Hypoallergeniske hunder - raser, allergener & # 038; allergifrie hunder

Hypoallergeniske hunder - raser, allergener & # 038; Allergifrie hunder

Hypoallergene hunderaser er svaret på dine woes hvis du er en hundelsker med kjæledyrallergi! Du kan elske alle slags hunder, men øyeblikket du kommer i nærheten av en, er halsen kløende, nesen din er rennende, og øynene dine er vannrike.

Du er allergisk mot den ene skapningen du absolutt elsker! Hvis det ikke er trist, vet vi ikke hva som er. Men dette betyr ikke slutten på hundens drømmer i det hele tatt! Hypoallergene raser er hunder som fungerer bra med folk som er allergiske mot hunder.

Oftere enn ikke, kjæledyr eiere ikke engang innse at de er allergiske til det er for sent. Dette kan være traumatisk for både kjæledyret og mennesket. For de som nekter å gi opp sine hunder, så kan livet bli litt vanskelig som å bade hunden, børste den og opprettholde ekstra hygiene i huset blir avgjørende og hyppig. Kjæledyr eiere kan trenge å identifisere en hundfri sone Innenfor deres hjem for å kunne komme seg til tider. Hvis budsjettstillatelser, ansette en vaktmester for hunden, vil også bli anbefalt, i ekstreme tilfeller. Det er her Allergifrie hunderaser kom inn i bildet.

Er hypoallergeniske hunderaser virkelig eksisterer?

Veterinær leger, undersøkelser, biologer og pulmonologer over hele verden er delt på om hypoallergeniske hunder faktisk eksisterer. Noen eksperter tror det er bare en annen kjepp og en måte å tjene penger ved å markedsføre dem til allergiske mennesker.

Faktum er det Hver hund utskiller protein. Pet hår og dander er bare bærere for sekresjonene. Derfor, hvor mye hår en hund har blitt irrelevant. Dette er fordi enda en hårløs hund vil produsere proteiner og i stedet for håret, de vil bli båret til et menneske gjennom dander eller til og med berøre. Danderen kan forbli luftbåren for dager og holde seg til tepper og møbler også.

Imidlertid viste studier også det Allergiske mennesker viste mer toleranse mot noen raser i forhold til andre - Denne gruppen av hunder ble da betegnet hypoallergen. Disse raser hadde hovedsakelig to ting til felles:

  1. de kaster mindre hår, og
  2. de var mindre i størrelse.

Hvordan er hypoallergene hunder spesielle?

Hypoallergene hunderaser er mindre i størrelse og kaster mindre hår, derfor er sjansene for at deres sekreter kommer inn i et menneskesystem, mindre.

Hypoallergeniske hunderaser er kompatible med allergiske mennesker fordi mennesker med disse allergier har et følsomt immunsystem. Dette gjør at de reagerer unormalt til proteinene som noen dyr utskiller. Som sådan er disse sekresjonene helt ufarlige for folk med normal immunitet. Disse sekresjonene har en tendens til å holde seg til kjæledyrhår, spytt og dander og via disse, gå inn i menneskekroppen. Dette er når et svakt immunsystem går for en kaste, noe som forårsaker allergiske reaksjoner.

Et annet interessant funn var at for hver allergisk person er det en sjanse for at det er en perfekt hypoallergen hund - ikke engang rase - men en hund. Noen mennesker viste mer toleranse mot en bestemt hund, i forhold til en annen fra samme rase. Dette skjer fordi hver hund også skifter protein unikt. Dette betyr at det å finne den perfekte hunden kan bare være så tøff som å finne en sjelevenner - og like verdt det!

Er du allergisk mot hunden din?

En fin måte å bestemme dette på ville være å Sjekk for symptomer innen 30 minutter å være rundt hunden din. Vanlige symptomer på kjæledyrallergi inkluderer:

  • røde eller kløende øyne,
  • ubehag,
  • kløe rundt nesemembranene,
  • nysing,
  • hoste,
  • wheezing, og i alvorlige tilfeller,
  • Det kan også sette av et angrep i astmatiske pasienter.

Du kan føle deg som om innsiden din blir raset av noe skarpt. Noen mennesker opplever også reaksjoner på huden som umiddelbar breakouts hvor hunden har slikket eller rørt, utslett og til og med elveblest. Å være 100% sikker på om disse er på grunn av kjæledyret ditt, kan leger anbefale hud eller blodprøver. Vanligvis er ikke-prescriptive allergitester ufullstendige når det gjelder kjæledyrallergi, så stol på legen din. For mildere allergier, kan du bare prøve å holde seg borte fra hunden din i noen dager og observere disse symptomene.

PET allergitester
En haug med kjæledyr allergitester eksisterer for å sjekke om du er allergisk mot hunder.

10 beste hypoallergene hunderaser

Hypoallergene hunderaser kan være purebred eller crossbred. Hvis du er allergisk mot hunder og ser ut til å få en, er det noen ting du må vurdere på forhånd. Som området av huset ditt, hyppigheten av å rense huset, hvor ofte har du hjelp rundt huset og hvor ille er dine symptomer. Alt dette må bli fakturert i for å bestemme den beste passende rasen for deg.

Her er listen over de mest anbefalte hypoallergene raser av hunder:

1. Puddel

Ingenting utstråler snobbishness som poodles gjør og likevel er de bedårende og svært intelligent. I tillegg har du et valg som de kommer i 3 størrelser - leketøy, miniatyr og standard. Ikke bare er de super søte, men pudler kan også være gode følgesvenner for sensitive mennesker fordi deres dander og døde hår blir fanget i den tett krøllete pelsen som dekker kroppen sin.

Videre har deres hårsekkler en lengre holdbarhet, noe som gjør pudler, svært sporadiske hårbjelker. Men denne rasen krever hyppig bading og børsting, for å opprettholde pelsen og holde dem ser skarpe ut. Så vær forberedt på å jobbe hardt hvis du får en!

2. Maltesiske terrier

En titt på dem kunne smelte din sjel - det er vanskelig å forestille seg at disse Skyet baller av fluff ble brukt til å fange gnagere i middelalderen. I dag er det Maltesiske terrier gjør for store hypoallergene kjæledyr på grunn av det faktum at de ikke kaster deres pels i det hele tatt. De er lyse og aktive og veldig varme. Kjæledyr eiere som foretrekker håret sitt kort behov for å "valp trims" for denne rasen.

Men deres nydelige lange silkeaktige kappe krever hyppig grooming og vasking. Dette er også et pluss, som så sådan høyt vedlikehold minimerer enhver sjanse for å dander rundt i huset.

3. Bichon Frise

Navnet betyr bokstavelig talt til & # 8220; Curly Lap Dog & # 8221; På fransk og når du ser på dem, skjønner du hvor passende de har vært navn. Du vil smugle disse furbullene og det gode er at du kan! Selv om du er allergisk! Deres parrede, sammenfylte krøller gjør det umulig for å dandere å rømme inn i miljøet mens du minimerer hårskjulet.

Imidlertid er disse ekstremt høye vedlikeholdshunder - så enten du bør ansette en vaktmester eller være forberedt på å ha en heltidsjobb som en hundgroomer selv. Denne rasen er også utsatt for hudforhold, så du må være ekstra forsiktig med helsen deres. De er blant de dyreste hund raser, også.

4. Labradoodle

Crossbred i Australia, den Labradoodle er en blanding av a Labrador og A Standard puddel og viser egenskapene til begge veldig bra. Vennlig og varm, disse blir foretrukket som familiehunder. Lavt shedding er det som gjør dette rase et godt valg for allergiske mennesker. Imidlertid må man sørge for at foreldrene til puppen du får også hatt lav-shedding jakker.

Som det er en crossbreed, kan det være temperamentsfullt og kreve mye tålmodighet og fleksibilitet fra sine mennesker. Denne rasen er utsatt for mange helseproblemer som også på grunn av sin kryssbredde slægt.

5. Portugisisk vannhund

En sterk og pålitelig følgesvenn, den Portugisisk vannhund kaster ikke mye og så er en Godt valg for noen som er mildt følsomme. Hvis du er svært allergisk mot hunder, er det best å konsultere en lege og deretter gå videre. Mens disse hjørnetenatene kan være sterkt lojale, er de utsatt for en horde av genetiske helseproblemer som hip dysplasi og katarakt, og krever så mye lojalitet fra menneskene i retur. Ikke få denne rasen hvis du ikke er villig til å ta vare på hunden i sitt senere liv.

6. Soft-Coated Wheaten Terrier

Denne rene rasen fra Irland har en mattet myk jakke som trenger hyppig grooming. Men de sjelden skuret hår og er også gode som terapi kjæledyr. Mens dens lange frakk kommer i to typer - Amerikansk som er tykkere og irsk som er silkeaktig - begge kan bli veldig skitne på grunn av de mattede krøllene. De gjør for utmerkede familie kjæledyr fordi de er varme og innbydende mot folk og vise lite eller ingen aggresjon.

Ulempen er at til tross for deres varme er de sta og litt vanskeligere å trene enn andre hunder.

7. Kinesisk Crested Dog

Også kjent av mange andre navn som Kinesisk skip hund eller Kinesisk hårløs hund, Dette er en leketøy. Det er to varianter - pulverpuff, som følger med en myk dobbeltjakke og hårløs, som som navnet antyder, har en kapp som er lik menneskelig hud. De er vennlige, men høyt vedlikehold og det hårløse variasjonen er utsatt for akne og solbrenthet Akkurat som mennesker. Denne rasen kan være uendelig for svært sensitive personer på grunn av direkte hudkontakt. Men hvis de opprettholdes bra, kan de være en god hypoallergen rase på grunn av sin lille størrelse.

8. Giant Schnauzer

Giant Schnauzers gjør det bra jakt og familie kjæledyr samt gode vakthund. De er bevis på at selv hårete hunder kan være hypoallergenic. Denne søte crossbreed av en schnauzer og Svart store danskere har en ikke-shedding jakke og er ikke veldig høyt vedlikehold heller og krever minimal børsting og vanlig grooming.

Opprinnelig opprettet for å jobbe som gårdhunder, er de en populær familie kjæledyr rase i dag og er også gode rundt barn. Deres lave aggresjon, hard lojalitet, tålmodighet og beskyttende natur gjør dem gode barnevakt. derimot, Giant Schnauzers krever et område stort nok til å streife seg fritt.

9. Afghanske hunder

Unikt attraktivt og utstrålende varme, Afghanske hunder er fashionistas av hunden verden. Med sine tynne dramatiske egenskaper og tynn mote-modell struktur, skiller de seg ut. Som navnet antyder, hagler disse rase hundene fra Afghanistan hvor de er samvittet kalt Tazis. De har gjort ganske mange opptredener som fiktive tegn i Disney-filmer.

En lykkelig rase for familier, disse er lave shedders og derfor et godt valg for allergiske mennesker. Afghanske hunder er vanligvis høyt vedlikehold og trenger hyppig grooming og regelmessig trening. Selv om de ikke er like store, krever de fortsatt nok plass til å kunne gå rundt fritt.

10. Kerry Blue Terrier

En herlig liten rase som er dekket i en nydelig blågrå krøllete jakke, Kerry Blue Terriers Gjøre for gode familie kjæledyr. De er lave dander hunder med mattet krøller som tillater allergener å unnslippe. Dette gjør dem gode hunder for allergiske mennesker, og de kan til og med leve fredelig med astma-pasienter.

Denne rasen krever konstant grooming for å fjerne håret og forhindre matting. Dette er en viktig del av å holde Kerry Blue Terrier som et kjæledyr fordi alvorlig matting ikke bare kan være traumatisk for hunden og eieren, det kan også resultere i hårbrudd, noe som forårsaker allergener å flyte inn i miljøet.

små hypoallergene hunderaser
En liste over små hypoallergeniske hunderaser.

Hypoallergene hunder - Vanlige spørsmål

Fordi mange mennesker har milde allergiske reaksjoner på katter og hunder, har mange fremtidige kjæledyrforeldre eller nåværende hundeeiere spørsmål knyttet til allergifrie hunderaser. Vi har forsøkt å svare dem så kortfattet og nettopp som mulig nedenfor.

Hvilke hunder er gode for astma-pasienter?

Poodles, Portugisisk vannhunder, Schnauzers, Shih Tzu, Bichon Frise, og Kerry Blue Terrier er raser du kan vurdere. Men du må holde noen hundfrie soner rundt huset som Ingen hund er 100% hypoallergen. Hunder med lav dander og lav hårsuging er gode alternativer for enhver person som er utsatt for kjæledyrallergi.

Hvordan holde seg borte fra allergier når du har et kjæledyr?

Hvis du er allergisk og i nærvær av en hundavl, må du Følg disse grunnreglene:

  • Få en vaktmester eller et annet familiemedlem for å opprettholde kjæledyret
  • Tilordne regelmessig bading og børsting av oppgaver til noen
  • Noen kjæledyr krever hyppigere grooming enn andre
  • Snakk med oppdretteren om rasenes vedlikeholdskrav
  • Huset ditt vil også kreve mye mer rengjøring enn vanlig
  • Støvsuger tepper, gobeliner, sengetøy og dusting rundt huset er viktig
  • Strengt kjæledyr hundene og la dem slikke deg bare etter at de har blitt badet og børstet for å minimere allergener.
  • Åpenbart, Identifisere hundfrie soner er et must når du har kjæledyr. Spesielt områder som kjøkkenet og soverommet bør ikke være noen inngang for kjæledyrene dine, uansett hvor mye du elsker dem.

    Hva er den beste hunden for et barn med allergier?

    Kerry Blue Terriers er toppkampen - de er varme, sprutly og tålmodige. Giant Schnauzers anbefales også for barn - de er lojale og helt troverdige med nesten null aggresjon til tross for deres imponerende store tilstedeværelse. Disse rasen har også egenskaper for å være overbeskyttende om deres mennesker, noe som gjør dem gode vakthunder og vakthund for barna, mens de er hypoallergenic også.

    Både Kerry Blue Terrier og den gigantiske Schnauzer er crossbred med lav dander og hår shedding. Begge er like lavt vedlikehold også - som fungerer til fordel for arbeidende foreldre med allergiske barn. Du har allerede mye på hånden, så kjæledyret vil ikke være en ekstra oppgave for deg.

    Hvilke hunderaser forårsaker de fleste allergier?

    Basset Hounds - De kaster mye og kan noen ganger ha lav kontroll over blæren, noe som forårsaker allergener å holde fast på huset gjennom spytt og urin.

    Dachshunds - Dachshunds er bevis på at ikke alle hårløse hunder er hypoallergenic. Faktisk har håret ingenting å gjøre med allergi med unntak av handling som en transportør. Dachshunds har en tendens til å kaste mye dander som forårsaker allergener å flyte i luften.

    Saint Bernard, Labradors, Golden Retrievers, Cocker Spaniels - Disse hundene raser er et nei-nei for allergiske mennesker, alt av samme grunn, at de kaster en betydelig mengde hår, er utsatt for flass og drool mye. Dette frigjør mye allergener.

    sibirsk husky - Huskies har en tykk dobbeltjakke som de kaster to ganger i året, noe som resulterte i mye kjæledyrhår. Danderen stikker til håret og kan forårsake allergi.

    Boksere og Bull hunder - En annen korthåret rase som ikke er bra for allergi. Begge disse raser kastet sitt korte hår i store mengder. De kaster også mye.

    Schæferhunder - Mens utmerket som kjæledyr, skurte tyske hyrders tykke furry jakke gjennom hele året. De er også utsatt for mye dander shedding, noe som gjør dem skadelige for de som lider av allergi.

    Slik utrydder du kjæledyr allergi fra hjemmet?

    Pet allergener kommer i kontakt med mennesker via dander, hår, urin og fecal materie. For å gjøre ditt hjem uten disse allergene, må du vurdere å ta følgende trinn:

    Rengjør huset kraftig

    Rengjøring av huset er ikke en chore hvis du er en allergisk kjæledyrseier - det er en tvang. Allergener kan forbli luftbåren og til og med akkumulere på polstring, tapet, tepper og til og med faste overflater via kjæledyrhår, dander, osv. Hvis hunden din har en tendens til å drool, har du en oppoverbakkeoppgave. Støvsuging Rengjør huset hver dag for å kvitte seg med ethvert kjæledyrhår og tørr hud som kan ha sittende fast på sengetøyet ditt og tapet. Solid overflater kan tørkes med en våt fille.

    Rengjør klærne dine

    Gjør vaskeromet ditt en hundfri sone og sørg for at du støv klærne dine rengjør før du kaster dem i vasken. Bruk en klebrig lintrulle for å få håret ut av klærne dine hvis du må.

    Dekk alle sengetøy

    Ideelt sett ditt soverom bør være en hundfri sone, men i alle fall dekker sengetøyet ditt med sengetøy eller plast, slik at ingen av allergenene holder seg til sengen din. Unnlatelse av å gjøre det kan gi deg flere søvnløse netter og forstyrre søvnmønsteret ditt.

    Investere i en luftrenser

    En god luftrenser vil bli kvitt luften i huset til eventuelle potensielle allergener som kan føre til ubehag.

    Få Allergen Spray

    Lett tilgjengelig på nettet, allergen spray jobber på støvmidd, mugg, kjæledyr dander, pollen og eliminere alle typer allergener fra miljøet. Det anbefales sterkt for personer med allergi, men selv de som ikke har allergi, kan bruke disse til å få et bedre pustemiljø.

    Rengjør kjæledyret ditt

    Regelmessig bading, grooming og børste av kjæledyret ditt kan minimere allergener, noe som gjør hjemmet beboelig for allergiske mennesker. Bruk god sjampo for å redusere hår og dander shedding.

    Del det i det sosiale nettverket:

    Løp
    » » Hypoallergeniske hunder - raser, allergener & # 038; allergifrie hunder