Tibetansk mastiff: hunden rase profil

Red Gold Tibetan Mastiff

Med sin massive, tøffe ramme, flytende mane og vakt, er den tibetanske mastiffen like storslått og våken som en løve. Brukt i Tibet i tusenvis av år som kraftige og imponerende eiendom foresatte, beholder dagens tibetanske Mastiff sine beskyttende instinkter, ser over hans hjem og familie med endeløs fasthet.

Den tibetanske mastiffen er ikke godt egnet for første gangs hundeeiere, eller de som er nye for Guardian-raser. I de rette hender gir rasen uovertruffen lojalitet, hengivenhet og beskyttelse mot sin familie, men den tibetanske mastiffen krever spesiell omsorg og håndtering. Selv med intensiv sosialisering (som er et absolutt must med denne rasen), kan den tibetanske mastiffen være vanskelig å trene og beholde. Massiv og kraftig, rasens beskyttende instinkter er så økt at noen tibetanske mastiffer kanskje ikke alltid lytter når deres eiere sier en besøkende, er tillatt og ikke en inntrenger som skal overvinner. Denne rasen krever en trygg eier som kan være en fast, men likevel rettferdig leder.

Tibetansk mastiffer er viet til sine eiere, og følger vanligvis godt med barn som er en del av familien, selv om barna må bli lært å respektere hunden. Rasen er ikke alltid god med merkelige barn, spesielt de som løper rundt og skriker, eller forsøker å plage hunden. Alle interaksjoner mellom tibetanske mastiffer og barn må alltid overvåkes av en ansvarlig voksen. Noen tibetanske mastiffer er hunden aggressive, og må holdes vekk fra merkelige hunder. I samme husstand har det en tendens til å holde hundene i motsatt kjønn, ha bedre utfall enn å eie to menn eller to kvinner.

Raseoversikt

Gruppe: Jobber

Vekt: 70 til 150 pounds

Høyde: 24 til 26 tommer høy på skulderen

Frakk: Fin dobbel ytre jakke er greit som er vanskelig, rett og stand-off-tung, myk og ull underlag

Frakkfarge: Svart, brun, blå / grå eller gull

Forventet levealder: 10 til 12 år

Egenskaper av den tibetanske mastiffen

KjærlighetsnivåLav
VennlighetLav
BarnevennligMedium
KjeledyrvennligLav
Trening behovLav
LekenhetLav
EnerginivåLav
TrenbarhetLav
IntelligensHøy
Tendens til å bjeffeMedium
Mengde sheddingMedium

Historien om den tibetanske mastiffen

På grunn av isolasjonen av sitt opprinnelsesland og mangel på skriftlige avlsposter, er den tibetanske Mastiffs historie innhyllet i mysterium. Vi vet at den tibetanske mastiffen er en gammel rase som har eksistert i Sentral-Asia i tusenvis av år. Den tibetanske Mastiff-rasen ble først introdusert til den vestlige verden i 1847, da en tibetansk mastiff ble brakt til England og inngikk Kennelklubbens første studbok. Mer enn 100 år senere har rasen endelig gjort sin vei til USA på 1950-tallet. Den amerikanske tibetanske Mastiff-foreningen, som er den nasjonale klubben for rasen i USA, dannet i 1974, og rasen mottok full anerkjennelse med den amerikanske kennelklubben i 2006.

Tibetansk mastiff omsorg

Selv om tibetansk mastiffer er ekstremt intelligente og i stand til å raskt lære grunnleggende lydighetsferdigheter, kan de også være sta og ikke spesielt tilbøyelige til å alltid gjøre det du spør. Opplæring bør startes i en tidlig alder, og regler skal håndheves konsekvent gjennom hundens levetid. Fordi den tibetanske mastiffen er fysisk stor og naturlig mistenkelig for fremmede, er det viktig at enhver tibetansk mastiff eier kan være i stand til fysisk å hindre hunden sin når det er nødvendig, enten i offentligheten eller hjemme.

Tidlig, intensiv sosialisering er obligatorisk med den tibetanske mastiffen. En feilaktig sosialisert tibetansk mastiff har potensial til å vokse til en forpliktelse. Introdusere din tibetanske mastiff valp til så mange mennesker, steder, dyr og ting som mulig, holde interaksjoner positive og gå på hundens tempo. Selv med forsiktig sosialisering finner noen tibetanske mastiffer det vanskelig å akseptere fremmede eller underlige dyr, spesielt de som kommer inn i den tibetanske Mastiffs eiendom. Mange tibetanske mastiffer, spesielt de som får tilstrekkelig sosialisering, så langt mer avslappet og aksepterer fremmede når de er utenfor egen eiendom.

Hjemme er et sikkert gjerde et must for å holde din tibetanske mastiff fra roaming. Rasenes vokterinstinkter er økt om natten, og mange kan bark høyt og overdrevet på om kvelden. Det er best å holde din tibetanske mastiff innendørs om natten for å unngå å plage dine naboer.

Som med alle store og gigantiske raser, må trening for valper og unge voksne bli kontaktet med forsiktighet. På grunn av den tibetanske Mastiffs store ramme og tungvekt og predisponering til arvelige fellesforhold som hip dysplasi, bør repeterende trening som jogging eller hopping være begrenset og / eller unngås helt til hunden er minst 2 år og fullt moden. Selv en helt moden tibetansk mastiff kommer ikke til å være en joggingspartner eller smesteremester, selv om de fleste nyter daglige spaserturer.

Tibetansk mastiffer er overraskende enkle å groom. Den kraftige kappen skur veldig lite utenfor en sesongmessig skur (vanligvis på våren eller sommeren) hvor de "blåser frakk," mister nesten alle underlaget på bare noen få uker. Under denne tunge skuret, hyppig børsting og bad eller to, kan hjelpe, men forventer håret overalt. Resten av året, kappen skures veldig lite og krever bare ukentlig børsting og bading når hunden blir skitten.

Vanlige helseproblemer

Den tibetanske mastiffen, som mange purebred hunder, er utsatt for visse genetiske forhold, inkludert hip dysplasi, hypothyroidisme og øye sykdommer. Ansvarlige oppdrettere tester sine voksne hunder før du avl dem for å unngå å passere på arvelige sykdommer. American Tibetan Mastiff Association krever at alle medlemsoppdrettere skal utføre visse helsetester på alle hunder før du avl, inkludert en evaluering for hip dysplasi fra det ortopediske fundamentet for dyr (OFA) eller, alternativt en pennhip screening og et skjoldbrusk blodpanel. I tillegg anbefaler ATMA også (selv om det ikke krever) at avlshunder blir screenet for albue dysplasi og sertifisert av OFAs følgesvenns animal Eye Register (CERF).

Diett og ernæring

Feeding din tibetanske mastiff kan vise seg vanskelig. Til tross for deres enorme størrelse, har mange tibetanske mastiffer ikke store appetitt, og spiser langt mindre enn du kan anta. Noen tibetanske mastiffer går selv på matverk, og nekter å spise i dager om gangen. Av disse grunner er det spesielt viktig for en høy kvalitet hundemat (kontakt med oppdretter eller veterinær for en anbefaling). Vær oppmerksom på hvor mye din tibetanske mastiff spiser, så du vet hvor mye han forbruker, og om han er på en matstreik. Hvis din tibetanske mastiff skjer med å ha en sunn appetitt, unngå overfeeding. Fri fôring, som kan føre til vektøkning, som setter stress på leddene og kan bidra til helseproblemer. Feeding Målte måltider lar deg holde oversikt over hvor mye din tibetanske mastiff forbruker, om det er for mye, for lite eller akkurat.

Omsorg for gigantiske hunderaser
Fordeler
  • Eksepsjonell vakthund

  • Krever ikke mye trening

  • Kaster veldig lite utenfor sesongens shedding på våren eller sommeren

Ulemper
  • Kan være vanskelig å trene

  • Svært territoriell - krever intensiv sosialisering

  • Kan være aggressiv med andre hunder, spesielt underlige hunder på eiendommen deres 

Hvor å adoptere eller kjøpe

Den tibetanske mastiffen er en sjelden rase og en som krever en erfaren eier. Alle som vurderer en tibetansk mastiff, bør nå ut til en anerkjent oppdretter for å snakke om hva er det som å leve med rasen. Noen voksne tibetanske mastiffer kan finne seg i redning til anledningen. Oftere, men alle som søker etter en tibetansk mastiff, må du følge en anerkjent oppdretter og komme på en venteliste (ofte en lang venteliste) for en valp. American Tibetan Mastiff Association tilbyr mange nyttige ressurser på sin nettside.

Flere hunderaser og videre forskning

Hvis du liker den tibetanske mastiffen, kan du også like disse raser:

Ellers, sjekk ut alle våre andre hund rase artikler For å hjelpe deg med å finne den perfekte hunden for deg og din familie.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Tibetansk mastiff: hunden rase profil