6 Golden rules of puppy socialization + checklist!

6 Golden Rules of Puppy Socialization + CheckList!

Valp sosialisering er prosessen med å introdusere en ung hund til vår verden for å hjelpe dem å være sikre og pleide å folk, steder og situasjoner han eller hun vil møte gjennom hele livet.

Et flertall av hunder overlevert til shelters er igjen der på grunn av atferdsproblemer som vises på et tidspunkt under hundens liv. Dette er et direkte resultat av utilstrekkelig, ikke-eksisterende eller mislykket valpsosialisering. God eller dårlig sosialisering vil gi hundens egne utsikter på livet, folk, steder, gjenstander, andre dyr og nye situasjoner.

Det er ingen perfekt sosialisering for valper, men nøkkelen er i mangfoldet av stimuli din unge hund er introdusert til og sørger for at de nyter det, så det vil gjøre deres fremtidige oppførsel (e) på lignende opplevelser.

1. Start valp sosialisering tidlig

Fra 8 til 16 ukers alder går valper gjennom en fase av fryktløs holdning, de er ganske nysgjerrige og vil gjøre så mye som mulig. De opplever ikke mye frykt i løpet av dette stadiet, og de er veldig mottakelige for nye erfaringer.

Åpenbart utfører sosialisering for alltid, men du bør aktivt bruke flere timer om dagen og en uke for å sosialisere hunden din i løpet av få ukene. På den måten skal du spare deg for mye problem og problemer i løpet av de neste årene.

Fra 8 til 24 uker er det perfekte vinduet for å få 90% av hundens sosialisering gjort, bare fordi det blir lettere siden puppen din ikke vil være for engstelig eller fryktelig.

2. Kontroller situasjonen

Sosialisering av en valp betyr ikke å forlate hunden din i løpet av en mengde og la det være i noen timer. Nei nei. Du skal bare ha en sosialiseringsøkt når du kan kontrollere alt: hunden din, men også de eksterne skuespillerne som folket, kjæledyrene, gjenstandene, lyder.

Ikke pålegge hunden din på tilfeldige mennesker på en kafé; la dem få vite at du sosialiserer med hunden din, så de må være milde og sørge for at det er en hyggelig tid for både hunden og den tilfeldige fremmede.

Dog Cafe Asia
Hundekafeer er svært vanlige i Asia, og de tilbyr et fantastisk sted for valps sosialisering! (studiepoeng: 3MillionDogs.com)

Selv om valper på 8 til 16 ukers alderen ikke er redd ofte, kan noen situasjoner bli ubehagelige for dem og dermed kreve at ditt inngrep for å lette det ubehag. Stoppe økten, fortelle av barna eller gjestene, eller sette pupen din bort i noen minutter, kan mange handlinger kreves fra deg, så du må kunne kontrollere situasjonen.

Din pooch må vite at han eller hun kan stole på deg hvis ting blir irriterende eller slitsomt eller ubehagelig. At han eller hun vil lære å ikke bruke aggressivitet eller angst for å kvitte seg med en vanskelig situasjon.

3. Puppy Socialization må være hyggelig

Som tidligere forklart, handler sosialisering om å gjøre hunden forstått det når dette skjer, alt er bra, uansett hvordan dette er litt irriterende, høyt, stinkende, overveldende, eller annet.

Derfor er alt hunden din konfrontert med, forbli behagelig, det er alltid bedre å begynne gradvis. Hvis du vil ha din valp å bli sosialisert med hoover støy, start med hoover i et annet lukket rom, så få valpen nærmere og nærmere. Hvis du vil bli vant til å være omgitt av 10 store hunder, start med en hund, deretter 2, deretter 4 og øke til du når målet ditt.

Hver øvelse må være hyggelig og kraftfri for valpen. Du bør aldri tvinge en valp til å konfrontere sin frykt, i stedet bør du knytte fryktede situasjoner med positiv forsterkning. For eksempel, hvis valpen din er skremt av busser, ville det være fornuftig å gi din valp en godbit og en kose når en buss kjører forbi.

Være oppfinnsom!

4. Være konsekvent

For mange hundeeiere slitt på hundens sosialisering i en måned, eller bare de første ukene. Dette er ikke hva konsistensen handler om. Du må holde en liste over de nye opplevelsene du har konfrontert hunden din med og fortsette å blande ting i løpet av de neste ukene.

Vi gir deg på slutten av denne artikkelen med en valp sosialisering sjekkliste slik at du kan markere hva som har blitt gjort, når, og hva som er igjen å gjøre. Tydeligvis kan du legge til ting som er relevante for din livsstil, men det er bare å gi deg visuell støtte.

5. Bevis det med generalisering

Som forklart av et eksempel, kan valpen gjøre det bra med katten din hjemme, men valpen kan reagere dårlig seks måneder senere med en tilfeldig katt i parken. Generalisering er generelt trygg i en gitt situasjon, uavhengig av nye eksterne faktorer.

Å bevise hundens sosialisering til en gitt opplevelse, gjenta hver situasjon i et nytt miljø, slik at valpen blir sosialisert til en rekke ukjente situasjoner med kjente stimuleringer.

Dette er hvor det blir komplisert fordi kombinasjoner er ubegrensede, så du må bruke sunn fornuft og liste hva din livsstil handler om. Hvis du bor i byen, vil kravene være annerledes enn om du bor bortgjemt i ditt landsted. Lyder, dyr, vær, og så mange ting vil være annerledes. Likevel, hvis en dag vil du unnslippe fra byen og besøke landsbygda, bør hunden din fortsatt være bra.

Vær klar til å gå der du ikke generelt går, bare i tilfelle. For eksempel, besøk kafeer, rolige restauranter, hundeparker, travle gater, og så gjør alt om natten, med høye, fett, korte, høye, rolige venner.

6. Unngå ukjente kjæledyr

Begynnelsen av sosialiseringsfasen starter tidlig, innen 8 uker, som også er den perioden da valpen er den mest sårbare for parasitter og virus. Unngå kontakter med tilfeldige kjæledyr og favoriserer katter, hunder og andre dyr som du vet tilhører ansvarlige eiere som er oppdatert med sin vaksinasjonsplan. Det er for valpens skyld, da immunsystemet ikke er effektivt nok til å bli konfrontert med alvorlige infeksjoner.

Videre vil du holde opplevelsen hyggelig, så sørg for at kjæledyrene som møter valpen din, har et lyd temperament og vil være lekende i stedet for aggressiv.

Hvis du møter store hunder, vær forsiktig med at de ikke banker din valp over utilsiktet!

Last ned vår gratis valps sosialisering sjekkliste (PDF)

Ikke bare vår sjekkliste vil sørge for at hunden din er riktig sosialisert, men du kan absolutt finne noen fantastiske og uvanlige ideer for å sosialisere-beviset din valp. Det er aldri for sent, det vil bare ta mer tid med en moden hund.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 6 Golden rules of puppy socialization + checklist!