Hva er forskjellen mellom en mutt, blandet rase eller designerhund?

Dette Labradoodle (Labrador-Poodle Cross) kan gjøre et fantastisk kjæledyr

Det er så mange typer hunder raser der ute, og mange definisjoner som blir kastet rundt. Mange definisjoner betyr faktisk det samme, de har bare forskjellige konnotasjoner (både negative og positive).

Forstå forskjellen

For å starte med en grunnleggende forståelse av hunderaser, kan det være nyttig å begynne med purebred hunder. Dette er bare hunder som har registreringsdokumenter som indikerer at begge foreldrene var registrert og av samme rase. Det har ingen betydning for hundens kvalitet, men betyr bare at bestemte hunder er bare en hundeslag.

Blandet rase eller en designerhund er et annet navn for hva som egentlig er en mutt. Mens ordet mutt kan ha en negativ konnotasjon, betyr det ganske enkelt at hundens foreldre ikke var registrert, og begge foreldrene ikke er av samme rase. Disse typer hunder kommer i en rekke Coat typer og farger, former, og størrelser som rivaliserer noen purebred hund.

Blandede rasehundegenskaper

Disse hundene skyldes avl av forskjellige rasehus eller andre blandede hunder sammen. Blandede rasehunder har ingen stamtavle, og er vanligvis et resultat av utilsiktede matings. De er vanligvis ikke registrert, selv om det er blandede raseregistre som kan tilby en slags dokumentasjon. Blandede rasehunder ligner ofte overflødig en renraset. De kan arve alle de beste, eller de verste egenskapene til foreldrene sine. Det er vanskelig hvis ikke umulig å forutsi hva en blandet rasehundens valper vil se ut eller hvordan de skal oppføre seg. Blandede rasehunder gjør fantastiske kjæledyr, skjønt. De er et populært valg for kjæledyr over hele verden.

Hva er en designerhund?

Begrepet "Designer hund"Refererer til en forsettlig blanding av raser og kalles noen ganger en" hybrid "hund. Disse typer hunder er opprettet av med vilje kombinere eksisterende raser for å danne nye. De fleste eksisterende hunderaser ble opprettet på denne måten, og sannsynligvis er hybrider. Mange er så gamle, skjønt, deres opprinnelse er uklar.

Et nylig eksempel på en designer eller hybridhund er Labradoodle, med vilje oppdrettet for å ta de lavspennende egenskapene til en poddle sammen med et Labradors temperament for en guidehund. Fordi Poodles kommer i tre størrelser, varierer Labradoodle-valper også i størrelse og kan være mer som puddelen eller Labrador-siden av familien. Hybrid oppdrettere er dedikert til å etablere variasjonen som en ekte rase. De jobber for å skape en forutsigbar type, som arbeider med generasjoner av hunder.

Designerhundenetiketten i dag brukes til å markedsføre hybridhunder, som kan (eller kanskje ikke) være mer sunne, søte, trenbare eller andre fyll-i-tomme krav. Shelters noen ganger etiketter blandede raser som en designer rase for å fremme adoptjoner. Puppy Mills hoppet på designerhunden Bandwagon for å skape båtbelastninger av interessante blandinger de selger for høye priser.

En ekte hybridhund

En sjeldnere type "ekte hybrid" er en hund som har blitt krysset med et vilt dyr, som en ulv eller coyote. Disse kan være forsettlige sammenkoblinger eller kan forekomme naturlig i naturen. Disse typer dyr er vanligvis ikke anbefalt som kjæledyr, da de er et halvt vilt dyr. Noen ganger er det nødvendig med spesielle tillatelser hvis en eier planlegger å beholde en som et kjæledyr. Noen oppdrettere vil belaste oppblåste priser på disse typer hybrider. Vær forsiktig med å bli svindlet eller ende opp med et dyrt og potensielt farlig dyr i hjemmet ditt.

Hvordan velge en hund

Helse og temperament av en valp skal veie mer tungt enn noen søte faktor og markedsføringsploys. Ikke la en designer etikett eller populær valp fads komme i veien for å velge en sunn følgesvenn - enten stamtavle, mutt eller designer rase, hør på hodet ditt så vel som hjertet ditt. Enhver hybrid eller designerhund er en mutt, men ikke la den konnotasjonen gjøre deg sjenert fra et kjæledyr som er en god kamp for deg, din livsstil og din familie.

Lære om hundens genetikk

Hvis du har en blandet rase eller mutt hund og er nysgjerrig på hvilken rase eller raser hunden din kommer fra, vil du kanskje bruke en Canine Genetic Test for hunden din. Med en enkel spyttprøve kan testene gi informasjon om hundens forfedre og potensielle raser som utgjør hunden din. Noen tester kan også gi helseinformasjon, spesielt som det gjelder genetiske markører som kan være relatert til spesifikke raser som er i hundens DNA.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hva er forskjellen mellom en mutt, blandet rase eller designerhund?