Hvordan avle newfoundland hunder

Hvordan avle Newfoundland hunder

Newfoundlands, eller newfies som de er kjærlig kjent, er en av de store milde gigantene i hunden verden. I denne artikkelen skal vi utforske Hvordan avle Newfoundland hunder, I tillegg til alt du trenger å vite om rasen.

Newfoundland hundavl er ganske populær, men hvis du ikke er kjent med rasen eller vil vite mer, bør denne veiledningen tjene som en full raseprofil og hjelpe deg med å komme i gang i avl newfies.

Bakgrunn av Newfoundland avl

Fortsett å lese for grundig informasjon for potensielle oppdrettere, inkludert opprinnelsen til rasen, nøkkelen Newfie egenskaper, Helseproblemer, og all den relevante graviditeten og valpinformasjonen du trenger å vite.

Opprinnelse og historie av Newfoundland hunder

Newfoundlands er kjent for å være en direkte etterkommer av de utdøde St. Johns vannhund og være en del av Mastiff Familie av hunder. De ble opprinnelig oppdrettet for å hjelpe kanadiske fiskere som arbeider i det isete Nord-Atlanterhavet og ville hjelpe til Hale fiskenettet om bord båtene.

De er naturlig-født svømmere og ville ikke nøle med å dykke inn i vannet for å redde noen som falt overbord og fortsatt brukes i vann-redning i dag.

Rasen ble offisielt anerkjent av American Kennel Club i 1886. Deres nærmeste doggie slektninger i dag er Irsk vann spaniels, Labrador Retrievers, Saint Bernards,og Curly-Coated Retrievers.

Popularitet

I 2020, rasen rangerer 40 ut av 196 i popularitet i Amerika i henhold til AKC. Dette betyr at de er en ganske populær og vanlig hundeslag.

Når det er sagt, har de litt redusert i popularitet siden 2017 da rasen rangert som 35. av 196.

Utseende

Newfoundlands er A Giant hund rase, og deres størrelse er deres mest kjennetegn! Videre, den gjennomsnittlige mannen som måler 71 cm i høyde, og veier mellom 65 og 80 kg, og den gjennomsnittlige kvinnen som står på 66 cm og veier mellom 55 og 56 kg. Den lengste Newfie målte også 6 meter fra nesen til hale!

Kroppene deres er ganske bokstavelig talt designet for svømming, med stor, sterk, muskuløs rammer og gigantiske webbed føtter. Videre har newfies massive hoder med svært brede snouts og bedårende floppy ører.

Deres tykke, Wooly Double Coats kaster tungt på årstidens skiftende og består av en vannbestandig ytre jakke, og en varm, isolerende underlag. Deres pels kan være svart, brun, grå eller en kombinasjon av svart og hvitt, og krever regelmessig grooming for å holde den fra matting.

Personlighet

Til tross for deres overskytende shedding og drooly natur, er Newfoundlands en populær rase. Dette er fordi de er blant de mildeste, søtmodig, og kjærlige hunder er det. De er utrolig avslappet, sosial hunder og lage perfekte familie kjæledyr, komme på spesielt godt med barn og andre dyr. De er også kjent for å være ganske vokale hunder, sannsynligvis på grunn av deres arbeidshistorie.

Newfies er veldig intelligent hunder. Men dette betyr at de kan bli kjedelig lett og er mer utsatt for ensomhet og separasjonsangst enn noen andre raser hvis de ikke bor i det rette miljøet. Dette betyr at de verdsetter lek og mental stimulering like mye som trening. Når det er sagt, kan de være ganske lat!

Hvis du skal vedta en Newfoundland, må du sørge for at du kan gi et morsomt, godt sosialisert miljø for dem. De trenger og trives på kjærlighet, oppmerksomhet og hengivenhet. Med andre ord, de burde ikke bruke for mye tid alene!

Opplæring

Newfoundlands er smarte informasjonskapsler og raske elever, så naturlig, de er ganske enkle å trene. Men de blir kjedelig lett. Så det er best å holde trening så greit som mulig og ikke være for repeterende.

Slå på treningsmetodene dine regelmessig og vær snill og respektfull i disiplinen. Newfies er folk pleasers, så positiv forsterkning inkludert mye og mye ros er langt mer effektivt enn scolding.

Livsstilkrav

På grunn av deres størrelse krever Newfoundlands 4 til 5 kopper høy kvalitet tørr mat om dagen, delt inn i to måltider under voksenlivet, starter på rundt 18 måneder, og god kvalitet kjøtt og frukt / grønnsaker på 22% - 24% protein.

De American Kennel Club anbefaler minst en time En dag med trening for Newfoundlands, helst involverer en svømmetur som det er deres favoritt ting å gjøre. Det er viktig å ikke over eller under trening en Newfoundland fordi både overøvende og overvekt kan føre til belastning på leddene.

Deres tykke strøk trenger regelmessig grooming for å holde rent og ryddig. Deres pels krever daglig, om ikke ukentlig, børsting og bading minst hver annen uke opp, eller på de fleste hver 6 uker.

Vanlige helseproblemer når du oppdretter Newfoundland hunder

Den gjennomsnittlige Newfie bor i rundt 8-10 år. Alle hunderaser er fortrinnsplassert på visse forhold, disse er de vanligste som finnes i Newfoundlands.

Newfoundland hunder
Newfoundland hunder bor i rundt 8 til 10 år.

Ortopediske problemer

På grunn av deres størrelse er Newfoundlands spesielt sannsynlig å få leddgikt og fellesproblemer, da deres vekt legger ekstra belastning på leddene som de alder. Leddgikt er en tilstand som forårsaker smerte, stivhet, hevelse, post pu og slitasje på leddene. Det er vanlig i alderdom. Hofte og albue dysplasi er medfødte forhold som gjør hofte- og / eller albueforbindelser som vokser unormalt, noe som får dem til å bli løs, wobbly, og til slutt fører til leddgikt. Symptomer på leddgikt og dysplasi inkluderer:

  • Limping
  • Klynking
  • Slikker de berørte leddene
  • Tap av muskelmasse
  • Redusert ønske om å trene
  • Manglende evne til å bli komfortabel
  • Sløvhet
  • Lav humør
  • Vanskelighetsgrad å komme opp, hoppe, klatre og hakke
  • Bunny hopping

Enhver hund som viser disse symptomene, bør undersøkes av en veterinær og foreskrevet den aktuelle behandlingen så snart som mulig.

Behandlinger for leddgikt inkluderer kosttilskudd, smertestillende medisiner, livsstilsendringer, og komplementære behandlinger som hydroterapi og akupunktur. Behandling for dysplasi avhenger av alvorlighetsgraden av symptomene. Mild dysplasi kan kreve livsstilsendringer, ikke-kirurgiske terapier og smertestillende medisiner, mens mer alvorlig dysplasi kan kreve kirurgi.

Oppblåsthet (gastrisk torsjon)

Oppblåst hos hunder er når magen fyller med gass; Det er vanlig i dype kjære raser som Newfoundlands. Det er ekstremt farlig fordi det kan vri gut på en måte som kutter av blodtilførselen.

Dette stopper gass og mat fra å være i stand til å forlate og er en livstruende nødsituasjon. Det kan også gjøre milten vri og miste sirkulasjon, og blokkere vitale årer i ryggen som bærer blod til hjertet. Symptomer på oppblåsthet inkluderer:

  • En hard, hovent mage
  • Retching
  • Sikler
  • Abdomen smerte
  • Generell nød

Eventuelle hunder som er mistenkt for å ha oppblåsthet, må tas til beredskapsaggregatet så snart som mulig for livreddende behandling. De må ha magen pumpet, motta IV væskebehandling, antibiotika, smertestillende og kirurgi.

Hjerteproblemer

Hjerteproblemer er heller ikke uvanlig for Newfoundland hunder, igjen, på grunn av deres størrelse. Hjertet må jobbe ekstra hardt for å pumpe blod rundt en så stor kropp, og dette gir det naturligvis med høyere risiko for å utvikle problemer.

De vanligste typer hjertesykdom i rasen er utvidet kardiomyopati (DCM) og subvalvulær aortisk stenose (SAS). DCM resulterer i svekket sammentrekninger og dårlig pumpeevne, som fører til forstørrede kamre, ventillekkasje og hjertesvikt. SAS skaper tilsatt vev til aortakventilen, dette forårsaker en hindring og betyr at hjertet må jobbe hardere, og er derfor under belastning. Symptomer på hjertesykdom inkluderer:

  • Sløvhet
  • Besvimelse og / eller kollapsende
  • Hoster, noen ganger gagging
  • Kortpustethet
  • Redusert appetitt og evne til å trene, påfølgende vektendringer
  • Mage hevelse

Avl newfoundland hunder

Så hvordan går du om avl av en newfie? Først og fremst, sørg for at du har det riktige lisenser Hvis du er en første gangs oppdretter. Som med enhver annen hund rase, velg hundene dine nøye. Pass på at de er begge sunn og fri for noen genetiske sykdommer, av godt temperament, og registrert med de aktuelle kennelklubber. Hvis du er ny til avl, sørg for at du er kjent med tegnene på en varmesyklus, svangerskap Og arbeid.

Hunder er bare gravid i ca to måneder, så i løpet av den tiden må oppdrettere ta hensyn til moren ved å øke henne mat Inntak til hun forbruker mellom 35% og 50% mer enn normalt.

Sørg for at du har alt nødvendig forsyninger for whelping, og veterinærens telefonnummer i tilfelle en nødsituasjon.

Birthing problemer

Dessverre er Newfoundlands utsatt for opplever problemer Under graviditet og fødsel som er vanlig i mastiff raser. De har naturligvis et lite bekken, som kan gjøre naturlig fødsel vanskelig. Så newfies må ofte ha C-seksjoner For å sikre sikker levering. Ta alltid gravide hunder til veterinæren for regelmessige kontroller.

Kull

Den gjennomsnittlige Newfoundland kullstørrelse er rundt 8-10 valper men kan variere mellom 2 og 15.De bør leve på sin mors melk for den første måneden av deres liv, og deretter bør overgangen til melk erstatter og høykvalitets kibble (fire eller fem ganger om dagen) gjøres, reduseres for bare tørr mat når valpene er 7-8 uker gammel.

Prissetting og salg

Newfoundland Valper selger for mellom $ 500 - $ 3000 i USA. Nøyaktig hvor mye de koster vanligvis, avhenger av farge av valpen. Jo mindre vanlige fargen på hunden, desto dyrere vil de være, og jo mer vanlige, jo mer overkommelige. . Den vanligste fargen på Newfie er svart, og det minste er svart og hvitt, ellers kjent som Landseers.

For å generere interesse, annonsere dine pups online og i pålitelige dyrebutikker, og sørg for at du kommuniserer din prioritet av kvalitet og omsorg i annonsene. I tillegg, spør alltid potensielle kjøpere viktige spørsmål, og møt dem hvis du kan for å sikre at valpene går til gode hjem.

Du vil også sørge for at potensielle kjøpere vet om rasen og er klar for deres gigantiske størrelse, livsstilskrav og kostnad. I følge Pet Coach, Den gjennomsnittlige kostnaden for å eie en voksen Newfoundland, inkludert mat, leker, etc, er rundt $ 2200 per år.

Newfoundlands rase FAQ

Er Newfoundlands en farlig rase av hund?

Mens størrelsen og barken i et Newfoundland kan skremme folk som ikke er kjent med rasen, er det generelt ingenting å være redd for. Disse hundene er de søteste, mest mild, vennlig, og pålitelige hunder på planeten.
Når det er sagt, spør alltid eieren om det er greit før du kjæledyr en hund som du ikke vet, bare i tilfelle!

Gjør Newfoundland hunder bark mye?

Newfoundlands er kjent for å være Ganske vokal, Men dette er ikke nødvendigvis en indikasjon på aggresjon eller dårlig oppførsel. Noen hunder liker bare å bjeffe, på samme måte som mennesker liker å snakke, spesielt hvis de er en rase som kommer fra en arbeidsbakgrunn.
Det er en måte å kommunisere og uttrykke følelser og ikke generelt noe å bekymre seg for, med mindre det er over toppen eller ledsaget av aggresjon. Det er treningsmetoder du kan gjøre for å stoppe overdreven bjeffing.

Er newfies smart og lett å trene?

Newfoundlands er smarte hunder og raske elever, så de er kjent for å være ganske enkle å trene. Men de blir kjedelig lett. Så det er best å holde trening så greit som mulig og ikke være for repeterende.

Slå på treningsmetodene dine regelmessig og vær snill og respektfull i disiplinen. Newfies er folk pleasers,positiv forsterkning inkludert mye og mye ros er langt mer effektivt enn scolding.

Er newfoundland valper tunge chewers?

Newfoundland valper, som alle valper, er kjent for å være tunge chewers - men på grunn av deres store, Sterke snouts, Newfie Pups kan gjøre mye mer skade. Så, under valphood, ikke la dem være alene til de er fullt utdannet og stolte!

Er newfoundlands gode svømmere?

Newfoundland hunder er Naturfødte svømmere. Deres muskulære kropper, vanntett pels og store båndfot er designet for vann. De ble oppdrettet for å hjelpe kanadiske fiskere å ha sine garn ombord på båtene, og ville ofte hoppe av for å hjelpe alle som falt overbord. Som et resultat, er de fortsatt brukt i vannredning i dag.

Hvilken alder skal jeg nytte min Newfoundland hund?

Alle hundene skal være neutered når de er fullt vokst og etter puberteten når deres skjeletter har utviklet seg fullt ut. For store raser som Newfoundlands, er dette rundt 18-24 måneders alder.

Ellers kan endringen i hormoner forstyrre dem fra å utvikle seg ordentlig og føre til problemer som osteosarcoma og hip dysplasi.

Er newfie jakker høyt vedlikehold?

Newfoundland Coats er super tykke og LUN, så naturlig er de ganske høyt vedlikehold. De krever regelmessig grooming for å holde dem fra matting, inkludert daglig, om ikke ukentlig, børsting og badingat minst hver annen uke opp, eller i de fleste hver 6 uker.

Hvor mye er en newfie valp?

For tiden, i USA, selger Newfoundland valper for mellom $ 500 - $ 3000. Nøyaktig hvor mye en vil koste vanligvis avhenger av farge av hunden. Jo mindre vanlig fargen på valpen, desto dyrere vil de være, og jo mer vanlige, jo mer overkommelige. Den vanligste fargen på Newfie er svart, og det minste er svart og hvitt.

Koster Newfoundland hunder mye å ta vare på?

I følge Pet Coach, Den gjennomsnittlige kostnaden for å eie en voksen Newfoundland, inkludert mat, leker, etc, er rundt $ 2200 per år. Dette er høyere enn gjennomsnittlig hund, hovedsakelig på grunn av deres store størrelse og pels. De trenger mer mat, mer grooming, og gå gjennom leker mye lettere.

Dette er fordelt på i gjennomsnitt $ 500 i veterinærbesøk og omsorg, $ 500 på groomingprodukter eller profesjonelle grooming-tjenester, $ 400 på mat og godbiter, og $ 800 på leker, krage og andre utgifter.

Har Newfoundland hunder trenger mye mat?

Newfoundland hunder spiser mer enn de fleste raser av hunden fordi de er så gigantiske! Voksne newfies krever 4 til 5 kopper av høy kvalitet tørr mat om dagen, delt inn i to måltider som er 22% - 24% protein.

Hvorfor har Newfoundland hunder problemer med å føde?

Newfoundlands har små bekkender, så naturlig fødsel kan være vanskelig. Det er vanlig for Newfie Mothers å trenge C-seksjoner slik at valper kan leveres trygt.

Har Newfoundland hunder mange helseproblemer?

Fordi Newfoundlands er en så stor hund, er de mer tilbøyelige til å oppleve noen få helseproblemer med sine bein og hjerte. Det er vanlig for newfies å oppleve leddgikt, hip dysplasi og albue dysplasi, så vel som hjertesykdom.

Hvis du har en Newfie-hund eller tenker på å vedta en, sørg for at du er i fart på risikoen rundt helsen, delta på årlige veterinærkontroll, og vet hva du skal se etter.

Newfies er våre favoritt milde giganter. De er store, vakre, naturfulle svømmere, og en av de søteste hundene raser på planeten. Vi håper denne artikkelen har informert deg godt på Slik avrer du Newfoundlands. Tenker du på å bli en Newfie oppdretter? Gi oss beskjed om hva din favoritt topp tips var - eller hvis det er noe du vil legge til om rasen!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan avle newfoundland hunder