Hund avl for nybegynnere - hva du trenger å vite

Hund avl for nybegynnere - hva du trenger å vite

Denne siden handler om Hundavl for nybegynnere fordi vi vet at det er mange av dere. Mange snart-å-være hundeoppdrettere som ønsker å begynne å avlne hunder, men vet ikke nødvendigvis hva som er fokuspunktene. Den gode nyheten er at hvis du ser på Hvordan avle hunder, Du vil gjøre det bra og ikke bare rase hunder for fortjeneste.

Hundavl for nybegynnere?

Vi har skrevet flere artikler på Hvordan starte en kennel, Hvordan forstå Hundesyklus og skrev til og med en bestselger av oss - Hunden oppdretterens håndbok. Åpenbart er alle disse tidligere koblingene noen av våre mest lese sider, og du bør lese dem alle, nå eller senere. Mitt poeng er at jeg ikke vil skrive en artikkel som bare parafraser alle disse innleggene.

Hundavl for nybegynnere kan være skummelt:

  • Er hunden min bra nok å bli oppdrettet?
  • Skal jeg investere i en stor grunnlag?
  • Trenger jeg å delta i hundeshow å være en god oppdretter?
  • Når kan jeg avle min tispe for første gang?
  • Hvor mye koster hunden?
  • Er hund avl selv etisk Når så mange kjæledyr ikke rehomed ennå?
  • Trenger jeg å inkorporere en avlsvirksomhet?
  • Hva med hund avl skatt?
  • Hva skal jeg begynne med?

Og disse spørsmålene er selv til og med berøre kjøttet og potetene som hundeavl virkelig handler om: hunden genetikk og arvelighet. Så ja, Avlhunder er langt fra å være lett og selv om det kan gjøres sømløst for en engangsoppdretter, vil det som et langsiktig prosjekt kreve mye innsats og kunnskap.

Hunderoppdrettere og hundegenetikk
Hundoppdrettere bør fokusere på deres rase og hvordan hunden genetikk fungerer.

Være ekspert på din egen rase

Hundavl for nybegynnere bør begynne med å ikke avl i det hele tatt, men heller lesing, forståelse og finjustere din kunnskap. Delta i online og offline samfunn. Snakk for å rase eksperter som dommere, andre oppdrettere og komiteens medlemmer av dine rase klubber.

Hundens avlsmekanismer stole på genetikk og er de samme for ganske mye alle hunderaser. Men din innsats må være laser fokusert på din spesielle rase:

  • Hva definerer rasen din - forstå standarden og se på forskjellene med andre nærliggende raser
  • Hvilke helseproblemer påvirker rasen din - Send e-post til dine lokale og nasjonale rase klubber samt andre oppdrettere
  • Hva min rase er ikke god på - En Chihuahua er ikke en atletisk hund, en border collie er ikke bra på å være hjemme hele dagen, osv.
  • Hva er de beste blodlinjene - avl betyr at du må forbedre rasen, så lær først om de beste eksisterende blodlinjene
  • Hva kan jeg legge til på toppen - Nå vet du hva andre gjør, hvordan kan du forbedre kvaliteten på hunder produsert?
  • Hva er planen om å komme dit - Når du vet hva du vil gjøre, finn ut hvordan du gjør det

Det siste poenget er hvor hundeavl kommer til å leke fordi for å kunne forbedre en rase, Du må velge en mor og en far nøye, slik at de passer til din ideelle modell, og deretter tillater hundegenetikk å gjøre sitt arbeid. Hundegenetikk er både komplisert og grei på samme tid. Du må være klar på målet ditt først; og så finne ut banen for å komme dit.

Målet ditt må være presis, detaljert og målbart:

  • oppdrett Mindre Corgis - dårlig (for vag)
  • oppdrett raskere greyhounds - dårlig (for vag)
  • oppdrett Greyhounds med en 30% raskere akselerasjon - god (nøyaktig)

Alltid kvantifiser din ambisjon for rasen, slik at du kan sjekke med spesialister om det er realistisk eller ikke. Med et klart mål kan du enkelt benchmark dine resultater når du starter ditt avlsprogram. Det gir deg også fokus.

Forstå hundens genetikk mekanismer

La oss si y0u elsker greyhounds og innså at du ønsket å avle mer kraftige greyhounds, slik at de kan akselerere mye raskere enn de fleste greyhounds i dag.

Det neste trinnet er å omvendt ingeniør denne endelige ambisjonen tilbake til mekanismene som vil få det til å skje. Fordi du ikke er en genetiker eller biolog, vet du ikke alt i hjertet, slik at du må spørre om meldingstavler, lese dusinvis av Wikipedia-artikler og enda flere studier på ditt spesielle emne (hjørneakselerasjonsmekanismer.)

Deretter klassifiser dine funn i to forskjellige kategorier:

  1. Arvede attributter - dvs. To blåøyne foreldre vil gjøre offsetblåøyen
  2. Kjøpte attributter - dvs. Å trene på treningsstudioet vil gjøre deg mer muskuløs

Se, vi beveger nålen fremover, men i det virkelige livet, vil de fleste egenskaper du vil bli gitt et arvet potensial, men det trenger mye arbeid for å bli uttrykt.

For eksempel kan din Greyhound Sarah være en veldig god til å akselerere fordi du har to kraftige foreldre som hadde det riktige genetiske materialet på plass. Men uten trening og kondisjonering, vil Sarah faktisk faktisk være en god akselerator blant hennes rase.

Dette eksemplet viser deg det Du kan ikke bare stole på to flotte foreldre (hva som betyr) for å bare pumpe ut valper og lykkes. Alt krever mye hjernearbeid før avl, og hardt arbeid etter valpene er født. I tillegg har to foreldre ofte flere valper, ikke alle vil bli født med de samme egenskapene fordi noen foreldre kan være Genetiske transportører.

Recessive og dominerende alleles diagram
Dominerende alleler er alltid uttrykt i organismen, mens recessive egenskaper har en tendens til å bli uttrykt når den dominerende allelen ikke er tilstede. Forholdet mellom dominerende og recessive gen er beskrevet av segregeringsloven.

Se, hunden genetikk blir komplisert, men vi har flere seksjoner i vår Hundededningsguide å forklare deg genetikk fra grunnen av (virkelig.)

Nybegynnere bør være gjennomsiktige

Potensiell Klienter er lei av oppdrettere som stadig lyver og angir hvor stor og fantastisk deres blodlinje er. Vær ærlig og Sett opp din kennelblogg hvor du vil dele eventyret ditt, suksesser og utfordringer. Du vil motta verdifulle tilbakemeldinger og åpenbart, vokse en følge.

På den måten, dagen du planlegger din første avl, vil du ha en venteliste klar til å kjøpe valpene dine. Det er slik du unngår å måtte senke prisene for å selge valper som ingen ønsker.

Å være transparent betyr også Deling av funnene og milepæler. La oss ta vårt greyhound eksempel: Vi ønsket at blodlinjen skulle bli kjent for det er raskere akselerasjoner. Siden da hadde vi to kull med fem valper hver, vi plasserte alle disse valpene til Greyhound trenere som har stor erfaring med K9 conditioning.

Ut av våre ti valper har bare to hatt en betydelig akselerasjonsforbedring; åtte viste egentlig ikke noen forbedring i det området. Del disse dataene og Ikke skam deg enn de fleste valper har ikke lyktes i programmet ditt, være begeistret to ha. Excellence er sjelden og tilbringer lik tid å finne ut hvorfor 8 ikke lyktes, og hvorfor 2 gjorde det.

Skyll og gjenta til du spiker den ned.

Hunder er vesener, ikke varer

Nå, problemet hunden oppdrettere ofte ansikt uten å realisere er det Hunder er levende skapninger og ikke gjenstander vi kan avhende. Hva skal du gjøre med valpene som er født som ikke er gode passer for ditt avlsprogram? Det er en ting å være ekstremt krevende og streng med hva hunder kan være en del av avlsprogrammet ditt og hvilke hunder som ikke kan; Men du burde aldri elske dem annerledes.

Jeg vil insistere på dette fordi sannheten om å være en hunderoppdretter er det De fleste valper du vil føde, vil ikke bli tillatt i ditt avlsprogram. I gjennomsnitt vil bare en eller to valper per kull være gode kandidater for å fortsette blodlinjen.

hunder er vesener, ikke varer
Valper du gir fødsel til å aldri bli behandlet annerledes basert på hvor godt de passer inn i hundens avlsprogram.

Derfor bør du alltid Forbered en beredskapsplan for valpene som ikke vil være en del av avlsprogrammet ditt:

  • Holde dem hjemme hos deg
  • Selger dem som familie kjæledyr
  • Viser dem i ringen

Vær så snill, bare ikke se på dem som de er førsteklasses borgere fordi du gjorde at alt skjer, nå er det din plikt til å være der for dem.

Konklusjon

Hundesavl er følelsesmessig vanskelig og det vil knuse hjertet ditt gjentatte ganger. Men når du gjør det av de gode grunnene og ikke bare for kosmetikk og fortjeneste (ekstrem avl) vil tillate å fortsette å avlne sunnere og bedre hunder, og det er veldig tilfredsstillende.

Enten du er avl boksere, Papillons, Labradors, American Bullies eller en annen hund rase, bare gjør leksene dine og vet så mye som mulig før du selv planlegger din første parring.

Hundavl for nybegynnere er et fantastisk eventyr som startet nå, men trenger deg til å fortsette i flere år. Og du vet når du skal begynne å avl? Når du ikke tenker på deg selv som en nybegynner.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hund avl for nybegynnere - hva du trenger å vite