Valpens sosialisering sjekkliste

For å heve en veljustert hund, trenger du pågående sosialiseringstrening. Uten tilstrekkelig sosialisering, kan hunden vokse opp for å være redd eller aggressiv. Den nedenfor Puppy Socialization Checklist vil gå deg gjennom hvert trinn i denne opplæringen.

Hva er valps sosialisering?

Sosialisering er rett og slett prosessen med å utsette en valp til ulike situasjoner og stimulus til øke hundens kjennskap med dem. For eksempel, å ta en hund for en tur rundt parken, utsetter dem for fremmede, barn, andre hunder og dyreliv, samt miljøfaktorer som vind, lyder og vær.

Sosialisering en ny hund er faktisk lett, men det vil ta tid og tålmodighet. En gang gjort, vil en godt sosialisert valp også Juster bedre og raskere til enhver annen utenlandsk situasjon eller ny stimulans, fordi de allerede har blitt utsatt for forskjellige ting og er kjent med mangfoldet av verden rundt dem.

På den annen side er en usocialisert valp sannsynlig å Utstillingskilt som frykt, aggresjon eller sjokk når de konfronteres med ukjente stimuli fordi de ikke har noen konsept for mangfold. Dette gjør det vanskelig å ha gjester i ditt hjem eller ta valpen din med deg hvor som helst. I noen tilfeller kan det bli selv farlig for hunden eller de rundt dem.

Valp sosialisering sjekkliste

Valpens sosialisering sjekkliste

Hvordan sosialisere en valp?

Som nevnt ovenfor handler valp sosialisering om eksponering for ting - severdigheter, lyder og lukter - til desensitize hunden til den ukjente. Prosessen skal begynne med å la valpen din se og oppleve ny stimulans.

Under de første introduksjonene, Ikke overstimulere valpen. Dette betyr at en kort eksponeringstid uten tvungen interaksjon er bedre enn lange turer som tvinger hunden til sosialisering. Hvis en valp er interessert i å utforske situasjonen, la dem gjøre det.

Etter noen få økter med eksponering, arbeid med valpen din til øke samspillet. Hvis de tidligere var motvillige til å utforske situasjonen, nå deg kan oppmuntre det. Du kan gjøre dette ved å bruke hundebehandler, ved å delta i leting selv, eller binde kjente varer til miljøet.

Når valpen er komfortabel med minimal interaksjon, og du har utvidet lengden på hver valpens sosialisering forekomster, er det neste trinnet til øke nivået av interaksjon. Invitere mer grundig utforskning. For eksempel, spør om folk ønsker å nærme deg valpen din, men minne dem om at hunden er sjenert og ny på slike situasjoner. Som det neste trinnet kan fremmede snakke med hunden, kjæledyret og leke med dem.

Når du begynner å sosialisere valpen din?

Sosialisering for en valp skal begynne kort tid etter fødselen. Unge valper sosialiserer med sine søsken og lære å samhandle fra sin mor. Som valpen vokser, håndteres de av eieren, oppdretter eller redningsarbeider for å avsløre dem til den menneskelige berøring.

Mange anerkjente hunderoppdrettere og dyrs redning arbeider også med unge valper etter deres vaksinasjoner for å sikre unge hunder på andre dyr eller situasjoner. Dette er gjort for å skape en mer avrundet hund som ikke vil vokse opp for å være aggressiv mot andre.

Hva du trenger å vite om valps sosialisering

Når du sosialiserer en valp, må du alltid overvåke hundens kroppsspråk. Hvis din unge hund viser tegn på å være ubehagelig under sosialiseringsprosessen, fjern dem fra situasjonen umiddelbart. Tvinge hunden gjennom valpens sosialisering sjekkliste trinnene vil trolig oppnå motsatt effekt og Gjør din valp enda mer redd.

Tegn på at hunden din er ubehagelig med en situasjon og ikke bør trykkes inn:

  • Crouching
  • skjule
  • urinering
  • growling
  • klynking
  • trekke seg tilbake
  • baring tenner
  • hevet hår på scruffen på nakken eller ryggen
  • hale gjemt mellom beina

Mens det er viktig å få valpen din til nye steder og folk, press aldri dem. Denne prosessen må føle seg naturlig og gjort gradvis. Tvinge en hund i en situasjon som skaper stress for dem, kan til og med forårsake biting, snapping og også mangel på tillit til deg, samt forverring av eksisterende frykt for mennesker og andre dyr.

Når skal du søke profesjonelt råd?

De fleste hundeeiere kan sosialisere valper selv uten problemer. Men hvis valpen din viser betydelige tegn på frykt eller aggresjon Som svar på sosialiseringsforsøk, må du kanskje ringe en profesjonell.

Å håndtere fryktelige aggressive hunder kan ikke bare resultere i at noen blir skadet, men du kan også forverre hundens nåværende mentale tilstand. Du kan finne en anerkjent hundenes behaviorist eller terapeut ved å konsultere veterinæren din.

De forskjellige typer sosialisering for valper

Hvis en valp ikke viser tegn på aggresjon eller frykt under de første trinnene med sosialisering, kan du fortsette med dette selv. Det er en håndfull situasjoner som hver hund skal gjøres kjent med i begynnelsen: eksponering for andre hunder, barn, fremmede og eksponering for nye og ulike situasjoner som parker og hundevennlige butikker.

5 tips om hvordan å sosialisere en valp

5 tips om hvordan å sosialisere en valp

1. Prøv valpeklasser

Valpeklasser trenger ikke å være det første trinnet på valpsialiseringskontrollen din, men de kan være svært nyttige hvis du har råd til dem. Bare husk at du ikke kan signere hunden din opp for treningsklasser til han mottok alle viktige vaksinasjoner.

En valps sosialiseringstreningskurs tjener mange formål, inkludert:

  • Valpen din er utsatt for andre hunder;
  • Din valp er introdusert til fremmede;
  • klasser er også en mulighet for valpen din å oppleve grupper av mennesker;
  • Du vil binde med valpen din;
  • og klasser gir valpen din med regler som hjelper ham til å samhandle med verden rundt ham.

Hvordan velger du en god valpeklasse? Den beste måten er å gjøre din forskning på nettet og konsultere en veterinær eller andre hundeeiere som hadde positiv erfaring. Du kan finne mange online vurderinger fra andre Dog Training Class-medlemmer, fortid og nåtid, samt noen kritikk.

2. Doggy daycare

Når valpen din har en grep på Grunnleggende kommandoer og fikk sine vaksiner, og registrerte dem i doggy barnehage kan gjøre hele sosialiseringsdelen enklere. Mange rekreasjonsdoggy dagpleie-tjenester finnes i hver by, og noen veterinærklinikker tilbyr også barnehage.

En hundedagsaktivitet er akkurat det det høres ut som (som barnehage for valper), og det gir hunden mulighet til å sosialisere seg med andre hunder av forskjellig alder og størrelse. Denne typen hund sosialisering er viktig fordi den forbereder valpen din for å møte merkelige dyr av forskjellige former og størrelser og for å forhindre småhunder-fobi eller big-dog-fobi.

3. Hundevennlige butikker

Hundevennlige butikker kan være gunstige for å sosialisere en valp fordi de introduserer unike vandreflater, flere fremmede, flere nye hunder, nye lyder, nye farger og severdigheter og unike lukter.

Det er mange hundevennlige butikker i hver by, men igjen, hvis valpen ikke er oppdatert på vaksinasjoner, eller hvis det er en lokal epidemi (som hundinfluensa) som skjer, bør du alltid holde hunden hjemme. En valpes immunsystem er for sårbar.

4. Barn

Utsette hunden din til barn mens de er unge er avgjørende, og manglende det kan føre til en hund som er redd for barn. Den beste måten å introdusere en hund til barn er mens de fortsatt er veldig unge.

Overvåket besøk med familiemedlemmeres barn er et godt sted å begynne. Hvis du ikke har barn i familien din eller i nabolaget ditt, kan du avsløre hunden til barn ved å ta korte besøk til parken.

Merk: Uansett hvor, når eller hvordan du introduserer en valp til barn, må du Alltid overvåke Slike interaksjoner for å holde både hunden din og barnet trygt.

5. Fremmede

Hunden din skal være kjent med ideen om fremmede. Du kan sosialisere en valp med fremmede ved å besøke hundevennlige butikker, parker, eller ved å bare vandre rundt i nabolaget.

Målet med å introdusere en hund til fremmede er å desensibilisere dem til ulike typer mennesker. Dette vil redusere sannsynligheten for at hunden din vil bli reaktiv for ukjente typer mennesker i fremtiden og hindre aggresjon, frykt, ressursbeskyttelse og mer.

Betydningen av situasjonseksponering

Det er like viktig å avsløre hunden din til forskjellige situasjoner og miljøer som det er å avsløre dem for forskjellige mennesker og dyr. Hunder som opplever liten endring i naturen eller er kjent med bare et enkelt miljø, er lett redd, skittish, og kan til og med bli fryktelig aggressiv.

Du kan unngå denne typen frykt ved å introdusere valpen til mange forskjellige miljøer. Dette trinnet på valpsialiseringskontrollen skal bare gjøres etter at hunden din har mottatt alle sine vaksinasjoner, viser ingen aggresjon og når hunden er sunn.

Noen av de vanligste stedene å ta en hund for å øke sin bevissthet om verden inkluderer vanlige parker, hundeparker, kjæledyrvennlige butikker, ditt nabolag, utendørs terrasser av hundevennlige feriesteder, kjøretur, turstier og selvfølgelig , veterinærens kontor.

Et øyeblikk sparer nå en levetid med problemer

Sosialisering for hunder er avgjørende, fordi det skaper eksponering for verden som alltid vil være der som hundenes alder. En valp som mottar godt avrundet eksponering, vil vokse til en veloppdragen hund som har en solid blåkopi av verden rundt dem.

En hund uten sosialisering vil imidlertid alltid være redd, muligens aggressiv, og vil være i tvil om deres omgivelser. Det er opp til deg å følge en valps sosialisering sjekkliste for å gi din pooch med blueprint de trenger som en voksen hund.

Les neste: 10 beste hunderaser for første gang eiere

Ønsker å dele dette?

Sjekkliste for valps sosialisering

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Valpens sosialisering sjekkliste