Hva gjør & # 8220; avl for å forbedre & # 8221; mener når avl hundene?

Hva gjør & # 8220; avl for å forbedre & # 8221; Betyr når du oppdretter hunder?

Hundoppdrettere får et dårlig rykte, hovedsakelig på grunn av en minoritet ved hjelp av lave standarder og dårlig praksis i deres kenneler. Det første oppdraget til en ansvarlig hundavl er å avle noen individuelle hunder for å forbedre rasen som helhet. Med andre ord, en oppdretters kull bør alltid være en godt gjennomtenkt forbedring på sin tidligere generasjon.

Nå, problemet med uttalelser, for eksempel "avl for å forbedre", er at de virkelig er opp til ens tolkning.

Ta saken av den beryktede Engelsk Bulldog Breeding Evolusjon - rasen har blitt sterkt skadet i de siste tiårene av folk som, jeg er sikker på, dypt ned, selv om de gjorde det bra. Det går for de fleste brachycephalic raser hvor hele befolkningen vet at det bare er forverret når det er for sent.

Standarder - hvilke raser er ment å være

I midten av 1800-tallet var eierskap av purebred hunder vanlig blant de velstående i hele Europa, men det var også kaotisk. Det var så viktig å ha en organisme, som British Kennel Club hvem er i genesis av alle, for å regulere hva hver rase er, hvordan det skal se, og hvordan det skal oppføre seg.

Fordi trender skje for å være svært vanlige, måtte offisielle myndigheter komme opp med en enkel løsning. Og de gjorde med offisielle rase standarder. Kennelklubber begynte å skrive ned et klart sett med retningslinjer som hver hund som ønsker å tilhøre en bestemt rase, bør respektere. Breed-standarder viser også de uønskede egenskapene og feilene som forårsaker en avskedigelse.

Alle anerkjente hunderaser har en veldig beskrivende standard, offentlig tilgjengelig online. Dette settet med retningslinjer representerer det ideelle eksemplet for rasen og Hver hundoppdretter må ha ambisjon om å matche den. Og la meg være klar: Match den, ikke overgå eller overdrive det.

Oppdrettere - her for å forbedre rasen

En oppdretter som eier hunder og ser på å avle dem, bør åpenbart begynne med å se hvor godt de sammenligner med sin rasestandard. Og nei, jeg mener ikke å sitte ned en kveld og se på dem med en penn og papir. Hund oppdrettere, og eiere mer generelt, ofte er for partisk.

Konformasjonshow er her bare for det - Ta med avlsmåler til lokale eller regionale hundeshow bare for å få mening om andre oppdrettere, eksperter, mentorer og dommere. Det er mye mindre partisk, og forhåpentligvis vil det være øyeåpning.

Faktisk, generelt, ingen hund passer perfekt til standarden. derimot, Du må bli fortalt hva som må korrigeres For å forbedre blodlinjen, og følgelig, rasen. Hvis en dommer forteller deg at din kropp ikke kommer til å vinne større hundeshow på grunn av en for stor størrelse, finn en passende brødstasjon med en mindre kropp.

Hvordan starte en kennel (mindmap)
[Optinform Title = & # 8221; Vil du avle for å forbedre? Få vårt gratis tankekart!& # 8221; SubHeader = & # 8221; Dette gratis mindkartet hjelper deg med å komme i gang på riktig måte. Det spør alle slags spørsmål du bør begynne å svare på!& # 8221; bakgrunnsfarge = & # 8221; 255,255,255 & # 8243; Tekstfarge = & # 8221; 0,0,0 & # 8243;]

Genetikk - Hundesavl handler ikke om flaks

Når du har en kortfattet ide om hva studen din mangler, eller hva den trenger å ha korrigert, må du forstå hvordan du kommer dit. Svaret, generelt, er av Mastering Canine Genetics - studien og forskningen innen arvelighet og variasjonen av arvelige egenskaper.

De fleste egenskaper er diktert av en eller flere gener. Når du analyserer og vet hva hundens gener er - gjennom det observasjon, Anetree analyse, DNA-testing - du kan Start å søke etter en passende kompis.

En advarsel skjønt, ved å avlne to hunder med vilje, og etter å ha studert egenskapene du ønsker, vil du uunngåelig passere på gener du ikke var klar over, og disse kan også være uønsket. Dette er grunnen til det studerer flere generasjoner av en gitt hundsaker; Det lar deg se hva som kan være tilstede i din kropp eller dam (inkludert genetiske forhold.)

Ansvarlig hundavl
Ansvarlig hundeavl er en kunst og hundeoppdrettere er kunstnerne.

Hvor kan jeg lære mer om hundeavl?

De beste kildene til informasjon om hvordan å avle hundene er flere. De online så vel som frakoblet. Først kan du kontakt med dine lokale og nasjonale rase klubber - De har ofte en liste over mentorer som du kan bytte ut med. Delta Dog Shows og koble til dommere, de har alltid rasenes fremtid i hjertet, men vær forsiktig, de er veldig oppfunnet.

På internett, Avl virksomhet er en flott pedagogisk plattform for etisk hundavl, og det er også American Kennel Club. Ikke nøl med å bli med i en Facebook Group om din rase, disse er vanligvis fulle av lidenskapelige eiere og rase fanciers.

Vi har mange artikler for nybegynnere som bare kommer i gang med avlshunder:

  • Hvordan avle hunder - syklusen av etisk hundeavl
  • FAQ for førstegangsoppdrettere - Les noen vanlige spørsmål vi ofte mottar via e-post
  • Kvinnelig hunds varme syklus - Tegn og stadier av den kvinnelige hundens normale reproduktive syklus
  • Unormale varmesykluser - Kvinnelige hunder kan gå gjennom mange uregelmessigheter
  • Hvordan starte en kennel - De store trinnene skal ta før du starter kennelen din
  • Nature vs Nurture - Introduksjon til genetikk, foreldre og miljø i hundeavl

Tydeligvis, for bestemte hundoppdrettere, kan du ta en kopi av vår bestselger, Hunden oppdretterens håndbok.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hva gjør & # 8220; avl for å forbedre & # 8221; mener når avl hundene?