Dogue de bordeaux (fransk mastiff): hund breed profile

Dogue de Bordeaux hund rase fransk mastiff

En av de eldste raser i Frankrike, Dogue de Bordeaux er en enorm, muskuløs, støys og velbalansert hund med et massivt hode. Det kalles noen ganger den franske mastiffen-dogue betyr mastiff på fransk. Til tross for det kraftige utseendet, er hunden ganske mild i demeanor. På den annen side gjør den intense lojaliteten rasen en svært effektiv vakthund.

Dogue de Bordeaux er en utmerket hund for de fleste husholdninger. De kan få det langs ganske bra med barn, men sørg for å være forsiktig rundt små barn. Gigantiske hunder er ikke alltid klar over deres størrelse. Samlet sett er dogue de Bordeaux et utmerket valg hvis du vil ha en stor hund som gjør en fantastisk beskytter og følgesvenn.

Raseoversikt

Gruppe: Jobber

Høyde: 23 til 27 tommer på skulderen

Vekt: 99 til 150 pounds

Frakk og farger: Kort frakk i forskjellige nyanser av fawn, alt fra lys til mørk rød-små flekker av hvitt, kan være tilstede

Forventet levealder: 5 til 8 år

Kjennetegn på Dogue de Bordeaux

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetLav
BarnevennligHøy
KjeledyrvennligLav
Trening behovHøy
LekenhetMedium
EnerginivåMedium
TrenbarhetMedium
IntelligensMedium
Tendens til å bjeffeLav
Mengde sheddingMedium

Historien om Dogue de Bordeaux

Selv om dogue de Bordeaux ikke ble kvalifisert for AKC-registrering til 2007, regnes det som en av de eldste raser i Frankrike. Mens den sanne opprinnelsen ikke er helt klare, er hunden sannsynligvis en slektning av bulldog og bullmastiff.

Doguen var klassisk brukt til å beskytte, flokke storfe, jakt og bull agn. Rasen ble historisk funnet i velstående franske hjem, men det utholdt mange vanskeligheter gjennom tid.

På 1960-tallet utviklet entusiaster videre rasen, noe som førte til økt popularitet. Dogue de Bordeaux er kanskje best kjent for sin elskelige rolle i 1989-filmen "Turner & Hooch."

Dogue de Bordeaux omsorg

Hvis du er interessert i denne rasen, vær oppmerksom på at denne hunden er en slobbery en. Du vil sikkert ha en "Drool Rag" og anda for deksel hvis den rister på hodet.

Dogue de Bordeaux har et veldig kort, mykt hårfrakk som krever lite oppmerksomhet. Sporadisk bruk av en grooming mitt eller hanske bør være tilstrekkelig for frakkomsorg. Imidlertid krever de mange hudfoldene på hundens ansikts rutinemessig rengjøring for å unngå irritasjon og infeksjon. På grunn av sin gigantiske størrelse, a Grooming rutine bør etableres tidlig, slik at hunden din blir vant til det. Selv om doguens negler kan ha på seg selvsagt, sjekk dem regelmessig og Trim neglene etter behov. Din hund bør bare trenge å bade et par ganger per år.

I naturen er dogue de Bordeaux en årvåken og fryktløs beskytter, men er på ingen måte betraktet som en aggressiv rase. Dette Giant hund rase vil gjøre det som trengs for å forsvare sin familie, men er generelt ganske mild og docile (og til og med goofy til tider). Som sagt, en streng treningsprogram bør etableres så snart som mulig etter å ha fått en dogue. Sosialisering er like viktig. Dette er delvis på grunn av den massive størrelsen på rasen. En uutdannet hund av denne størrelsen kan bli helt ukontrollabel.

Denne rasen kan ha et sterkt instinkt for å jage mindre dyr som katter. De kan heller ikke tolerere en annen hund i husstanden, spesielt av samme kjønn. Mens sosialisering og opplæring kan bidra til å forhindre problemer, kan det ikke være i stand til å eliminere risikoen.

Dogue de Bordeaux er moderat energisk for sin størrelse og trenger et riktig uttak. Sammen med trening, tilstrekkelig trening, som en lang tur eller noen kortere turer hver dag er veldig viktig. Men husk å ikke overdrive det. Denne store rasen hunden kan være utsatt for ortopediske problemer. I tillegg er hunden en Brachycephalic (kortnummer) rase som muligens kan overopphetes eller utvikle pusteproblemer. Pass på at du har en fast forståelse av hundens utholdenhetsnivå. Du vil ikke kunne bære denne hunden hjem det, han kan ikke gjøre det gjennom en tur på egen hånd.

Vanlige helseproblemer

Dogue de Bordeaux har vanligvis et kortere liv enn mindre hunderaser. De dør oftest av kreft eller hjertesykdom, spesielt sub-aorta stenose. En annen 15 prosent dør fra gastrisk dilatasjon / volvulus, også kjent som Oppblåst og mage torsjon. I denne tilstanden er gass produsert i tarmkanalen og magen vri, noe som fører til en medisinsk nødsituasjon.

Ansvarlige oppdrettere Forsøk å opprettholde den høyeste rase standarder Som etablert av kennelklubber som AKC. Hunder avlet av disse standardene er mindre tilbøyelige til å arve helseforhold. Imidlertid kan noen arvelige helseproblemer forekomme i rasen.

Disse rasen er utsatt for begge hip dysplasi og albue dysplasi. Dysplasi er en genetisk lidelse som forårsaker unormal vekst av celler i leddene. Dette, i sin tur, fører, til misdannelse av leddene, smerte, og, hvis ikke riktig behandlet, lameness.

For å hindre problemer mens valpene vokser, bør de ikke være overøvet, og de bør ikke få lov til å sette på overdreven vekt.

Diett og ernæring

Voksne hunder trenger fire til syv kopper tørr mat hver dag, som skal deles i to måltider. Du må passe på at hunden din ikke gir ned en stor mengde mat samtidig som det øker risikoen for oppblåsthet og magen. Mate hunden to ganger om dagen og ikke la fritt fôring eller trening i en til to timer etter et måltid. Har rent, ferskvann tilgjengelig.

Denne rasen er utsatt for matallergi, spesielt hvete, og du må kanskje gi et spesielt kosthold. Heldigvis er det god kvalitet kommersiell stor rasehund mat som er hvetefrie.

Disse hundene kan være dyre å mate som en voksen mann vil spise en 50 pund pose tørr mat per måned. Overvåk hunden din for vektøkning og diskutere eventuelle nødvendige endringer i kostholdet, fôrplanen, og trene med veterinæren din.

10 gigantiske hunderaser som gjør store kjæledyr
Fordeler
  • Lojal

  • Modig og beskyttende

  • Hengiven og jevnt temperert

Ulemper
  • Slobbery

  • Ernæring behov kan være dyrt

  • Får ikke godt sammen med andre kjæledyr i huset, spesielt andre hunder

Hvor å adoptere eller kjøpe en Dogue de Bordeaux

Dogue de Bordeaux Society of America er det beste stedet å starte søket etter en hund av denne rasen. De gir en katalog over oppdrettere Hvem er i god stand med klubben, samt kontaktinformasjon for en redningsgrupperepresentant. Dogue de Bordeaux Rescue er en annen gruppe som er dedikert til rasen og gir ledninger på adoptable dogues.

Flere hunderaser og videre forskning

Hvis du tror at dogue de Bordeaux er den rette rasen for deg, gjør det rikelig med forskning før du får en. Be om råd fra veterinærer, dogue de Bordeaux eiere, oppdrettere og gigantiske hund redningsgrupper.

Hvis du er interessert i lignende raser, se på disse for å sammenligne fordeler og ulemper:

Det er en hel verden av potensial Hunderaser der ute - med litt forskning, kan du finne den rette til å ta med hjem.

Se nå: 12 gigantiske hunderaser og hva som gjør dem spesielle

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Dogue de bordeaux (fransk mastiff): hund breed profile