7 Grunner til at hundens avl er dårlig

7 grunner til at hundens avl er dårlig

Hundavl anses å være en uetisk og uansvarlig aktivitet som skal delta i. Som i enhver handel har noen mennesker gode intensjoner, andre har dårlige henrettelser. Vi har oppført hovedårsakene Hvorfor hunderavl er dårlig.

Vær oppmerksom på at vi er en plattform som utdanner ansvarlige hundoppdrettere over hele verden, og vi tror at avlshunder kan være en god aktivitet hvis det gjøres riktig og med hensikt. Avl virksomhet mener at hvert søppel av valper skal gi forbedringer til den eksisterende rasen og blodlinjen.

På det positive notatet, la oss vurdere de vanligste årsakene til at avlshunder har en dårlig konnotasjon.

1. Overbefolkning

Det er Mange hunder i husly og avlshunder betyr at dine kjøpere ikke vil få sine hunder fra et ly. Du kan finne nesten hvilken som helst ras av dyr i ditt lokale ly - purebred eller blandet - men forbrukerne fortsetter å betale hundrevis, noen ganger tusenvis av dollar for hunder fra oppdrettere. Noen mennesker tror at ved å kjøpe sine hunder fra en spesiell oppdretter, vil de på en eller annen måte få et overlegen kjæledyr. Det er imidlertid åpenbart ikke alltid tilfelle og er en av de mange grunnene til at avlshunder kan være uansvarlige og skadelige uansett hvor godt deres omdømme kan være.

Anerkjente oppdrettere har en lidenskap for avlshunder og mange elsker virkelig dyrene de bryr seg om, men det adresserer ikke Det svært virkelige problemet med hvilke avlsdyr gjør til det eksisterende PET-overbefolkningsproblemet. Millioner av hunder over hele ordet er euthanized i shelters hvert år på grunn av mangel på plass, ressurser og folk som er villige til å vedta disse dyrene. Uansett hvordan du ser på problemet, er ideen om å produsere flere hunder for å møte & # 8220, kravene & # 8221; av folk som er villige til å betale store mengder penger til en renraset valp mens det er hundrevis av tusenvis av pureasred hunder som venter i overfylte lyskilder, er et svært negativt aspekt av hundeavl.

2. Dårlig avlspraksis

Ingen oppdretter er perfekt, men Noen oppdrettere presser grensene som forårsaker omfattende helseproblemer for hundene de oppdretter Gjennom dårlig avlspraksis. Hundavl pleide å være svært funksjonell - en hyrde raser bare de beste herding hunder eller en jeger raser hundene med de beste instinktene - men med hunder som nå serverer mer av en følgesvenns rolle i samfunnet, er mange potensielle kjæledyrforeldre bare på jakt etter spesifikke utseende i valpen, enten det er en renraset eller Designer Mix. Dette har ført til overavdrett av bestemte typer hunder som er populære, oppdrettet for det meste for økonomisk gevinst uten den omfattende forskningen og tiden som er nødvendig for å produsere en sunn hund.

De Engelsk bulldog er et eksempel på svært dårlig avlspraksis som det oppnådde popularitet for sin hyggelige oppførsel og barnslignende praksis. Dessverre har denne populariteten ført den bulldog rasen til å være rangert andre av alle raser i medfødte sykdommer og relaterte dødsfall blant valper. Dette var et resultat av år med dårlig avlspraksis, slik at nå er mange av disse dyrene i konstant smerte. De lider kronisk fysiologisk stress som følge av betydelige fysiske begrensninger som har blitt bevisst pålagt dem av misguided og skruppelløse oppdrettere, Breed Clubs, og kennelklubber. Alle disse helseproblemene som de engelske bulldogene vender mot og mange andre raser som Pug er alle resultater av dårlige avlspraksis som fokuserer mer på den populære etterspørselen i stedet for dyrets velferd. I tilfelle av den engelske Bulldog, ble en modernisert og sunnere rase opprettet og får trekkraft, den gamle engelske bulldogge.

3. Oppmuntrende valp møller

Hundavl anses som en bransje, og i hver bransje er det noen som gjør det riktig, og de som gjør det bare for penger, kutte hjørner på hundens helse, hygieneforhold, osv. Etterspørselen etter populære raser eller Designer hunder har ført til enkeltpersoner masseproduserende hunder som de er et klær. Ofte, med lite eller ingen erfaring med hundavl, produserer de hunder i det som nå er blitt kalt Puppy Mills eller Puppy Farms.

Disse møllene er Storskala kommersielle hunderavlanlegg der resultatet er prioritert over velvære av hundene eller rasen av rasen. Disse oppdretterne huser ofte hunder i overfylte og uhyggelige forhold uten tilstrekkelig veterinærpleie, mat, vann eller sosialisering. For å maksimere fortjenesten er kvinnelige hunder avlet på enhver anledning med liten-til-ingen gjenopprettingstid mellom kuller.

Puppy Mill valper, ofte så unge som åtte ukers alder, selges til kjæledyrbutikker eller direkte til publikum over Internett, gjennom avisannonser, på bytte møter og loppemarkeder. Fordi valpemøller fokuserer på fortjeneste, er hunder ofte avlet med liten hensyn til genetisk kvalitet. Valp Mill valper er utsatt for medfødte og arvelige forhold, inkludert hjertesykdom og blod og respiratoriske lidelser. I tillegg kommer valp Mill valper ofte i dyrebutikker og i deres nye boliger med sykdommer eller svakheter som spenner fra parasitter til lungebetennelse. Som avl fortsetter å vokse mer populær og er sett på en rask måte å tjene penger på dette er et gjentakende problem med liten lovgivning eller midler for å overvåke slike dårlige praksis.

hunden oppdretter
Sjekk ut vår bestselger, The Dog Breeder`s Handbook.

4. Fremme renraset overlegenhet

Når folk hører hund avl, de hører purebred hund avl. Ofte er en mutt eller redningshund sett som en nedgradering når det faktisk er, Studier har vist at purebred hunder synes å ha flere helsemessige forhold enn en blandet rase. Dette skyldes over avl av a Lukk genetisk basseng og dårlige avlspraksis utført av oppdrettere med liten forskning i Mann og kvinnes familiehistorie. Som vi har nevnt med den engelske Bulldog, kan dette føre til mange helseproblemer i rasehunder.

Det er frykten at hvis en hund er blandet, kan deres oppførsel være uforutsigbar, men ofte kan du fortelle fra deres utseende hvilke hunder og derfor er egenskaper mer sannsynlig å være til stede i deres karakter. Og selv om rasebrød ofte utviser oppførselen og egenskapene til deres slægt, garanterer rasen ikke atferd. Ingenting er garantert når det gjelder mors natur, noe som betyr at de kan være like uforutsigbare som en blandet rase.

Selv om purebreds kan ha en bestemt egenskap eller se på at noen leter etter, er det faktisk mer sannsynlig å komme opp med helseproblemer på grunn av deres lukkede genetiske basseng. Mens blandede raser faktisk har lavere sjanse for å arve medfødte sykdommer fordi de har et mindre begrenset genbasseng og dermed færre genetiske feil.

5. Hale-docking og øre-beskjæring

Hale docking og øre-beskjæring er en praksis for å fjerne et område av en hunds hale eller øre. Den første innebærer å begrense blodtilførselen til halen med en gummi-ligatur i noen dager til halen faller av. Den andre innebærer fjerning av del eller alle pinnae eller auricles, den eksternt synlige klaffen av øret, av en hund, og det innebærer noen ganger å tape for å gjøre ørene spisse. Dette ble tidligere gjort av praktiske grunner i spesifikke raser, enten for å unngå øreinfeksjoner, rabies osv. eller for å unngå skade under en kamp eller arbeid.

Men Det regnes nå som en grusom praksis fordi noen oppdrettere ønsker å tvinge hundene sine til å se en bestemt måte. Det er forbudt i mange land. Noen veterinærer og oppdrettere vil utføre prosedyren mot et gebyr og garantere at hunden deres vil overholde rasebrødsstandarder. Selv om prosedyren skal utføres under anestesi, er det ofte ikke og kan forårsake betydelig skade på en hunds hørsel. Det er klart hvorfor å endre hunden din for rent kosmetiske grunner, bør betraktes som en negativ praksis fra enhver oppdretter.

6. Skjønnhet over alt

Hund avl pleide å bli elsket fordi det var produserer hunder med en hensikt (Jakt, politiet arbeid, søk, terapi, service, osv.) Mens i dag er de fleste hunder familiehunder eller konformasjonshunder. De er oppdrettet for å se bra ut, ikke å fungere godt. Dette betyr at helse ikke er så viktig i noen oppdretts øyne, dette kan ses i de mange helseproblemene som "populære" raser står overfor på grunn av å bli oppdrettet raskt og uten dybdekunnskap om rasen.

Oppdretteren vil avle den populære hunden uten å vurdere genbassenget eller gjentas helseforhold som trending. Hunder raser som husky har blitt oppdrettet i et klima som de er egnet til; Likevel, mange oppdrettere siden fremover og bruke dem et varmt område hvor de ikke vil streve. Mange av disse renrasede hundene som ble kjøpt og produsert for kosmetiske og økonomiske grunner, ende opp i de allerede overpopulerte huslyene og redningssentrene over hele verden. Faktisk, når eieren skjønner at hunden sin er av dårlig helse, er han eller hun ikke i stand til å takle søt hund de kjøpte.

7. Kortsiktige trender

Valp møller og uetiske oppdrettere er glade for å komme opp i løpet av måneder med det offentligheten plutselig liker, Uavhengig av helsekonsekvensene på hundene. Sosialvirus liker små hunder, så noen oppdrettere utfører og raser små hunder til tross for fryktelige helseproblemer. Ofte blir hundehundene for unge, og når de når et punkt med fysisk uttømming og ikke lenger kan reprodusere, blir de igjen til å utivere til de dør. De selges og produseres i masse, vanligvis på bare 8 uker, med ekstreme helseproblemer til alle som vil kjøpe dem. Pet Stores er de mest utsatt for å kjøpe dem uten å vite den virkelige bakgrunnen om hvor hundene kom fra, siden kundene ikke er interessert i det heller.

Denne følge av trender og deretter kapitalisere på en hunds liv for monetære grunner er en av de triste realitetene av hundeavl i dag Og fordi så mange av disse oppdretterne opererer uten tilsyn, er det umulig å nøyaktig spore dem eller å vite hvor mange det virkelig er. I USA alene er det anslagsvis 10.000 i henhold til American Society for forebygging av grusomhet mot dyr.

">
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 7 Grunner til at hundens avl er dårlig