Bullmastiff: dog breed profile

Bullmastiff står i hagen, California, USA

Bullmastiffen er en storbenet og muskuløs arbeidshund. Dens opprinnelse som et kryss mellom Mastiff og bulldogen er tydelig i utseendet. I personlighet er denne rasen smart, våken og lojal. Selv om The Bullmastiff har et naturlig beskyttende instinkt, er rasen vanligvis ganske mild rundt barn og andre som utgjør ingen trussel.

Raseoversikt

  • Gruppe: Jobber
  • Høyde: 24 til 27 tommer på skulderen
  • Vekt: 100 til 130 pounds
  • Frakk og farge: Kort frakk i fawn, rød eller brindle
  • Forventet levealder: 8 til 10 år

Kjennetegn på Bullmastiff

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetHøy
BarnevennligHøy
KjeledyrvennligHøy
Trening behovMedium
LekenhetHøy
EnerginivåMedium
TrenbarhetMedium
IntelligensMedium
Tendens til å bjeffeMedium
Mengde sheddingLav

Historien om Bullmastiff

Bullmastiff-rasen ble utviklet i England i midten av 1800-tallet. Gamekeepers trengte en hund for å beskytte sitt spill fra poachers, så de eksperimenterte med kryssavl. På den tiden var Bulldogs hard og intrepid-mye mer enn dagens bulldog-men rasen var for liten til å ta ned et menneske. Mastiffen var for stor og sakte å gjøre jobben, men krysset de to raser resulterte i den ideelle vakthunden. Brindle-fargen var foretrukket som den ga naturlig kamuflasje. Denne rasen ble importert for å beskytte de Beers Diamond Mines i Sør-Afrika.

Selv om The Bullmastiff fortsatt gjør en utmerket vakthund, er det bedre kjent i dag som en vennlig følgesvenn og fantastisk familiehund. Denne rasen ble anerkjent av American Kennel Club (AKC) i 1933.

Bullmastiff omsorg

Bullmastiffen har en kort frakk som vanligvis trenger litt mer enn rutine grooming. Denne rasen er en moderat lav shedder. I tillegg skal Bullmastiffs ører og ansikts hudfold (hvis tilstede) holdes rent og tørt. Denne rasen er en Drooler, så vær forberedt når den rister på hodet - å bære en Slobber-rag er for å denne.

Ved vanlig vandring, bør hunden din kunne bære neglene sine gjennom aktiviteten. Pass på å sjekke dem og gi dem en trim hvis du hører å klikke på gulvet. Det er også godt å være oppmerksom på hundens tannhygiene og børste tennene et par ganger per uke.

Som alle hunder, riktig opplæring og sosialisering er viktig for Bullmastiff. Totalt sett er rasen smart, men har også en uavhengig strikke. Trening vil kreve fast konsistens. Curb noen vane med å hoppe på folk tidlig, da dette kan føre til farlige situasjoner når hunden er fullvokst.

Bullmastiffen er ikke altfor aktiv, men rasen trenger rutine trening å forbli passform og motivert. Ta hunden din for et par turer hver dag og start god båndstrening fra valpeskap. Bullmastiffen vil være så stor og kraftig i voksen alder at hvis den trekker på båndet, vil du ha problemer med å kontrollere det. Hunden bør nok ikke få lov til å løpe fri i en hundepark, da det er usannsynlig å gjøre det bra med andre hjørnetenner.

Bullmastiffen er sårbar for overoppheting, på grunn av sin korte snute. Ikke overdriv trening, og vær sikker på å holde hunden din kule i varmt vær.

Bullmastiffs er veldig milde følgesvenner og familiebeskyttere som gjør nydelige familie kjæledyr. De vil komme sammen vidunderlig med barn når de er riktig opplært og sosialisert. Som en stor hund har de potensialet til å banke små barn eller reagere på enhver mishandling av et lite barn. Overvåke hunden når den er med små barn, og vurder å vente til barna dine er eldre før du legger til en bullmastiff til husstanden din.

Denne rasen er ikke en god kamp for husholdningenes husholdninger. De har en høy prey-stasjon og kan plage katter og andre små kjæledyr, selv om de er hevet sammen. På samme måte gjør de det ikke bra med andre hunder. Spesielt, mannlige bullmastiffer ikke tro på fredelig med andre mannlige hunder av enhver rase. De vil konfrontere ethvert dyr som kommer inn i sitt territorium.

Voksen Bullmastiffs er myk nok til leiligheten, så lenge du er i stand til å ta dem ut for et par turer. De liker å leve innendørs med selskap, men de tolererer en husholdning hvor deres folk er borte i løpet av arbeidsdagen, så lenge de får oppmerksomhet før og etter fraværet. Men hvis det er alene i en hage uten tilgang til familielivet, kan en bullmastiff utvikle noen destruktive atferd. Fremfor alt er Bullmastiff et lojalt og kjærlig husdyr som danner en nært bånd med sine mennesker.

Vanlige helseproblemer

Ansvarlige oppdrettere Forsøk å opprettholde de høyeste rasestandardene som etablert av kennelklubber som AKC. Hunder avlet av disse standardene er mindre tilbøyelige til å arve helseforhold. Imidlertid kan noen arvelige helseproblemer forekomme i rasen. Noen forhold skal være oppmerksomme på inkluderer:

Diett og ernæring

En bullmastiff bør mates to ganger om dagen - hvert måltid bør bestå av 1 1/2 kopper og 2 kopper tørrhundemat, avhengig av kjæledyrets størrelse og aktivitetsnivå. Sørg alltid for at hunden din har tilgang til fersk, rent vann. Din hunds behov vil endres gjennom hele levetiden - diskutere dette med veterinæren din for å utvikle riktig fôringsplan, mengde, type mat og trening.

Feeding i to måltider kan bidra til å forhindre problem med oppblåsthet og mage torsjon (gastrisk dilatasjon-volvulus). Når en hund genser ned mat eller spiser et stort måltid, kan det føre til overdreven gassproduksjon. I denne rasen kan magen da vri og kutte av blodtilførselen som blir en medisinsk nødsituasjon.

Overvåk hundens vekt og ta tiltak hvis du noterer ytterligere pund. Fedme kan forkorte hundens levetid og predisponere flere helsemessige forhold.

10 beste hunderaser for beskyttelse
Fordeler
  • Lag gode vakthundene.

  • Trenger ikke en betydelig øvelse.

  • Har kort hår som er lett å ta vare på og ikke kaster betydelig.

Ulemper
  • Stor og kraftig, noe som kan være vanskelig for små mennesker eller barn å håndtere.

  • Potensielt aggressiv mot andre dyr og mennesker.

  • Ha en kort levetid på bare åtte til 10 år.

Hvor å adoptere eller kjøpe en Bullmastiff

Sjekk med ditt lokale områdehytte eller redningsgrupper for å finne Bullmastiffs tilgjengelig for adopsjon i ditt område. De American Bullmastiff Association`s oppdraget er å finne boliger for uønskede bullmastiffs, og Mastiffs til Mutts Rescue Inc. gir redningsarbeid i midten av atlantiske stater. ABA gir også En liste over oppdrettere men garanterer ikke eller støtter en bestemt person eller gruppe.

Flere hunderaser og videre forskning

Før du bestemmer deg om en bullmastiff er den rette hunden eller deg, må du sørge for å gjøre mye forskning. Snakk med andre Bullmastiff-eiere, anerkjente oppdrettere og redningsgrupper for å lære mer.

Hvis du er interessert i lignende raser, se på disse for å sammenligne fordeler og ulemper.

Det er mange Hunderaser å utforske. Med en liten undersøkelse kan du finne den rette til å bringe hjem.

Se nå: 12 gigantiske hunderaser og hva som gjør dem spesielle

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Bullmastiff: dog breed profile