Labrador retriever (lab): dog breed profile

En sjokolade labrador retriever

Labrador Retrievers, eller "Labs", er en av de mest populære hunderrasene i USA. De er mellomstore til store hunder med robuste, atletiske bygninger. Labs er kjent for sin intelligens, fin karakter og godt temperament. Selv om det ble avlet for å være på jakthunder, gjør disse egenskapene også gode følgesvenner. I tillegg til deres sportslige evner, gjør Labs gode servicehunder. De er ofte trent til å bli guide hunder for de blinde, funksjonshemmede hjelpehundene, og terapi hunder. Du vil også se dem ansatt som narkotika- og eksplosive deteksjonshunder, vannredningshunder og søke- og redningshunder.

Raseoversikt

Gruppe: Sportslig

Høyde: Hanner, 22.5 til 24.5 inches- kvinner, 21.5 til 23.5 tommer

Vekt: Hanner, 65 til 80 pounds-hunner, 55 til 70 pounds

Frakk og farge: Kort, tett dobbelt jakke i svart, sjokolade eller gul

Forventet levealder: 10 til 12 år

Kjennetegn på Labrador Retriever

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetHøy
BarnevennligHøy
KjeledyrvennligHøy
Trening behovHøy
LekenhetHøy
EnerginivåHøy
TrenbarhetHøy
IntelligensHøy
Tendens til å bjeffeHøy
Mengde sheddingHøy
2:03

Klikk på Spill for å lære mer om Athletic Labrador Retriever

Historien om Labrador Retriever

Labrador Retrievers, til tross for deres navn, faktisk oppstått i Newfoundland. Rasen ble utviklet fra st. John`s vannhund, som er en kombinasjon av Newfoundlands og små vann hunder. I mellomtiden kom Newfoundland fra Labrador, så navnene på de to hundene reverseres geografisk.

I begynnelsen av 1800-tallet utviklet hertugen av Malmesbury interesse for rasen og brakte dem til England for å tjene som pistolhunder i å hente vannfugler under hunter. Rasen døde i Newfoundland på grunn av en hunde skatt ment å beskytte sau og engelsk rabies karantene. Men engelsk var i stand til å bevare og utvikle rasenstandardene som fortsatt er kjent og elsket i dag. Rasen ble anerkjent av den amerikanske kennelklubben i 1917.

Labrador Retriever Care

De har glatte, vannbestandige strøk og otter-lignende haler som gjør dem gode vannhunder. På grunn av rasen er korte frakk, litt mer enn Grunnleggende grooming er nødvendig. Kappen er lavpleie ved at den kaster de fleste rusk naturlig, så du trenger ikke å rengjøre hunden din etter en tur. Men fordi laboratorier er tunge søsken, er rutinemessig ukentlig børsting gunstig for å sikre at naturlige oljer fordeles og noe av det løse håret er fjernet. Du kommer til å trenge en god støvsuger for ditt hjem og forventer at alt klærne dine vil bære minst noen få doggy hår. En Labrador Retriever er sannsynlig å trenge et bad om hver to måneder.

Hvis hunden din får rikelig med trening, kan det ha neglene ned naturlig. Men hvis du hører å klikke på en hard etasje, vær sikker på å trimme neglene. Det kan trenge dette gjort en eller to ganger i måneden. Oppmerksomhet på tannhygiene er viktig for helse og lang levetid. Det er godt å pusse hundens tenner daglig, eller minst to til tre ganger i uken. Sjekk ører ukentlig for tegn på infeksjon, som er vanlig for hunder som får ørene sine våte fra svømming.

Labs er best egnet til boliger hvor de kan få rikelig med trening, oppmerksomhet, og opplæring. Labs er høy energi og ikke godt egnet til leiligheten. Du må ta hunden din i 30-minutters spaserturer og besøk til en hundepark hvor han kan løpe av sin energi. Hvis du har en inngjerdet hage, kan du leke med hunden din der. Vær oppmerksom på at de kan rømme artister og sørge for at hunden din bærer tagger eller er fliset. Dårlig oppførsel kan utvikle seg hvis en labrador retriever er igjen alene mesteparten av dagen og ikke gitt nok trening.

Labrador Retrievers elsker å hente ting og de har en tendens til å bære ting rundt i munnen. Gi slitesterk tygge leker og baller for dem til munnen.

Tren din Labrador i en tidlig alder for å sikre at han oppfører seg godt på snor og følger retninger. Dette vil sikre at du har en god hund borger og ikke en bølle, urettferdig hund. Sosialisering vil også hjelpe hunden din å lære å være rundt besøkende, hunder og andre kjæledyr uten å være redd eller defensiv.

Som ekte familiehunder, kommer Labs vanligvis godt sammen med barn og er kjent for å være utrolig lojal, kjærlig og aktiv. Imidlertid bør små barn alltid overvåkes rundt en hund til de lærer å oppføre seg rundt et kjæledyr. Når barna dine er gamle nok til å respektere en hund, er en Labrador Retriever et godt valg for en travel husholdning.

Labrador Retrievers gjør det også bra i Multi-Pet Husholdninger, spesielt hvis sosialisert til andre hunder og katter. Overvåk alltid nye tillegg for å sikre at alle kjæledyrene oppfører seg på riktig måte.

Vanlige helseproblemer

Ansvarlige oppdrettere Forsøk å opprettholde den høyeste rase standarder Som etablert av kennelklubber som AKC. Hunder avlet av disse standardene er mindre tilbøyelige til å arve helseforhold. Imidlertid kan noen arvelige helseproblemer forekomme i rasen. Følgende er noen forhold å være klar over:

Diett og ernæring

Mate din Labrador Retriever to måltider en dag på 1.25 til 1.5 kopper tørr hundemat. Beløpet vil variere avhengig av hundens størrelse og aktivitetsnivå. Ernæring trenger endring over en hunds levetid, og du bør diskutere dette med veterinæren din på hvert besøk. Pass på å gi fersk, rent vann.

Det er vanlig at Labrador Retrievers legger vekt og blir overvektige, delvis fordi de elsker mat og ikke selv regulerer godt. Det er opp til deg å dele ut mat slik at hunden din ikke overvinner. Hvis du oppdager at hunden din har fått vekt, diskuter med veterinæren din hvordan du skal endre en fôringsplan, type mat, mengde mat og trening. Fedme kan forkorte hundens levetid.

17 Labrador Retriever bilder for å lyse dagen din
Fordeler
  • Smarte hunder, ofte brukt til terapi, som hjelper den blinde, eller som politihunder

  • Lojal, gjør det bra i husholdninger med barn og andre kjæledyr

  • Godt å hente gjenstander

Ulemper
  • Trenger mye trening, oppmerksomhet og trening

  • Tung shedder

  • Utsatt for overeating og vektøkning

Hvor å adoptere eller kjøpe en Labrador Retriever

Hvis du har bestemt at en Labrador Retriever er den riktige egnet for din husstand, og at du kan forplikte deg til den strenge aktiviteten som denne rasen trenger, bør du vurdere å se på Labrador Retriever Club som din førsteklasses ressurs for hvor du skal se etter en hund.

  • Labrador Retriever Club: National Parent Organization for rasen i USA, anerkjent av American Kennel Club.
  • Finn en redningsgruppe i nærheten av deg
  • Finn en oppdretter: Labrador Retriever Club opprettholder en database med anerkjente oppdrettere organisert av staten

Flere hunderaser og videre forskning

Før du bestemmer deg om en Labrador Retriever er den rette hunden for deg, vær sikker på å gjøre mye forskning. Snakk med andre Labrador Retriever-eiere, anerkjente oppdrettere og redningsgrupper for å lære mer.

Hvis du er interessert i lignende raser, se på disse for å sammenligne fordeler og ulemper.

Utforsk en hel verden av potensial Hunderaser. Med en liten undersøkelse kan du finne den rette til å bringe hjem.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Labrador retriever (lab): dog breed profile