9 Ulvlignende hunderaser: kjenn forskjellen og velg klokt

Ulv-lignende hunderaser

Wolf-type hunder har Et spesielt sted i våre hjerter. Ulv-lignende hunderaser er store, vakre, kraftige dyr som har en "kulfaktor" som noen mennesker ikke kan motstå. Det er bare noe om å eie et så imponerende dyr som appellerer til enkelte mennesker.

Når du ser etter ulvlignende hunderaser å ha som kjæledyr, er det ganske mange raser å vurdere. Wolf Hybrids er også tilgjengelige, og det er mange kombinasjoner for å velge. For de av oss som foretrekker å gå med en prøvd og sann hjemmemarked, er det mange raser som har den kule ulven utseende uten ulvs disposisjon.

Noen husdyr har blitt oppdrettet med vilje til å se ut som ulver, mens andre bare ser på den måten naturlig. Du må vite forskjellen mellom alle disse raser og gjøre noen undersøkelser. Du vil kanskje ha en hund som ser kult ut, men du må velge en rase som passer også med din livsstil.

Les også: 25 ulv hunder raser (og hvordan de kom til å være)

Wolf-lignende hunderaser: Kjenn forskjellen og velg klokt

Wolf-lignende hunderaser - Kjenn forskjellen og velg klokt 1

Wolf-Dog Hybrids

Wolf-Dog Hybrids blir avlet med visse egenskaper i tankene. Tanken er å ende opp med en ulv hybrid som har en god kombinasjon av ulv og husholdningshunds utseende og disposisjon. Disse er nøye dyrket hybrider som faktisk har blitt kalt raser.

  • Tsjekkoslovakiske Wolfdogs ble en anerkjent hunderavl i 1982. De er resultatet av et kryss mellom tyske hyrdehunder og karpatiske ulver. Vanligvis er disse litt mindre ulvhundhybrider som vokser til 24 til 26 tommer høy og veier mellom 44 og 54 pounds, men de kan være større. De ser veldig ut som ulver.
  • Mer om dem på Wikipedia
  • De Saarlooswolfhond eller Saarloos Wolf Dog ble en rase i 1975. Denne nederlandske hunden er et resultat av å krysse tyske hyrder med kanadiske tømmerblad. De er 24 til 30 inches høye, veier 80 til 90 pounds og ser veldig ut som ulver. Du må kanskje gå til Nederland for å få en, hvis du bestemmer deg for at du vil ha en av disse ulv-lignende hunderaser. De er veldig sjeldne.
  • Mer om dem på Wikipedia
  • Wolador Hunder er et kryss mellom Timber Wolves og Labrador Retrievers. Dette er store hunder som modnes til 100 til 175 pounds. De har en tendens til å ha svart, svart / tan, brun eller rød Labrador Retriever-Type-strøk.
  • Wolamutes er malamute x tømmer eller grå ulv hybrider. De er store dyr, som vanligvis veier mellom 115 og 175 pund. Wolamuter kan se veldig ulv-lignende eller kunne se mer ut som en malamute.
  • Mer om dem på Wikipedia

I SLEKT: Sann bekjennelse - jeg ga søsteren min en wolfdog hybrid

Wolf-Dog Hybrids kan eller kanskje ikke være registrerte raser med satt avlsstandarder som er strengt overholdt. Vær ekstremt forsiktig hvis du bestemmer deg for å få et av disse dyrene. Arvede egenskaper vil variere, avhengig av raser krysset.

Prøv å finne en anerkjent oppdretter som kan gi deg litt forsikring om hva valpen vil vokse til. En god oppdretter vil også dele viktig informasjon med deg om hvordan du bryr deg om hunden så langt som trening, grooming og vaksinasjoner.

Noen ulvlignende hunderaser har spesielle krav utover det åpenbare. For eksempel kan Wolf-Dog Hybrids ha en alvorlig reaksjon på en vaksinasjon som inneholder leptospira-bakterin. En anerkjent hundoppdretter vil kunne forklare denne typen informasjon til deg.

Juridiske begrensninger for Wolf-Dog Hybrids

Sjekk lokale ordinanser før du bestemmer deg for å gjøre en ulv hybrid en del av livet ditt. Mange steder har veldig Strenge lover om disse dyrene. De kan ikke være tillatt i ditt område, spesielt hvis du bor i byens grenser.

På enkelte steder kan en ulv hybrid holdes så lenge det er i et solid kabinett. Noen stater vil tillate deg å holde en ulv-hybrid med en spesiell tillatelse. Det er stater hvor en ulv-hybrid anses å være et vilt spilldyr, og det er mot loven å beholde eller selge dem.

Andre ulvhunderhensyn

Wolf-Dog Hybrids har seriøs plass og treningsbehov som de fleste ikke kan klare. Med mindre du har en veldig stor hage, solid kabinett og god tid, er en ulvlignende husdyr den bedre måten å tilfredsstille ditt ønske om å eie ulvlignende hunderaser.

I SLEKT: Hvordan fortelle hvilken rase er hunden min

Tamaskan hunder

Tamaskan hundTamaskan hunder ser veldig ut som ulver, men de ble avlet fra innenlandske sibiriske huskier, Alaskan Malamutes og Schæferhunder. De er elegante medium til store hunder som vokser til en høyde på 24 til 28 tommer og veier 50 til 99 pounds.

Kåpen deres kan være svart / grå, rød / grå eller ulv / grå. Dette er et flott alternativ for folk som elsker ulvs utseende, men elsker ikke ideen om å ha en hund som er minst 50% ulv.

UTonagan hunder

UTOGAGANER ER HÅNDRE HUNDER SOM SEKKER SOM SKAL OM WOLVES. Rasen stammer fra 1987 med 5 redde hjemløse hunder. Som UTonagan avlsprogram utviklet, ble Alaskan Malamutes, tyske hyrder og sibiriske huskier lagt til blandingen.

"UTONAGAN" er et chinook-ord som betyr "WOL-ånden, f", men disse hundene er avgjort un-wolflike på alle måter unntatt deres utseende. Disse er smarte, vennlig, innenlandske hunder. De er middels til store hunder som vokser til en høyde på 23 til 28 tommer og veier 55 til 90 pounds.

Northern Inuit hunder

Northern Inuit hunderNorthern Inuit Dogs ser så mye ut som ulver de ble kastet som juvolves på settet av HBO-serien Game of Thrones. De originale hundene som brukes til å skape denne rasen, var ulvhundhybrider som ble avlet av Inuit-folk. Disse originale hundene ble deretter blandet med tyske hyrder, malamutes og sibiriske huskier.

Teknisk sett var det noen ulv i disse hundene tilbake tidlig på 1980-tallet, men ingen ulvblod har blitt lagt til siden. De regnes som husholdningshunder og oppdrettet som noen andre purebred hunder, Selv om de ikke er en registrert rase ennå. Disse er mellomstore ulv lookalikes som vokser til en høyde på 23 til 30 tommer.

Alaskan Malamuter

Alaskan Malamuter er ulvlignende i utseende, hovedsakelig fordi rasen stammer med arktiske ulver, 2000 til 3000 år siden. Det er trygt å si at disse hundene ikke lenger er ulv som i oppførsel. De er registrert, purebred, husholdning hunder.

Disse er vennlige, kjærlige, intelligente, lojale hunder som gjør det beste i kjøligere klima på grunn av deres tykke strøk. De er middels store hunder som vokser til mellom 22 og 26 tommer høye på skulderen og veier mellom 70 og 95 pounds.

Husky hunder

Husky Wolf DogHuskies er husholdninger med et bestemt ulvlignende utseende. Det er to forskjellige typer huskies, en registrert rase og en uregistrert rase. Siberian Huskies er en registrert rasen anerkjent av AKC og CKC. De er vist i konformasjonshow ringer og brukes som slede eller arbeidende hunder.

Alaskan Huskies er ikke en anerkjent purebred hund. De brukes hovedsakelig som arbeid eller slede hunder. De ser veldig ut som hverandre, bortsett fra at sibiriske huskier ofte har blå øyne og Alaskan Huskies har et litt mer magert utseende. Huskies, Generelt, veie et sted mellom 35 og 60 pounds.

Alaskan Amerindian Huskies er et kryss mellom Alaskans og Siberianer.

Wolf-lignende hunderaser - Kjenn forskjellen og velg klokt 2

Alle disse ulv-lignende raser har fordeler og ulemper. Noen er hunder for familier med barn mens andre ikke er. De trenger vanligvis regelmessig trening med en rask Daglig spasertur og off-leash spill i gården.

I SLEKT: Slik starter du en hundeavlvirksomhet

Noen av de mindre typene kan leve i en leilighet, så lenge du tar hunden ut for en rask spasertur hver dag og har en hundepark i nærheten, så han kan få litt off-leash-spilltid hvert par dager. Mens disse hundene ikke krever et fastidlig grooming regime, skur de og må børstes ukentlig.

Noen raser kaster voldsomt om våren og igjen i høst og vil kreve daglig børsting i løpet av den tiden. Disse er ikke enkle hunder å beholde, men å holde dem kan være veldig givende. Pass på at du undersøker før du tar med ulvlignende hunderraser i hjemmet ditt.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 9 Ulvlignende hunderaser: kjenn forskjellen og velg klokt