10 Ville fakta om ulv hunder

Husky valp i en vill skog

Fra klassisk litteratur (vi ser på deg, White Fang), til Game of Thrones og berømte instagram dyr, det virker som ulv hunder er overalt i disse dager, og med god grunn! Disse noe vilde hjørnetenner er ikke bare vakre - de er også super spennende og mystiske, også.

Skjønnhet og mysterium til side, det er mange kontroverser rundt ulv hunder - og debatt om hvorvidt de er trygge kjæledyr for familier. Hvis du vurderer å legge til en ulvhund til pakken, les videre for noen viktige fakta om ulvhunder, deres atferd, og deres lovlighet.

Merk: Mange veterinærer og eksperter advarer mot avl ulv og tamme hunder på grunn av en rekke faktorer og oppmuntre interesserte dyreeiere til å gjøre grundig forskning før de bestemmer seg for å adoptere.

01 av 10

Ulv hunder, definert

Hva, akkurat, er en ulvhund, spør du? Som navnet antyder, a ulv hunden er en hybrid av en ulv og en domesticated dog-siberian huskies, malamutes og tyske hyrder er de mest kryssede domesticated rase. Begge ulvene og domesticated hunder er "interrotertil", noe som betyr at de er genetisk liknende nok til å interbreed, men disse hybridpochene forekommer sjelden i naturen fordi ulvene er super aggressive og territoriale.

Og ja, det er sant det alle Hunder har litt ulv i deres forfedre, men et dyr kan bare betraktes som en ekte ulvhund hvis de har en ren ulv forfedre innen de siste fem generasjonene.

  • 02 av 10

    De første ulvhundene var delpommerske

    Tro det eller ikke, de første ulvhundene var faktisk hybrider mellom ville ulv og pomeranere. Pomeranerne i det 18. århundre var imidlertid ikke "purse pooches" de er kjent som i dag. Heller, de var store, muskuløse arbeidshunder som var vant til flokken dyr og trekker sledene over tøft, snødekte terreng.

  • 03 av 10

    Ulv hunder er litt kontroversiell

    Som mange andre hunder som anses "farlige", er det noen kontroverser rundt ulvhunder - og om de gjør gode kjæledyr eller ikke.

    Mens noen sier at de er lojale, kjærlige og helt trenbare dyr, hevder andre at de er for villige, aggressive og uforutsigbare. Sannheten er, det er ingen "typisk" ulvhund og ingen måte å forutsi hvordan "ulv-lignende" det vil være. Følgelig er det mye mer variasjon i atferd og temperament enn, sier en Golden retriever, som kan være tøff for kjæledyrforeldre som ikke er villige til å sette i tid - og tålmodighet - å heve en ulvhund.

  • 04 av 10

    Wolf hunder kan ikke vaksineres for rabies

    Dessverre er det ikke en godkjent rabies vaksine for ulv hunder, så noen ulvhund som biter en person eller et annet kjæledyr, kan betraktes som en rabiesrisiko.

    Wolf hundeeiere oppfordres til å vaksinere sine kjæledyr, men har bare to ikke-så-flotte alternativer: de kan lyve til deres veterinær om hundens arv eller signere et frafall som anerkjenner at deres ulvhunds vaksine ikke gir full Beskyttelse mot rabies og at deres kjæledyr kan bli sovnet hvis han eller hun biter noen.

    Fortsett til 5 av 10 nedenfor.
  • 05 av 10

    Wolf hunder er ikke lovlige i alle 50 stater

    Ulv hunder er vanligvis klassifisert av deres filialnummer, eller generasjonene fjernet fra en ren ulv. F1, for eksempel, representerer den opprinnelige avl mellom en ulv og en domesticert hund, eller en ulv og ulvhund, mens F2 representerer den andre generasjonen. Fordi Wolf Dogs Genetics er så vanskelig å spore, kan det være vanskelig å avgjøre om hunden din er en ekte ulvhund eller en standard, domesticert hund som har blitt avlet for å ha et ulvlignende utseende.

    Denne blurriness gjør det ekstremt vanskelig for stater å etablere lovgivning rundt ulvhundene som holdes som kjæledyr, og mange har gjort det til høyre ulovlig, mens andre tillater begrenset eierskap.

    Hvis du vurderer å legge til en ulvhund til familien, gjør din forskning for å sikre at en ulvhund er lovlig i din stat.

  • 06 av 10

    Wolf Dog Pups kan se og oppføre seg helt annerledes enn resten av søppelet

    Selv om mange kuller av domesticated doggies deler flere fysiske og atferdsmessige egenskaper, kan Wolf Dog Pups se og handle i motsetning til noen av deres brødre og søstre. Hvorfor? Noen valper i søppelet kan ta på seg flere egenskaper av den tamme hunden, mens andre kan ta på flere egenskaper av den ville ulven. Som vi sa, det er ingen sann måte å forutsi ulvhundens grad av Wolfiness som hun vokser til en ungdom og voksen.

  • 07 av 10

    Din ulvhund vil prøve å slikke tennene - og du bør la dem

    Yup, du leser det riktig: Hvis ulven hunden prøver å slikke tennene, bør du tillate dem. Hvorfor? Det signalerer at de gjenkjenner deg som medlem av deres pakke.

    Akkurat som ulver i naturen, viser Wolf Dogs sin kjærlighet og takknemlighet ved å slikke hverandres tenner. Hvis du prøver å bevege deg bort mens ulvhunden din utfører dette ritualet, vil de føle seg avvist fra pakken - og holde ansiktet i munnen til du fullfører hilsen ved å slikke tennene tilbake.

  • 08 av 10

    Wolf hunder trenger massevis av plass

    Ulv hunder er vanligvis anbefalt for folk som bor i villmarken eller skogen fordi de trenger en tonn av plass til å forbli lykkelig, sunn og utøves. Noen ressurser anbefaler et område på minst 65x65 kvadratmeter med mange trær og hindringer for ulvhunden å klatre.

    Fortsett til 9 av 10 nedenfor.
  • 09 av 10

    Ulv hunder trenger en spesiell diett

    Nei, standard kibble du spiser dine andre hunder vil ikke gjøre det for en ulvhund. De trenger to til fire pounds rå kjøtt daglig. Fôring av ulven hunden vanlig hundemat vil ikke gi ham næringsstoffene han virkelig trenger.

  • 10 av 10

    Ulv hunder hule-mye

    Det er utallige grunner til at Wolf Dogs Howl, fra å kommunisere med en annen ulvhund (eller ulv!), for å fortelle en annen hund å holde seg utenfor banen, for å høre en sirene i det fjerne. Hvis du tar med en Wolf Dog Home, vær forberedt på mye av hylende.

  • Del det i det sosiale nettverket:

    Løp
    » » 10 Ville fakta om ulv hunder