Designer hunder - guide, definisjon, priser, hybrid raser & # 038; faq

Designer hunder - guide, definisjon, priser, hybrid raser & # 038; FAQ

I dag, Designer hunder og Hybrid hunder er utrolig populært takket være deres viruer på sosiale plattformer. Likevel, mange blandede rasehunder mynter som designerhunder reagerer på mange behov kjæledyr foreldre har (e.G. Hypoallergen, mindre størrelse, bedre nese, etc).

Mens det er mye designerhund, må du basere i løpet av de siste årene, vi må også forstå at det er et marked for slike hybridhunderaser.

Hva er en designerhund?

En designerhund er en blandet rasehund eller a Kryss av to renrasede hunder. Designerhunder er generelt oppdrettet for å oppnå et bestemt utseende.

Purebred hunder er preget av hunder som har blitt avlet over en rekke generasjoner for å rase sant. Disse valpene som er avlet sant, har alle samme utseende og egenskaper. Purebred hunder gir hund oppdrettere en følelse av sikkerhet fordi de vet nøyaktig hva de får med purebreds. De vet allerede hva slags hund de vil være og hva de er i stand til.

Derfor, ved å vite nøyaktig hva to hunder er genetisk bestående av, kan oppdrettere bestemme hvilken type prøve de kan skape. En designerhund er resultatet av disse planlagte matingsene mellom de to individuelle rase. Når det er sagt, har disse hundene en renraset dokumentert forfedre.

Hvordan får du designerhunder?

En designerhund er produsert når to forhåndsbestemte purebred hunder er parret sammen for å oppnå den ønskede hunden de hadde planlagt å skape. Oppdrettere produserer designerhunder ved å parre to renrasede hunder sammen etter å ha hatt etablert et avlsprogram beskriver deres spesifikke endemål.

Et avlsprogram består av en detaljert oversikt over en bestemt plan der en oppdretter har til hensikt å se gjennom til slutten. Programmet starter med første avlsmateriell som er å finne de to innledende hundene å avle for å starte generasjonsavlen. I denne spesielle planen for å produsere en designerhund, må oppdretteren klokt velge de to hundene for å kompisere for å skape ønsket eksemplar. Siden begge starthundene allerede inneholder informasjonen som trengs for å produsere de ønskede egenskapene og egenskapene, er resultatet designerhunden.

Designer hund (definisjon)
Definisjon av hvilke designerhunder er.

Er designerhunder sunnere enn pureasred hunder?

Ja, designer hunder har en tendens til å være litt sunnere enn deres renrasede kolleger. Dette skyldes mer Hybrid kraft, eller genetikk, og en større genpool.

Å ha et stort genbasseng maksimerer sjansene for at positive egenskaper vil avle sant. Større genbassenger har også en bredere genetisk mangfold som gjør dem bedre egnet samlet. Designer og hybridhunder også avtale bedre med sykdommer - De har mest sannsynlig generene som beskytter dem i sitt større basseng. Jo mindre genbassenget, jo mer sannsynlig står de overfor utryddelse.

Dette ville imidlertid bli oppnådd og klart kuttet etter flere generasjoner, ikke fra den aller første avl. Avl for alltid mindre designerhunder kan uunngåelig føre til helsemessige forhold også. En oppdretter har ikke nok informasjon etter de første få generasjons avl. Heller, det tar flere for å se et mønster finner sted og for å kunne forutsi resultatene.

Er designerhunder, mutts og blandede raser det samme?

Designerhunder, mutts og blandede raser er faktisk alt det samme bare med et annet beskrivende navn. Imidlertid er designerhunder generelt F1 / F1B Generasjoner av hybridhunder raser. Dette betyr at avkomene er resultatet av parring av to renrasede hunder med halvparten av hunden som fars raser og halvparten av hunden er mors rase. Når det gjelder F1B, er de F1-hundene, men tilbakekrysset. Dette ville skje hvis en av foreldrene fra F1 raser med en forelder fra P (purebred).

I tillegg til denne, Mutts har en tendens til å ha dusinvis av forskjellige raser I dem mens designere holder seg til to renrasede raser. Dette ville være en stor forskjell i offentlighetens øye. Når man får en mutt, har de egentlig ingen anelse om hva som er i denne hundens forfedre, med mindre de gjør noe grundig DNA-testing. Som for blandede raser, er det mer av en generell begrep for å beskrive dem alle som begge virkelig har en blanding i dem. Enhver hund som ikke er renraset, vil bli vurdert som en slags blanding.

Gjør kennelklubber offisielt anerkjenne designerhundens raser?

Verdens mest populære kennelklubber, de American Kennel Club og Kennelklubben, ikke for øyeblikket gjenkjenne designerhunder raser. I mange rase-fokuserte klubber går designerhunder mot & # 8220; Purebred hunder er bedre & # 8221; mentalitet som de pleier å markedsføre. Purebred hunder har en dokumentert historie. Institusjonelle kennelklubber er klarert for å gi hundoppdrettere og kjøpere med grundig bakgrunn av hundens historie og deres stamtavler. Det er en del av sin virksomhet.

Achc, eller American Canine Hybrid Club, gjenkjenne crossbreeds som er produsert av renraset forfedre. Faktisk, siden de fleste designerhunder er F1 / F1B hybrider, er deres stamtavle og slægt kjent informasjon. Imidlertid er AKC kjent som hovedmyndigheten som offisielle nye raser og hittil, ingen designer rase ble anerkjent. AKC har det endelige orden i rase standarder, men vil fortsatt ikke gjenkjenne disse raser i deres register.

I tillegg er designerhunderavlen fortsatt eksperimentell når de sammenlignes med århundrer gamle raser. Og noe som skjer mye med hybridhunder raser er at mange mennesker ender med å bli kvitt dem hvis de ikke viser seg som forventet.

Hvor kan designerhunder bli registrert?

Avhengig av Kennelklubben du velger, kan Designer Dogs bli registrert. Noen nyere kennelklubber spesialiserer seg nå i designeraser. De har visse fasetter av deres registre som er spesielt utviklet for å imøtekomme disse typer korsavl.

derimot, Fordelene med å registrere seg med slike typer kennelklubber er ekstremt minimal, i beste fall. Man må ta hensyn til fordelene en kennelklubb ville motta ved å gjøre dette. Avgifter er deres største bekymring, og de har ikke så mye kraft og synlighet som de viktigste kennelklubber der ute gjør det. Så, selv om en designerhund skulle bli registrert av disse "mindre" kennelklubbene, er det ikke mye du kan gjøre med det som det er minimal eksponering.

Hvorfor er designerhundene så dyrt?

Pris på designer valper
En liten valpelle telling og en forsyning lavere enn etterspørselen forklarer høyere kostnader for designer valper.

Designerhunder pleier å være ganske dyrt, hovedsakelig fordi de målretter mot små leketøy raser som gir fødsel til Svært få valper per kull. Så, disse hundene ender opp med å bli sjeldnere enn gjennomsnittlig rasebull. Selv om det er noen påvirkninger du kan kontrollere til Øk valpetallet ditt, Moderens størrelse er kanskje den mest begrensende.

I tillegg til dette er prisen av disse designerhundene ofte oppblåst for veldig søkt etter blandinger (Hypoallergene designer raser, for eksempel). Det fysiske utseendet og evnen til å tiltrekke seg mye oppmerksomhet på Instagram er sterke indikatorer i å øke prisene, som Pomskies og Pomchis, for eksempel. Det er hovedsakelig A Tilførsels- og etterspørselsproblem. Selvfølgelig, det faktum at mange kjendiser nå tote noen av disse designerhundene tiltrekker seg enda mer oppmerksomhet i det vanlige.

Når ble designerhunder blitt populære?

Første gang hvor en designerhund ble kjent og gjort bølger var Tilbake på 1960-tallet Når den Cockapoo ble produsert. Men på den tiden ble det aldri populært nok til å forårsake en revolusjonerende holdning. Designerhundekonseptet gjorde et comeback med Labrador X Standard Poodles På 1980-tallet når et forsøk på å avle en hund for en blind bruker med allergi i Hawaii. De ble senere kalt Labradoodoes.

Derfra ble disse skapte navnene den nye normen for Opprette en ny standard rase type. Vanligvis, når folk begynte å realisere formålene, hadde disse designerhundene i arbeidsområdet, så vel som de tilbyr for forfengelighet, var da det ble neste nye ting på avlsmarkedet. De innså at blandingen av hunder var en fin måte å skaffe seg det ideelle eksemplet for en gitt oppgave eller utseende. Nå har det arvet sin egen sikt og stil og begynner å bane vei for mange nysgjerrige oppdrettere som er villige til å eksperimentere enda lenger.

Hvor stor får designerhunder?

Den forventede størrelsen på en designerhund vil avhenge av de to basehundene som først ble oppdrettet for å produsere nevnte valp. Generelt kan en hundeoppdretter forvente en størrelse noe I midten av begge hundens gjennomsnittlige størrelser.

Hvis korset er en kjent, kan gjennomsnittlig størrelse og vekt av den produserte designerhunden bli funnet på nettbaserte databaser. Hvis vi ser på den gjennomsnittlige designerhunden i dag, vil du legge merke til at de fleste av disse hundene er små. Det er fordi etterspørselen etter Toy rase designer hunder er i høyere etterspørsel. Men det er ikke å si at alle designerhundene vil være små - Labradoodle er en perfekt moteksempel!

Infografisk av originalen av designerhunder
Hvor kommer designerhundene fra? (via designtaksi.com)

Hva er de mest populære designerhunder raser?

Kombinasjonene som er mulig i Kongeriket Designerhunder er nær uendelig. Ennå, fordi crossbreeding er sjelden gjort tilfeldig, vi pleier å finne de samme blandingene reoccur over tid. Sjelden, vil du finne en ny designer hund rase dukke opp, for eksempel pomsky, men andre designer hunder er ikke igjen langt bak.

Her er en toppliste over de mest populære designerhundrasene for 2019.

1. Labradoodle

De Labradoodle er resultatet av blandingen av en labrador retriever og en puddel. Denne fusjonen ble opprettet for det eneste formålet med å skape Hypoallergenic guide hunder.

Dette krysset ble først arrangert av Royal Guide Dogs Association of Australia. Denne avlen resulterte i svært sosialt og intelligente skapninger. Disse hundene viste seg for å være en stor hjelp som guidehunden de var bevisst opprettet for å være. Og på grunn av denne blandingen, har de også en veldig lavt shedding jakke. De er mest populære for deres kjærlighet, til tross for at temperamentet ikke alltid er konsistent.

2. Goldendoodle

De Goldendoodle er hybridresultatet av Blanding en golden retriever og en puddel sammen på 1990-tallet. Denne crossbred hunden nyter enorm popularitet på grunn av deres utrolige vennlighet, spesielt rundt fremmede. De har også et høyt potensial for leken og har en tendens til å ha et høyt behov for fysisk trening. De ble opprinnelig avlet for å skape en offshoot til den allerede eksisterende cockapoo.

Goldendoodles er allsidige hunder, og de gjør gode familie kjæledyr. Faktisk er mange kull i dag resultater fra noen første generasjons oppdrett av pudler og golden retrievers. Ikke kjent for å være aggressive valper, viser Goldendoodles mye potensial for å bli trent.

3. Maltipoo

maltipoo

De Maltipoo er en populær crossbred designer hund av Puddel og maltesisk raser. Disse hundene er veldig morsomme, kjærlige og kjærlige. Mange boliger velkommen disse designer raser for deres homeliness og deres evne til å komme godt sammen med barn og eldre. De er sensitive og gode for nybegynnere.

Imidlertid viser de en tendens til å bjeffe og være lett plaget av merkelige lyder, men de er lett trent likevel. De synes alltid å være i et godt humør. De fleste raser denne hunden for sin hypoallergen trekk. De kaster ikke takket være genene til både moren og faren

Disse hyggelige, små skapningene har stjålet hjertene til mange som de gjør den ideelle kompisen for de ensomme hundelskere.

4. Cockapoo

Dette er en blanding av Puddel og Cocker Spaniel. Mange hundeeiere blir forelsket i sine søte ansikter. Cockapoo er en bedårende liten hund og er faktisk En av de første av designerhundene som skal utvikles med røtter som går tilbake til 1960-tallet.

Cockapoos er gode følgesvenner som de er lett trent, svært vennlige og gode for nybegynnere eiere. De gjør gode terapi hunder hjemme. Videre ender du med den hurtigheten og ånden til pudelen med stabiliteten til Cocker Spaniel.

Hovedmålet med å produsere Cockapoo var å skape en Hypoallergen hund det var sunt og godt herdet.

5. Puggle

De Puggle er en fantastisk blanding av Pug og beagle. For det meste gjør disse hundene gode følgesvenner for sin morsomme natur. De er intelligente, Astute, og de er ideelle for hjemmelaget omgivelser som de pleier å være familie elskere.

Men en ting du må huske er at disse hundene elsker å bjeffe slik at de kan bli ganske høyt. Dessuten er en annen ulempe at de ikke alltid er ivrige etter å behage når de blir trent. De er enkle å goom og de har potensial for å få vekt.

Fysisk viser de rynkene i puget, men med den lange snuten, ørene og halen til beagle. De ble oppdrettet for å bringe det beste fra begge verdener: Den avslappede personligheten til Pug og Beagles nese for lettere puste.

6. Pomsky

De Pomsky er en designer rase blanding av Siberian Husky og Pomeranian. Disse søte valpene har blitt ekstremt populære spesielt i 2017. På grunn av størrelsesgapet til begge foreldrehundene, blir disse hundene oppdrettet gjennom Kunstig befruktning.

På grunn av dette, Oppdrettere belaster mye penger fordi prosessen ender opp med å være så dyrt. De har en tykk frakk som gjør dem tålelig i det kaldere været. Stædige skapninger, men de er veldig godt trent. De pleier å være vokale hunder, og de vil ofte kreve oppmerksomhet, men de er super lekende.

Hvis du får en ny designer valp snart, sørg for at du sjekker ut Vår liste over populære og unike hundenavn!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Designer hunder - guide, definisjon, priser, hybrid raser & # 038; faq