Farlige hunderaser - liste, myter, faq & # 038; guide

Farlige hunderaser - Liste, myter, FAQ & # 038; Guide

Begrepet & # 8220; farlige hund raser & # 8221; er både gyldig og ugyldig. Det er ingen raser som er iboende farlige. De er bare raser med en predisposisjon mot ferocity.

Imidlertid er hunden aggressivitet for det meste et resultat av måten hundene er dårlig på behandlet, sosialisert, trent eller nurtured.

Hva gjør en hund rase farlig?

Flere faktorer påvirker en hunds temperament. For eksempel:

  • måten deres mor ble behandlet i løpet av henne svangerskap,
  • Hvordan hunden ble avvendt,
  • Valtens sosialiserende vaner
  • treningsmetodene som eies av eieren
  • hundens kosthold og måltidsplan.

Mest aggresjon kommer vanligvis fra smerte - øyeblikkelig eller vedvarende. Hvis hunden er i noen form for fysisk nød eller føles truet, Det vil oversette til sinne og potensielle angrep.

En hunds rase har svært lite å gjøre med sine sinneproblemer. Det avhenger mest av hvordan de var sosialisert og hevet. For den saks skyld, enda mindre hunder som Pomeranians, Poodles og til og med leketøy hunder, kan trent til å vokse opp i aggressive dyr. Samtidig som raser som pitbulls og rottweilers, som er beryktet for å være farlige raser, kan bli tatt opp for å være kjærlige familiens hunder også.

Hovedforskjellen er i størrelsen på rasen. Mens du kan øke en puddel for å være en aggressiv hunder, er det bare så mye skade det kan gjøre, på grunn av sin lille størrelse. Det kan være skremmende, det kan også bite, men det kan ikke være i stand til å drepe eller skade dårlig. Mens heve en pitbull eller en rottweiler å være aggressiv kan ha farlige konsekvenser siden disse hundene er massive nok til å bite et organ av.

Er aggressive hunder født på den måten?

Aggressiv treningsmetoder avle aggressive hunder. Hunder er ikke født mordere.

En hund kan ha en liten tilbøyelighet til aggresjon, enten på grunn av den typen graviditet, sin mor hadde eller i sjeldne tilfeller, på grunn av genetikk. Men ingen hund er født så aggressiv at den kan drepe eller skremme andre bringer i omgivelsene.

Mange hundeeiere bruker strenge og brutale metoder for å trene sine hunder. De kjeder dem på smertefulle måter, la dem være sulten eller tørst over natten eller noen ganger i flere dager. De slo dem opp, og til og med rulle dem tvang på ryggen som straff. Slike praksiser er det som gjør en sint, fiendtlig og uforutsigbar hund. Du vet aldri når de vil bli voldelige. Å være den alfa mann er ikke den riktige måten å gå om det.

En komplett eller til og med delvis mangel på sosialisering kan også utløse fiendtlighet hos hunder. Ikke ta dem ut, ikke la dem leke med andre hunder, å være avansert for å vise dem noen form for kjærlighet, gjør dem også sullen og sint også. Å heve en hund er ikke veldig forskjellig fra å heve et sunt og lykkelig barn.

Er dominerende hunder alltid farlig?

Nei de er ikke. Dominerende hunder er polakker bortsett fra aggressive hunder. De har ingen sammenheng med hverandre i det hele tatt.

En dominerende hund tenker på seg selv som alfa-mannen - de nekter å sende inn til eierne. De er opprørske kjæledyr og kan misbehave eller avvise ordrer. De kaster tantrums, er sta og veldig sterke ledet. Disse egenskapene kan føre til grunnleggende atferdsproblemer, men ikke aggresjon

Aggressive hunder, på den annen side, er ikke nødvendigvis sterke. Deres sinne er uforutsigbar. Aggressive hunder kan være sårbare hunder. De er stresset, defensiv og redd. De kan ha vært vitne til noe som har gjort dem redd, engstelig eller usikker, og derfor viser de sinne. Aggressive kjæledyr kan angripe, og kanskje allerede gjorde, men det gikk ubemerket.

dominerende hunder
Dominerende hunder er ikke nødvendigvis aggressive.

Hva er den mest aggressive hunden rase i verden?

Pitbulls rangerer som nummer aggressiv hund rase. Mange land har også erklært Pitbulls som en forbudt rase.

Dyreadferdister har foreslått det aggressivitet i Pitbulls er det samme som det i andre hunder (Hvis ikke mindre enn Chihuahua som per a studere). Hver hund, når aggressiv eller sinne, biter og holder seg til bittet, noe som gjør det nastier og mer smertefullt. De låser sine kjever på bitt og ikke slipper. Pitbulls har større munner, noe som gjør det mulig for dem å tygge større biter av kroppsdeler de biter.

Dårlige treningsmetoder gjør også aggressjonen uforutsigbare. De kan ikke vise tegn på et angrep før a voldelig angrep. Det er det som gjør en aggressiv pitbull farligere enn andre hunder, men gjør ikke pitbulls mer aggressive enn andre hunder.

Er aggresjonshundspesifikk?

Ja og nei. Hunder blir aggressive på grunn av dårlig trening.

Noen studier foreslår imidlertid også at mindre hunder er mer utsatt for aggresjon enn større, på grunn av deres usikkerhet og sårbarhet med sin størrelse. De bjeffer, gro og biter oftere og mer skremmende.

De Visning av aggresjon i større hunder er også lik, men den eneste forskjellen er at større hunder kan gjøre mer skade. Og så deres aggressivitet kan ses som farlig, mens den av mindre hunder er kontrollerbar. I verste fall kan en mindre hund taklet fysisk. Mens du takler en større hund, kan du gi deg kort av noen få kroppsdeler. Derfor, hvis du tar en nærmere titt, raser de fleste forbudte hundene i verden som de med større og sterkere bygget.

Topp 17 farligste hunderaser i verden

Her er de tjue farligste hundene i henhold til statistikk som hentes fra forskjellige kilder, inkludert CDC.

Pass på at du også leser opp resultater gitt av den American Temperament Test Society På måling av en hundeaser aggresjonsnivåer. Mange studier og meta-studier (aggregasjoner av tidligere studier) viser forskjellige resultater, så bruk sunn fornuft og ikke ta disse resultatene for alvor.

Noen organisasjoner teller Antall angrep Mens andre teller antall rapporterte angrep som en prosentandel av rasenes kjente befolkning.

1. Pitbull

I henhold til registrert statistikk har Pitbullen engasjert 3,397 angrep som forårsaker kroppslig skade og drepte 295 personer.

I årevis, Amerikanske Pitbulls har blitt oppdrettet for ulovlig hundekamp, ​​som førte til dem, ble misforstått som morderhunder og gjorde dem til en forbudt hundeslag. Deres sterke bygget og brutal trening gjorde dem dødelige. Mens det har utvilsomt forårsaket mye skade, kan pitbulls være lojale, vennlige og modige familiehunder, hvis de behandles riktig.

2. Rottweiler

Ifølge registrert statistikk har Rottweiler engasjert 535 angrep som forårsaker kroppslig skade og drept 85 personer.

En forbannet hund rase i mange land, den Rottweiler er en iboende possessiv hund rase. Ikke svært intelligent, men sterkt lojal, disse hundene trenger et ekstremt aktivt miljø. Mye av aggresjonen kommer fra å bli kjedet eller låst innendørs. Dette er sporty utendørshunder som kjeder seg lett og viser det som sinne eller irritasjon.

3. Tysk Shepherd

Ifølge opptakerstatistikk har den tyske hyrden engasjert, 113 angrep som forårsaker kroppslig skade og drept 15 personer.

Sterkt lojal, høyt treningsbar og ekstremt intelligent, Schæferhunder er en allsidig rase som gir gode kjæledyr og gode hærhunder også. Dårlig trening resulterer i aggressive hunder, da de er ekstremt lydige og perceptive. Svart GSDS betraktes som det samme som standard GSD.

Tysk Shepherd Handbook
Sjekk ut den & # 8220;Tysk Shepherd Handbook& # 8220; - Alt å vite om å velge, fôre og omsorg for en GSD.

4. Presa Canario (Bull Mastiff)

Ifølge registrert statistikk har Bull Mastiff begått 111 angrep som forårsaker kroppslig skade og drept 18 personer.

De Bull Mastiff& # 8216; S mektige utseende er skremmende som det er den fryktløse. De er gode sikkerhetshunder og er ekstremt possessive om hvem de føler seg beskyttende for. Denne dristige sjalusi er det som har tjent dem merket som en farlig hundeavl.

5. Wolf Hybrid

I henhold til registrert statistikk har Wolf Hybrid engasjert 85 angrep som forårsaker kroppslig skade og drepte 19 personer.

Navnet i seg selv antyder at disse ikke er akkurat innenlandske kjæledyrhunder. Deres forfedre fysiske attributter er det som gjør dem farlige og uforutsigbare. Sterk bygget, kraftige kjever og en medfødt mistillid til mennesker (behovet for å være i naturen med andre ulvhunder) er det som gjør Wolfdogs skremmende.

6. Akita Inu

Ifølge registrert statistikk har Akita Inu engasjert 70 angrep som forårsaker kroppslig skade og drepte 8 personer.

Ved første øyekast ser denne fluffete, furrige hunden ikke mordertyper i det hele tatt. Imidlertid er sterke reflekser og umiddelbar angrep som tjent Akita Inu Et sted i denne listen. Hvis ikke trent bra, kan disse hundene være våken til enhver tid og angripe selv under en falsk alarm. De trenger utmerket trening for å være tammet.

7. Bokser

I henhold til registrert statistikk har boksen begått 64 angrep som forårsaker kroppslig skade og drept 7 personer.

Boksere elsker å roughhouse, det er deres ting. De er lekne og svært aktive og flotte kjæledyr for sporty husholdninger. Men når det provoseres, kan deres aggresjon virkelig bli vill, noe som gjør dem farlige. Inaktiviteten gjør dem aggressive.

hund aggressivitet
Hunder blir aggressive over tid. Handlinger må tas raskt for å forhindre forankring av dårlig oppførsel.

8. Chow Chow

Ifølge registrert statistikk har Chow Chow engasjert 61 angrep som forårsaker kroppslig skade og drepte 8 personer.

Du kan finne det vanskelig å tro at en furball med et navn som Chow Chow kan drepe ut av aggresjon. Men deres utseende er misvisende, da de er en rase som liker å være avviket. De er beskyttende, men ikke åpenbart kosevennlige. De er også lett å skremme. Når deres plass ikke respekteres, kan de bli aggressive.

9. Labrador

Ifølge registrert statistikk har Labrador engasjert 56 angrep som forårsaker kroppslig skade og drept 3 personer.

Grunnen til at denne elskelige, koselige hunden rasen har gjort det til denne listen, er rent statistisk, da de er så mye vedtatt som hjemme kjæledyr. De er hyggelige, tålmodige og kjærlige som gjør dem til de mest populære familiehundene. I sjeldne tilfeller, hvor deres vennlighet ikke er gjengitt, Labradors kan vise aggresjon og angrep.

10. Great Dane

Ifølge registrert statistikk har den store dansken engasjert 37 angrep som forårsaker kroppslig skade og drepte 3 personer.

De Great Dane& # 8216; s høye høyde og størrelse er det som gjør dem formidable ved første øyekast. De vokser til størrelsen på en liten ponni, men de er ekstremt sårbare og følsomme skapninger. Fred kjærlig og tålmodig, gode danskere trenger sin egen tid for å gjøre seg kjent med mennesker og omgivelser. Når de ikke er tillatt denne gangen og plassen, blir de aggressive.

11. Mastiff

Ifølge registrert statistikk har Mastiff begått 28 angrep som forårsaker kroppslig skade og drept 5 personer.

Mastiffs er kraftige hunder og kan vokse til vekt så mye som 80 til 100 kilo. De er lett stresset og kan dermed vise tegn på aggresjon så snart noe går galt. Deres aggresjon er farlig, gitt sin størrelse og kanskje.

Tibetansk mastiff avl
Tibetansk mastiff avl krever lojalitet både fra hunden, og fra eieren.

12. Doberman Pinscher

Ifølge registrert statistikk har Doberman engasjert 23 angrep som forårsaker kroppslig skade og drepte 8 personer.

Dobermans ble opprinnelig oppdrettet som hærhunder. De har en disponert tendens til å beskytte og angripe når de forstyrres. Noen tror at dette trekket er det som gjør dem så misforstått - det og deres skremmende utilgjengelige utseende.

1. 3. Cane Corso

Ifølge registrert statistikk har Cane Corso eller den italienske Mastiff begått 21 angrep som forårsaker kroppslig skade og drept 2 personer.

Cane CorsoS Heavyweight og kraftige utseende er det som gjør dem skummelt først. Men få mennesker vet om deres gode, søte temperament. De kan være gode familiehunder hvis de blir tatt opp til høyre - de er lojale, beskyttende og sterke også.

14. Engelsk Bulldogs

Ifølge registrert statistikk har den engelske bulldogen begått 20 angrep som forårsaker kroppslig skade og drept 1 person.

Opprinnelig oppdrettet og hevet for bull baiting, Engelsk Bulldogs er vanligvis følsomme og gjør for glade familiehunder. De er gode vakthunder for boliger også. Deres stocky kraftige organer og et iboende kort temperament har tjent dem et dårlig navn. De kommer til og med godt sammen med andre kjæledyr i en husholdning.

15. Blå heeler

Ifølge registrert statistikk har den blå heeler begått 20 angrep som forårsaker kroppslig skade, men har ikke drept noen person.

Mindre størrelsen, høyere aggresjonen - det er det som gjør Blå hælere farlige hunder. De har knivskarpe tenner, men deres lille bygget tillater dem ikke å skade mennesker. Blå Heelers er aktive og glade hunder, men trenger store gårdlignende steder å overleve. De trenger også en god mengde sosialisering og hengivenhet fra eierne.

16. Alaskan Malamute

I henhold til registrert statistikk, Alaskan Malamute har begått 15 angrep som forårsaker kroppslig skade og drept 5 personer.

Denne kongelige, elegante utseende hunden er ekstremt kraftig og kan bære tunge vekter under ekstreme forhold. Alaskan malamutes er vanligvis slede hunder, men gjør for gode kjæledyr også. Disse fluffkallene kan vokse til gigantiske størrelser, og hvis trente rett, gjør for meget kjærlig og husdyr kjæledyr til tross for deres iboende villmark.

17. Australian Blue Heeler

Ifølge registrert statistikk har den australske blå Heeler engasjert 13 dødsfall og drepte en person.

Australske blåhælere anses å være farlige bare på grunn av deres åpenbart beskyttende natur og deres atletiske bygg og varslingsfunksjoner. De er gode gårdshunder og hvis trent godt kan gjøre en god jobb i boliger også. Denne rasen er sporty og trenger en god mengde trening.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Farlige hunderaser - liste, myter, faq & # 038; guide