Basset hound: dog breed profile

Bassethund utenfor

En av de mest populære hundene, Basset Hounds gjør elskede, sjarmerende følgesvenner for kjæledyrseiere over hele verden. Selv om de er kjent for sin stædighet, er Basset Hound også ekstremt hengiven og lojal - og de er vanligvis mildmodige og behagelige hjemme - det er derfor de gjør gode familie kjæledyr. Og deres scenting og sporingsevne er uhyggelig - bassets nese anses som andre bare for blodhound.

Gruppe: Hund

Vekt: 40 til 65 pounds

Høyde: Opptil 15 tommer

Frakk: Kort

Frakkfarger: Kombinasjoner av svart / mahogny, hvit, brun / tan, rød, sitron

Forventet levealder: 12 til 13 år

Kjennetegn på Basset Hound

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetMedium
BarnevennligHøy
KjeledyrvennligMedium
Trening behovMedium
LekenhetMedium
EnerginivåMedium
TrenbarhetLav
IntelligensHøy
Tendens til å bjeffeHøy
Mengde sheddingMedium

Historien om bassethunden

Opprinnelig avlet i Frankrike og Belgia, antas Basset Hounds å ha oppstått når Friars av Abbey of St. St. Hubert krysset stammer av eldre franske raser for å skape en lavbygd scenting hound - faktisk, ordet "basset" er fransk for "lav" og til og med noen ganger "dverg."Planen var å avle en hund som kunne navigere over grovt terreng mens han ble fulgt av en menneskelig jaktpartner til fots som de sporet kanin og hjort. På grunn av deres nøyaktighet i jakt, basseter fordi populært valg for franske aristokrater, som jakt var et populært tidsfordriv.

Bassethunden ble først anerkjent i 1885 av American Kennel Club (AKC), og det var bare organisasjonens 10. etablerte rase på den tiden. Det antas at George Washington var en bassethound eier - de var gaver presentert av Lafayette, en fransk aristokrat og militær offiser som befalte amerikanske tropper i flere kamper, etter konklusjonen av den amerikanske revolusjonære krigen. I 1935 ble Basset Hound Club of America organisert i USA.

Basset Hound Care

Selv om de har kort hår, vil bassethunden kreve regelmessige grooming-sesjoner - og de kan være profesjonelle søsken. Å redusere shedding - og bidra til å holde huden sin sunne - en engangs børste med en myk børste- eller shedding-verktøy, så vel som sporadisk bading vil være nødvendig. Som de fleste raser, vil bassethundene også ha neglene trimmet med jevne mellomrom.

De kan ikke være den mest atletiske (eller raskeste) rasen, men det betyr ikke at bassethunden din ikke krever regelmessig trening. Denne rasen vil trives på en rutine med moderat daglig mosjon, som en rask tur hver dag, og bassettene er kjent for deres utholdenhet. Ikke bare vil trene bidra til å holde bassethunden din sunn, men det kan også bidra til å forhindre vektøkning.

Bassethunds ble avlet for å jobbe sammen med andre hunder, så denne rasen vil være spesielt glad i selskap med andre hjørnetenner. Det betyr også at de kan være veldig lekne og sosiale, selv om temperamentet ofte vil være mildt og lavt nøkkel hjemme (de er kjent for å være en rase som elsker lange snoozes på sofaen, spesielt etter oppsummering utendørs i lengre tid ).

Bassets regnes som en svært uavhengig, stædig rase - noe som betyr at trening ikke alltid er lett. Over tid, Basset Hounds og andre Scenthounds ble avlet for å jakte på egenhånd, noe som betyr at de måtte følge et spor uten å bli distrahert. Som et resultat vil trening kreve ekstra tid, tålmodighet og konsistens, da bassethundene ofte vil virke avviklet og uinteressert i å følge kommandoene til eierne. Denne rasen vil reagere godt på behandler (tilbys i moderasjon) og positiv ros under treningsøkter. Som alle hunder, bør de også bli ordentlig sosialisert fra en tidlig alder.

Sammen med sin utrolige luktesans, er Bassethounds også kjent for å være eksepsjonelt viet til sine familier og hengiven og tålmodig med barn og til og med andre kjæledyr (så lenge hunden har blitt ordentlig sosialisert).

Vanlige helseproblemer

Bassethunden er generelt en sunn rase, selv om deres lange, dråpe ører gjør dem som er utsatt for visse problemer, for eksempel øreinfeksjoner. Ørene deres må kontrolleres ofte for å sikre at luftcirkulasjonen ikke har forårsaket en infeksjon, og basseteiere vil ønske å holde øye med symptomer som å riste hodet eller skrape i ørene, noe som vil garantere en tur til Vet.

Andre potensielle problemer i denne rasen inkluderer albue og hip dysplasi, hypothyroidisme, glaukom, Blødningsforstyrrelser, og Luxerende Patella, som ligner på et "trick kne" hos mennesker.

Som alle raser, deres tenner vil også være børstet med spesialformulert hjørne tannkrem minst to ganger i uken.

Diett og ernæring

Bassethunden bør fungere godt med høy kvalitet kommersielt eller hjemme-forberedt (under veterinær tilsyn) hundemat. Fersk, rent vann skal være tilgjengelig hele tiden. Som med alle raser, bør behandler gis i moderasjon og deres diett bør kontrolleres for å unngå vektøkning eller fedme-relaterte problemer.

10 beste hunderaser for jakt
Fordeler
  • Mild-temperert og sjarmerende

  • Lojal og hengiven

  • Great Family Pets

Ulemper
  • Kan være sta og vanskelig å trene

  • Kan være profuse shedders

  • Utsatt for øreinfeksjoner

Hvor å adoptere eller kjøpe en Basset Hound

Pass på å sjekke dine lokale dyrehytter og redningsgrupper for bassethunder som trenger et evig hjem. Nasjonale redningsorganisasjoner som Basset Hound Club of America kan være en nyttig informasjonskilde som hjelper deg med å finne din nye beste venn.

Flere hunderaser og videre forskning

Pass på å gjøre leksene dine når du velger en hunderas. Snakk med andre Basset Hound-eiere, anerkjente oppdrettere og redningsgrupper for å lære mer om denne rasen og deres omsorg. Det er en rekke Hunderaser, Og med en liten undersøkelse kan du være sikker på at du finner den rette hunden å bringe hjem.

Hvis du er interessert i å lære om andre hunder, bør du vurdere disse hunde raser:

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Basset hound: dog breed profile