Kaukasisk shepherd: dog breed profile

Kaukasisk Ovcharka

En kraftig, høytidelig verge rase, den kaukasiske hyrden kan være fryktløs, selvsikker og hard når de oppdager en trussel. Med riktig trening kan de også bli en hengiven, lojal og kjærlig familie kjæledyr.

Den kaukasiske hyrden får navnet sitt fra Kaukasusfjellene, som er hjemsted for en av de eldste levende Molosser hunderaser. Mens Kaukasisk Shepherd er det vanligste navnet på disse edle hundene, inkluderer alternativer Kaukasisk Ovcharka, kaukasisk Sheepdog, kaukasisk fjellhund, Kavkaski Owtscharka og Kaukasische Schaferhund.

Raseoversikt

Gruppe: Jobber

Høyde: 23 til 30 tommer

Vekt: 99 til 170 pounds

Frakk og farge: Varierer fra kort til tungt frakk i solid, brindle, eller flekkete farger

Forventet levealder: 10 til 12 år

Kjennetegn ved den kaukasiske hyrden

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetMedium
BarnevennligMedium
KjeledyrvennligMedium
Trening behovMedium
LekenhetLav
EnerginivåLav
TrenbarhetHøy
IntelligensHøy
Tendens til å bjeffeMedium
Mengde sheddingMedium

Historien om den kaukasiske hyrden

I eksistens siden antikken har den kaukasiske hyrde blitt brukt i århundrer for å beskytte egenskaper mot overtredere og vaktdyr fra rovdyr som ulver og coyotes. Det er stort utvalg i kaukasiske hunder, avhengig av deres hjemområde - gjennom hele historien, ble denne rasen introdusert i blodlinjene i mange av dagens verdensras.

Den kaukasiske hunden anses å være en nær slektning av Sheepdogs av Balkan og Mastiffs of Asia. Disse massive, bjørnlignende hundene er spesielt like i utseende og natur til den tibetanske mastiffen, da de begge arbeider hunderaser med en lang historie som beskytter lager og flokker.

Den første omtalen av en stor molosserhund, som ble brukt av hæren av armenske Tsar Tigran II, datoer fra det første århundre f.Kr. Imidlertid startet valgarbeid med rasen på 1920-tallet for å utvikle personlighetstrekk, som fysisk styrke, fryktløshet, skarp hørsel og syn, utholdenhet og selvtillit. De var også i stand til å utvikle rasenes tette, vanntette frakk. Selektiv avl har tillatt folk å eie kaukasiske hyrdehunder i alle typer klima, inkludert de med mer ekstreme temperaturer.

I nesten et århundre har det vært to rase typer og standarder for den kaukasiske hyrden:

  • Fjell: En langdratisk hund med en tyngre kroppsmasse
  • Steppe: En kortere belagt, lettere hund

Disse hundene tjente historisk en viktig rolle å hyrde seg i Kaukasusfjellene som vakt hunder- De forsvarte sauer fra rovdyr som sjakaler, ulver og bjørner. I dag serverer den kaukasiske hyrden fremdeles sin vernerolle, og de er ofte brukt som både ledsagere og vakthund.

Kaukasiske hyrder brukes også som show hunder under navnet Kaukasisk Ovcharka. De forblir en av Russlands mest populære arbeidshundraser for floksbeskyttelse, som vakthunder, og i showringen. Den kaukasiske hyrdehunden er en fullt standardisert rase, anerkjent av store kennelorganisasjoner, inkludert American Kennel Club og United Kennel Club.

Kaukasisk Shepherd Care

An Intelligent rase, Den kaukasiske hyrden kan være sta, sterk vilje og uoppløselig til tider. De krever mye trening fordi med feil håndtering, denne rasen kan bli aggressivt mot andre mennesker og dyr. Den gjennomsnittlige kaukasiske hyrden er selvsikker og modig, så vel som modig, sterk og varsel.

Takket være deres historie som vakthund og beskytter, er den kaukasiske hyrden ekstremt territoriell og kan bli aggressiv når det føles at familien blir truet. Selv om visse variasjoner kan bli mer onde enn andre, kan de alle være hund-aggressive og mistenkelige for fremmede - som sådan, den kaukasiske hyrden krever tidlig sosialisering, så vel som konsekvent, erfaren håndtering og opplæring.

Å gi rikelig med trening og spilletid kan bidra til å forhindre fedme i den kaukasiske hyrden, da visse varianter av denne rasen anses som lavaktivitet og tilsynelatende sløv når de ikke fungerer - som er når de raskt kan bli våken og smidige. På grunn av deres arbeidsliv i fjellene, er disse store hundene godt egnet for utendørs utholdenhetsaktiviteter, for eksempel fotturer.

Spike Summers / Flickr / CC med 2.0"Data-Caption =" "Data-Expand =" 300 "ID =" MNTL-SC-block-image_1-0-31 "Data-Tracking-Container =" True "/">

Vanlige helseproblemer

Totalt sett er den kaukasiske hyrden en generelt sunn og langlivet rase med riktig omsorg. Denne rasen har vært assosiert med noen helseproblemer som:

Diett og ernæring

Mengden mat en kaukasisk hyrde bør mates, avhenger av hvor mye det veier. De største kaukasiske hyrderne kan nå opptil 170 pounds, og de krever om lag 6 kopper mat per dag. Det er viktig å bekrefte fôringsplanene med en veterinær og få hunden din veie flere ganger i året. Fedme kan være et problem for kaukasiske hyrder, så en diettjustering kan være nødvendig for å hjelpe hunden å opprettholde en sunn vekt.

De beste matalternativene for kaukasiske hyrder er høye i protein og inkluderer kvalitetsgregale ingredienser. Mange eiere velger å mate hunden to ganger om dagen - en gang om morgenen og en gang om kvelden. Kaukasiske hyrder har en tendens til å drikke mye vann, så det er viktig å alltid ha friske kilder tilgjengelig til enhver tid. Pass på å tilby vann til hunden din ofte, spesielt når du er på aktive utflukter.

Her er den beste strategien for å få hunden din avgjort til et nytt hjem

Fordeler og ulemper med den kaukasiske hyrden

Fordeler
  • Kan leve i ethvert klima

  • Eksepsjonell utholdenhet

  • Utmerket vakthund

Ulemper
  • Kan bli aggressiv hvis ikke riktig trent

  • Ikke bra med andre kjæledyr eller små barn

  • Kan snappe eller bark på fremmede

Hvor å adoptere eller kjøpe en kaukasisk hyrde

Hvis du tror du vil adoptere en kaukasisk hyrde, begynner du å kontakte en eller begge av følgende organisasjoner:

Disse gruppene vil kunne forberede deg til adopsjon og koble deg til lokale oppdrettere og reddet i ditt område.

Flere hunderaser og videre forskning

En kaukasisk hyrde krever opplæring av noen med erfaring med å jobbe med disse typer store, vernehunder, som de er uavhengige, og sterke vilje hunder fra valpeskap. Som sådan, kan de ikke være det beste valget for a første gang kjæledyr eier, Noen som bor i et mindre hjem uten rikelig uteplass, eller en med små barn eller andre kjæledyr. Når riktig opplært og sosialisert, kan denne rasen bli en utmerket familiehund på grunn av sin beskyttende, lojale natur og evne til å være veldig kjærlig og kjærlig.

Hvis du er interessert i lignende store hunderaser, Vurder disse alternativene. En liten undersøkelse vil bidra til at du finner det rette kjæledyret for å fullføre familien din.

Ellers, sjekk ut alle våre andre hunderase profiler.

Se nå: 12 gigantiske hunderaser og hva som gjør dem spesielle

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kaukasisk shepherd: dog breed profile