Siberian husky: dog breed profile

en sibirisk husky

De Sibirsk husky er en grasiøs, atletisk hund med høy utholdenhet og en iver til arbeid. Denne vennlige hunden rasen, som stammer fra Nordøst-Asia som en sledehund, har en livlig og ondskapsfull personlighet. Selv om disse er høye energi og noen ganger intense hunder, kan huskier være hengiven og mild når det er riktig omsorg. De ble brakt til Amerika gjennom Alaska.

Hvis du har en aktiv husholdning og god tid til å dedikere til hunden din, kan dette være hunden for deg. Med riktig omsorg og oppmerksomhet kan den sibiriske Husky gjøre en fantastisk følgesvenn. Denne rasen kan også komme godt sammen med barn så lenge hunden er riktig opplært og sosialisert.

Raseoversikt

Gruppe: Jobber

Høyde: 20 til 23.5 inches på skulderen

Vekt: 35 til 60 pounds

Frakk og farge: Huskies har en tett, dobbel frakk sett i en rekke farger, inkludert, men ikke begrenset til kombinasjoner av svart, grått, hvitt og brunfarge. De har markeringer som inkluderer svarte punkter, PIEBALD, eller PINTO.

Forventet levealder: 12 til 15 år

Egenskaper av den sibiriske husky

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetHøy
BarnevennligHøy
KjeledyrvennligHøy
Trening behovHøy
LekenhetHøy
EnerginivåHøy
TrenbarhetMedium
IntelligensMedium
Tendens til å bjeffeHøy
Mengde sheddingMedium

Historien om den sibiriske husky

Den sibiriske husky stammer fra Nordøst-Asia, hvor Chukchi-folket utviklet rasen spesielt for bruk som en sledehund. Genetisk er de en del av Spitz-familien. I begynnelsen av det 20. århundre vokste Alaskans interessert i rasen, og den sibiriske Husky ble brakt til USA.

Gjennom årene har Huskies utmerket som slede hunder. Kanskje mest bemerkelsesverdige var transport av antitoksiner til Nome, Alaska under en epidemi av difteri. Familie av denne livreddende reisen har ført til årlig Iditarod Trail SLED DOG RACE. En statue av hovedhunden som fullførte serumkjøringen, Balto, ble reist i Central Park i New York City i 1925.

Den sibiriske Husky ble offisielt anerkjent av American Kennel Club (AKC) i 1930. De har fortsatt å jobbe flittig som slede hunder, men er mest kjent som følgesvenn. De er den 12. mest populære rasen i U.S., Ifølge AKC.

Siberian Husky Care

Den sibiriske Husky er tett, dobbelt hårfrakk gjør at rasen i stand til å motstå svært lave temperaturer. Imidlertid er denne rasen ikke så behagelig i varme klima. Siberian Husky`s Undercoat er myk mens topplakken er tykkere og litt grov.

Denne hunden rasen vil ha minimal shedding for mye av året og deretter kaste ganske mye over perioden på omtrent tre uker, kjent som å blåse på kappen. Det vil være en oppgave å holde tritt med shedding i den tiden, og din hage og hjemme kan være full av tufts av husky pels.

Til tross for sin middels hårlengde, har Husky mye hår og krever rutine grooming. Børste ut din husky grundig en eller to ganger i uken. De Furminator er et flott verktøy å bruke i tider med tung shedding. De er kjent som fastidious hunder som holder seg rene og har liten doggy odor - du vil bare sjelden bade en sibirisk husky.

Trim negler regelmessig, holde dem korte for å unngå splitting og ubehag. Pensle hundens tenner et par ganger i uken for å opprettholde god oral helse.

Huskies er energiske og smarte hunder som kan være vokal (ofte i form av hylende og / eller whining). Mange huskies har lyst til å utforske og kan være rømningsartikler. Derfor krever de mye opplæring og trening å holde dem lykkelige og sunne. En husky kan ikke gå av bånd som de vil være ute av å utforske og jage små dyr. De trenger et solidt fysisk gjerde som er høyt nok til at de ikke kan binde seg over det og er beskyttet slik at de ikke kan grave under det.

Huskies kan dra nytte av aktiviteter som løping så lenge det ikke er for varmt ute. Du må kanskje finne kreative måter å trene din husky på innendørs Når det er varmt ute, som denne rasen bare er moderat varme-tolerant. Huskies liker å grave, og du kan forvente mange hull i gården din. En kjedelig husky innendørs eller utendørs kan være veldig ødeleggende.

Alvorlig trening er helt avgjørende for å hjelpe din husky fokusere sin energi. Uten nok trening og mosjon, kan en husky virke ute av kontroll til tider.

Siberian Huskies ble avlet som pakkelag og de følger generelt godt sammen med andre hunder. Som kan gjøre dem egnet for turer til en sikkert inngjerdet frispark. De har en sterk prey-stasjon, og det kan vise seg å være et problem hvis du har kjæledyr gnagere, kaniner eller til og med katter. Men hvis det hevet sammen med en katt, kan de fungere godt.

Denne rasen er kjærlig med barn og er vanligvis en lykkelig lekekamerat og tolerant av deres mischief. Men barn må behandle enhver hund med respekt og ikke behandle hunden grovt. De fleste sibiriske huskies er også vennlige med besøkende og er ikke gode vakthund.

Vanlige helseproblemer

Ansvarlige oppdrettere Forsøk å opprettholde den høyeste rase standarder Som etablert av kennelklubber som AKC. Hunder avlet av disse standardene er mindre tilbøyelige til å arve helseforhold. Imidlertid kan noen arvelige helseproblemer forekomme i rasen. Følgende er noen forhold å være klar over:

Diett og ernæring

Siberian Huskies ble avlet for å kreve mindre mat enn noen like store raser. Gi to måltider per dag på opptil en kopp tørr hundemat per måltid. Din hunds behov vil avhenge av størrelse, aktivitetsnivå, alder og andre faktorer. Pass på å overvåke hundens vekt for å hindre fedme og diskutere hundens ernæringsbehov med veterinæren din.

Sjarmerende bilder og morsomme fakta om elskede Siberian Huskies
Fordeler
  • Vennlig og mild med alle aldre og de fleste dyr

  • En lav predisponering til arvelige sykdommer

  • Intelligent og lett å trene

Ulemper
  • Tung shedding, spesielt under en to-årig skur

  • Utsatt for vokalisering, inkludert spesielt høyt hylende

  • Krever en betydelig øvelse

Hvor å adoptere eller kjøpe en Siberian Husky

Siberian Huskies er etterspurt hunder, så det er usannsynlig at man vil dukke opp på det lokale dyret, men det er alltid verdt å sjekke. Hold øye med lokale redningsgrupper også. Ras-spesifikke redningsgrupper inkluderer:

Hvis du er interessert i å finne en anerkjent Siberian Husky Breeder, besøk Siberian Husky Club of Americas nettsted, som har en Henvisningskatalog over oppdrettere som kan ha hunder tilgjengelig.

Flere hunderaser og videre forskning

Som med enhver rase, hvis du tror at Siberian Husky er riktig for deg, må du sørge for å gjøre mye forskning før du får en. Snakk med andre sibirske buskete eiere, anerkjente oppdrettere og redningsgrupper for å lære mer. Dessverre er det mange som trenger adopsjon og fremme som folk oppdager at de ikke er en god passform for deres husstand.

Hvis du er interessert i lignende raser, se på disse for å sammenligne fordeler og ulemper:

Det er en hel verden av potensielle hund raser der ute - med litt forskning, kan du finne den rette til å bringe hjem!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Siberian husky: dog breed profile