Hvordan ta vare på en catahoula leopard dog

Catahoula Leopard Dog

Catahoula Leopard-hunden er en hardy, rustikk rase som ble utviklet i den amerikanske dypt sør som en all-purpose gård og jakthund. Rasen er også kjent som Louisiana Catahoula Leopard hunden eller bare Louisiana Catahoula, en nikk til sitt opprinnelsessted i Catahoula Parish, Louisiana. Faktisk er Catahoula Leopard Dog den offisielle tilstanden hunden til Louisiana.

Catahoula Leopard hunden er en sjelden rase. Rasen er anerkjent av United Kennel Club (hvor den er kjent som Louisiana Catahoula Leopard Dog). Det er også en del av den amerikanske Kennelklubbens grunnlagstjeneste, som er det første skrittet i prosessen mot full rasen anerkjennelse.

Selv om Catahoula Leopard Dogs er veldig mye arbeidende hunder, er de også viet familie følgesvenner. De fleste kommer godt sammen med respektfulle barn når de er reist med dem. De kan eller ikke komme sammen med andre kjæledyr. Noen Catahoula Leopard hunder kommer ikke sammen med andre hunder, spesielt med de samme kjønn. Fordi rasen også har en høy prey-kjøretur, kan Catahoula Leopard Dogs jage eller skade små dyr, inkludert familien katt.

Catahoula Leopard Dogs er kanskje best kjent for deres karakteristiske gode utseende. Et godt antall Catahoula Leopard hunder har varemerket blå øyne og "leopard" mønstret frakk som kalles i rasenavnet. Imidlertid er det mye variasjon i rasenes farger og frakkmønstre. Catahoulas kommer i en nesten endeløs kombinasjon av mønstre og farger, fra brindle til patched til solid-farget (hvilken som helst farge annet enn solid hvit), og deres øyne kan være hvilken som helst farge eller kombinasjon av farger (til og med to forskjellige farger).

Raseoversikt

  • Gruppe: Herding
  • Høyde: Ca 22 til 24 tommer på skulderen
  • Vekt: Ca 50 til 95 pounds
  • Frakk og farge: Kort til middels lengde enkeltpakke som ligger flatt og i nærheten av kroppskjolenettet varierer fra glatt til grov. Nesten hvilken som helst farge eller mønster, unntatt solid hvit. Vanlige mønstre inkluderer leopard (en basefarge med kontrasterende flekker av en eller flere andre farger), solid (enkelt jakkefarge), brindle (lys eller mørk basefrakkfarge med kontraststriper) og patchwork (en solid farge med en eller flere flekker av forskjellige farger og nyanser).
  • Forventet levealder: 10 til 14 år

Kjennetegn

KjærlighetsnivåMedium
VennlighetMedium
BarnevennligMedium
KjeledyrvennligLav
Trening behovHøy
LekenhetHøy
EnerginivåHøy
TrenbarhetMedium
IntelligensMedium
Tendens til å bjeffeHøy
Mengde sheddingMedium

Historie

Meninger varierer på den nøyaktige historien til Catahoula Leopard Dogs utvikling. En arbeidsteori er domesticated hunder holdt av indianere interbred med raser brakt til Nord-Amerika av spanske oppdagelsesreisende. Noen mulige raser i blandingen inkluderer blodhunder, greyhounds og mastiffs. Senere ble de resulterende hundene oppdrettet med hundene som fulgte franske innvandrere som ankom i sør. Beauceron, en fransk herding rase, er også spekulert til å være en del av Catahoula Leopard hundens forfedre.

Tidlig Catahoula Leopard hunder ble verdsatt som eksepsjonelle jakthunder, om å duft, sti og tre små og store villspill, inkludert bobcats, hjort, vill hogs og bjørner. De ble også vant til flokken, penn og fanger vill storfe og hogs, noe som gjør dem verdsatt arbeidende hunder.

Grunnleggende omsorg

Catahoula Leopard Hunden er kort til middels lengdejakke, vask og slitasje. De fleste catahoulas trenger bare sporadisk børsting, ukentlig spiker trimming, og bad når de er skitne. Løft ofte øreklaffene for å sjekke om rødhet og ørevoks. Rengjør ørene med en kjæledyrsikker ørerenser hvis de ser skitne ut og konsulterer en veterinær hvis de ser betent eller har en dårlig lukt.

Mange Catahoula Leopard Dogs kan være beskyttende og territoriale. Tidlig, intensiv sosialisering og opplæring er ekstremt viktig med denne rasen. Mange rasereksperter mener at Catahoula Leopard-hunden ikke er for alle, spesielt nybegynnerhundneiere eller kjæledyrslige boliger uten passende utsalgssteder for rasenes rikelig energi og arbeidsinstinkter.

Catahoula Leopard Dogs trenger både trening og mental stimulering til å være lykkelig og veloppdragen hjemme. Rasen kan bli destruktiv når de er igjen til egne enheter. Den vise Catahoula-eieren vil kombinere daglig kraftig trening i form av løp, fotturer, svømming eller henting, med regelmessig trening for aktiviteter som jakt, herding, sporing, smidighet eller lydighet.

Vanlige helseproblemer

De fleste purebred hunder er utsatt for å utvikle visse arvelige forhold. Selv om Catahoula Leopard-hunden generelt er sunn, er rasen predisponert for noen få helseproblemer, nemlig døvhet og hip dysplasi. Anerkjente catahoula oppdrettere har sine avlshunder `hofter evaluert av det ortopediske fundamentet for dyr (OFA) og oppnå hjernestasjon auditiv fremkalt respons (Baer) testing for døvhet. Når du kjøper en catahoula valp fra en oppdretter, må du be om dokumentasjon at disse testene ble utført på foreldrene.

Diett og ernæring

Feed Catahoula Leopard Dog Scheduled Meals ved hjelp av en måle kopp eller skala for å veie maten. Fri fôring (forlater mat ut hele dagen) kan forårsake vektøkning, som kan forverre hip dysplasi, som Catahoula Leopard hunden er utsatt, og bidrar også til andre helsemessige forhold som diabetes. Hvis du ikke er sikker på det beste type mat å mate din Catahoula Leopard hund, eller hvor mye du skal være fôring, spør din oppdretter eller veterinær for deres råd.

Flere hunderaser og videre forskning

Det er ingen tvil om det, Catahoula Leopard Dog er nydelig. Mange er trukket til rasen på grunn av deres unike utseende. Men som med alle hunderaser, bør det ikke være den eneste motiverende faktoren når du velger en hund å leve med og elske. Enkelt sagt, Catahoula Leopard-hunden er ikke rasen for alle. Det kan være en utfordrende rase å trene og leve med. Denne rasen gjør det beste med en erfaren hundeeier i et hjem med rikelig utendørsplass. I det rette hjemmet er Catahoula Leopard-hunden kjærlig, lojal og noen ganger selv clownish med sine menneskelige packmedlemmer.

Hvis du liker Catahoula Leopard-hunden, kan du også like disse rasene:

Ellers, sjekk ut alle våre andre hund rase artikler For å hjelpe deg med å finne den perfekte hunden for deg og din familie.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan ta vare på en catahoula leopard dog