Hvor neutering hunder kan føre til kognitive funksjonsnedsettelser

Dette er hvordan neutering hunder kan føre til kognitive funksjonsnedsettelser

Valget av neutering en hund er ikke en enkel å lage. Du kan bruke endeløse timer som navigerer på nettet, veier fordeler og ulemper, bestemmer om det er en verdig beslutning, men til slutt vil du aldri være 100% sikker på. Noen hundeeiere er nervøse for å sette sitt kjæledyr gjennom en operasjon som ikke er absolutt nødvendig.

Mens det er noen ulemper for å nøytrere en hund, vil denne prosedyren også ha mange fordeler. Hvis du bestemmer deg for å gå for det, vil du mest sannsynlig legge merke til at hunden din ikke virker så aggressiv, og det vil redusere hans fiendtlig seksuell oppførsel, som er den nest vanligste grunnen til at folk trenger hunder (den første er reduksjon av hundens befolkning).

Hvor neutering hunder kan føre til kognitive funksjonsnedsettelserForuten de merkbare endringene, vil neutering en mannlig hund redusere risikoen for Prostataforstyrrelser og testikkelkreft, Mens spaying din kvinnelige hund vil redusere livmorinterfeksjoner og åpenbart, forhindre uønskede graviditeter.

Men, neutering hunder er ikke alle måneskinn og roser. Helse komplikasjoner vises ganske ofte. Ifølge mange nyere studier kan helseproblemer inkludere en økt sjanse for hunden fedme, bein kreft og hypothyroidisme, for ikke å nevne operasjonen komplikasjoner forbundet med anestesi.

Nylig har hunementia også blitt lagt til listen over mulige komplikasjoner som skyldes å nøye et kjæledyr. I denne artikkelen skal jeg dele noen undersøkelser med deg som knytter denne vanlige hundekirurgi med kognitive funksjonsnedsettelser i mannlige hunder spesifikt. Det er sikkert noe å vurdere før du tar beslutningen om å få hunden din? Fast."

Jeg anbefaler også at du leser en grundig Science-basert artikkel på fordeler og ulemper med neutering eller spaying hunder som vil ha det meste av informasjonen du trenger å vite. I denne artikkelen vil jeg gjerne spesifikt fokusere på det mentale aspektet av neutering hunder.

Hvor neutering hunder kan føre til kognitive funksjonsnedsettelser

Hvor neutering hunder kan føre til kognitive funksjonsnedsettelser

Kognitiv svekkelse hos hunder

Det er allerede kjent at jo eldre hunden din blir, desto mer sannsynlig vil han bli påvirket av aldersrelaterte kognitive endringer. Kognisjon refererer til den mentale prosessen forbundet med minne, læring og bevissthet, som i eldre hunder ofte forstyrres.

Antallet hunder med kognitive nedskrivninger øker, hovedsakelig på grunn av økningen i hundens levetid; En økning i antall eldre hunder betyr også en økning i antall hunder med Aldersrelatert demens.

Men alder er ikke den eneste determinanten i hundens kognitive nedskrivninger. Neutering din hund kan også spørre demens.

Hvor neutering hunder kan føre til kognitive funksjonsnedsettelserNår forskere sammenlignet neutered senior hunder med intakte, fant de at kastrerte hunder hadde Høyere tap av husopplæring, en av mest vanlige symptomer av kognitiv svekkelse. Kognitive nedskrivninger hos hunder kan også føre til desorientering I hjemmet eller gården, endres i sosial interaksjon med menneskelige familiemedlemmer og endringer i Sovesykluser.

Selv om det ikke synes å være ingen forskjeller i oppkjøpet av kognitive nedskrivninger, er det betydelige forskjeller med hensyn til sykdomsutvikling, mellom neutered og intakte hunder. På samme forhold, ikke-kastrerte hunder Ikke vis noen tegn av sykdomsprogresjon, Mens en betydelig prosentandel av neutered hunder utviklet seg fra å være mildt svekket til å være sterkt svekkede, ifølge studiene.

Samtidig viste en lignende studie at kognitiv svekkelse er hyppigere i kastrerte menn enn i spayed kvinner.

Andre kognitive ferdigheter, som visjon eller hørsel, påvirkes ikke av den neuteringsprosessen, men de er definitivt påvirket av alderen - akkurat som hos mennesker.

Anbefalt: Sannheten - er anestesi trygt for hunder

Hvor neutering hunder kan føre til kognitive funksjonsnedsettelser

Alzheimers-relaterte demens hos hunder

Det er kjent at eldre hunder ofte opplever progressive atferdsendringer som oversetter til forstyrrelser i minne og læringsprosesser.

Disse samme symptomene observeres hos mennesker med Alzheimers-relaterte demens, som akkumulering av Beta-amyloid plaketter i hjernen.

Aggregasjonen av amyloidplaques i hjernen har blitt foreslått for å utløse Alzheimers sykdom fordi den ødelegger hjernens nerveceller.

Seksuelle hormoner hos hunder

Hvor neutering hunder kan føre til kognitive funksjonsnedsettelserMen hvorfor er denne akkumuleringen av beta-amyloid plaketter mer uttalt i neutered hunder? Den mest troverdige forklaringen ligger i hundens seksuelle hormoner.

Østrogen, det kvinnelige seksuelle hormonet, forbedrer kognisjon og minne, mens testosteron synes å beskytte eldre menn fra å utvikle Alzheimers sykdom.

Den neuteringsprosessen reduserer gradvis nivåene av sirkulerende seksuelle hormoner hos hunder, og dermed frata neutered hunder av dens beskyttende effekt.

Som en konsekvens vil beta-amyloidplaques deponere oftere, noe som fører til Alzheimers-relaterte demens hos hunder, samt andre kognitive nedskrivninger.

Økningen i sannsynligheten for demensprogresjonen kan virke som en liten pris å betale for fordelene med å nøye hunden din. Igjen kommer alt ned til måling av fordeler og ulemper, veier fordeler og risiko for neutering eller spaying en hund. Det som synes ubestridelig er at alternative metoder for fruktbarhetskontroll er nødvendig.

Alternative behandlinger til neutering

Et foreslått alternativ til å nøytrere en hund er at kjertler, organene som produserer seksuelle hormoner, blir intakt i den nutere prosessen. Hormonal erstatningsterapi kan også være en erstatning for de naturlige beskyttende effektene av seksuelle hormoner.

Disse alternativene er spesielt avgjørende for arbeidshunder, som politihunder eller funksjonshemmedehunder, som sterkt stole på kognitive ferdigheter for å utføre sine oppgaver.

Før vi går gjennom med prosedyren, må vi også etablere den rette alderen av neutering eller spaying en hund. Det ser ut til at flertallet av ulempene fra kastrering en hund er oftere relatert til hundens alder når prosedyren er gjort i stedet for selve operasjonen.

Bare vær sikker på å diskutere disse alternativene med veterinæren din i detalj før du bestemmer hvilken rute som er best for din fido. Utdanne deg selv på saken først, så du har noen argumenter i denne diskusjonen med veterinæren også.

Relatert podcast: Fordeler og ulemper med spaying og neutering din hund

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvor neutering hunder kan føre til kognitive funksjonsnedsettelser