Hvordan avle tsjekkoslovakiske wolfdogs

Hvordan avle tsjekkoslovakiske wolfdogs

Hvis du har funnet veien til denne artikkelen, kan det bety at du lurer på Hvordan avle tsjekkoslovakiske wolfdogs. Vi har satt sammen informasjon om ikke bare rasen og dens historie, men også hva du bør vite før oppdrett disse hundene. Dette inkluderer alt fra vanlige helseproblemer til hvilken kullstørrelse de måtte ha.

Nesten alt du trenger å vite om Tsjekkoslovakisk Wolfdogs Opprinnelse, Helse og rase er i vår artikkel. Vi har også skrevet om hvordan rasen har tilpasset og endret seg fra sin moderne form til hunden vi kjenner i dag. Den tsjekkoslovakiske Vlack Dog-rasen er beskrevet som å være lojal, intelligent og aktiv. AKC sier at de er kraftige og viet til sine eiere. De har økt syn, lukt og utmerket utholdenhet.

Bakgrunn av tsjekkoslovakiske wolfdogs

Den tsjekkoslovakiske Wolfdog er en Relativt ny rase som bare kan spores tilbake til rundt 1950-tallet. Målet med sine oppdrettere var å ta egenskaper av Tysk Shepherds og karpathian ulv. Ikke mye er kjent om denne rasen og hvordan det lever med andre dyr, så du vil kanskje være forsiktig hvis du har andre tammearter i ditt hjem. Denne lekne raseobligasjonene godt og sterkt med sine eiere og andre familiemedlemmer.

Opprinnelse

Målet med avl tsjekkoslovakisk Wolfdogs var det de ønsket egenskaper fra begge Tysk Shepherd og karpathian ulv. Spesielt, de ønsket det tyske hyrde temperament, pakke mentalitet, og Trenbarhet kombinert med styrke, bygge og utholdenhet i Karpathian ulven. Disse hundene var opprinnelig søk og redningshunder, samt sporing, herding, jakt og utarbeidet hunder blant annet i Europa og USA.

Det første kullet av disse valpene ble født i 1958 og lignet ulven i både oppførsel og utseende. Sammenlignet med de fleste hunderaser hadde de en overlegen lukt, hørsel og syn. Det første kullet var vanskelig å trene, men med senere generasjoner var dette lettere.

Den moderne tsjekkoslovakiske wolfdog

Denne rasen ble ikke fullt anerkjent til ca 1980 så Det har ikke vært mange om alle endringer i rasen fra sin opprinnelige tilstand. Tsjekkoslovakiske Wolfdogs ble avlet med den hensikt at de ville ha alle de beste egenskapene til Tysk Shepherd og karpathian ulv. Vi kan se at denne rasen og ideologien gjelder i dagens tsjekkoslovakiske Wolfdogs vi ser.

I dag kan du finne denne rasen herding, gjøre smidighet, og å jobbe hunder i USA og Europa. I motsetning til sine forgjengere som var grense patrulje hunder. De er en god følgesvenn for familier som liker å være aktive og tilbringe mye tid utendørs. Første gangs eiere bør ikke vurdere denne rasen på grunn av deres høye energi og vanskeligheten som kan komme med å trene dem.

Relaterte raser og variasjoner

Når det gjelder variasjoner av denne rasen, er det unik På grunn av det er den første av sitt slag. De er imidlertid lik visse tyske gjeter crossbreeds på grunn av egenskapene de deler med denne foreldre rasen.

Annen Tysk Shepherd Crossovers de ligner på er gylne hyrder, shugs og chor shepherds. Med disse kryssene deler de høy energi og lojalitet.

Utseende

I motsetning til andre Tysk Shepherd Crossovers, denne rasen tar ikke på mange av de fysiske egenskapene til den tyske hyrden Men i stedet ser de mest ut som ulver. De har et lignende ansikt til tyske hyrder med sterke kjever, en tykk hodeskalle og spiss ører. Deres andre fysiske attributter er det som gjør at de ser ut som ulver. De har en tendens til å ha sabelslag og typisk ha en grå eller brun farge.

Størrelse og vekt

Denne rasen vokser frem til de er omtrent en år gammel. Hunnene i denne rasen vokser til å være 24-26 inches høy og veie hvor som helst fra 44-90 lbs. Hannene vokse til å være 26-28 tommer og veier hvor som helst fra 57-90 lbs.

Disse hundene er store og veldig atletiske med høye energinivåer. De må tas ut og utøves regelmessig for å sikre at de ikke bare er sunne, men at de ikke blir ødeleggende ut av kjedsomhet. Målet for rasen var opprinnelig å ha en stor & # 8220; soldat-lignende & # 8221; fysikk.

Farger

Tsjekkoslovakiske Wolfdogs kommer inn Variasjoner av både mellomstore og tette strøk. Før du kjøper eller avl, bør du sørge for at klimaet du bor i er egnet for en hund av deres rase. Hvis du for eksempel bor i et område med et varmt klima som Florida eller en av de sørlige statene, kan en hund med en tykk frakk ikke være egnet for familien din som varme kan føre til ubehag og potensielt være skadelig for deres helse.

Deres strøk kommer ikke bare i en rekke tykkelser, men også farger. Disse hundene kommer i solide og blandede varianter av grått, sølv og svart. Deres strøk er uten tvil vakker og legger til ulvlignende utseende av rasen.

Forskjellige funksjoner

Som vi har nevnt før, denne rasen ligner sterkt sin andre foreldre rase, den karpatiske ulven. De deler lignende strøk og bygger typer, så vel som andre fysiske egenskaper som er bemerkelsesverdige når de ser på rasen. Noen av disse egenskapene inkluderer sine spisse ører og lang muskuløs snute.

På toppen av disse ansiktsegenskapene er et annet bemerkelsesverdig aspekt av denne rasen sin hale. Denne rasen har en lang hale som er nesten like lenge som kroppen, mye som de fleste ulv raser.

Tsjekkoslovakiske Wolfdogs
Tsjekkoslovakiske Wolfdogs ligner sterkt Carpathian Wolf.

Personlighet

Når avl tsjekkoslovakiske wolfdogs er det viktig å vite de vanlige egenskapene de har. Denne rasen har egenskaper som å være aktiv, kjærlig, lojal, og rolig når med sine eiere. De binder seg godt og hardt med sine familier. De kan ikke gjøre godt rundt fremmede hvis sosialisering ikke er en prioritet mens de er valper. Det er ikke mye å vite om denne rasen og hvordan det lever sammen med andre dyr. Det kan ikke gjøre det bra i et hjem med andre hunder eller små barn. Instinktene til deres foreldre ulv er veldig sterke i denne hunden som kan gjøre dem uegnet til hjemme levende.

De kan kreve profesjonell trening og på grunn av nyheten av rasen, har de fortsatt mange usikre oppføringer. Av denne grunn bør du ikke beholde denne rasen hvis du ikke planlegger å være fast med trening og treningsregime. De burde ikke være i hjem med eiere uten erfaring og de som ikke er klare til å holde en fast hånd med hunden sin.

Vanlige helseproblemer for tsjekkoslovakiske wolfdogs

Som de fleste blandede hunderaser, den tsjekkoslovakiske Wolfdog har noen helseproblemer som kommer fra deres avl. De er imidlertid en veldig solid rase. Målet med denne rasen var å skape en hund som var fri for foreldrene sine problemer.

De har imidlertid noen få problemer av seg selv som kostholdsproblemer og ortopediske. I denne delen vil vi diskutere og bryte ned noen av de vanligste problemene du vil se med denne rasen.

Kostholdsproblemer og underernæring

En av de mest bemerkelsesverdige forholdene som skaper vanskeligheter med denne rasen, er dens kostholdsproblemer og underernæring. De ha et problem med de fleste moderne hundemat som igjen peker på deres ulvarv. Hvis denne hunden ikke er forsynt med de riktige næringsstoffene, kan det føre til andre store helseproblemer.

Eiere av denne rasen bør sørge for at hunden har en Høy kjøtt og protein diett. Hunden din skal ha en diett som er lik med dens ulv forfedre for å holde tritt med sine behov.

Ortopediske helseproblemer

Et annet problem som denne rasen kan møte er Ortopediske helseproblemer. Disse problemene er ofte sporbare i store hunderaser. Så dette kan ikke komme som en overraskelse for mange hundeeiere. Tsjekkoslovakiske Wolfdogs også spesielt lider av denne typen lidelse På grunn av at det er en militær hund.

De lider ofte av hofte og albue dysplasi Mye som mange andre store hunderaser. Hip og albue dysplasi er en tilstand som kommer fra domesticering og innavl av hunderaser. Det er et problem med defekte ledd og kan resultere i leddgikt og leddsmerter for rasen.

Breeding tsjekkoslovakiske wolfdogs

Så, nå som du vet mer om rasen, hva skal du vite når du avl av det tsjekkoslovakiske Vlcak? I denne delen vil vi dekke Kostnader, kullstørrelse, og hva raser svangerskap er som.

Før avl av denne hunden bør du sørge for at du har et godt nivå av kunnskap om avlshunder. Du bør også være kunnskapsrik om hvordan du skal heve et søppel av valper. Du bør også være oppmerksom på kostnader og tid det kommer til å ta for å sikre at valpene er sunne og godt ivaretatt.

Kullstørrelse

Ligner på den gjennomsnittlige hunden kullstørrelse, Denne hunden rasen vil ha en kull på ca 6 eller 7 valper gjennomsnittlig. De fleste tsjekkiske wolfdogs er født om vinteren på grunn av hunden raser naturlig instinkt.

Du kan forvente at store hunderaser skal ha en gjennomsnittlig søppelstørrelse på omtrent seks valper. Dette er forskjellig fra noen mindre raser som Jack Russel Terrier. Det er ikke uvanlig for Jack Russel Terrier å ha opptil 10 valper per kull til tross for at deres rapporterte gjennomsnitt er hvor som helst fra 6-8.

Svangerskap

Tsjekkoslovakiske Wolfdogs er Vanligvis bare i varme en gang i året. Denne rasen er i varme mer enn en gang per år er et sjeldent tilfelle. De begynner å oppleve en varmesyklus hvor som helst fra tretten til femten måneder. Deres fødsel er naturlig, og det er ikke behov for spesielle forberedelser i motsetning til andre hunderaser som Pugs eller Boston Terriers hvem kan ikke føde sine valper uten medisinsk hjelp.

Når avl hundene bør du sørge for å ha et passende område for en whelping-boks og andre nødvendigheter for både moren og hennes valper å være komfortable i løpet av og noen uker etter fødselen være oppmerksom på mulig dystocia også.

Koste

Tsjekkoslovakiske Wolfdogs koster det samme som andre hunderaser å avle og heve. Totalt vil det gjennomsnittlige kullet koste deg rundt 1500 per år. Dette blir da imidlertid gjort tilbake med valpene som koster hvor som helst fra 1000-1800 hver.

Den omtrentlige kostnaden for et kull av hunder er som følger;

  • Vethjelp for valpene og tispe kommer til å koste deg, i gjennomsnitt, ca $ 500
  • Riktig mat og godbiter for hundene kommer til å koste deg ca $ 280
  • Andre kostnader som forsyninger til whelping-boksen og andre ting kommer til å sette deg ut om en annen $ 250

Tsjekkoslovakisk Wolfdog - FAQ

Svar på vanlige spørsmål om den tsjekkoslovakiske Wolfdog-rasen.

Er tsjekkoslovakiske wolfdogs gode kjæledyr?

Svaret på dette spørsmålet er egentlig Opp for debatt. Denne rasen handler om nærmest du kan komme til å eie en ulv i både temperament og utseende. De kan være gode med barn, men har potensial til å være ekstremt aggressiv mot andre kjæledyr.

Som vi nevnte tidligere, er denne hunden rase mer moderne i forhold til andre, og derfor er ikke mye kjent om det. På grunn av dette kan ikke mye informasjon gis om denne hunden er en god familiehund eller ikke. De kan potensielt lage gode kjæledyr, men du bør være sikker på å holde tritt med hundens øvelse og kosthold for å sikre at de ikke blir kjedelig eller opprørt.

Er tsjekkoslovakiske wolfdogs lovlig å eie?

Tsjekkoslovakiske Wolfdogs er tross alt en Wolfdog. Dette betyr at de i USA er forbudt i over 40 stater. Ikke bare er det ulovlig å avle denne hunden, men det er også ulovlig å eie dem som et kjæledyr. Dette gjelder ikke bare for tsjekkoslovakiske wolfdogs, dette gjelder alle Wolfdog CrossBreeds. Det er andre lover og forskrifter på plass på Wolfdog-raser i andre stater. Du bør sørge for å se på ditt sted for levende lover og forskrifter av forskjellige raser før du vurderer å eie eller avl noen.

Bjeffer de mye?

Denne rasen er ikke tung på bjeffer Men mye som ulvs slektninger kan være utsatt for hylende. Hvis du bor i en leilighet eller en liten plass med nære naboer, bør du ikke bare unngå denne rasen for sine høye energi- og treningsbehov, men for forstyrrelsen kan de forårsake med deres hylende.

Er tsjekkoslovakiske wolfdogs farlig?

Selv om vi har nevnt det flere ganger i denne artikkelen, er det viktig å minne deg på at de er veldig nært knyttet til ulver. Dette betyr at de deler vill og undomesticated DNA. De ble oppdrettet og brukt til sin aggressive natur. Dette betyr at de kan bli veldig farlig hvis ikke trent og holdt med en fast hånd. De kan også bli farlige hvis de er opprørt, sint, eller bare hvis du kommer på sin dårlige side.

Ikke mye er kjent om å eie denne rasen i hjemmet som de bare har blitt holdt som sådan i ca 50 år. Du bør alltid sørge for å gjøre din undersøkelse om å eie en rase før du vurderer å kjøpe det som du kan gjøre en uutdannet beslutning som du kan angre i fremtiden.

Vil det være vanskelig å trene en?

Denne rasen er mindre trenbar enn andre tyske Shepherd Crosses. Du kan finne utrolige vanskeligheter når du prøver å trene denne rasen på grunn av deres vilt natur. Profesjonell trening er et krav til denne hunden rasen.

For tiden er de best trente hundene i denne rasen de som ble oppdrettet og hevet for militært arbeid. Dette er hva rasen var opprinnelig for, så det kommer som ingen overraskelse at disse er den beste oppførte seg av gjengen. Dette er ikke å si at det er umulig å trene rasen alene, men det kan komme med ekstrem vanskeligheter og fare hvis hunden ikke adlyder deg og blir opprørt på en eller annen måte.

Alt i alt, den tsjekkoslovakiske Wolfdog bør ikke eies av noen som ikke er villig til å få hunden sin profesjonelt trent. Det bør heller ikke holdes i et hus med andre små dyr eller hunder. Det ideelle hjemmet og familien for denne hunden er en stor med mye plass til å løpe og en familie som er aktiv og klar til å ta hunden sin ut for mye fysisk aktivitet. Husk, hvis du planlegger å avle denne hunden, kan det ikke være lovlig å beholde eller avle WolfDogs hvor du bor, så sørg for forskningslover og forskrifter for ulike raser i din stat eller land.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan avle tsjekkoslovakiske wolfdogs