Baseprofil: springador (springer spaniel / labrador mix)

Leter du etter en lojal, kjærlig hundekompanjon? Springador & # 8212; En blandet rasehund opprettet av avl av den vennlige Labrador og den lekne Springer Spaniel & # 8212; kan være akkurat det du leter etter!

Det er alltid litt vanskelig å karakterisere egenskapene til en blandet-rase pooch, men vi vil prøve å hjelpe deg med å vite hva du kan forvente fra disse søte hjørnetenner nedenfor. Forhåpentligvis vil dette hjelpe deg med å avgjøre om en Springador ville være en god passform for din livsstil.

Springador rase profilen: nøkkel takeaways

  • Springadors er blandede hunder laget ved å krysse en springer spaniel med en Labrador Retriever. Som de fleste andre blandede pupper, viser Springadors ofte en kombinasjon av egenskaper arvet fra hver foreldres rase.
  • Det er vanskelig å forutsi hvordan noen blandet-rase-valp vil vise seg. Imidlertid er det noen egenskaper og egenskaper som synes å beskrive de fleste Springadors, for eksempel et høyt energinivå og supervennlig natur.
  • Det er også noen andre raser og rase kombinasjoner som Springador fans vil kanskje vurdere. Dette inkluderer renrasede valper som flatbelagte retrievere og elskelige blandinger som boradorer.

Hva er en Springador?

Springadors (noen ganger kalt labradingers) er blandede rasepupper, skapt ved å krysse en Springer Spaniel og Labrador Retriever.

Mens de ikke har en godt dokumentert historie, ser denne blandede rasen å være rimelig populær i verden av designerhunder. Og det er lett å se hvorfor & # 8212; Springadors er vanligvis sjarmerende, livlige valper som er bundet til å stjele hjertet ditt.

Men mens de fleste som bringer en Springador i deres liv, er overjoyed med deres pooch, er det viktig å forstå både foreldrenes egenskaper, vaner og behov før du bringer din nye kompis hjemme.

Lizzy springador, honning og valmue bassetene.

Forstå foreldre raser

Når som helst du vurderer en blandet-rase hvalper, bør du ta et øyeblikk for å gjøre deg kjent med egenskapene til begge foreldre raser.

Vi hjelper deg med å gjøre dette nedenfor, ved å diskutere det grunnleggende om Labs og Springer Spaniels.

Labrador Retriever

Gul Lab

Halvparten av Springadors personlighet og utseende kan tilskrives den populære og ettertraktede Labrador Retriever. Faktisk, den AKC Etiketter Labrador som den mest populære rasen i USA. Labradors er generelt kjent for å være energiske, smarte og kjærlige hunder som gjør det bra med familier eller enkelt eiere, så lenge deres behov er oppfylt.

Labradors gjør gode kjæledyr, men de er også kjent for å være dygtige terapi og jakthunder på grunn av deres trenbarhet, intelligens, arbeidsmetikk og godmodig personlighet. Faktisk var laboratoriene opprinnelig fugljakt hunder avlet for å jakte og hente vannfugler. 

Disse mellomstore hundene veier vanligvis et sted mellom 50 og 80 pund og kommer i gylden, sjokolade eller svarte frakkvarianter. Labs er kjent for å være gode hundekammerater, men de trenger en god mengde daglig mosjon og spilletid for å holde seg mentalt og fysisk egnet.

Springer spaniel

Springer Spaniel Dog

Springer Spaniel (som noen ganger kalles en Engelsk Springer Spaniel) er også en fugljakthund som laboratoriet. Denne rasen er generelt karakterisert som lykkelig - heldig og mild, noe som gjør dem ganske enkle å trene.

Disse hundene har en vakker dobbeltjakke som kommer i en rekke farger, vanligvis hvit ledsaget av svart eller lever (en dyp brun farge) markeringer. Imidlertid kommer de også i tricolor eller sitron (en lysebrun / blond farge) med hvitt. Springer Spaniels veier vanligvis hvor som helst fra 40 til 60 pounds.

Springer Spaniel er atletisk og krever mye vanlig trening for å holde halen sin. Denne vennlige rasen er glad for å henge hjemme hos eiere, så lenge han får mange sjanser til å gå ut og romp rundt. 

Springador-egenskaper og egenskaper

Siden Springador er en blandet rase, er det vanskelig å nøyaktig forutsi rasenes personlighet og egenskaper. Det er ingen garanti for at en blandet hund skal ha en jevn 50/50 blanding av foreldrenes egenskaper.

Skylar 8 måneders Springador

Når det er sagt, her er noen generelle retningslinjer for hva du kan forvente fra en Springador, slik at du kan avgjøre om rasen er en god passform for ditt hjem eller ikke.

  • Størrelse og form: Springadors er mellomstore til store hunder som veier hvor som helst fra 50 til 90 pounds. De er vanligvis 19 til 25 inches høye på skulderen, selv om blandede raser sikkert kan falle ut av det forutsagte området. Springadors har vanligvis en laboratoriebygging. 
  • Temperament: De fleste Springadors er viet familiefester som elsker å være rundt sine eiere og utforske nye steder. Denne lekende rasen er ganske livlig og trenger mye tid utendørs å trene for å føle sitt beste. Springadors er vennlige, kjærlige og lojale mot sine familiemedlemmer og vil ikke ha noe mer enn å spille henting og tilbringe tid med kjære. Springador liker ikke å være alene i lange perioder og er lykkeligste i husholdninger hvor det alltid er noe å gjøre. 
  • Frakk og farger: Springador har en tendens til å ta på seg det faste svarte, gullet eller brune frakken som hans Labrador foreldre. Av og til kan noen av de hvite merkene fra Springer Spaniel-foreldre komme gjennom. Det vanligste stedet å se hvitt på disse hundene er brystet. Siden begge foreldreaser har en dobbelfrakk, har Springador en også. Springador er Godt egnet for varmt vær så vel som kjøligere klima med sin middels lengde frakk. 
  • Intelligens: Heldigvis er Springador Naturligvis intelligent så disse valpene er ganske enkle å trene, og de gjør gode arbeidshunder. Disse menneskene - behagelige pooches er glade for å lære omtrent ethvert triks eller ferdigheter hvis det betyr å vinne deg over. Springador vil også sette pris på å ha en rekke Puslespill leker til stede for å holde ham mentalt stimulert gjennom dagen. 
  • Opplæringsutfordringer: Mens Springadors generelt er veldig lærerbare, møter de sitt eget sett med treningsutfordringer, akkurat som enhver annen hund. Den høye Strung Springador kan for eksempel være utsatt for å utvikle seg separasjonsangst. De har også høye byttedyr, slik at Springadors bør sosialiseres rundt katter og andre små dyr fra en tidlig alder hvis de forventes å leve sammen med dem.
  • Grooming: Du vil sørge for at du børster Springadors frakk minst en gang i uken for å hindre matting. Blandet-rasen har en middels lengde kappe som kaster året rundt. Springador har også stor, diskett ører som skal rengjøres regelmessig (spesielt etter svømming) for å hindre øreinfeksjoner. Ikke glem å pusse hundens tenner på daglig basis og sørg for at han er badet månedlig. 
  • Helse: Som med enhver hund, er det viktig å finne en anerkjent oppdretter for å sikre at valpen din er på vei til god helse. Springador hunder er generelt sunne og bor hvor som helst fra 10 til 14 år. Når det er sagt, er de mer utsatt for lidelsene som Labrador Retrievers og Springer Spaniels, som hofte dysplasi og øyeproblemer. Som med enhver hund, vil du sørge for at Springador er oppdatert på hans veterinærbesøk for å holde ham i toppform. 
Holde barn & # 038; Canines Safe!

Springadors er Familievennlige valper hvem er vanligvis flotte med barn.

Men som med alle hunder er det viktig at de lærer å være forsiktige rundt små barn, da deres ubegrensede lekerhet kan føre til utilsiktede skader.

Beste familier / eiere for Springadors

Er du klar til å ønske deg velkommen en av disse søte Springadors i livet ditt? Her er en rask sjekk for å sikre at Springador er den rette hunden for ditt hjem.

  • Du elsker å trene eller komme seg ut og om. Springadors er naturlig livlig og trenger regelmessig trening for å føle sitt beste. Hvis du er Leter du etter en hundevandring eller en hund til Hold deg til firmaet på dine løp, En Springador er et godt valg. 
  • Du har et livlig husholdning. Springadors trives i boliger hvor noen alltid er rundt for å samhandle med. Hvis du leter etter en super uavhengig pooch som trenger å tilbringe mye tid på egen hånd, er Springador ikke en god passform. Denne blandede rasen liker å tilbringe tid rundt hans eiere så mye som mulig. 
  • Du er klar til å investere tid i trening. Springadors har en medfødt tørst etter kunnskap og gjør det bra i hjem hvor de har muligheten til å lære mye triks. I tillegg er fokusert opplæring kritisk hvis du har små dyr hjemme som Springador har en høy prey-stasjon. 
  • Du er klar for en livslang følgesvenn. Disse vakre mutene er evig viet til sine familier og vil sørge for at du vet det. Det er lett å falle for en av disse vennlige, lekne og kjærlige hundene. 
Tid til å møte foreldrene!

Det er alltid en god ide å møte foreldrene til enhver pooch du har tenkt å bringe hjem.

Dette er spesielt nyttig når du tenker på en blandet rase doggo, som de kan være litt vanskeligere å forutsi. Men ved å møte MA og PA (og verifisere at du liker dem begge), er du mer sannsynlig å ende opp med en hund som passer godt inn i familien din.

Lignende raser (og mutts) å vurdere

Ikke sikker på om Springador er hunden til drømmene dine? Her er noen andre lignende raser og blandede raser å vurdere.

  • Beagador: Dette er en annen Labrador Mix det er krysset med en beagle, noe som gir deg en lojal, eventyrlig familiehund.
  • Spanador: Sporadororer krysser mellom labradorer og cocker spaniel, en slektning av springer spaniel. Disse hundene er kjærlige og intelligente følgesvenner.
  • Borador: De BORER-COLLIE-LAB-MIX er usedvanlig smart, søt, og alltid klar for en lang periode eller tur.
  • Goldador: Dette krysset mellom en Labrador og Golden Retriever gir deg en omsorgsfull hundekammerat som alltid vil lyse dagen din.
  • Curly-Coated Retriever: Denne Pure-Bred Pooch er like søt og livlig som en Springador, men litt mer på den uavhengige siden. Disse utrettelige hundene elsker intens, vanlig trening.
  • Flat-Coated Retriever: Disse lekne poochene beholder en valp-lignende ånd godt gjennom hele livet. Flatbelagte retrievers er glade, heldige hunder som er sikker på å holde deg underholdt.
  • Spangold Retriever: Spangold retriever er det søte korset mellom en Springer Spaniel og Golden Retriever. Disse godmodige hundene er gode familiefester.
  • SpringerDoodle: Dette krysset mellom en Springer Spaniel og Poodle er svært intelligent og en aktiv følgesvenn. Disse sportslige hundene er super allsidige og elsker å være rundt familiemedlemmer og andre hunder.

***

Alt i alt er Springador en nydelig blandet rase som er bundet til å blomstre i det rette miljøet. Disse søte, lekne valpene er bundet til å gjøre livet mye moro!

Har du en av disse søte hjørnetennene hjemme? Viser han mer av sin labrador eller springer spaniel side? Vi vil gjerne høre alt om det i kommentarene nedenfor!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Baseprofil: springador (springer spaniel / labrador mix)