Vitenskap på fordeler og ulemper med neutering eller spaying hunden din

Du tenker sannsynligvis på neutering eller spaying hunden din, men du er ikke så sikker på om dette er en god ide. Vet at du ikke er alene i dette, fordi mange kjæledyrseiere får motstridende informasjon om hvorvidt neutering og spaying hunder er nødvendig, og om det er bra eller dårlig for helsen deres.

Fordeler og ulemper med neutering eller spaying hunden dinI denne artikkelen vil jeg ta en titt på fordelene og ulempene med spaying og neutering hunder basert på hvilke veterinærer sier, så vel som den nyeste forskningen.

Mange hundeeiere finner seg som vurderer på denne avgjørelsen en stund, og med rette undersøker Internett for alle slags svar på sunn fornuftsspørsmål:

  • Hva er fordeler og ulemper med å nøye eller spaying en hund? 
  • Skal jeg forlate hunden min som naturen har tenkt ham / henne å være?
  • Hva tenker hundeksperter og veterinærer på denne prosessen?
  • Gjør alle andre hundeeiere spay eller neuter sine hunder?
  • Hva har vitenskapen å si om neutering eller spaying hunden din?

Vær trygg på, disse er alle gyldige bekymringer for en ansvarlig kjæledyrseier, og jeg vil prøve å løse dem alle ved hjelp av bevis og ekspert meninger om saken. Spaying eller neutering En hund er en Veldig alvorlig beslutning, og du bør ikke ta det lett.

Jeg anbefaler også å lytte til redaktøren Samatha`s siste podcast-episode på fordeler og ulemper med neutering / spaying hunder og hvordan folk ser denne all-viktige operasjonen (under).

I SLEKT: Hvor neutering hunder kan føre til kognitive funksjonsnedsettelser

Fordeler og ulemper med neutering eller spaying hunden din
Skulle du gjøre det?

Vitenskap på fordeler og ulemper med neutering eller spaying hunden din

Hva er spaying og neutering av hunder

La oss starte i begynnelsen for å forstå hva spaying og neutering hunder egentlig betyr, hva denne operasjonen ser ut og hva det innebærer for deg og kjæledyret ditt.

Både neutering og spaying refererer til de vanligste metodene for sterilisering av dyr, oftest brukt med hunder, men mange andre dyr går også gjennom dette. Veterinærer kaller vanligvis denne prosedyren enten de-sexing hunder, eller fikserende hunder.

Man kan hevde at begrepet & # 8220;fiksering& # 8221; En hund kan være misvisende eller til og med ironisk, siden beviset på om det skal eller ikke skal gjøres, er ikke avgjørende. Mer om dette senere.

Hva er neutering? Neutering Er de-sexprosedyren for mannlige hunder hvor deres testikler (eller gonads) er fjernet. Den faktiske fjerningen av mannlige hundens testikler kalles Kastrering.

Hva er spaying? Spaying er en lignende prosedyre for sterilisering for kvinnelige hunder. I dette tilfellet blir en kvinnelig hunds eggstokk og livmor fjernet - det kalles Ovariohysterektomi.

Selv om vilkår som er nøytrende og spaying brukes i veterinærmedisin, oftest begrepet & # 8220; neuters & # 8221; vil referere til fjerning av reproduktive organer i hunden for begge kjønn. Colloquially, neutering betyr ikke nødvendigvis at det gjelder mannlige hunder alene.

Hvordan forberede hunden din før du spyer eller nutering

Før operasjonen vil veterinæren din typisk bekrefte at hunden din er sunn. Hunden din vil også typisk være rask før operasjonen for å hindre kvalme fra anestesien. 

Hva å være oppmerksom på og forvente etter operasjonen

Vetten din vil be deg om å begrense hundens aktivitet i 7 til 10 dager etter operasjonen. Forvent at hunden din ikke skal spise så mye den første dagen etter operasjonen, men dette bør raskt endres. Du må ta med hunden din tilbake i en uke eller to, slik at veterinæren kan fjerne stingene og sjekke snittet.

LYTTE: Podcast på fordeler og ulemper med neutering / spaying hunder

Hvorfor spay eller neuter din hund

Vanligvis sitert to hovedårsaker til spaying eller neutering en hund er:

  1. Kontrollere befolkningsveksten av hunder;
  2. Eliminer eller reduser sjansen for en hund som utvikler visse typer sykdommer.

Overpopulasjon av hunder. I Nord-Amerika anbefaler de fleste dyrehytter, veterinærklinikker og humane samfunn (Les: Force) Pet-eiere til å spay eller nutere sine hunder for å hindre ytterligere problemer for en allerede stor overbefolkning av husdyr.

Noen Stater krever selv ved lov til spay eller neuter hunder før de kan bli vedtatt.

Problemet er imidlertid ekte. Det humane samfunnet i USA citerer det 6 til 8 millioner kjæledyr blir brakt til dyrehjemmet hvert år:

Antall hunder i USA
Antall hunder i USA. Kreditt: Humane Society

Antallet av domesticated kjæledyr i USA vokser, og det er også antall dyr som er brakt inn i hus, noe som klart utgjør et stort problem på mange forskjellige nivåer.

Neutering og spaying utføres også for mange andre dyr, men hunder er de vanligste mottakere av denne ubehagelig lydende kirurgiske prosedyren. Hundeeiere vil vanligvis ha sine valper spayed eller neutered rundt alderen av 6 måneder eller tidligere.

Neutering og spaying av hunder er gjort under Generell anestesi, så hunden din vil ikke føle noe når et kirurgisk snitt utføres.

Hva sier vitenskap og eksperter

Neutering spaying hunderSom nevnt ovenfor, vil de fleste veterinærer og andre eksperter, samt statlige lover, se neutering eller spaying hunden din, ikke bare som en god ting, men som en nødvendighet. Det har vært slik i flere tiår.

derimot, Siste forskning har kalt denne kirurgiske prosedyren i spørsmålet etter hvert som flere bevis oppstår.

Det har vært en rekke studier som kommer ut de siste fem årene som viser hvor neutering og spaying hunder faktisk kan være ekstremt dårlig for deres helse.

Her er en rask vitenskap-basert oversikt over hva vi kjenner i dag:

  • Tidlig neutering av hunder dobler sjansen for hip dysplasi (1)
  • Tidlig neutering øker fellesforstyrrelser hos hunder med fire ganger (2)
  • Neutering hunder tripler risikoen for flere felles problemer i GSD (3)
  • Neutering reduserer levetiden i Rottweilers (4)
  • Neutering øker en sjanse for kreft hos hunder (5)

Med denne nye forskningen og mer i horisonten, begynner veterinærer og forskere å revurdere deres holdning på neutering og spaying hunder. Men akkurat som med forskning på fordelene med å nøye en hund, er bevis for ulemper med nørehunder generelt fortsatt ikke avgjørende og krever mer biologisk forskning.

En ting er tydelig, men:

Vi må definitivt revurdere tid av spaying og neutering hunder. Basert på alle vitenskapelige data, er det klart at tidlig neutering har flere ulemper enn fordeler.

Det ser ut til at spaying eller neutering hunden din er mye for tidlig, er svært sannsynlig å forårsake fellesforstyrrelser, og potensielt fedme og kanskje til og med kreft. Dessuten:

; I tillegg til hunder som lider smerte fra fellesforstyrrelser, kan tilstanden også diskvalifisere hunden som en samarbeidspartner i militær og politiarbeid. Vi håper disse funnene gir bevisbaserte retningslinjer for å avgjøre den rette alderen for å nøye en valp for å redusere risikoen for en eller flere fellesforstyrrelser.& # 8221;

Prof. Benjamin Hart Fra UC Davis School of Veterinary Medicine (kilde)

Med alle de ovennevnte i tankene, bør du definitivt ikke rush i spaying eller neutering din hund. Det er imidlertid fordeler med denne prosedyren, hvorav noen er basert på vitenskapelig forskning, mens andre fortsatt ikke har avgjørende nok bevis.

Statistisk sett pleide det å være at det er flere fordeler enn ulemper for å ta beslutningen om å nøye eller spaying din hund. Operasjonen er fortsatt sterkt anbefalt av veterinærer for en rekke forskjellige grunner, men nå trenger vi mer bevis enn vi for tiden har.

La oss ta en titt på konsensus av fordeler og ulemper med spaying og neutering hunder.

I SLEKT: 8 LOVER Alle hundeeiere bør være oppmerksomme på

Spaying hunden din: 3 Fordeler og 3 Cons
(kvinnelige hunder)

Fordeler med å spyne hunden din

Pro av spaying hunden din: Varmepunktsreduksjon

Spaying din kvinnelige hund vil forhindre perioder av henne å være i varme.

Når en kvinnelig hund er i varme, svulmer kjønnsorganene sine og hun lar ut en duft som kan spores i opptil en kilometer og tiltrekke seg uønsket oppmerksomhet fra mannlige hjørnetenner.

Din kvinne vil også ha mindre et ønske om å vandre og se etter en kompis, noe som ofte vil resultere i flere hunderadferdsproblemer som å rømme hjemmefra og gå seg vill.

Når i varme, kan en kvinnelig hund ha blodig utslipp som vil flekke kappen hennes og dine møbler, hennes egen hundeseng eller hundekasse. Å ha en hund i varme når Bor i en leilighet kanskje ikke være den hyggeligste tingen.

Ved å spaying din kvinnelige hund trenger du ikke å bekymre deg når du forlater henne alene i gården eller når du tar henne til turer. Hun vil også være en mye renere, roligere og mer hengiven hund, ifølge veterinærer.

2 Pro av spaying hunden din: ingen doggy graviditet

Spaying hunden din forhindrer din kvinnelige hund fra blir gravid.

Avl, enten bevisst eller ved et uhell, kan bli en stort sett økonomisk og tidkrevende byrde for hundeeiere, som også kommer med helserisiko og ansvar.

Når du bryr seg om en gravid hund, bør du forvente en økning i Dine veterinære regninger og hundemat og omsorgsartikler. Det er også en liten risiko for død under fødselen eller rett etter.

Videre kan eventuelle komplikasjoner i graviditetsperioden for hunden din også resultere i enda flere veterinærpleie regninger og tilleggs helserisiko for de nyfødte valpene.

Hvis du bestemmer deg for å finne boliger for dine nye valper, kan det vise seg å være mye vanskeligere enn du tror. Normalt må eiere holde valpene med sin mor til de er ca 6 uker gamle, og så prøv å finne et hjem for dem.

I den mest grunnleggende forstand er det langt billigere å ha hunden din spayed For å forhindre hundegraviditet enn det ville være å få henne til å bli gravid og få et søppel av valper.

Pro av spaying hunden din: Mindre risiko for kreft

Spaying hunden din vil eliminere risikoen for din kvinnelige hund som utvikler kreft i livmoren, kreft av eggstokk eller reproduktiv kanal. Når disse organene er fjernet, vil du ha mindre ting å bekymre deg for når det gjelder hundens helse.

Selv om disse typer kreft allerede er svært uvanlige (6) For kvinnelige hunder å utvikle seg gjennom hele livet, anbefaler mange veterinærer at det fortsatt er en veldig gyldig grunn til å fortsette med å spaying hunden din, og det gjør ikke vondt for å være trygg.

Bortsett fra ovennevnte kreftformer, reduserer spaying risikoen for at kvinnelige hunden får brystkreft hvis hun blir spayed før hun når 2.5 år gammel. Jo flere varmeperioder hun har, desto større vil være risikoen for at hun kan utvikle brystkreft.

Til slutt, spaying din kvinnelige hund beskytter henne mot å få livmorinfeksjoner. Det er blitt observert (7) At en av fire ubeslagte kvinnelige hunder vil kontrakt en livmorinfeksjon. Hvis det er ubehandlet, kan denne sykdommen veldig godt drepe kjæledyret ditt.

LESE: 15 tips om hundegraviditet og whelping

Con av spaying hunden din: hypothyroidisme og vektøkning

Fordi hundens endokrine system påvirkes, er en av de mer kjente bivirkningene av spaying hunden din risikoen for hypothyroidisme. Lavt skjoldbruskkjertelnivåer i en kvinnelig hund vil resultere i vektøkning og fedme som er vanskelig å kjempe selv med tilstrekkelig diett.

Hunden din kan også bli sløv, sliten og begynne å miste håret. Veterinærer anbefaler spesiell medisinering for å håndtere hypothyroidisme hos hunder.

Som ovennevnte diskuterte studie viser, kan denne tilstanden være årsaken til at hunden din blir overvektig, og til slutt må du kanskje begynne å håndtere hunden fedme.

Svært ofte begynner spayed kvinnelige hunder å få vekt på en økt hastighet etter prosedyren, sannsynligvis på grunn av endringer i metabolisme og hormonell struktur.

Vektøkning og hund fedme problem kan unngås ved å bruke en tilstrekkelig mengde vanlig trening, forståelse av hundemat og riktig ernæring og ellers gi din kvinnelige hund med en sunn og stressfri livsstil.

2 con av spaying din hund: kreft og komplikasjoner

Det har blitt observert i de ovennevnte diskuterte studiene som spaying hunden din øker risikoen for dødelig hundekreft, inkludert lymfom og hemangiosarcoma.

Hemangiosarcoma sykdom spesielt påvirker hundens milt og hjerte, som normalt ville vært beskyttet av dine kvinnelige hundens reproduktive organer.

I tillegg, hvis spaying kirurgi er gjort feil eller i feil alder, Enda flere helsekomplikasjoner kan komme gjennom for hunden. For eksempel, etter å ha spilt hunden din, kan du få henne til å drive risikoen for ujevn beinvekst, beinkreft, urininkontinens, og denne prosedyren kan også påvirke utseendet til hennes private deler.

Endelig kan unormale vulvas fange bakterier og forårsake dermatitt, vaginale infeksjoner, urinveisinfeksjoner, som alle skal vurderes.

LURE av spaying din hund: sterilisering og bruk av anestesi

I sin tekniske term er spaying den kirurgiske prosedyren for sterilisering. Det betyr at hunden din aldri vil bli gravid og det går ikke tilbake med dette.

Men gitt overbefolkningen av hunder i dag med millioner av dem som er bortkastet, hjemløse, bor i husly eller å være euthanized, ser flertallet av kjæledyrstudier dette som en fordel ved å spyne en hund.

Fordi prosedyren selv må gjøres ved hjelp av generell anestesi, er det en mulighet for at kjæledyret ditt vil reagere dårlig på denne medisinen (7).

Noen studier har vist seg (8) at ca 1 av 5 hunder vil ha komplikasjoner etter operasjonen under generell anestesi. Imidlertid er de fleste av disse komplikasjonene ikke alvorlige helseproblemer, og de har en svært lav dødsgrad.

I SLEKT: 30 mytene som mange hunder eiere fortsatt tror

Neutering din hund: 3 Fordeler og 3 Cons
(mannlige hunder)

Fordeler med å nøye hunden din

1Pro av neutering din hund: Reduksjon av & # 8220; mannlig & # 8221; Oppførsel

Neutering din mannlige hund bidrar til å redusere sitt ønske om å "markere" hans territorium.

Du har kanskje lagt merke til at hundens behov for å løfte benet og sprayet. Ofte vil en hund til og med merke i hjemmet ditt. Neutering din mann vil bidra til å redusere sin besettelse med denne oppførselen.

Også, en neutered hund vil ha en redusert aggresjonsnivå og dominere atferd. Siden neutering din hund innebærer å fjerne hovedkilden til testosteron, kan det hjelpe myke ut din mannlige hund, ifølge forskning (9).

På grunn av det nedre nivået av testosteron og mindre aggresjon, har nede hjørnetenner en tendens til å være mer hengiven og mild enn de som ikke har vært "" 8220; fast.& # 8221; Det hjelper også med å beskytte mannen din fra ikke-neutered mannlige hunder som ser ham som en rival.

Hunden din vil være mindre sannsynlig å komme inn i kamper med andre hunder, hundespakker eller strays i nabolaget, noe som sparer kostnadene for veterinærer eller smerten ved å finne kjæledyret ditt skadet.

Etter å ha nektet hunden din, vil du redusere hans seksuelle begjær. Han er mindre sannsynlig å knuse andre kjæledyr eller objekter. Det vil også bidra til å holde en hund i å jage en kvinne i varme.

Hvis hunden din ikke er nødt, vil han kunne fornemme en kvinne i varme fra opptil en kilometer unna og kan bli agitert. Hvis han blir løs, vil han prøve å spore duften.

Neutered hunder er mindre sannsynlig å ha lyst til å streife også. Siden de er mer myke og ikke søker en kvinne i varme, er de mer rolige og holder seg nærmere hjemme.

Pro av neutering din hund: bedre prostata helse

Eksperter som brukes til å tro på grunnlag av tidligere studier som ikke bare gjør nøtere hjelp til å redusere uønskede atferd i en hund, men det bidrar også til å redusere prostataproblemer og forbedre hundens testikulære helse.

Prostata problemer kan forekomme i 80% av ikke-neutered hanner, basert på en studie (10). Problemer kan inneholde en forstørret prostata hos hunder, prostata cyster og prostatainfeksjoner. Men en annen studie har vist at kastrering kan Øk progresjon av svulster (11).

Beveger seg sammen, mannlige hunder kan noen ganger oppleve tilfelle av hudsykdom kjent som perianal fistel, eller anal fistel. Denne ekkel tilstanden utvikler karbuncles rundt hundens anus og er ofte svært komplisert å behandle. Hvis det er neutered, er risikoen svært redusert.

Testikkelkreft kan også elimineres av neutering. Selv om bare 7% av ikke-neuterte menn får testikulær kreft, fjerner å ha din mannlige hund, fjerner risikoen.

Pro av neutering din hund: Kontroll av avl

Endelig holder neutering hunden din fra avl, som jeg har nevnt ovenfor.

Mange kjæledyr advokater, veterinærer, eksperter, humane samfunn og til og med advokater er enige om at det er uansvarlig å tillate din mannlige hund å avle med merkelig kvinnelig hund for det meste på grunn av den nåværende overbefolkningen av ikke bare hunder, men også katter og andre kjæledyr.

Også, du ville ingen anelse om hvordan de nye valpene blir behandlet, eller hvis de er trygge. Mens du kanskje ikke trenger å skulder noe av det nye kullets ansvar, hvis du velger å hjelpe, er det det Kostnad for kjæledyrmat og veterinærpleie regninger.

Con av neutering din hund: Hypothyroidisme og vektøkning

På samme måte som å spaying din hund som en kvinne, kan neutered mannlige hunder oppleve tilfelle av hypothyroidisme, og studier har vist at neutering vil nesten tredoble risikoen for fedme, som det ble diskutert ovenfor.

En gang kastrert, begynner en mannlig hunds endokrine system å fungere på en annen måte, og hormonnivåene påvirkes, noe som resulterer i lavere nivåer av skjoldbruskkjertelen, som deretter resulterer i svært rask vektøkning og potensielt hunden fedme.

Mens hypothyroidisme kan behandles med medisinering etter at du har konsultert en veterinær og bekrefter at det er definitivt tilfelle, må hundens vektøkning adresseres separat.

De fleste hundeeiere må begynne å mate sine hunder vesentlig sjeldnere, sette dem på et vekttap diett, bruk lavt kalori mat og Sunn hundebehandler. Regelmessig trening vil også være nødvendig, samt konstant overvåking for å se hvordan dette programmet har påvirket kjæledyret ditt.

LURE av neutering din hund: demens og beinproblemer

Neutered hunder risikerer å utvikle en hundversjon av demens, som faktisk kalles geriatrisk kognitiv svekkelse og er Statistisk vanlig blant neutered hunder.

Hvis dette skjer, vil hunden din begynne å glemme ting han pleide å vite, bli disorientert hvor han er, selv om det er huset der han har bodd i mange år.

Hunder med demens vil vanligvis begynne å samhandle annerledes med mennesker og helt glemme all lydighetstrening de har gått gjennom. Det er lik menneskelig demens.

For hjørnetenner som var neutered i feil alder I deres liv, eller hvis prosessen ble gjort dårlig, viser studier at det er høy risiko for hip dysplasi, problemer med leddbånd og til og med potensial for å utvikle beinkreft kjent som Osteosarcoma, I henhold til ovennevnte studier.

Årsaken til at alle disse ben- og knivrelaterte sykdommene er fordi mannlige hundens reproduktive organer er ansvarlige for å produsere en tilstrekkelig mengde hormoner og hjelpe med utviklingen av disse kroppsdelene.

Con av neutering din hund: Risikoen for anestesi

Igjen, det samme som med spaying hunden din, betyr neutering en mannlig hjørne at kjæledyret ditt må gå gjennom kirurgi som krever anestesi.

Derfor er det en sjanse for at din mannlige hund vil reagere dårlig til anestesi selv og som tidligere angitt, 1 av 5 hunder kan ha ytterligere helsekomplikasjoner etter operasjonen under generell anestesi.

Imidlertid vil de fleste av disse komplikasjonene ikke være veldig alvorlige med en svært lav dødsfall. Se denne delen under & # 8220; spaying din hund & # 8221; ovenfor for mer.

Spay eller Neuter Dog Graphic

Ta hjemmelding

Etter at vi har tatt en titt på alle fordeler og ulemper med spaying eller neutering av hunden din, er det klart at vi fortsatt trenger mer avgjørende bevis på hvordan du ser denne prosedyren, og om det er viktig å fikse hunden din.

De siste studiene viser nå at det er mange flere ulemper for å sterilisere hunden din enn vi tidligere trodde. Imidlertid er det også bestemte og beviste fordeler å fikse hunden din, noe som gjør en god beslutning i denne saken svært komplisert og vanskelig å gjøre.

Samlet ser det ut til at det fortsatt er verdt å de-sex hunden din som fordeler med sterilisering oppveier. Men det sa, det viktigste å huske på er å Gjør det til rett tid.

Basert på alle bevisene vi for øyeblikket har, er de fleste hunder nøytrert eller spayed altfor tidlig, og dette øker risikoen for ytterligere helseproblemer og komplikasjoner. Om deg selv med spaying eller neutering en hund mens kjæledyret ditt fortsatt er en ung valp, er en god måte å planlegge fremover, men ikke haste inn i det.

Vanlige spørsmål om spaying hunden din

Hvis du fortsatt finner deg selv, lurer på hva du skal gjøre, bør du vurdere følgende spørsmål og svar. 

Gjør kvinnelige hunder endres etter spaying-prosedyren?

Det er vanlig at kvinnelige hunder har mer konsistent oppførsel etter å ha gjort prosedyren. Dette kommer fra mangel på hormonelle endringer knyttet til syklusen sin. 

Hvilken alder bør en hund gjøre prosedyren?

De fleste eksperter er enige om at du skal spay hunden din på rundt fire til seks måneder gammel. I noen situasjoner kan veterinæren din foreslå å gjøre det tidligere eller senere. 

Hvor lang tid tar det en hund å gjenopprette fra å bli spayed?

I gjennomsnitt skal snittet fra neutering eller spaying hunden helbrede rundt 10 til 14 dager. 

Hva skjer når du spiser en kvinnelig hund?

Spaying en kvinnelig hund betyr å fjerne sine reproduktive organer. Prosedyren fjerner alltid eggstokkene og fjerner vanligvis også livmoren. Neutering er begrepet som brukes til å beskrive å fjerne reproduktive organer av en mannlig hund. 

Går hunder mindre etter spaying?

Det er vanlig at hunder skal bark mindre etter å ha blitt spayed eller neutered. De kan også ha redusert aggresjon og ikke vandre så mye. Dette kommer fra reduksjonen i aktivitet som er typisk etter prosedyren. 

Er det en grunn til å spenne hunden din annet enn å forhindre graviditet? 

Din veterinær kan også foreslå å spaying hunden din for å behandle fantom eller falsk graviditet, unormale sykluser fra ovariecyster, kreft eller livmorinfeksjoner. Det kan også være en del av hundens diabetesbehandling.

Referanser

Klikk her for å se studieknitasjoner og referanser

Fotnoter, studere sitater og videre lesing:

  1. Torres de la Riva, g., Hart, B. L., Farver, T. B., Oberbauer, A. M., Messa, L. L. M., Willits, N., & Hart, l. EN. (2013). Neutering Hunder: Effekter på fellesforstyrrelser og kreft i Golden Retrievers. PLOS ONE, 8 (2), E55937. http: // doi.org / 10.1371 / Journal.pone.0055937
  2. Hart, B. L., Hart, L. EN., Thigpen, A. S., & Wills, n. H. (2014). Langsiktig helseeffekter av neutering hunder: Sammenligning av Labrador Retrievers med Golden Retrievers. PLOS ONE, 9 (7), E102241. http: // doi.org / 10.1371 / Journal.pone.0102241
  3. Hart, B. L., Hart, L. EN., Thigpen, A. S. og vilje, n. H. (2016), Neutering av tyske gjeterhunder: tilhørende fellesforstyrrelser, kreft og urininkontinens. Vet med SCI, 2: 191-199. DOI: 10.1002 / VMS3.34
  4. Farvann, D. J., Kengeri, S. S., Clever, B., Booth, J. EN., Maras, A. H., Schlittler, D. L., & Hayek, m. G. (2009). Utforske mekanismer for kjønnsforskjeller i lang levetid: Livstids eggstokk eksponering og eksepsjonell levetid hos hunder. Aging Cell, 8 (6), 752-755. http: // doi.org / 10.1111 / J.1474-9726.2009.00513.X
  5. Zink MC1, Farhoody P, Elser SE, Ruffini LD, Gibbons TA, Rieger RH. Evaluering av risikoen og alderen på begynnelsen av kreft og atferdsforstyrrelser i gonadektomiserte Vizslas. J AM Vet Med Assoc. 2014 1 februar; 244 (3): 309-19. DOI: 10.2460 / Javma.244.3.309.
  6. Patnaik AK1, Greenlee PG. Canine Ovarian Neoplasmer: En kliniskopatologisk studie av 71 tilfeller, inkludert histologi på 12 granulosa celletumorer. VET PATHOL. 1987 november; 24 (6): 509-14.
  7. Pollari, F. L., & Bonnett, B. N. (1996). Evaluering av postoperative komplikasjoner etter valgfrie operasjoner av hunder og katter på privat praksis ved hjelp av dataposter. Den kanadiske veterinærjournalen, 37 (11), 672-678.
  8. Pollari FL1, Bonnett BN, Bamsey SC, Meek Ah, Allen DG. Postoperative komplikasjoner av valgfrie operasjoner hos hunder og katter bestemt ved å undersøke elektroniske og papir medisinske poster. J AM Vet Med Assoc. 1996 1. juni; 208 (11): 1882-6.
  9. Heidenberger E1, Unshelm J. [Endringer i oppførselen til hunder etter kastrering]. Tierarztl prax. 1990 februar; 18 (1): 69-75.
  10. Bryan Jn1, Keeler Mr, Henry CJ, Bryan Me, Hahn Aw, Caldwell CW. En populasjonsstudie av nøytreringsstatus som risikofaktor for hundens prostatakreft. Prostata. 2007 1. august; 67 (11): 1174-81.
  11. Tesk E1, Naan EC, Van Dijk Em, Van Garderen E, Schalken Ja. Canine Prostata Karsinom: Epidemiologiske bevis på økt risiko i kastrerte hunder. MOL Cell Endocrinol. 2002 29 november; 197 (1-2): 251-5.

Les neste: 15 Billige måter å forhindre vanligste helseproblemer hos hunder

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Vitenskap på fordeler og ulemper med neutering eller spaying hunden din