Op-ed: canine genetics - hvordan lage en hund

For mange år siden bestemte jeg meg for å avle et søppel av Cocker Spaniels. Jeg hadde en solid-svart kvinne med en god stamtavle, og etter litt søk fant jeg en svart mann med et lite sted med hvitt på brystet med en lignende god stamtavle.

Chas levert seks valper - Fem solide svarte valper og en blond. Blond? Hvordan hadde det skjedd?

Canine Genetics - Hvordan lage en hundJeg hadde gjort det sikkert at hun "interagert" uten andre hunder, men her var beviset. Hun hadde en blond valp. Når jeg gjorde litt lesing, var jeg imidlertid bestemt at hun ikke var en fri ånd (eller i det minste ikke lov til å være en fri ånd). Forskningen førte meg til genetikkområdet.

Jeg kan høre det nå - flashbacks til middelskolen: "Hvorfor må jeg lære algebra? Jeg vil aldri bruke den."Vel, innrøm det - du gjør det, og ofte. Balansering av sjekklisten krever algebra; sammenligning shopping krever algebra, og det er mye mer.

Jeg lærte litt om genetikk i en biologi klasse i videregående skole, men klarte ikke at informasjonen tenker at jeg aldri ville trenge det igjen. Lite visste jeg, jeg ville undersøke det igjen år senere. Når du forstår de grunnleggende prinsippene om genetikk, kan du også bruke den - Kanskje ikke hver dag og kanskje ikke i dybden, men du vet nok til å komme forbi når du trenger det.

Canine Genetics: Hvordan lage en hund

Dette er en veldig, veldig forenklet forklaring (fordi det er den eneste typen jeg kan gi). Forhåpentligvis vil du ta bort det noen forståelse av problemene som kan oppstå med avkom av matinger av begge rasehunder og blandede raser som følge av generene de arver.

Gener og kromosomer

Gener lever i kromosomene (som er i kjernen i cellen), og hvert kromosom sammenkobler et annet kromosom for å lage et par. Alle levende ting har kromosomer - hver hund har de samme 38 par kromosomer i hver av de millioner av celler i kroppen, og sminken av cellens kromosompar er det samme i nesten alle sine celler.

I SLEKT: Slik starter du en hundeavlvirksomhet

Canine Genetics

Gener styrer hvordan hunden ser ut, hvordan det høres ut, noen genetiske sykdommer kan være predisponert for dets levetid, dets potensial for å gå blinde, dets potensial for forhold som hofteforskjell, og til en viss grad er personligheten - alt du kan tenke på.

Selvfølgelig påvirker miljøet selvfølgelig dette også. For eksempel kan du ha en hund med et gen for en lang levetid hvem blir rammet av en bil når han er tre år gammel. Han hadde genet, men miljøet påvirket sin innflytelse.

Det 39. kromosomet

Legg merke til at jeg sa "& # 8230; det samme i nesten alle sine celler "et par avsnitt over. Det 39. kromosomet er annerledes, og forskjellen er hva vi er opptatt av. (Blodcellene er også litt forskjellige, men det er ikke viktig her.)

Den 39. kromosomet kontrollerer kjønn og arvet genetisk sminke, og det er ikke aktivt hvor som helst annet enn i cellene som brukes til reproduksjon. Dette kromosomet inneholder ikke kromosompar, men heller en tilfeldig blanding av halvparten av hvert kromosompar i resten av cellene. I menn er dette sperma, og hos kvinner, egget.

På unnfangelsen vil fars sperma kombinere med mors egg å gjøre avkom hvis celler inneholder halvparten av morens tilfeldig utvalgte kromosomer og halvparten av farens tilfeldig utvalgte kromosomer. Kombinasjonen av hver foreldres halvdel blir kromosomparene i sine avkoms celler, dets avkoms genetiske sminke, og det er en rulle av terningene om hva den genetiske sminke av hver valp vil se ut som et resultat av den kombinasjonen. Kombinasjonen, unik i hver valp, forårsaker forskjellene sett i søsken.

Dominerende og recessive gener

Det andre grunnleggende prinsippet er at noen gener vil overvelde andre gener. Genene som overvelder kalles dominerende; Genene som er overveldet, kalles Recessive. Hvis et kromosom par inneholder et kromosom med dominerende gener og en med recessive gener, er kromosomet med de dominerende gener det som styrer. De recessive genene er fortsatt der. De viser ikke.

Canine Genetics

I SLEKT: Skulle du avle hunden din?

Når referanse i skrift til gener, forkortes navnene på gener. Dominante gener er i alle caps mens recessive gener er i små bokstaver. For å indikere sminke av et bestemt kromosompar, er generene skrevet sammen: Blk-bld ville være sminke av genet for svart jakkefarge med et recessivt blond gen. bld-bld ville være sminke av to gener for blond frakkfarge. Blond hunder kan ikke ha genet for svart jakkefarge fordi de ikke er svart - svart er dominerende over blond.

Husk at dette er en veldig grunnleggende forklaring. I virkeligheten er det alle slags dominerende-recessive problemer. I tillegg, få, hvis noen, kromosomer påvirker bare en ting, og få ting styres av bare ett kromosom. Men vi tar baby skritt her, og denne generaliteten vil gjøre.

Coco

Du vil ha en valp. Faktisk har du allerede kalt din nye valpekokos. Men du vil ha en blond valp, og siden svart er den dominerende fargen, vil to svarte hunder bare ha svarte valper, rett?

Ikke nødvendigvis. Se på Chas `kull over. Å finne ut Hvilke frakkfarger vil være tilgjengelig i dette kullet, du må gå tilbake til Cocos besteforeldre.

Coco`s besteforeldre

Cocos foreldre, de to svarte hundene som ble parret, hver hadde en fyr som var svart uten blonde recessiv og en dam som var blond. Med andre ord var Coros fars far (Coco`s Paterfarfar) svart med en genetisk sminke av Blk-Blk, og hans fars mor (Coco`s Paternal bestemor) var blond med en genetisk sminke av BLD-BLD. Dette holdt sant for Cocos mor. Hennes far (Coco`s Maternalfars bestefar) var svart uten blonde recessiv, en genetisk sminke av Blk-Blk, og hennes mor (Coco`s mors mormor) var blond med en genetisk sminke av BLD-BLD.

Canine Genetics - Hvordan lage en hund

Coco foreldre

Nå som vi har den genetiske sminke av Cocos besteforeldre, kan vi bestemme den genetiske sminke av Coros foreldre. Husk at hver besteforeldre leverte halvparten av kromosomene for deres respektive avkom (Cocos foreldre). Siden Cocos far mottok et gen for svart jakkefarge fra sin far og en for blond frakkfarge fra sin mor, er hans genetiske sminke blk-bld, og han har en svart frakk siden Blk er dominerende over Bld. Ditto for Coros mor.

Canine Genetics - Hvordan lage en hund

Coco`s kull

Hvordan kan vi forutsi frakkfargene i Coco`s kull? Siden halvparten av hver valpens kromosom sminke kommer fra halvparten av sin fars kromosomer og halvparten av sin kromosom sminke kommer fra halvparten av sin mors kromosomer, og siden svart er dominerende over blonde, vil tre fjerdedeler av foreldrenes valper være svart og en fjerdedel vil bli blond.

Canine Genetics - Hvordan lage en hund

Coco`s Littermates som mottok Blk-Blk-kombinasjonen fra foreldrene deres, vil være svarte. På samme måte vil valpene som fikk BLK-BLD eller BLD-BLK-kombinasjonen være svart siden svart er dominerende over blond. Valpene som fikk BLD-BLD-kombinasjonen, vil bli blond. Så kullet er tre-kvartaler svart og en-kvartal blond.

Du velger Coco

Selvfølgelig er dette bare en tilnærming av sammenbrudd av hundens belegg farge i et enkelt søppel. Over mange kuller fra dette samme parring, bør dette forholdet imidlertid holde fast. Og det kan være mer enn fire valper i kullet, i så fall vil forholdet fortsatt være omtrent tre fjerdedeler svart og en fjerdedel blond.

Gener og arvelige forhold

Ikke bare genererer gener relativt ubetydelige ting som frakkfarge, de kontrollerer også genetiske forhold som kan forårsake funksjonshemming eller død. Nå som du vet hvordan gener kombinerer for å produsere visse egenskaper, kan du bruke denne kunnskapen til å forstå noen av problemene med purebred og blandede rasehunder.

I SLEKT: Hvor å kjøpe valper?

I et lite geografisk område vil parring av to purebred hunder nødvendigvis å inkludere matings for å nære slektninger fordi nære slektninger er alt som er tilgjengelige. Dette gjelder også i matkvalitetshunder med andre show-kvalitetshunder - en veldig liten gruppe - å reprodusere egenskapene som vant i ringen.

I disse tilfellene, sjansene for avl hundene Bære uønskede recessive gener er langt større. Det er færre kompaters å velge mellom, og den genetiske sminke av parringshundene vil ha mindre variasjon på grunn av det begrensede antall genetiske kombinasjoner tilgjengelig. Det er ikke umulig for alle hundene i en liten befolkning å bære de samme recessive genene, som de vil passere på sine avkom.

Canine Genetics

Det samme gjelder for blandede raser bortsett fra at antallet kompisene de kan velge mellom, er større fordi de ikke er begrenset til å parre i deres rase. I et lite geografisk område, har det imidlertid den samme typen risiko som for rasehunder.

Som et eksempel, gå tilbake til kappfargediagrammet ovenfor unntatt svart jakkefarge, erstatning "normal tilstand" (NC, som er et dominerende gen) og for blond jakkefarge, erstatning "dødelig tilstand" (FC, som er en recessiv Gene). Vi må anta at dødelig tilstand vises ikke før etter den første oppfatningen og whelping.

Akkurat som i Coat Color Chart, skal vi velge en Sire og en Dam som hver har et dominerende gen for NC og et recessivt gen for FC. Hvordan vil deres kull vise seg?

En fjerdedel av valpene vil ha en NC-NC-genkombinasjon. De vil være sunne og har ingen sjanse til å passere på FC-genet til deres avkom.

En fjerdedel av valpene vil ha en NC-FC-genkombinasjon, og en fjerdedel vil ha en FC-NC-genkombinasjon. Med andre ord mottok en fjerdedel NC-genet fra sin far og FC-genet fra sin mor, og en fjerdedel fikk FC-genet fra sin far og NC-genet fra sin mor. Bortsett fra statistiske formål, spiller det ingen rolle hvem valpen får FC-genet fra. Den har det og kan passere det til sine avkom.

I SLEKT: Gjør hunden DNA-tester? Hvor nøyaktige er de?

Og en fjerdedel av valpene vil ha FC-FC-genkombinasjonen, etter å ha mottatt det recessive FC-genet fra hver av sine foreldre. De vil til slutt dø av dødelig tilstand. Hvis de har avkom før de dør, vil deres avkom alle ha recessivt genet for dødelig tilstand siden det er alt denne valpen kan bidra.

Canine Genetics

Mens farlig, kan disse matingsene være i orden hvis det gjøres veldig nøye av noen som vet hva de gjør når det gjelder genetikk. Likevel, det resulterende søppel vil inneholde mer enn det gjennomsnittlige antallet culls (valper som ikke er akseptable av en eller annen grunn). Culls blir vanligvis ødelagt.

Som jeg sa, dette er en veldig, veldig forenklet forklaring på hvordan gener fra foreldrene kontrollerer alt om deres avkom og hvordan avkomene kan arve gener for forholdene avkom ikke, men som kan overføres til deres avkom for generasjoner som kommer.

Hvis du er interessert i å redde hunden din, bør du seriøst vurdere denne informasjonen og se på hundens genetiske historie før du tar din beslutning. Du bør også tenke på genetikk når du handler for en valp. Sørg for å møte foreldrene og be om å se veterinærposter. Hvis oppdretteren vil gi deg informasjonen, kan du til og med ønske å ringe veterinæren og stille noen spørsmål selv.

Det er bedre å være flittig om dine valper helse og velvære nå. Hvis du ikke er, kan du ende opp med en veldig syk hund og mange dyre regninger i fremtiden.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Op-ed: canine genetics - hvordan lage en hund