12 Fakta om goldendoodle

Hund kjører i hundepark

En bedårende blanding mellom Golden Retriever og Puddel, Goldendoodles er den ultimate kombinasjonen av godt utseende, smarte wits og lekenhet. Hybridet er kjent som en "designer rase" fordi de ble oppdrettet for å ha de elskelige egenskapene til begge foreldrene sine. Husk at fordi de er en blanding, er det vanskelig å vite hvor mye av hver forelder de arver.

01 av 11

Goldendoodles er en designer rase

Goldendoodles er en relativt ny hunder rase, først vises i Amerika på 1990-tallet. Deres søte navn ble laget i 1992. Selv om det ikke er offisielt en registrert rase av sine egne, betraktes Goldendoodles som en "designer rase" fordi hver av foreldrene er en renraset, men forskjellige raser fra hverandre.

Poodles skur ikke og er veldig atletisk og intelligent, mens Golden Retrievers er elskelige og lekfulle familiehunder. Blandingen gjør Goldendoodle et godt valg for en livslang venn, spesielt for de med milde kjæledyr allergier, Selv om ingen hund er helt hypoallergenisk. Det skal noteres igjen at Goldendoodles er en blandet rase, og det er vanskelig å fortelle hvilke egenskaper de til slutt vil arve.

Fortsett til 2 av 11 nedenfor.
  • 02 av 11

    Fikk allergier? Få en Goldendoodle!

    Noen goldendoodles er hypoallergen, og de fleste kaster ikke engang, noe som gjør dem gode for håndtere med allergier, eller de som vil unngå å plukke opp vakuumet stadig å plukke opp vakuumet. Det er imidlertid viktig å innse at alle hundene har dander (døde hudceller), spytt og urin, hvor allergener eksisterer, så det er ingen garanti en Goldendoodle vil ikke sette av en allergisk reaksjon.

    Fortsett til 3 av 11 nedenfor.
  • 03 av 11

    Goldendoodles er naturlige idrettsutøvere

    Energisk og lekfull, goldendoodles elsker å trene. De er glade for å laze rundt på sofaen (og de gjør flotte kosede venner), men smidighet er hvor de skinner. Disse hundene er gode følgesvenner for aktive familier.

    Goldendoodles veier vanligvis mellom 50 og 100 pounds og kjærlighet som skjer lange turer, løp og fotturer med sine eiere. Hvis du liker å bringe din valp sammen på utendørs opplevelser, bør du vurdere Goldendoodle for din neste hund.

    Fortsett til 4 av 11 nedenfor.
  • 04 av 11

    Goldendoodles gjør de beste lekekameratene

    Hvis du forestiller deg å spille Hent og Frisbee med hunden din, er Goldendoodle et ideelt valg. Denne rasen elsker å sosialisere og være i nærheten av eierne - gift med det med en forkjærlighet for lekenhet, og du vil ha en kompis å nyte god tid sammen i parken.

    Fortsett til 5 av 11 nedenfor.
  • 05 av 11

    Goldendoodles er ofte svært vennlige

    Lisa Garlick / Flickr "Data-Caption =" "Data-Expand =" 300 "ID =" MNTL-SC-block-image_19-0-15 "Data-Tracking-Container =" True "/">

    Mens ikke alle er på denne måten, er de fleste Goldendoodles kjent for å bli raske venner med barn, katter og andre hunderaser, noe som gjør dem til en ideell hund for en familie kjæledyr.

    I tillegg vil de som foretrekker fred og ro, elske dem; de gjør det ofte ikke engang bark Etter en banke på døren. Selv om dette ikke gjør dem de beste vakthundene, er deres rolige demeanor en del av det som gjør Goldendoodles så vennlige.

    Fortsett til 6 av 11 nedenfor.
  • 06 av 11

    Goldendoodles har en av tre pelstyper

    Joerg asmus-wieben / Flickr "Data-Caption =" "Data-Expand =" 300 "ID =" MNTL-SC-block-image_19-0-19 "Data-Tracking-Container =" True "/">

    Avhengig av hvilke gener som Goldendoodle plukket opp mer, kunne de ha en rett, bølgete eller krøllete jakke type. Dette betyr at det ikke er en måte å groom goldendoodles. Noen kan ha glatt, lett å opprettholde strøk, mens andre kan kreve daglig børsting, bading og i noen tilfeller, til og med tørking. Goldendoodle-eiere bør sjekke med veterinæren, som kan bidra til å identifisere en bestemt pelstype, på den beste måten å groom sine furrige venner.

    Fortsett til 7 av 11 nedenfor.
  • 07 av 11

    Goldendoodles elsker vannet

    Ramblin San / Flickr "Data-Caption =" "Data-Expand =" 300 "id =" MnTL-SC-block-image_19-0-22 "Data-Tracking-Container =" True "/">

    De fleste Goldendoodles har et instinktivt kjærlighets-kjærlighetsforhold med svømming, enten i en innsjø, på stranden, eller i bakgården. En flott ting om sommeren når hele familien nyter utendørs, men du trenger å være våken til tider - og stå klart når Goldendoodle bestemmer seg for å riste alt det vannet.

    Fortsett til 8 av 11 nedenfor.
  • 08 av 11

    Goldendoodles kan være ganske fargerik

    Goldendoodles-strøk er en søt blanding av foreldrene sine, det er ikke nesten like krøllet som en puddel, men er shaggier enn en Golden Retriever`s. De kan være oransje, krem, mørk brun, grå eller svart i fargen. Noen er enda flere farger.

    Fortsett til 9 av 11 nedenfor.
  • 09 av 11

    Goldendoodles varierer i størrelse

    Ikke klar for ansvar av en stor hund? Heldigvis er det miniatyr Goldendoodles, også. I stedet for å bli oppdrettet med en standardpudel, blir Golden Retrievers oppdrettet med en leketøypuddel for å lage en pint-størrelse valp. Disse mini-doodlene kan muligens være den søteste tingen du noensinne vil se.

    Fortsett til 10 av 11 nedenfor.
  • 10 av 11

    Goldendoodles er ideelle service kjæledyr

    & # 64-Goldentubby / Instagram "Data-Caption =" "Data-Expand =" 300 "ID =" MNTL-SC-block-image_19-0-31 "Data-Tracking-Container =" True "/">

    Poodles intelligens og Golden Retrievers lydighet gjør denne rasen fantastiske servicen dyr. Hvis du trenger en guidehund eller terapihund, se ikke lenger. De er også gode ledsagere kjæledyr for sykehuspasienter eller folk i sykehjem. For alle som trenger litt heie, vil deres lykkelige demeanor få et øyeblikkelig smil til noen ansikt.

    Fortsett til 11 av 11 nedenfor.
  • 11 av 11

    Goldendoodles har flere kallenavn

    Goldendoodles refereres til av noen få forskjellige navn, som alle er søte og / eller dumme lydende. Groodles er en, mens doodles er en annen. Denne hunden er også noen ganger referert til som GoldenPoo.

  • Se nå: 12 gigantiske hunderaser og hva som gjør dem spesielle

    Del det i det sosiale nettverket:

    Løp
    » » 12 Fakta om goldendoodle