Mastiff: full profil, historie og omsorg

Mastiff slapper av utenfor

Mastiffen, opprinnelig fra England, er en av de største hunderrasene i verden. Denne enorme hunden er storbenet og muskuløs med en edel, mild og lojal disposisjon. Mastiffs er veldig milde følgesvenner og familiebeskyttere som mangler aggresjon, noe som gjør dem nydelig familie kjæledyr. Disse modige, men velmenne hundene kan gjøre det bra i de fleste husholdninger. Du trenger ikke et stort hjem for å ha denne gigantiske hunden, men du trenger litt ekstra plass (spesielt på grunn av den lange halen). Dessverre, som andre gigantiske hunderaser, Levetiden til Mastiffen har en tendens til å være kortere enn den gjennomsnittlige hunden. Men med riktig omsorg, kan du hjelpe din mastiff til å leve et fullt, sunt liv.

Raseoversikt

Gruppe: Jobber

Høyde: 30 inches og opp (hanner) - 27.5 tommer og opp (kvinner)

Vekt: 150 til 220 pounds (hanner) - 120 til 180 pounds (kvinner)

Frakk og farge: Kappen er kort og slank. Farger er fawn, aprikos eller brindle, alle med en mørk maske på nesen, ørene og nesen.

Forventet levealder: 10 til 12 år

Egenskaper av mastiffen

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetHøy
BarnevennligHøy
KjeledyrvennligLav
Trening behovHøy
LekenhetHøy
EnerginivåMedium
TrenbarhetLav
IntelligensLav
Tendens til å bjeffeLav
Mengde sheddingMedium

Historien til mastiffen

Mastiffen hagler fra England, hvor den har blitt oppdrettet i over 2000 år. Imidlertid kan mastiffen (eller dens forfedre) spores tilbake til oldtiden, med skildringer på egyptiske monumenter og nevner av Caesar når han invaderte Storbritannia.

Selv om det er historisk sett som en arbeidstaker og vakthund, dessverre, ble denne fantastiske rasen på en gang brukt til å kjempe, inkludert i gladiatoriske kamper mellom mennesker og andre dyr. Senere ble de omtalt i Dogfights, så på Westminster i London. Dagens Mastiff er en elsker, ikke en fighter, og U.K. forbudt dogfights i 1835. Nåværende linjer av Mastiffs stammer fra 1800-tallet da de ikke lenger ble oppdrettet for aggressivitet.

Mastiffs har kanskje blitt brakt til USA for over 200 år siden, men de ble ikke offisielt anerkjent av American Kennel Club (AKC) til slutten av 1800-tallet. Rasen er referert til som den gamle engelske mastiffen, den engelske mastiffen, eller bare mastiffen.

Den siste registrerte tyngste hunden i verden var en engelsk mastiff som heter Aicama Zorba av La Susa, som veier 343 pounds og stod 37 tommer på skulderen, som registrert i 1989 "Guinness bok av poster."Denne posten vil forbli stående som organisasjonen avsluttet å gjenkjenne rekordstørrelser for kjæledyr i 2000.

Mastiff omsorg

Mastiffen har en kort frakk som vanligvis trenger litt mer enn rutine grooming (vanlig børsting, bading og spiker trimming). Denne rasen er en moderat høy shedder. I tillegg skal mastiffens ører og ansiktshudfolder (hvis tilstede) holdes rent og tørt. Mastiffs er kjent for å salivere ganske mye - de kan dele sin kule når de rister på hodet, så hold kastet rags hendig.

Som alle hunder, riktig opplæring og sosialisering er begge viktige for mastiffen. Dette er spesielt viktig på grunn av gigantisk størrelse av denne rasen. Nøye oppmerksomhet bør gis til forebygging av hopping og leash-trekking. Du bør sosialisere en mastiff godt, så dens naturlige beskyttelsesevne er hensiktsmessig, og det blir ikke overbeskyttende rundt besøkende.

Generelt er Mastiffs ganske fulle (men ikke listløse). Yngre hunder er mer lekne, men en endearing kvalitet på alooflasiteten utvikler seg ofte som de modnes. Rutine trening vil bidra til å holde din mastiff passform og motivert.

Som en stor rase gjør Mastiffs bedre i kjølig vær enn i varmt vær. Tren din mastiff under den kule delen av dagen om sommeren. De gjør veldig godt innendørs, selv i en leilighet, eller et hus med inngjerdet hage. Imidlertid vil du kanskje tenke fremover hvis din boareal krever klatring, da dette kan være vanskelig for en aldrende hund.

Tatt i betraktning hund-proofing ditt hjem for en mastiff. Halen kan feie gjenstander av bord og hunden kan være høy nok til å prøve din middag fra spisebordet. Mastiffer liker å tygge på ting, og du bør gi tygge leker.

Vanlige helseproblemer

Ansvarlige oppdrettere Forsøk å opprettholde den høyeste rase standarder Som etablert av kennelklubber som AKC. Hunder avlet av disse standardene er mindre tilbøyelige til å arve helseforhold. Imidlertid kan noen arvelige helseproblemer forekomme i rasen.

Vær oppmerksom på følgende forhold:

  • Hip dysplasi: Dette er en arvelig tilstand som kan bli verre med alderen. Oppdrettere skjerm for det.
  • Gastrisk dilatasjon-volvulus: Dette er oppblåsthet som er vanlig for store hunder som har dype kister. Gulping ned mat og vann kan føre til magefylling med gass og deretter vri for å kutte av blodtilførselen. Dette er en nødsituasjonssituasjon.
  • Elbue Hygroma

Diett og ernæring

Du vil kanskje mate en mastiff valp mat som er spesifikk for store raser som hjelper dem å vokse jevnt og ikke for fort. Dette kan bidra til å redusere risikoen for at voksen-start-hip dysplasi. Valper vil fortsatt oppnå sin fulle størrelse, selv om de er trimme under valpene.

Voksne hunder trenger seks til åtte kopper tørr mat hver dag, som du bør dele i to måltider. Tregere spisesteder og mindre måltider kan bidra til å forhindre oppblåsthet og magisk torsjon. Du kan kanskje utforske matere som håndheve langsommere å spise. Mastiffs er slurvete drikkere, og de har mye tilbakespyling i vannskåler. Det er best å gi rent, ferskvann på forskjellige tidspunkter. De er også utsatt for forbigående gass.

Pass på å overvåke din mastiff for vektøkning og diskutere dette med veterinæren din for å få anbefalinger om hvordan du adresserer den med kosthold og mosjon.

10 gigantiske hunderaser som gjør store kjæledyr
Fordeler
  • Mild og lojal

  • Beskyttende (god familie kjæledyr)

  • Bli endearingly lat som de alder

Ulemper
  • Drool ganske mye

  • Store haler kan forårsake skade og kreve ekstra plass i hjemmet ditt

  • Tunge chewers

  • Omfattende matkrav

Flere hunderaser og videre forskning

Hvis du tror at mastiffen er den rette hunden, vær sikker på å gjøre mye forskning før du vedtar en. Rådfør deg med Mastiff Club of America for mer nyttig bakgrunn på rasen. Snakk med andre Mastiff-eiere, anerkjente oppdrettere og redningsgrupper for å lære mer.

Hvis du er interessert i lignende raser, se på disse for å sammenligne fordeler og ulemper:

Det er en hel verden av Hunderaser der ute. Med en liten undersøkelse kan du finne den rette til å bringe hjem.

Se nå: 12 gigantiske hunderaser og hva som gjør dem spesielle

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Mastiff: full profil, historie og omsorg