Carolina dog: breed profile

Carolina hund i gress

Carolina hunder har feid internett, få i popularitet og berømmelse. De er også kjent som "American Dingoes" eller "Dixie Dingoes" på grunn av deres likhet med den berømte Australian Dingo. Men i stedet for å være fra landet ned under, er denne rasen faktisk nedstammet fra ville hunder som finnes i USA.

En relativt ny rase til domesticering, Carolina Dogs er kjent for å være ekstremt lojale følgesvenner til menneskene de binder med. De har en sterk pakke mentalitet, så å være nær familieenheten er et must for disse atletiske, energiske kjæledyr.

Raseoversikt

Gruppe: Sportslig

Høyde: 18 til 20 tommer

Vekt: 30 til 55 pounds

Frakk og farge: Kort, tett jakke i brunfarge, gul, svart, rød eller en kombinasjon av disse fargene

Forventet levealder: 12-15 år

Kjennetegn på Carolina Dog

KjærlighetsnivåMedium
VennlighetMedium
BarnevennligHøy
KjeledyrvennligMedium
Trening behovMedium
LekenhetHøy
EnerginivåMedium
TrenbarhetHøy
IntelligensHøy
Tendens til å bjeffeLav
Mengde sheddingHøy

Historien om Carolina hunden

Carolina hunden antas å ha kommet til USA ved hjelp av passasje gjennom Bering Strait når selgere kom fra Asia til Nord-Amerika. Gjennom årene rømte individuelle hunder, blitt feral og gradvis migrert mot det sørøstlige USA. I dag har rasen blitt kjent som Carolina Dog.

Etterkommere av disse hundene som startet livet i nordområdene i det nordamerikanske kontinentet, kan fortsatt bli funnet som vill i Georgia og Sør-Carolina, vanligvis blant furuskog eller i nærheten av sumper.

Deres DNA inneholder egenskaper fra selve basen av hundens slektstre, noe som betyr at Carolina-hunden er en veldig primitiv rase og kan ligne typen og utseendet til noen av de tidligste hjørnetenner. Rester av Carolina Dogs har til og med blitt funnet i gamle innfødte amerikanske gravsteder, noe som tyder på at disse hundene ble holdt som kjæledyr i disse forrettende tider.

Rasen ble gjenoppdaget på 1970-tallet av dr. Jeg. Lehr Brisbin, som ga dem navnet "Carolina hunden."Siden 1996 har de vært en registrert rase av UKC, eller United Kennel Club. De er ikke offisielt anerkjent av AKC fra enda. Men i 2017 ble de oppført i AKCs grunnlagstjeneste, som er en indikator på at rasen arbeider mot offisiell anerkjennelse.

Carolina hund omsorg

På grunn av deres vilde opprinnelse har disse hundene en intens pakke mentalitet. Dette gir ikke bare seg til andre hunder, men til mennesker også. Som et resultat, gjør disse kjæledyrene ikke bra med et ensomt liv.

Carolina hunden er skeptisk til fremmede og er naturlig sjenert, men når de binder seg med deres menneskelige, er de veldig lojale. Mange sier at de gjør fantastiske, kjærlige, hengivne venner. De elsker store familie enheter og spiller veldig bra med barn og andre kjæledyr, spesielt hvis introdusert i en ung alder.

Husk at disse hundene har en sterk prey-stasjon, men du vil ønske å holde øye på dem rundt mindre dyr og kjæledyr.

Selv om Carolina hunder er uavhengige, håndterer de ikke isolasjonsbrønn. Husk at du er hans eller hennes pakke nå, og en pakkepinner sammen.

Hvis du ser på å vedta en Carolina hund, gi alvorlig tanke om hvor mye tid du vil være med valpen din. En isolert Carolina hund er en trist en. Hunder som er igjen alene i lange perioder kan kjempe med kjedsomhet eller stress, som ofte manifesterer seg i destruktiv eller forstyrrende atferd og separasjonsangst.

Til tross for deres atletiske utseende, er denne rasen ikke kjent for å ha for høy energi. Imidlertid krever de absolutt regelmessig trening og passer best for et hjem med en hage å leke i og rom å løpe. Daglige turer er et must for å holde Carolina hunden sunn og glad.

De er også veldig intelligente, og kan noen ganger ha en stædig stripe. Imidlertid har de også vilje til å tilfredsstille, noe som betyr at de reagerer godt på trening med positiv forsterkning. På grunn av deres smidig ramme og høy intelligens, utmerker Carolina Dogs ofte på konkurransedyktig Agility Sports og jakt.

Denne rasen har en mistenkelig natur når de konfronteres med ukjente ansikter, noe som gjør det til en utmerket vakthund. Til tross for dette er disse valpene ikke kjent for å bjeffe ofte. De er beskyttende, men ikke aggressive - som legger til deres appell som en familie kjæledyr. Mens de ikke er altfor hengiven, er de ekstremt lojale og lekende.

Disse hundene er også kjent for å være rene og faktisk vaske mye som katter gjør. Carolina hunden, skjuler imidlertid mye, spesielt i sesongmessige endringer. I kaldere måneder vil disse hundene vokse i en tykkere, varmere frakk. Når varmere vær ruller rundt, vil de kaste dette. Som et resultat er denne rasen vanligvis ikke et godt valg for allergi-følsomme mennesker.

På grunn av å kaste og frakk endres, må du regelmessig bade og børste denne rasen regelmessig. Deres skiftende strøk gjør det mulig for dem å tilpasse seg de fleste klima, enten det er kaldt eller varmt. Likevel, de trenger å leve innendørs og bør ikke stå utenfor. Ikke bare vil dette være hardt på din valp når det gjelder klima, men husk at disse hundene er veldig festet til deres pakke. Å forlate dem utenfor kan gjøre dem isolert og deprimert.

Vanlige helseproblemer

Carolina hunder er ganske sunne og er ikke utsatt for å ha noen spesielle sykdommer eller helseproblemer. Det har blitt funnet at noen er følsomme for Ivermektin (som brukes til å behandle kvaler og intestinale parasitter), så snakk med veterinæren din før du gir dem denne typen medisinering.

Diett og ernæring

Carolina hundens diett bør lignende ligne det de ville spise i naturen. Å gi dem høy kvalitet eller hjemmelaget mat ville være best. Hvis overfed, kan disse hundene slite med fedme. Derfor må du ikke overfeed dem eller gi dem for mange godbiter.

Spør din veterinær for spesifikke matkrav for hunden din og dens livsstil. Hver kan være forskjellig avhengig av vekt, størrelse og alder.

20 populære mellomstore hunderaser
Fordeler
  • Lojalt vedlegg til både voksne og barn

  • Kjent for å være ren og nesten katt-lignende i grooming vaner

  • En utmerket vakthund, men uten aggressive tendenser

Ulemper
  • De gjør det ikke bra i isolasjon eller når de er skilt fra deres pakke

  • De har en sterk byttedyr, så de kan ikke være egnet for husholdninger med mindre dyr

  • Tunge søsken, spesielt ved sesongendringen

Hvor å adoptere eller kjøpe en Carolina Dog

Denne rasen kan være mer vanlig i ditt område enn du skjønner. Hvis du søker etter en Carolina hund å ringe din egen, må du alltid sjekke dine lokale adopsjons- og redningsorganer. Noen kan ikke engang innse at de har Carolina hunder siden mange tar feil med mutts eller ukjente blandinger. Hvis du søker etter nøyaktig identifisert Carolina Dogs eller Sterse Carolina Dog Mixes, sørg for å sjekke ut klubber, oppdrettere og redningene som er oppført nedenfor.

Et fantastisk sted å starte er på Saving Carolina Dogs Rescue and Adoption Network. Her lister de alle Carolina hunder de jobber med det som trenger redning fra husly. Hver av disse valpene har en kjærlig fosterfamilie og er tilgjengelige i forskjellige områder over U.S. Hvis det ikke er noen Carolina hunder som er oppført i nærheten av deg, må du kontakte og undersøke dine lokale redninger.

Noen gode ressurser til å begynne med inkluderer:

Flere hunderaser og videre forskning

Carolina hunden kan bare være epitome av en manns beste venn: lojal, lekfull, beskyttende, og alltid opp for et eventyr. Når du tenker på å få en hund, sørg for å sette forsiktig forskning i rasen du velger.

Selv om Carolina-hunden gjør en fantastisk følgesvenn, er det ikke en hund for alle. Pass på at du kan gi dem tid, oppmerksomhet og trening de trenger. Husk at disse hundene trenger å være sammen med sine pakker, og at de trenger tid og oppmerksomhet for opplæring og trening. Sørg for å snakke med oppdrettere eller andre som har Carolina hunder for å få en følelse av hva det egentlig liker å leve med en. Med forsiktig forskning, uansett hva du valgte, vil du uten tvil være din neste beste venn.

Du kan også være interessert i å lære mer om disse lignende raser:

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Carolina dog: breed profile