Hvordan trene hunden din for å være sosial

To hunder spiller i snøen

Mange forstår betydningen av Sosialisering av en valp. De sørger for at valper får oppleve et bredt utvalg av mennesker, steder og situasjoner. Hvilke mange mennesker ikke skjønner er at det er like viktig å fortsette å sosialisere hundene godt inn i voksenlivet. Det er sant at alle hunder kan sosialiseres.

Hund sosialisering innebærer å gjøre hunden din komfortabel med en rekke mennesker og omstendigheter. Det har lenge vært påpekt av hundetrenere og dyreopprandere som valper under 4 måneder har nytte av å ha positive interaksjoner med en rekke mennesker og møte så mange nye gjenstander og situasjoner som mulig. Dette inkluderer ting som å møte mennesker i uniform, møte mennesker som bærer paraplyer, samhandler med barn, har føttene håndtert, og så mange andre ting du tenker på at hunden din kan støte på i sitt liv. Dog sosialisering bør ikke ende med valpenhood, skjønt. Det er en prosess som bør fortsette gjennom hele hundens liv.

Valper

De fleste veterinærer vil anbefale å sosialisere en valp ganske raskt. Mellom 3 og 12 uker er det en flott tid å begynne å sosialisere din nye hund. Tenk på dette et avgjørende vindu av tid og prøv å lage en sjekkliste med erfaringer og steder din valp skal samhandle med. Tidlig sosialisering kan inkludere, men er ikke begrenset til, og introduserer valpen din til å:

  • Nye mennesker, inkludert en rekke aldre, kjønn og størrelser
  • Kjøretøy
  • Forskjellig gulv og bakken, for eksempel murstein, fortau, gress og asfalt
  • Nabolag objekter, inkludert barn på sykler, skateboards, og i barnevogner
  • Katter og andre hunder
  • Ulike miljøer som skog, felt, urbane områder og vannkilder

Voksne hunder

Den gode nyheten er at det er ganske enkelt å sosialisere en voksenhund. Noen ting du allerede gjør, hjelper hunden din til å få rikelig med sosialisering gjennom hele sitt liv, inkludert:

  • Ta Vanlige turer På steder vil hunden din møte andre mennesker og dyr.
  • Besøk hundparken.
  • Inviter over venner og deres hunder for spilledatoer.
  • Meld hunden din i en hundedagsaktivitet en eller to ganger i uken.

Ta signaler fra hunden din

Det er viktig at alle hundens interaksjoner med andre mennesker og dyr holdes så positive som mulig. Hold deg rolig og positiv under hundens interaksjoner. Din hund vil mate av energien din, så selv om det er skittisk, vil det stole på din rolige tilstedeværelse for å bli jordet. Bruk ros og godbiter å fortelle hunden din at å ha andre mennesker og dyr rundt er en god ting. Har nye mennesker holde hendene på hundens bryst eller hake - hunden vil føle seg mer komfortabel med fremmede hvis hendene kan ses. Hvis hunden har en tøff tid, fokus på positive og praktisere noen treningsadferd. Hvis det kan lykkes på det, vil hunden føle seg tryggere i det nye miljøet.

Redde hunder

I tillegg til valper er redningshunder ofte mest behov for riktig sosialisering. Teknikkene du tar, blir ofte diktert av hundens historie og evner. Hvis lyet eller forrige omsorgsperson ikke kan gi mye informasjon, ikke bekymre deg for mye. Du kan hente mye informasjon fra hundens kroppsspråk og respons på miljøutløsere (inkludert steder, mennesker eller andre elementer). La din redningshund sette tempoet i sosialiseringen.

Se etter tegn på frykt, inkludert:

  • Klynking
  • Rister
  • Tucked hale
  • Flattede ører

Hvis du ser disse tegnene i et nytt miljø, ikke trykk på hunden din. Vær oppmerksom på hva som forårsaker disse svarene og hvordan de varierer. For eksempel kan ett miljø forårsake liten frykt mens en annen kan forårsake større frykt. Du vil at hunden din lykkes med å gå videre fra mindre utfordrende opplevelser først og deretter flytte til de mer utfordrende opplevelsene. Hvis hunden din viser defensiv eller aggressiv atferd, vil du sannsynligvis trenge å kombinere sosialiseringen med et mer formelt atferdsopplæringsprogram. Snakk med veterinæren din eller en pålitelig hundetrener som spesialiserer seg på redningshundopplæring.

Problemer og proofing oppførsel

Hvis hunden din plutselig begynner å vise frykt eller aggresjon når det er rundt nye mennesker eller i et nytt miljø, kan mangel på sosialisering være en faktor. Den beste måten å håndtere det på er å finne en hundetrener eller dyreadferdsmannen opplevde å jobbe med fryktelige eller aggressive hunder. Denne ekspert vil kunne bidra til å identifisere den eksakte årsaken til hundens oppførsel og opprette et adferdsmodifikasjonsprogram for å håndtere eller avslutte problemet.

Vanlige feil

Ikke skyv hunden din for langt, for fort. Hvis hunden er ubehagelig, vær rolig og prøv å fjerne deg selv fra situasjonen så snart som mulig. Scolding hunden vil bare gjøre det verre. Berolige hunden og vær rolig og trygg. Roping på en redd hund vil bare forverre situasjonen.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan trene hunden din for å være sosial