Hvordan avle siberian huskies

Hvordan avle Siberian Huskies

BREEDING SIBERISK HUSKIES krever håndplying av to sterke arbeidere som kommer fra sunne blodlinjer. Det er mange høykvalitets avlshuskier (både dammer og studs), men ikke mange oppdrettere som deltar i å trekke, sledding eller arbeidsforsøk og konkurranser. Pass på at du gjør ditt beste for å gi hundene dine og valpene øvelsen de trenger for å tilfredsstille sin naturlige kjøretur.

For de som lurer på Hvordan avle huskies, Denne artikkelen er en omfattende guide om spesifisitetene å vurdere når man organiserer parring av huskies for å bygge din egen blodlinje. Husk at Alle hunderaser følger de samme retningslinjene, Men det er noen raser med noen advarsler.

Bakgrunn av husky avl

Rasen tilhører Spitz Familie av hunder. Den stammer fra nordøstlige Sibiria. Den innfødte Chukchi folk oppdratt sine hunder for å trekke sledene og herding rein. Hundene med middels størrelse ble avlet for å kunne arbeide i harde kalde forhold. Siberian Huskies har utholdenhet og fart i snøen og isen. De har en spesiell metabolisme som kan tilpasse seg de mest krevende behovene. Deres Frakker er dobbeltlags og deres poter beskyttet av den ekstra pelsen på dem. Halen holdes krøllet over ryggen og er foxlike. Det blir en øyeblikkelig nese varmere når hunden reclines for en hvile. Alle disse attributter ble selektivt avlet inn i dem av Chukchi og forblir viktig i rasen i dag.

Ulvlignende utseende

Wolf-lignende utseendet på Siberian Husky fører noen til å tro at det har et nært blodforhold til ulver. Nylige studier og funn viste noe blanding med grå ulv og den nå-utdøde Taymyr ulv Sannsynligvis skjedde på noen punkter i hundens evolusjonære historie. derimot, Genetiske studier har bekreftet at rasen ikke er mer relatert til ulven enn andre hunder.

Opprinnelse

Hunden ble brakt til Alaska av folk som trengte hjelp av disse Agile slede hunder. Hunden ble kjent i USA etter en difteri-epidemi i 1925 i Nome, Alaska. Mye nødvendig medisin måtte transporteres fra jernbanestasjonen i Nulato til Nome-en avstand på 400 miles. Den siste benet av reisen krevde hunden slede for å navigere over forræderisk snødekte og isete terreng. Værforholdene var abysmal som gale-kraft vind og snø gjorde alle reiser en heroisk innsats. Hunden teamet av sibiriske huskies med Leonhard Seppala på ledelsen fikk jobben gjort og den sibiriske Husky ble en nasjonalmester og veldig populær. Leadhunden i Seppala-teamet ble kalt & # 8220;Å gå& # 8220;. Togo`s team reiste den lengste og mest forræderiske delen av & # 8220; flott rase for barmhjertighet & # 8221;. En annen hund kalt & # 8220;Balto& # 8221; (eid av Gunnar Kaasen) fullførte de siste 85 miles av den berømte serumkjøringen og ble minnet med en statue i Central Park, NYC.

Offisiell anerkjennelse

Leonhard Seppala og hans partner, Elizabeth Ricker, etablert en kennel i Polen Springs, Maine. Alle hunder i USA er sannsynligvis i stand til å spore deres forfedre til denne blodlinjen. De American Kennel Club Offisielt anerkjente rasen i 1930. De foreldre klubben I USA ble det etablert i 1938. Selv om Seppala gjorde noen forsøk på å introdusere rasen til Europa, var han stort sett mislykket. De foreldre klubben av den sibiriske husky i Storbritannia ble ikke etablert til 1977.

Seppala sibirisk sledehund

De Seppala blodlinje av arbeidshunder (inkludert den berømte & # 8220; Togo & # 8221;) er annonsert av noen oppdrettere som en del av en egen rase kalt Seppala sibirisk sleddog. Disse oppdretterne som ligger hovedsakelig i Canada, forsøker å etablere sledehunden som sin egen separate rase. For tiden anerkjenner ingen registret det.

Popularitet

Siberian Huskies har alltid vært en populær rase. Siden den berømte Nome Diphtheria løper, har de vært ettertraktet rase i USA. Siberian Huskies rangert 12 av 194 raser i den AKCs 2017 Liste over raser. Den har holdt den rangen siden 2014.

Deres nyere popularitet har også blitt videreført av generasjoner av barn som ser på 1995 Animert Film, & # 8220; BALTO & # 8221;. Denne filmen memoraliserte Nome Diphtheria og en av sine sibiriske husky-helter, en ekte hund med samme navn. (Den virkelige BALTO er for tiden fylt og på Cleveland Museum of Natural History).

I fiksjon, karakteren i barnas show & # 8220;Paw Patrol& # 8221; navngitt Everest er en kvinnelig sibirisk husky. Berømte eiere av rasen inkluderer Ben Stiller, Miley Cyrus og Rita Ora.

Temperament

Chukchi-folket aksepterte sine hunder som en del av familien sin. Tidlig i avl av denne hunden var de nært bundet til deres folk. Denne hunden er en ekte pakkehund. Det trenger følgesvenn av mennesker. Det er pålitelig rundt barn. Det er vanligvis beskrevet som en Lojal rase med en stædighet under opplæring. Disse hundene gjør gode familie kjæledyr hvis de ofte utøves.

Siberian Huskies har et rykte for å ha lyst til å komme seg ut i lang tid. Chukchi tillot vanligvis hundene å ha en fri løp i sommermånedene. The & # 8220; Call of the Wild & # 8221; tilsynelatende forblir med rasen. De krever A høy gjerde å holde dem trygt i sine bakgårder. De har vært kjent for å hoppe gjerder på opptil åtte fot. En gjennomsnittlig hund, skjønt, vil være begrenset av et seks-fots gjerde.

Husky som vakthund
Huskies er ikke gode vakthunder til tross for deres skremmende stare.

Disse dyrene gjør ikke gode vakthunder. Mens de er lojale og elsker sitt eget folk og kan trenge tid til å varme opp til fremmede, mangler de disposisjonen for vaktjobben. Strangers, generelt, blir behandlet mer som potensielle venner enn fiender. Også, sibiriske huskier ikke bjeffe mye. De har Proclivity til Howl selv om.

Problemer med disse hundene, inkludert litt mischievousness og destruktivitet betyr vanligvis utilstrekkelig trening. De har en tendens til å grave og tygge gjenstander (spesielt hvis de kjeder seg). Disse hundene gjør det beste i et hjem som har plass til dem å trene. Deres middels størrelse gjør dem egnet for leiligheten, men bare hvis vanlig aktiv trening er en del av deres vanlige regime.

Helseproblemer ved avl Siberian Huskies

Siberian Huskies er generelt en sunn rase med en gjennomsnittlig levetid på fjorten år. Forutsatt med en god mengde daglig mosjon og mental stimulering, vil Huskies uten tvil leve et langt lykkelig liv. Leilighet Living, Mens mulig, er ofte en kilde til frustrasjon og kjedsomhet for en slik aktiv rase (ligner på Border collie).

Anfall

Siberian Huskies kan arve en predisposisjon for epilepsi. Denne typen epilepsi heter Primær eller idiopatisk epilepsi. Idiopatisk epilepsi vil vanligvis manifestere seg mellom seks måneder og tre år. En hund med den vil ha anfall. Angrepene kan føre til at hunden plutselig stopper og stirrer, drømmer, utviser muskel / lemmer eller et komplett sammenbrudd i kramper. En hund med epilepsi vil vanligvis trenge livslang medisinering for å kontrollere anfall. Hunder med epilepsi skal ikke bli avlet.

Øyeproblemer

Flere genetiske øyesykdommer oppstår i rasen, inkludert juvenile katarakt, hornhinnen dystrofi og progressivt retinalatrofi. Disse sykdommene mens genetisk ikke er relatert til hundens øyefarge.

Juvenile cataracts utvikle seg i svært unge hunder. Skyigheten knyttet til utviklingen deres vil være tydelig i hunder rundt tre måneder. Katarakt vil fortsette å skjule hundens syn. Alvoret av tilstanden øker over tid. Uten medisinsk inngrep, vil hunden bli blind. Kirurgi er nødvendig for å gjenopprette synstap. Hunder med denne tilstanden skal ikke bli avlet. Om lag 8% av hundene som ble testet, ble påvirket av tilstanden.

Corneal dystrofi er en tilstand i hvilke lipider form og samler på hornhinnen. Det er tre typer: epithelial, stromal og endotel. Siberian Huskies utvikler epithelial og stromal. Unge hunder vil ha disse øyeproblemene. De utvikler seg vanligvis på begynnelsen av seks måneder. Det er minimal synstap fra dem og ingen behandling. Kvinnelige hunder er mer sannsynlig å ha det enn mannlige hunder. Det antas å være forårsaket av et recessivt gen. For tiden er det ingen genetisk test for det. Forekomsten av sykdommen er ca 4% av hundene.

Progressiv retinal atrofi (PRA) er forårsaket av et recessivt gen i de fleste raser. I den sibiriske husky, antas sin variant å være en X-Linked-tilstand. Denne sykdommen ødelegger netthinnen og vil til slutt forårsake blindhet. Det er ingen kur for det. Det beste alternativet for oppdrettere og prospektive kjæledyrseiere er å kontrollere at hunden har bestått den genetiske øye screening testen fra Optigen. Oppdrettere med en hund som er kjent for å være en bærer, bør tenke nøye på at hunden er en del av et avlsprogram. Eventuelle kamerater bør screenes og bør ikke være bærere. Om lag 2% av hundene vil ha denne sykdommen.

Uveodermatologiske syndrom er en sjelden sykdom som påvirker sibiriske huskier blant andre raser. Det antas å være en autoimmun sykdom som kanskje utløst av et virus. Selv om sykdommen kan påvirke andre deler av kroppen, inkludert nervesystemet, er hovedproblemet hos hunder med øynene. Det kan forårsake blindhet. De første tegn på sykdommen er rødhet og smertefulle øyne, følsomhet for lys, og senere depigmentering av nesen, leppene, potepadsene osv. Denne sykdommen er ikke herdbar. Det behandles med immunosuppressive medisiner.

Medfødt laryngeal lammelse

Valper født med laryngeal lammelse kan vise mindre kraft enn deres littermates. Denne sannsynlige genetiske tilstanden får musklene som støtter talekassen for å kollapse og atrofi. De første symptomene kan være mindre som a støyende puste eller hoste. Denne tilstanden er mer i eldre hunder, men i den sibiriske Husky-rasen skjer det i valper så tidlig som tre måneders alder. I eldre hunder er behandlingen vanligvis medisinsk styring av symptomene med bronkodilatorer. Hunder med det bør ikke engasjere seg i lange øvelser. Kirurgi er et godt alternativ, spesielt for yngre hunder. Hvis tilstanden er ubehandlet, kan det føre til respiratorisk obstruksjon til punktet for sammenbrudd og død.

Det er ennå ingen genetisk test for laryngeal lammelse. Studier har ennå ikke vært i stand til å isolere mutant gen I Siberian Huskies (selv om en syntes å forekomme i en relatert blandet rase, Alaskan Husky).

Gangliosidose

Gangliosidose er en genetisk sykdom som avlinger opp i den sibiriske husky rasen. I denne sykdommen har hundens kropp en defekt i sin lysosomale lagring som resulterer i Feil karbohydratmetabolisme. Symptomer inkluderer hode risting, sløvhet, anfall, og mangel på koordinering. Denne tilstanden er til slutt dødelig. Det er ingen kur. Sykdommen er en Recessive gen. Det er genetisk testing for det.

Andre helseproblemer

Hypothyroidisme gjør beskjære i disse hundene fra tid til tid. Det er oftest forårsaket av autoimmun skjoldbrusk, en genetisk sykdom. Symptomene inkluderer treghet, vektøkning og en dårlig kvalitet. Hundene med hypothyroidisme trenger livstidsmedisin for tilstanden Regelmessig trening er viktig for å holde disse hundene sunne. De er avlet for arbeid i tøffe forhold, og en tendens til fedme er forbundet med både hjertesykdom og visse kreftformer (lymfom spesielt).

Hip dysplasi er sjelden i rasen. I denne tilstanden er det en medfødt deformitet i kulen felles eller femurhodet til hundens ben. Det er en genetisk koblet tilstand og en som fører til krøllete leddgikt og smerte som hundenes alder. Oppdrettere i denne smidig arbeidshund har vært årvåken for å hindre det fra genbassenget og i stor grad vært vellykket. Siberian Huskies rangerer 111 ut av 114. raser i sin forekomst.

Hvordan avle Siberian Huskies

BREEDING SIBERISK HUSKIES er lettere enn å avl de fleste andre raser takket være rasenes generelle stor helse og balansert anatomi. Husky er en trekke og jobbe, og en veldig god på det, spesielt i subzero temperaturer. Derfor tror mange oppdrettere, dusjer og fanciers, alle tror at du bør sørge for at hundene dine oppfyller sin naturlige kjøretur. Pluss, til salgstid, som viser at huskiene dine er solide arbeidstakere, kan tillate deg å oppblåse dine priser.

Kullstørrelse

De kullstørrelse av sibiriske huskier er mellom 4 og 8 valper med 6 som er det mest rapporterte nummeret. Åpenbart vil den generelle helsen til kvinnen og studen være viktig. Andre faktorer som påvirker valpen tellingen i et søppel inkluderer mors kroppsstørrelse, hennes diett og henne inbreeding koeffisient.

Whelping problemer

Whelping i de fleste tilfeller oppstår uten menneskelig inngrep. De Priser på C-seksjonen For denne rasen er lav. Hundenes anatomi utgjør ikke noen hindringer for naturlig fødsel. Selvfølgelig vil årvåkenhet under whelping redusere Fødselskomplikasjoner og valp tap. Pass på at du går på vanlige veterinær konsultasjoner under graviditeten for å raskt tilpasse seg noe problem med et problem.

Aksepterte farger

Rasen Standard tilbyr a bredt utvalg av akseptable farger med ingen som presenterer en grunn til diskvalifisering. Siberian Huskies kan være i Ren hvit, eller mer typisk i grå / hvit, kull, kobber, agouti, rød, Sable, og PIEBALD Å være vanlige eksempler.

Øyenfarge er vanligvis blå, men mørke øyne eller en kombinasjon av øyenfarger i samsvar med rasenstandarden. Oppdrettere har bred breddegrad i avl av en rekke interessante hunder med sunne kroppstyper. AKCs kun diskvalifisering av rasen gjelder størrelsen på hunden. Den sibiriske husky ble avlet for å være en middels stor smidig hund. Rasen standarden diskvalifiserer hunder over 23 ½ tommer og tisper 22 tommer på tålerne. Oppdrettere bør holde disse tallene i tankene når du velger avlspar.

Arbeids- og sledende programmer

Eiere av rasen anerkjenner at hunden ble oppdrettet til jobb. Siberian Huskies danner fortsatt en praktisk funksjon i Arktiske miljøer. De foreldre klubben i USA har etablert og driver fem programmer for å bidra til å fortsette rasenes opprinnelige funksjon.

De første program kalles den Sled hundeklasse på spesialitet viser. I dette programmet blir individuelle hunder satt til testen av trekker en slede for et sett med avstand og vekt. Utmerkelser og sertifiseringer holdes for hunden av foreldre klubben. Disse hendelsene gir både en morsom måte for folk å vise sine hunder, samtidig som de gir et incitament til å avle vinnende sledehunder.

EN andre program er den Sled Dog Degree Program. I dette programmet viser lagene av hundene sin smidighet i selen. Et team av hunder som strekker seg i antall fra seks til ti. Hunder må trekke sleden for et sett kjørelengde og løp for tider. Utmerkelser og sertifiseringer for de enkelte vinnere igjen opprettholdes av foreldre klubben.

For de som kanskje ikke bor i nærheten av Snowbanks of Alaska, tilbyr foreldre klubben Arbeidspakke hund program. I dette programmet, Hunder kan tjene prestasjonsutmerkelser ved å bære vektede pakker på stier av forskjellige lengder. Igjen, denne typen pris gir et incitament til å få hunden ut i en fungerende situasjon.

Også kennelpriser tilbys hvert år for de kennelene som oppnår fortreffelighet i å presentere sine sunne og i stand til å slede hunder i enten en solo eller teaminnstilling. De Arbeidende som viser trofé og Lombard-Norris SLED Dog Team Award gi kenneler muligheten til å konkurrere i ulike arrangementer og akkumulere poeng. Kennels må oppfylle alle kravene og søke om at prisene skal være kvalifisert.

Foreldreklubben anerkjenner at det er noen oppdrettere som har markedsført en separat rase tilsynelatende med bedre & # 8220; koteletter & # 8221; enn den opprinnelige sibiriske husky. Potensielle kjøpere bør se med noen skepsis om eventuelle krav som Seppala sibirisk sleddog er på en eller annen måte en overlegen arbeidshund. Dette er en rase som gjennom sine historieoppdrettere har vært forpliktet til hundens arbeider og ikke en konformasjonsstandard.

Grooming krav

Siberian Huskies har en frakk bygget for å motstå kald av -30 ° F. De har en tykt underlag og et topplag av vakthår. De er født med bare en kort fuzzy jakke som varer til de kommer til voksen alder (ca 10-14 måneder). En voksen sibirisk husky vil miste all valp pels og det vil bli erstattet med sin voksne bi-lagsdekk.

Siberian Huskies er ofte sitert som å være rene hunder. De er vanligvis fri for doggy lukt og krever ikke vanlige bad. Deres strøk krever minst ukentlig børsting for å hindre matting i underlaget. I Sibir kaster Siberian Huskies ikke på sesongbasis. Men i varmere klima er disse hundene sesongmessig Profuse Shedders. De vil & # 8220; blow & # 8221; Deres underjakke minst to ganger i året (oftere i varmere klima). I løpet av denne tiden er det lurt å børste daglig for å forhindre en husholdningsakkumulering av hundens pels.

avl huskies
Vår gratis guide til avl huskies - dele den!
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan avle siberian huskies