Hva er designerhunder?

Designerhunder er resultatet av to renrasede hjørnetenner som er parret for å produsere en hund med spesifikke fysiske egenskaper. Noen av de mer kjente og populære versjonene av disse dyrene er Cockapos, Maltipoos, Labradoodles, Goldendoodles og Schnoodles. Ikke overraskende, folk betaler hundrevis til tusenvis av dollar for designer hunder.

Problemet med designerhunder

Det er et rart hvorfor noen ville betale så mye for en hund når det er tusenvis av dyr i husly som bare koster en liten avgift for å bringe hjem. Grunnen til at mesteparten av tiden er folk som tenker at designerhundene er mer verdifulle eller spesielle i forhold til en "Mutt."

Vanligvis er en vanlig hund like god som noen andre, men i teorien kan en designerhund være bedre for de som har allergi mot hjørnetenner og deres pels eller spytt. Cockapoos og Maltipoos er ofte tenkt på som hypoallergen, Siden de ikke kaster så mye eller slipper så mye dander fra deres strøk som en vanlig rase ville.

En annen grunn til at folk ser etter designerhunder, er under en falsk antagelse om at disse hundene kan være sunnere, har ingen feil og # 8221; eller spesielle medisinske krav, og leve lenger enn en mutt. Selv om dette kan være sant for den første generasjons hybriddesignerhunder (to forskjellige raser krysset), er motsatt sant for resten (flertall) av saker. Designerhunder er like sannsynlig, om ikke enda mer, for å ha forskjellige helseproblemer. Det avhenger også av personen eller organisasjonen som kjøper hunden din fra.

Siden designerhunder er en blanding mellom to purebreds, kan du forvente å ha noen problemer, uavhengig av hvor hunden er kjøpt. For å gjøre den "perfekte purebred" oppdrettere ofte inbreed dyr for å holde de samme tiltalende fysiske egenskapene som en renraset har. Dessverre skaper alvorlig inbreeding en hund som har hudallergi, hjerteproblemer, pusteomplikasjoner, øyeproblemer og en rekke andre helseproblemer.

Vanligste helse problemer observert i designerhunder (som er statistisk lavere i ikke-innavlede hunder) lavere immunsystem og hip dysplasi i store raser. De er mer sannsynlig å ha en rekke adferdsproblemer og være mindre intelligente, noe som gjør dem vanskeligere å trene. Alt dette skyldes et sterkt genetisk basseng som åpenbart gjør at hunden ser en bestemt måte, men inneholder også et større antall Feilende gener, Predisponering disse designerhundene for å bære autosomale recessive forhold.

Les også: Oppdretter vs. Ly - hvor skal du adoptere en hund?

Skulle du kjøpe en designerhund?

Skulle du kjøpe designerhunderHvorvidt du bestemmer deg for å kjøpe en designerhund, er helt opp til deg, men husk at det er et varmt diskutert emne.

På toppen av potensielt høyere risiko for helse- og atferdsproblemer i designerhunder, er en annen viktig grunn de fleste ikke støtter inbreeding og avl av designerhunder, fordi det er millioner av dyr plassert i husly, og euthanized hver dag for å frigjøre rom.

På 1970-tallet, U.S. Shelters var euthanizing over 15 millioner sunne hunder og katter årlig. Dette tallet har blitt drastisk redusert fordi folk blir mer oppmerksomme på overbefolkning, og har valgt å adoptere hunder i stedet for å kjøpe dem.

Du kan bli overrasket over å høre dette, men dyrevelferdsanlegg er ikke bare fulle av mutts og blandede hunder. Faktisk, rundt 25% av alle hunder og katter som bor i redningene er renbred, og kan være hvor som helst fra $ 25 til $ 100 for å adoptere. Så hvis du vil ha en bestemt ren rase designer hund, gjør du det ikke trenge å kjøpe fra en oppdretter og kan finne å adoptere en hvis du ser hardt nok, men du vil ikke få & # 8220; designer hunden & # 8221; papirarbeid.

I hovedsak er det et argument som skal gjøres at designerhundene kan være en status for noen kjæledyrseiere. Deres offisielle papirarbeid som viser at hunden er hva oppdretteren hevder at det er, er det du betaler for når du kjøper designerhundene - ikke så mye hunden selv. Men hvis du er villig til å adoptere din designerhund, kan du spørre lokale lyskilder om dette eller søke etter Designer Dog Rescue & # 8221; For lokale redninger som spesialiserer seg på disse hundene.

Hvis du bestemmer deg for å kjøpe Designer Dogs & # 8230;

Hvis du er på et budsjett, må du sørge for at du beregner din renrasede hunds årlige kostnader nøyaktig. Som diskutert tidligere, kan designerhunden din eller ikke ha alvorlige helse- og atferdsproblemer, særlig når de blir eldre. De kan kreve hyppige veterinære besøk, medisiner, fysioterapi, spesielle matvarer, og listen fortsetter. Som årene går forbi, vil regningene dine stable opp, så hold dette på baksiden av tankene dine før du kjøper eller vedtar.

Hva er designerhunder - hva du må viteHvis du bestemmer deg for å kjøpe en designerhund i stedet for å vedta en, gjør du forskningen for å sikre at du kjøper fra en ansvarlig og anerkjent oppdretter. Be om å besøke deres anlegg, se etter anmeldelser på Facebook, Google, Yelp, og enhver annen app som lar deg samle tilbakemelding fra andre familier. Hvis mulig, finn folk som allerede har kjøpt designerhunder og spør om personen som de kjøpte sitt kjæledyr fra. Finn ut hvor lenge de har hatt hunden sin og om de har sett noen helseproblemer så langt.

Det anbefales sterkt at du møter moren og far til din nye designerpuppen. Dette er en god ide av noen få grunner: Du vet om mamma har blitt behandlet godt og lever i gode forhold. Helsen til hennes avkom er avhengig av hennes velvære, og det bidrar til å hindre at dyr blir hevet under grusomme omstendigheter. Det siste som noen ønsker er å støtte en uetisk virksomhet og Puppy Mills som fremmer grusomhet og lidelse av dyr.

Les neste: 40 anerkjente hunderoppdrettere i USA

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hva er designerhunder?