Aggressive hunderaser: svartelisten på 10 farligste hunder

Aggressive hunderaser: svartelisten på 10 farligste hunder

Mens vi pleier å tenke på hunder som manns beste venn, er det noen raser som kan være farlige og vil gjøre folk som skader. Det er ikke å si at alle hundene i hver av denne listen over de gjennomsnittlige raser av hunder er farlige. Faktisk kan du eie en av disse valpene som er helt ufarlige. Men det er noen raser som bare er mer sannsynlig å inneholde aggressive dyr enn andre. Hvis du skal vedta en av disse hundene, må du være spesielt oppmerksom på sosialisering og trening, slik at de vil være kjærlige og lojale følgesvenner.

Hva gjør en hund rase farlig?

Hvordan klassifiserer vi farlige hunder? Vel, dette er bestemt av to hovedfaktorer: Antall menneskelige dødsfall registrert, og antall angrep rapportert. Det er et par organisasjoner som har samlet data i disse to områdene, inkludert sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC) og dogsbites.org for å nevne et par. Noen hjørnetenner er oppført på hundens raser forsikring svarteliste.

Hvorfor handler hundene aggressivt?

Det er en rekke grunner til at en hund kan handle aggressivt. Først er det beskyttende og territoriell aggresjon i å forsvare hjem og familier. Noen kan være possessive av ting som mat, bein og til og med leker. Andre virker aggressivt når de er redd eller hjørnet. De kan bite som en måte å forsvare seg på. Det er vanlig at aggressiv atferd å forekomme hos hunder som ikke har blitt ordentlig sosialisert. Hvis hunden din føler at de ikke får nok mental eller fysisk stimulering, kan dette også føre til vold. Hvis en pooch ikke har blitt nøytrert eller spayed, kan de virke aggressivt i konkurranse med hverandre. Og så har du de som engasjerer seg i rovdyr instinkter.

Aggressiv oppførsel som biting er ofte advart av andre tegn, inkludert growling, snapping, en stiv kroppsform, slikker lepper, hevet pels og se de hvite øynene. Å gjenkjenne tegnene som hunden din skal angripe, kan hjelpe deg med å beskytte folk og andre dyr mot å bli skadet.

Mest aggressive hund raser - hvilke hunderaser som aggressive?

Pit Bull

Pit Bull

Pit Bull er den farligste hunden, som står for 66% av alle dødsfall fra 13-års spenningen mellom 2005 og 2018 som hundesiterer.Org registrert. Kjent for sine kampinstinkter, de har kraftige kjever, og det er veldig vanskelig å få dem til å la slippe når de synker tennene sine i noe. For å unngå fare må de være riktig opplært og sosialisert når de er unge. Mange mennesker finner dem å være gode Companion hunder, og det hevdes at uansvarlige eiere har ført til mange av Pit Bull-angrep. For eksempel har de blitt vanlig brukt i Hundekamp. Husk at det er noen forbud og restriksjoner på plass i noen stater i USA, så kontroller alltid disse før adopsjon.

Doberman Pinscher

Doberman Pinscher

Neste opp på listen over de mest onde hundene, har vi den svært intelligente Doberman Pinscher rase, som er flink til å føle fare og kan handle på en aggressiv måte. Generelt er de beskyttende over menneskene de kjenner og er mer sannsynlig å handle på en voldelig måte mot fremmede. Som med alle hundene som dette, må du trene riktig og ta dem gjennom lydighetsklasser. Disse leksjonene kan gjøres mer utfordrende av det faktum at de har dominerende natur i stedet for en underdanig stripe. På størrelser på opptil 28 tommer høy og vekter på opptil 100 lbs, vil du sikkert ikke være på feil side av en. Hvis du eier en, må du være forberedt på å gi det rikelig med oppmerksomhet, og du må være spesielt forsiktig med mindre barn.

Rottweiler

Rottweiler

Andre på listen på dogsbite.org i forhold til antall registrerte dødsfall på grunn av hunder er Rottweiler. Som de kan være dårlig temperert, anbefales de ikke til første gangs hundeeiere. For å unngå farlige situasjoner, må de være riktig opplært og delta i. Kjent for sine vakthunder evner, er de også høyt Dyrt hunder. Men de forblir fortsatt en av de mest populære raser i USA. Mens de vanligvis er godmodige, kan de fortsatt være veldig beskyttende over deres "pakke" - nemlig din familie. Igjen, det er ofte gjennom mishandling at rottes får sin aggressive natur, så du må være forsiktig hvis du vedtar en voksen som har hatt en vanskelig fortid.

Mastiff

Mastiff

Den engelske mastiffen er rasen som vanligvis forkortes bare til Mastiff. For mange eiere, kan du bli overrasket over å se denne rasen her som så mange er milde giganter. Imidlertid kan de bli aggressive hvis de blir mishandlet, forsømt eller trent dårlig. Sosialisering fra en tidlig alder bidrar til å sende den rette meldingen til hunden din om den riktige måten å oppføre seg på. Mens hunden din fortsatt kan handle kaldt mot fremmede, er de mindre sannsynlig å være aggressive på denne måten. Og dette er absolutt ikke en hund som du ønsker å angripe når de står på 36 inches høye og kan veie så mye som 230 lbs. En annen variasjon av Mastiffen, The Bullmastiff kan også demonstrere aggresjon hvis ikke riktig trent og sosialisert.

Alaskan Malamute

Alaskan Malamute

Alaskan Malamutes er Beautiful Dog Breed og svært energisk. Problemet er at deres energi kan rettes i aggressive vaner hvis du ikke er forsiktig. Som tradisjonelle jakthunder, er de vant til å jage etter mindre byttedyr. Den beste måten du kan lære hunden din, god atferd, er å trene dem riktig, men du må huske på at dette kan være vanskeligere med Alaskan Malamute som de vanligvis er sakte elever. Når de er en del av en familie, elsker de oppmerksomhet fra mennesker, men du må være forsiktig med mindre barn som de lett kan overveldes.

Chow Chow

Chow Chow

Mens du kanskje ikke tror det å se på dem, kan den kinesiske rasen Chow Chow være aggressiv i visse situasjoner. Deres aggresjon er ofte rettet mot hunder av samme kjønn og mindre pooches, som kan tegne sine innebygde jaktinstinkter. Som vi har nevnt flere ganger i seksjoner ovenfor, består sosialisering i en tidlig alder, er viktig. Igjen må du være spesielt forsiktig når det er små barn i huset. Disse hundene er kjent for å ha korte temperament, og hvis de er plaget, er de mer sannsynlig å reagere aggressivt. Men med riktig omsorg og oppmerksomhet, kan de vise mye kjærlighet og lojalitet.

Great Dane

Great Dane

En annen svært populær rase av hunden, Great Danes kan være farlig hvis de ikke er opplært og sosialisert. Men for mange eiere ville de beskrive hunden sin som en mild gigantisk med en snill natur. Mens de opprinnelig ble avlet for å jakte villsvin, disse dager er de mye mer tammet og fortsetter ofte med mennesker og andre dyr. Men med sin store størrelse og høye bark, kan de sikkert være skremmende. Aggresjon er ofte sett om de oppfatter fare for familien sin. Du må være forberedt på å tilby din pooch rikelig med kjærlighet og oppmerksomhet som de kan være ganske krevende.

sibirsk husky

sibirsk husky

Som Alaskan Malamute ble Siberian Huskies oppdrettet som arbeidende hunder. Deres likhet med ulver kan gjøre dem ganske en skummelt hund, Men mange av dem elsker folk og er milde for mennesker og andre dyr. Deres intelligens og høye energinivåer betyr at de trenger mye mental og fysisk stimulering. Hvis de ikke får nok av dette, er de mer sannsynlig å handle ut, og dette kan resultere i aggressiv oppførsel. Mange av de dødelige angrepene har skjedd på små barn, som er et annet eksempel på små barn og store hunder som ikke blander seg godt.

Kaukasisk Shepherd

Kaukasisk Shepherd

Kaukasiske hyrder er kjent for sterkt å beskytte den som de tror på å være i sin familie, inkludert mennesker, hunder og andre dyr. Imidlertid kan de være aggressive for mennesker og dyr utenfor denne gruppen. Med dette i tankene er dette ikke en hund for folk som aldri har eid en før som de trenger så omfattende sosialisering og opplæring. Vakt og beskyttelse er to av deres kraftigste instinkter. Den typiske måten de angriper på, er å slå over trusselen og gå for det mest sårbare området - halsen. Denne rasen er kjent for deres intelligens, men de kan være sta og vanskelige å trene. Som disse er pakkehund, må de lære at alle mennesker er over dem i pakke status. Naturlige aggressive instinkter kommer så tidlig som tre uker, det er derfor det er så viktig å begynne å sosialisere og trene så tidlig som mulig.

Wolf Hybrids

Wolf Hybrids

Som du kanskje allerede kan forvente fra hunder som krysses med grå ulv, kan de være uforutsigbare i naturen. De har villtemperamenter, og mange stater i USA har reagert ved å sette dem på en liste over forbudte hunderaser. Hvis du planlegger å ta en av disse på, må du sørge for at du har den opplevelsen som trengs. De er ikke det beste valget for familier med små barn eller de som ikke kan håndtere aggresjonen deres. Hver ulvhund varierer i personlighet, og de er mer sannsynlig å være aggressive hvis de har mer ulv enn hunden i sitt genbasseng. De kan bli enda mer uforutsigbare når de når seksuell modenhet. Du må være med hunden din mye av tiden, og dette kan ikke være den ideelle hundens følgesvenn for travle mennesker. Så mye som tre eller fire trening er nødvendig på daglig basis. Hvis det er begrenset til et hus, kan helseproblemer forekomme.

Hvordan redusere aggresjon hos hunder

Hvis du eier en aggressiv hund, må du handle for å redusere den. De fleste hunder har utløsere som fører til sin aggressive oppførsel, og du vil bli bedre plassert for å håndtere det hvis du vet hva som forårsaker det. Et profesjonelt dyredskaps- eller trener kan hjelpe med de neste trinnene. Som dette er så alvorlig problem, bør du ikke forsøke å håndtere det selv. De kan bidra til å sette sammen en plan og trene hva de neste trinnene skal være. I de fleste tilfeller kommer de neste trinnene å involvere positiv forsterkning. Spesifikasjonene i planen vil avhenge av hva som forårsaker hundens aggresjon. Hvis du prøver å svare på hundens aggresjon med straffer, treffer, roping eller andre lignende negative teknikker, kan du ende opp med å gjøre problemet mye verre.

I noen tilfeller vil trening ikke være nok på egen hånd. Noen pooches kan trenge medisinering for å hjelpe problemet med å håndtere problemet. Dette er spesielt tilfelle hvis aggresjonen er knyttet til noe som stress, frykt eller angst. I mer alvorlige situasjoner må du tenke på om du skal kunne holde en hund som dette. Hvis for eksempel pooch utløses av små barn, og du har noen i familien din, vil du ikke sette dem i fare. Du må kanskje finne hunden din et nytt hjem hvis du ikke lenger kan klare sin tilstand.

Siste tanker

Mens alle hundene har kapasitet til å handle aggressivt, har noen raser større aggressive instinkter enn andre. Denne listen representerer 10 av de farligste hundene raser. Det er ikke å si at de ikke kan holdes som kjæledyr, men du må ta spesiell innsats når det gjelder trening og sosialisering. Noen hunder må holdes bortsett fra små barn og mindre dyr. Når det gjelder potensielt aggressive hunder, er det ofte bedre hvis de holdes av folk som har hatt tidligere erfaring med hjørnetenner i stedet for første gangs eiere. Til slutt er du ansvarlig for å ta vare på hunden din riktig og gjøre alt du kan for å hindre at aggresjonen er et problem.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Aggressive hunderaser: svartelisten på 10 farligste hunder