Newfoundland (newfie): dog breed profile

Newfoundland hunder

Newfoundland er en gigantisk hund med en hardt arbeidende ånd og en mild disposisjon. Rasen er intelligent, edel og veldig lojal. Ofte kalt Newfs eller Newfies, gjør Newfoundlands gode arbeidshunder, men er også rolige og kjærlige følgesvenner.

Raseoversikt

Gruppe: Jobber

Høyde: 26 til 28 tommer høy på skulderen

Vekt: 100 til 150 pounds

Frakk og farge: Tykk dobbeltjakke i brun, svart, grå eller svart og hvitt

Forventet levealder: 9 til 10 år

Egenskaper av Newfoundland

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetHøy
BarnevennligHøy
KjeledyrvennligHøy
Trening behovMedium
LekenhetHøy
EnerginivåMedium
TrenbarhetHøy
IntelligensHøy
Tendens til å bjeffeMedium
Mengde sheddingHøy

Historien om Newfoundland

Newfoundland hunderase kommer fra den kanadiske provinsen Newfoundland, hvor den har en rik historie som en ideell arbeidshund. Disse ypperlige vannhundene har assistert fisker, reddet potensielle drukningsofre, og trukket vogner. Det antas at forfedrene til newfies ble brakt til Newfoundland av europeisk fisker. Selv om deres eksakte linjen er mye diskutert, foreslår den mest populære teorien at Newfie utviklet seg fra Great Pyrenees Hunder og svarte retrievere.

Den engelske botanikeren Sir Joseph Banks vedtok flere i det 18. århundre. En Newfoundland kalt Seaman var en del av Lewis og Clark Expedition som utforsker de nyoppkjøpte territoriene tidlig på 1800-tallet med sin eier, Meriwether Lewis. Andre kjente eiere inkluderer Emily Dickinson, Ulysses s. Grant, Lyndon B. Johnson, Robert F. Kennedy, Composer Richard Wagner, og John James Audubon.

Ved 1800-tallet hadde Newfies blitt populær i England. Kort tid etter ankom rasen i U.S. og ble anerkjent av American Kennel Club (AKC) i 1879. Som mange store raser, deres tall led i U.K. og Europa etter World Wars, men begynte en gjenoppblomstring på 1950-tallet. Det er mange historier om Newfoundlands som brukes som vannredningshunder, så vel som improviserte redninger gjort av Newfoundlands når hunden har notert en person i nød.

Newfoundland Care

Newfie har en tykk, middels lang jakke som fungerer som isolasjon fra kaldt vann. Denne kappen har en relativt høy shedding-hastighet (spesielt om våren og høsten) som krever vanlig grooming, Spesielt hårbørsting to til tre ganger i uken. Du vil nok trenge profesjonell grooming også for å holde hunden ser bra ut. Disse hundene er tilbøyelige til å spore rundt rusk og gjørme på sine lange strøk, så vær forberedt på å rydde opp etter at hunden kommer tilbake fra å spille utenfor.

Newfie kan naturligvis slites ned neglene på grunn av sin store størrelse, men sørg for å sjekke tærne og Trim neglene etter behov. Denne rasen kan være en Drooler, så mange eiere foretrekker å holde en "Slobber Cloth" praktisk. Når en Newfie rister på hodet, vil det være en god forandring spytten vil gå flygende.

Newfies har en sterk kjøretur til å jobbe og beskytte. De trenger daglig mosjon å holde dem passe og lykkelige. De elsker å svømme og kan være en god følgesvenn i den rette innsjøen, strømmen eller bassenget. I tillegg vil newfies dra nytte av en slags "jobb", som for eksempel å beskytte hjemmet eller lydighetskonkurransen. Generelt er disse vanligvis veldig rolige, lojale og kjærlige følgesvenner.

Newfies er intelligente hunder som svarer veldig godt på trening. Ordentlig sosialisering og opplæring er begge veldig viktige for alle hunder. Den gigantiske størrelsen på Newfie gjør trening og sosialisering avgjørende, slik at du kan opprettholde kontrollen over hunden din. Du må trene denne hunden godt for å gå på snor fordi det er så stort og sterkt.

Newfoundland er en hengiven og mild hunderavl som gjør en herlig følgesvenn. Disse allsidige hundene har et naturlig instinkt for å beskytte og hjelpe folk, noe som gjør dem fantastiske Service hunder og familie kjæledyr. Vanligvis, denne rasen kommer godt sammen med barn Men en Newfie kan ikke innse størrelsen. Vær forsiktig rundt veldig små barn.

Du trenger ikke nødvendigvis et stort hjem og stort verft for å ha en Newfie, men et veldig lite hjem kan gjøre ting vanskelig. Pass på at det er nok plass i hjemmet ditt for en hund som veier over 100 pund for å komme seg komfortabelt. Vær også sikker på at du har plass til store hundesenger og mange hund forsyninger.

Mens Newfoundlands gjør det bra i kaldt vær, trenger de et kjølig sted å slappe av i varmt vær, slik at de ikke overoppheter.

Vanlige helseproblemer

Ansvarlige oppdrettere Forsøk å opprettholde den høyeste rase standarder Som etablert av kennelklubber som AKC. Hunder avlet av disse standardene er mindre tilbøyelige til å arve helseforhold, men noen arvelige helseproblemer kan forekomme i rasen. Som med enhver hunderavl, er det viktig å besøke veterinæren for regelmessige kontroller. Vetten din kan være i stand til å oppdage helseproblemer tidlig. Følgende er noen forhold å være klar over:

Diett og ernæring

Et Newfoundland skal mates to ganger om dagen med opptil 2.5 kopper tørr hundemat per måltid. Den riktige beløpet vil avhenge av hundens individuelle størrelse, aktivitetsnivå, alder og eventuelle helsemessige forhold. Gi tilgang til fersk, rent vann.

Denne rasen kan oppleve oppblåsthet og mage torsjon, som er en medisinsk nødsituasjon. Det er best å ikke gi bare ett måltid som hunden kan gulp den ned og øke risikoen for dette problemet. Mange veterinærer anbefaler at du ikke trener hunden din i en time etter at den har spist.

Pass på å overvåke kjæledyrets vekt for å hindre fedme, noe som kan forkorte en hunds levetid og bidra til andre helsemessige forhold. Diskuter hundens ernæringsmessige behov med veterinæren din, da de vil forandre seg i ditt kjæledyrs liv. Veterinæren din skal kunne anbefale riktig mat, beløp og fôringsplan.

10 gigantiske hunderaser som gjør store kjæledyr
Fordeler
  • Lojal følgesvenn

  • Instinkter for å beskytte og bistå

  • Generelt rolige hunder

Ulemper
  • Krever mye rom

  • Høy shedder

  • Slobbery hund

Hvor å adoptere eller kjøpe en Newfoundland

Det er Newfoundland oppdrettere som ligger rundt i landet. For å kjøpe en sunn og velbredt hund, ta kontakt med en anerkjent kilde til å koble til lokale oppdrettere som har møtt spesifikke krav, inkludert deling av sponsorer, avlshistorie og mer, eller prøv en redning.

Flere hunderaser og videre forskning

Hvis du vil gjerne få et eget nytt, sørg for å gjøre forskning først. Spør veterinærer, Newfie-eiere, anerkjente oppdrettere og Newfie Rescue-grupper for mer informasjon om rasen.

Hvis du er interessert i lignende raser, se på disse for å sammenligne fordeler og ulemper:

Utforsk mange forskjellige hund rase profiler å finne den rette følgesvennen for å bringe hjem.

Se nå: 12 gigantiske hunderaser og hva som gjør dem spesielle

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Newfoundland (newfie): dog breed profile