Skulle du avle hunden din?

Dette er et stort spørsmål, en som ber om uenighet blant hundelskere. Skulle du avle hunden din? Hver side av argumentet har sikkert sin egen fordeler og ulemper. For å fullt ut forstå begge sider av denne debatten, må du først forstå de forskjellige typer oppdrettere og hvorfor de velger å avle sine hunder.

Det er fire typer hunderoppdrettere.

Oppdrettere som raser sine hunder for show, ser vanligvis etter konformasjon for å rase standarder. De i et søppel som er mest sannsynlig å være konkurrenter i et hundeshow, holdes eller selges til likesinnede, viser folk, og resten er solgt. Det er kjøpere som ønsker pureasred hunder fra en show oppdretter, håper de vil få en show-kvalitet hund, og mange vil bare ha en renraset hund.

Hobbyoppdrettere raser generelt for kjærlighet til hunder Generelt og for deres valgte rase spesielt. De kan ha en liten kennel og selge sine hunder gjennom kennelen eller direkte til kjøpere. Det er ikke en spesielt lukrativ operasjon. De er også kilden til mange av "designer" hundene. Teknisk sett er disse hundene hybrider - hunder hvis foreldre er renbred, men ikke av samme rase, som Labradoodles (Labrador / Poodle) og Chahwinies (Chihuahua / Dachshund).

Kommersielle oppdrettere har stor operasjon og selger primært til dyrebutikker og hundemeglere. Noen kommersielle avlsoperasjoner har blitt brann for deres mishandling av hundene de oppdretter og de resulterende valpene som ofte har helseproblemer, både genetisk og sykdomsbasert.

Skulle du avle hunden din

Disse oppdretterne er nå generelt kjent som "Puppy Mills" og er eller bør være gjenstand for offentlig inspeksjon. Sanne hundelskere kjøper aldri fra dyrebutikker, Den største mottakeren av kommersielt avlet valper. I stedet bør de eller ta deg tid til å utdanne de som kanskje ikke har kunnskap om kommersiell avlsoperasjoner.

Men du er ingen av disse. Du vil være hva showkretsen scornfully kaller "bakgård oppdrettere" og hva jeg refererer til som "uformelle oppdrettere."Du vil avle en eller to kull med familien kjæledyr, enten det er en renraset, hybrid eller mongrel. Eller, som det ofte er tilfelle, hunden din og naboens hund hadde en uplanlagt sosial utflukt, og du bøyer seg til det uunngåelige. Du har ingen planer om å produsere flere kull eller skaffe flere hunder å avle.

Du har også lite kunnskap om whelping (forutsatt at hunden din er den kvinnelige, som det vanligvis er i denne typen avl), og du vet heller ikke mye, om noe, om riktig vare på tispe og nyfødte. Så hva er årsakene til å avlne hunden din og bør du til og med vurdere å avlere hunden din i utgangspunktet?

Skulle du avle hunden din?

Årsaken til at jeg hører oftest er "Jeg vil at mine barn skal se fødselen av fødselen."Sjansen er, med mindre barna dine er gamle nok til å oppleve fødselsmiralet selv, de vil bli igjen med bare et veldig forstyrrende og ofte misforstått minne. Bildet som vil holde fast i ditt barn er synet av blod - og mye av det - sammen med andre generelt uidentifiserbare kroppsvæsker.

I SLEKT: Hvor å kjøpe en hund: Ansvarlig adopsjon

Skulle du avle hunden din

Og valpen som dukker opp er ikke den fuzzy, søte, kosete babyen du tenker på når du visualiserer valper, men heller en slimete, sac-dekket, blind, rotte-lignende som bare en mor kunne elske. I noen tilfeller renser dammen ikke valpen, og for å redde den. Du må rydde av slimet, klare nesepassasjerene, slik at det kan puste, massere brystet for å stimulere og regulere sitt hjerteslag, og masser kjønnsområdet for å oppmuntre det til å suge.

Til tross for din beste innsats, valpen er fortsatt sannsynlig å dø. Faktisk er det ganske vanlig for valper å være fortsatt født eller dø kort tid etter fødselen. Er det noe du vil at barnet ditt skal være vitne til? De fleste barn kan ikke se miraklet i dette og komme unna med forferdelige visjoner om virkeligheten av hva deres hundvenn har nettopp gått gjennom.

Avl er dyrt også!

Kjører et nært sekund blant populære grunner til avlshunder, er muligheten til å tjene penger. Hvis dette er din plan, er du dessverre feilaktig. Avl er en veldig dyr hobby. Du må kjøpe den beste maten og kosttilskuddene for å sikre at tispe er sunt og klar til å bære og sykepleier et søppel av valper.

Og pengene utlegget stopper ikke der. En whelping-boks hvor tispen din kan levere søppelet og hvor valpene kan leve trygt for de tre første til fire ukene av livet, er en nødvendighet. Jeg har sett whelping bokser på salg for så lite som $ 100, men de er ikke egnet for de større raser. Det er online planer for å lage en, men de krever at du er praktisk med en sag og hammer, og du vil fortsatt trenge å betale for forsyninger. En trygg whelping-boks kan være vanskelig å bygge, og de nødvendige forsyningene er ikke billige.

Skulle du avle hunden din

I SLEKT: Vedta en valp? Du trenger disse valpene trening forsyninger

Du trenger også en varmelampe eller spesiell varmepute umiddelbart etter whelping og de første dagene for å holde valpene varme, og du må også gi nesting materiale. Og det er fortsatt ikke det.

Du vil se veterinæren flere ganger for eksamener og tester før hundens whelps. Hvis hun har problemer med å håndtere, vil du få bekostning av et dyrs nødsenter (fordi disse tingene aldri skjer i løpet av kontortiden) pluss bekostning av post-nødhjelp som er gitt av veterinæren din.

Utgiftene stopper ikke når valpene er født. Kvalitet tispe miljesett eller erstatning, om nødvendig, er dyrt. Så er kvalitet valp mat fordi valper ikke kan spise den samme maten som vanligvis er gitt til deres voksne mor, som trenger en mer næringsstoffpakket og Dyrt mat mens hun er gravid og etterpå mens hun pleier.

Valpene vil også ha sine egne veterinærbesøk - for immuniseringer, deworming og eventuelle kvasi-kirurgiske prosedyrer som kreves av rasen standard. Disse prosedyrene kan inkludere hale docking eller øre klipping. Hvis du ikke vil endre valpenees kropper for å tilfredsstille rasestandarder, kan de ikke selge så enkelt.

Tjene litt penger? Du vil ikke bryte selv & # 8230; Forutsatt at du er i stand til å selge alle valpene, bortsett fra den du vil ha.

Hva vil du gjøre med valpene?

Den endelige og viktigste faktoren når du bestemmer deg for at hvis du skal avle hunden din, er det du vil gjøre med valpene. Noen raser har vanligvis bare noen få valper i et søppel, og andre raser har en tendens til å føde oppover 10 valper på en gang.

Selv med raser som har små kull, er det tvilsomt at du vil beholde dem alle, bortsett fra at de barnene du traumatiserte med fødselen av fødsel, vil ønske å holde hver og en av disse små, fuzzy, store øyne babyer. Du vet at du har mistet når de heter dem.

I SLEKT: Beste hunden for barn: trygge og morsomme raser

Seriøst, hva vil du gjøre med resten av søppelet? Selg dem? Før du selger, er det en rekke problemer å vurdere. Har kjøperen referanser (helst en veterinær)? Vil du kreve at den nye eieren returnerer valpen til deg hvis de ikke klarer å beholde den? Og til slutt er det nok folk som ønsker å kjøpe en valp eller vil ha en valp i det hele tatt, selv om det er gratis?

Skulle du avle hunden din

For ikke å nevne det faktum at mange stater krever at du har en oppdrettere lisens for å selge valper. Du tenkte ikke på det? Du kan finne mer informasjon om dyrevelferdsloven og hva som utgjør å være en valp & # 8216; forhandler `på United States Department of Agriculture`s nettside.

Hvis du ikke klarer å selge valpene, lar deg et par valg: Hold og heve flere valper enn du vil, noe som vil resultere i en større rot og mindre oppmerksomhet til hver hund, eller la dem være på et ly, en Heartbreaking og uakseptabel beslutning.

Min personlige mening

Nå for meningsdelen: Selv om jeg ikke liker regjeringens forstyrrelser, er dette et område der jeg synes det er viktig. Enkelte organisasjoner trenger å regulere show-kretsen, hobby- og kommersielle oppdrettere for helsen til valpene og oppdrettsens sikkerhet og helse, men trenger de å regulere uformelle oppdrettere?

Jeg vet ikke. Jeg vil tenke at den engangs, uformelle oppdretteren vil være ansvarlig, kunnskapsrik og kjærlig mot tispe og nyfødte, men jeg er sikker på at det ikke alltid skjer, spesielt med en uplanlagt graviditet. Gjennom uvitenhet om whelping prosessen, den Grunnleggende omsorg av både dame og nyfødte, og vanskeligheten som plasserer valpene annet enn det du vil beholde, er jeg sikker på at noen valper utilsiktet er skadet.

Noen områder av landet fint eller øker skatten på fruktbare hunder. Noen krever inspeksjoner av avlslokaler, og noen forbyder oppdrett helt uten lisens. Kanskje krever utdanning å følge medisen til å rase, vil bidra til å løse problemet? Etter å ha lært av vanskeligheter og bekostning av prosessen og valpene, kan den uformelle oppdretteren forandre seg.

Men jeg tror ikke det vil løse hele problemet. Det vil alltid være noen mennesker som tror reglene ikke gjelder for dem, eller de vet allerede hva de skal gjøre og vil fortsette med sine planer om å avle.

Skulle du avle hunden din? Det er opp til deg. Jeg kommer ikke til å si at jeg ville forby seg uformell avl helt - jeg var en uformell oppdretter. derimot, Jeg tror det tar alle hundelskere å overvåke sine venner, naboer og bekjente som har bestemt seg for å avle sin hund. Tilbyr råd er nyttig, men ikke alltid mottatt godt. Og jeg ville ikke nøle med å ringe dyrekontrollkontoret i ditt område hvis du mistenker forsømmelse eller misbruk.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Skulle du avle hunden din?