Plott hound: dog breed profile

Plotthound

Plotthunden er et medium til stor hund opprinnelig oppdrettet for å jakte stort spill, som bjørn eller villsvin, men over tid kom det til å bli brukt oftere for å jakte vaskebjørn. Faktisk er Plott Hound en av flere Coonhound-raser (noen andre er den svarte og tan Coonhound, Redbone Coonhound, og Tileing Walker Coonhound).

Plotthounden er en scenthound, som er en type hund som erlet for å jakte med sin utrolige luktsfølelse. De har en melodisk bukt-i jaktvilkår, det kalles "stemme."Plott Hound Aficionados finner den stemmen vakker, men dine naboer kan være uenige. Plott hunder elsker jakt, men kan også gjøre gode familie følgesvenner så lenge du gir nok utsalgssteder for deres rikelige energi. Daglig, kraftig trening er et must for å holde denne rasen lykkelig og godt mannered hjemme.

Raseoversikt

Gruppe: Hund

Høyde: 20 til 25 tommer på skulderen

Vekt: 40 til 60 pounds

Frakk og farge: Glatt, fint, glatt og kort frakk i en hvilken som helst skygge av brindle (mørkere stripet eller stripet mønster på en lettere bakgrunn), for eksempel gul, buckskin, brunbrun, brun, sjokolade, lever, oransje, rød, grå og blå. Kan også være solid svart. Kan ha et sadelmønster på ryggen eller andre markeringer.

Forventet levealder: 12 til 14 år

Egenskaper av plotthunden

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetHøy
BarnevennligMedium
KjeledyrvennligMedium
Trening behovHøy
LekenhetHøy
EnerginivåHøy
TrenbarhetMedium
IntelligensHøy
Tendens til å bjeffeHøy
Mengde sheddingMedium

Historien om plotthunden

I midten av 1700-tallet har Johannes Plott immigrert fra Tyskland til North Carolina og brakte sine fem Hanover Hounds, en gammel rase kom ned fra blodhunder. MR. Plott jaktet bjørner i fjellet med sine hunder, og hans Hanover Hounds oppdrettet med lokale hunder. Disse avkomene kom for å bli kjent som Plott`s Hounds, og senere, bare plotthunds.

I dag er rasen en del av den amerikanske Kennel Club Hound Group, hvor det er kjent som Plott. Det er også anerkjent av United Kennel Club som Plott Hound, hvor det er en del av Scenthound-gruppen. The Plott Hound er den offisielle staten hunden i North Carolina.

Plott Hound Care

Plotthounds korte, glatte frakk krever minimal omsorg. Ukentlig børsting med en myk børstebørste, gummi karri børste eller hound hanske vil fjerne løs hår, avsløre en blank glans. Plotthundene kan noen ganger utvikle litt av en ubehagelig lukt, men sporadiske bad vil holde dem luktende søte. Løft de hengende ørene regelmessig for å se på innsiden. Normale ører er fri for voks og rusk, og er ikke rødt, betent eller dårlig luktende. Spør veterinæren din for å vise deg Slik rengjør du PLOTs ører på riktig måte med en spesiell rengjøringsmiddel som forhindrer overflødig voksoppbygging. Kontroller neglene regelmessig og trimme etter behov.

Hvis din plotthud bruker mye tid utendørsjakt eller bare å spille, må du bruke en månedlig loppe og kryss forebyggende, og inspisere hunden din for flått etter at det har vært i gresslette eller skogkledde områder.

For å gjøre jobben ble de oppdrettet til å jakte sammen med deres menneskelige følgesvenner-plotthundene, må være atletisk og kraftig. De er oppdrettet for utholdenhet, noe som betyr at Plott Hounds som ikke jakter trenger daglige utsalgssteder for å bruke all sin energi. Daglige løp, lange turer, eller muligheter til å kjøre eller spille henting i et trygt inngjerdet område er et absolutt must for plotthound. Aldri stol på en plotthund av bånd - de er for utsatt for å følge fristende dufter eller jage små critters. De kan til og med løpe rett inn i trafikken eller en annen farlig situasjon. Hold alltid PLOTT HOUND på et bånd når du utforsker utendørs.

Høye energinivåer kombinert med intelligens mener plotthunden trenger mental stimulering. De er også store, kraftige hunder, så begynn å trene i en tidlig alder. Plotthundene er smarte, men de kan være sta, så trening tar tålmodighet, kreativitet og utholdenhet. Korte, hyppige treningsøkter som bruker belønningsbasert positiv forsterkningstrening, får de beste resultatene. Heldigvis er Plott Hounds svært motivert av mat-Velsmakende godbiter vil gå langt for å oppmuntre til en plotthound for å gjøre det du vil ha.

Vanlige helseproblemer

Plotthunden er typisk sunn, med få genetisk koblede helsemessige forhold. Noen av rasenes mest vanlige helseutfordringer inkluderer:

  • Hip dysplasi: Som mange store og gigantiske raser, De kan være utsatt for hofteproblemer. Anerkjente oppdrettere har sine PLOTT HOUNDS `HIPS X-RAYED før avl, slik at de ikke raser hunder med dårlige hofter.
  • Øreinfeksjoner: Deres middels lengde ører kan være utsatt for øreinfeksjoner, så det er viktig å holde dem rene og tørre. Planlegg en avtale med veterinæren din hvis du merker noen rødhet, en dårlig lukt eller overdreven voks og rusk.

Diett og ernæring

Plotthunden gjør det beste på en høykvalitets kommersiell hundemat eller komplett og balansert, hjemmelaget kosthold. Som de fleste hounds, elsker plott hunder å spise. Det er viktig å unngå overfeeding dem, eller de vil bli overvektige. Fedme er en stor bidragsyter til vanlige hundesykeproblemer som hip dysplasi og diabetes.

Feed dine Plott Hound målte måltider (bruk en faktisk målekopp i stedet for en stor plastikkkopp) på planlagte tider. Ikke la mat ut hele dagen, da hunden din ikke kan regulere sitt eget inntak og vil trolig overeat. Be veterinæren din om å gi deg råd om den riktige mengden mat for å mate din plotthund daglig for å holde ham i en magert og sunn vekt. Den faktiske beløpet kan variere avhengig av type og merkevare av mat du velger å mate.

Hvilke planter setter hunden din i fare?
Fordeler
  • Smart og trent

  • Flott med andre hunder

  • Personlig og kjærlig

Ulemper
  • Krever streng trening

  • Ikke egnet for leiligheter

  • Kan ikke stole på båndet

Hvor å adoptere eller kjøpe en plotthound

Hvis du tror du vil adoptere en plotthund, begynner du å kontakte en av følgende organisasjoner:

Disse kunnskapsrike gruppene vil kunne koble deg med lokale oppdrettere eller redninger i ditt område. Fremme en plotthund midlertidig er en annen måte å teste om rasen er en god passform for deg og din familie.

Flere hunderaser og videre forskning

Plotthunder er selvsikker, bestemt og kraftig. Disse egenskapene, kombinert med sin rikelige energi og store størrelse, betyr at denne rasen ikke er den beste for den uerfarne hundeeieren. I det rette hjemmet kan plotthunden være både en fantastisk jeger og kjærlig familie følgesvenn. Hvis du liker Plott Hound, kan du også sjekke ut lignende raser, inkludert:

Ellers, sjekk ut alle våre andre hund rase artikler For å hjelpe deg med å finne den perfekte hunden for deg og din familie.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Plott hound: dog breed profile