Seborrhea hos hunder

Basset Hound Dog Relaxing i stor plaid stol hjemme

Seborrhea er en hudtilstand som oppstår hos mennesker og dyr, inkludert hunder. Det er en vanlig årsak til flakket hud og oljeaktig frakk hos hunder.

Hva er seborrhea hos hunder?

Seborrhea er en hudtilstand som er preget av overflødig sebumproduksjon og defekt keratinisering (prosessen som huden og neglene regenerere). Det får huden til å bli skumlet eller flakket, produsere flass.

Det kan føre til at kappen har et fettete eller voksaktig utseende, og hud lukt er også mulig. Hudfolder er vanligvis mer berørt av Seborrhea, og kan ha en spesielt dårlig lukt.

Tegn på Seborrhea hos hunder

  • Skalering og flaking av huden
  • Fettete utseende av frakk
  • Lukt kommer fra frakk
  • Rødhet og / eller pigmentering av huden
  • Hårtap
  • Samtidig hud og / eller øreinfeksjoner
  • Kløe er ikke vanlig, med mindre det skyldes et annet hudproblem

Årsaker til Seborrhea hos hunder

Seborrhea er kategorisert som enten primær eller sekundær. Primær Seborrhea er sjeldent - de fleste Seborrhea saker hos hunder er sekundære.

Primær Seborrhea er en arvelig tilstand som vanligvis påvirker bestemte hunderaser som følgende:

Primær Seborrhea vises vanligvis i hunder med to år og har en tendens til å bli stadig verre over tid.

Sekundær seborrhea er vanlig hos hunder og er forårsaket av en eller flere hudproblemer, spesielt følgende:

  • Allergier
  • Endokrine lidelser eller ubalanser
  • Hudinfeksjoner (bakteriell eller sopp)
  • Eksterne parasitter

Hunder med irritert hud kan være mer utsatt for sekundær seborrhea.

Behandling for Seborrhea hos hunder

Det er ingen kur mot Primær Seborrhea, men tilstanden kan styres med medisinske bad bruker en anti-seborrheic sjampo. Vitamin A eller retinoider kan brukes til å støtte hudhelse og regenerering. Hunder med primær Seborrhea vil typisk trenge behandling for livet.

Behandling for sekundær seborrhea er basert på den underliggende årsaken. For å bestemme de riktige behandlingene, må veterinæren først identifisere den underliggende tilstanden (e) som forårsaket seborrhea.

Din veterinær vil utføre hudtester som hudskraper, cytologi, biopsi, og / eller kultur for å avgjøre om en infeksjon er tilstede (bakteriell, sopp / gjær eller parasittisk). Blodprøver kan være nødvendige for å lete etter endokrine problemer som kan ha forårsaket seborrhea. Din hunds behandlingsplan vil fokusere på å behandle den underliggende årsaken til Seborrhea i tillegg til å administrere Seborrhea selv.

De fleste hunder med sekundær Seborrhea vil bli behandlet med medisinske bad og anti-seborrheic-aktuelle medisiner for å forbedre huden, men dette vil ikke fikse den underliggende årsaken til Seborrhea.

Hunder med bakterielle hudinfeksjoner vil trenge antibiotika for infeksjonen. Antifungal medisiner brukes til gjær eller soppinfeksjoner. Eksterne parasitter behandles med orale eller aktuelle formler for å drepe parasittene. Behandling kan vare uker til måneder, avhengig av alvorlighetsgraden av hudtilstanden.

Hvis en endokrin tilstand som hypothyroidisme, Cushings sykdom, eller Sukkersyke er funnet, din veterinær vil arbeide for å behandle tilstanden med de riktige medisinene. Det kan ta uker til måneder for at disse forholdene skal styres og seboré for å forbedre. De fleste endokrine forhold krever livslang behandling og ledelse, inkludert daglige medisiner og vanlige veterinærbesøk for screening. Hvis den endokrine tilstanden er under kontroll, bør Seborrhea ikke gå tilbake (med mindre den har en annen årsak).

Hunder med allergi kan trenge pågående behandling for sekundære infeksjoner og sekundær seborrhea. Din veterinær kan henvise deg til en veterymatolog for allergi testing og ledelse. Hunder med alvorlige allergier må kanskje behandles med allergi injeksjoner i en periode på måneder i år. Allergier og sekundær Seborrhea kan komme tilbake fra tid til annen, spesielt med sesongendringer.

Hvordan hindre Seborrhea hos hunder

Primær Seborrhea kan ikke forebygges unntatt ved å kontrollere avlspraksis. Som med enhver arvelig tilstand, bør hunder med primær seborrhea ikke brukes til avl.

Sekundær seborrhea kan forebygges ved å behandle hudforhold før de vedvarer og fører til seborrhea. Sørg for å ta med hunden din til veterinæren hvis du legger merke til kløe / riper eller noe unormalt utseende til huden. Hold hunden din på loppekontroll Hele året for å hindre irritasjon som kan føre til hudproblemer. Pass på å følge veterinærens anbefalinger for langsiktig behandling og oppfølging.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Seborrhea hos hunder