    Vekt: 36 til 40 pounds

    Frakk og farge: Kort eller lang kappe, ofte med en tett underjakke, som kommer i svart, brunbrun, rød eller blå merle

    Forventet levealder: 12 til 15 år

  • 07 av 07

    Walisisk hund

    Den walisiske hunden er en innfødt rase til de britiske øyene - det ser ut som en engelsk foxhound. Fra middelalderen ganger gjennom den tidlige delen av det 20. århundre, sang Bards Odes praising hounds egenskaper. Den walisiske hunden er en duft jakt hunden som hunter i pakker og har tilpasset det steinete, fjellrike terrenget i Wales. Det er raskt, har utholdenhet, og kan nesten "snakke" ved å bruke spesifikke vokaliseringer med pakken og jegeren. Selv om revjakt er nå forbudt, deltar rasen fortsatt i dragjakt, en produsert form for jakt (uten å drepe en rev på slutten). En rolig og vennlig rase, de gjør også gode husdyr. De er vanskelig å trene og krever konsistens og fast veiledning, men er ekstremt lojale, milde og tolerante med små barn og andre dyr.

    Raseoversikt

    Gruppe: Scenthound (UKC) - ikke anerkjent av AKC

    Høyde: 24 inches

    Vekt: 70 til 75 pounds

    Frakk og farge: Frakk er hardt og wiry, rød med hvite flekker.

    Forventet levealder: 10 til 13 år

  • Raser å unngå

    Hvis du leter etter en walisisk hund, løper de delte egenskapene gjennom dem: de er spritel, intelligente og formåldrevne. Motsatt av walisiske hunder, finner du lave vedlikeholdshunder som trenger minimal trening og foretrekker å sove dagen bort. Disse raser er Chihuahuas, Mastiffs, og Franske Bulldogs. Kanskje mer passende beskrevet som lapdogs og sofa poteter, disse hundene krever fortsatt trening og følgesvenn, men er mindre stresset enn andre raser hvis de ikke får konstant oppmerksomhet og tonnevis av utendørs tid.

    Lav vedlikeholdshunder for opptatt eller lat mennesker
    Del det i det sosiale nettverket:

    Løp
    » » 7 Walisiske hunderaser for hunden fans