Barn som vokser opp med hunder, har lavere astma-risikoer

Forskning bekrefter hvordan å ha en hund i familien med barn har mange helsemessige fordeler for barn, spesielt de med astma.

Barn som vokser opp rundt hunder får mange fordeler og lærer ansvar tidlig. Å ha et kjæledyr lærer dem verdien av omsorg og sørger for et dyr som kan bli deres Longtime beste venn.

Men en studie viste at det er en ekstra fordel for barn som vokser opp med en hund. Eksponering for kjæledyr hjelper barna å utvikle et sterkere immunsystem mot sykdommer som astma og allergier.

Les også: 25 Fordeler med barn som vokser opp med kjæledyr [Infographic]

Astma Risiko Reduksjon etter 6 år

& # 8220; barn i dyre miljøer puster luft som inneholder flere bakterier og bakterielle fragmenter, som faktisk kan redusere risikoen for astma, & # 8221; sier ledningsforsker.

EN studere publisert I Jama Pediatrics Journal viste de medisinske fordelene med å være rundt hunder hos barn så unge som en. Ungene reduserte tilsynelatende deres astma-risiko på den tiden de når seks år gammel.

Eksperter fra Sverige gjennomførte studien blant en million barn i det nasjonale registeret. De så inn i dataene til familier som bor hos hunder og andre husdyr, samt analyserte medisinske poster som inkluderte astmabehandlinger.

Dataene viste at barn med kjæledyr senket risikoen for astma med så mye 15 prosent sammenlignet med de som ikke hadde hunder i huset. Barn som var rundt husdyr, spesielt i det første året i sitt liv, reduserte også deres astma risiko med så mye som 52 prosent.

Ulike luftkvalitet i boliger med hunder

Det er ikke så klart for ekspertene hvordan eksponering for dyr kan bidra til å redusere risikoen for astma, da ytterligere studier må gjennomføres for å bestemme de spesifikke koblingene og effektene. Forutsetningen er at hundenes eierskap tillater barn å bruke mer tid utendørs, og dermed utsette seg for smuss, støv og andre allergener.

Ulike luftkvalitet i boliger med hunderBarn reist i et miljø med hunder puster en annen luftkvalitet enn de som har hus som er uberørte og rene. Mens det er flere bakterier i boliger med kjæledyr, kan visse mikrober faktisk hjelpe barn med å avverge og utvide astmautløserne. Så mye som astma er en genetisk tilstand, påvirker miljøfaktorene også immunsystemets helse.

EN Tidligere studie (PDF) Publisert i den anvendte og miljømessige mikrobiologiske tidsskriftet kom også opp med de samme konklusjonene at hunder kan bidra til å forhindre astma fra forverring som barna blir eldre.

Hva disse funnene fremhever derfor at familier ikke skal gi opp sine hunder eller bli motet for å få en valp med ankomsten av en ny baby. Det er imidlertid en annen sak, men hvis det er et eldre barn i huset som allerede er allergisk mot hunder. I dette tilfellet vil det ikke være en god ide å ta med et nytt kjæledyrhjem.

Når et barn er allergisk mot hunder

Et barn som er allergisk mot hunder, kan ofte ha sniffler, vannige øyne og hyppige nysing. Noen barn har imidlertid mer håndterbare allergiske symptomer enn andre. Hvis dette gjelder din familie, og du ikke vil bli kvitt hunden, kan du bruke visse strategier for å redusere de allergiske eller astmatiske angrepene, for eksempel:

  • Bading hunden din hver annen uke for å minimere shedding av danders.
  • Gjør barnets rom en helt kjæledyrfri sone.
  • Investere i luftrensere og oppgradere filtrene i klimaanleggene dine.
  • Støvsuger huset så ofte som mulig.
  • Underviser barnet ditt for å vaske hendene før og etter å ha holdt et kjæledyr.
  • Endrer barnets klær etter at han tilbringer tid med hunden sin.
  • La barnet bære en maske når du spiller med hunden.
  • Endre noen av de polstrede overflatene i huset slik at kjæledyret dander ikke stikker.

Rådfør deg med en barnelege for hjelp med astma og allergi medisiner. Snakk også med en veterinær som kanskje kan anbefale måter å minimere kjæledyrskjuling på.

Les neste: Hunder og barn - 17 regler for å holde dem trygge

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Barn som vokser opp med hunder, har lavere astma-risikoer