Vitenskapen bak aggresjon hos hunder

En av de hyppigste atferdsmessige årsakene eierne tar sine hunder til veterinæren eller Selv tilbake til lyet er aggresjon. Vurderer skade på eiendom og fare for folk som aggresjon hos hunder kan tilstede, det er ikke overraskende at eiere ofte søker hjelp med dette problemet.

I går skrev vi om Populære kamphunder, hvor hunden aggresjon er en eiendel. I dag ønsket jeg å dykke dypere inn i vitenskapen bak aggresjon hos hunder, ta en titt på årsakene og hva er konsekvensene av å ha en aggressiv hund.

Mangel på riktig trening er hvorfor vi euthanize hunder

Det har blitt anslått at omtrent 4.3 millioner mennesker er bitt av hunder hvert år (1) og 2 millioner hunder er euthanized (2) I dyrehyller årlig.

Vitenskapen bak aggresjon hos hunderIfølge forskning er hunden aggresjon en av hovedgrunnene til et så høyt antall, og hvorfor mange kjæledyr eiere er tvunget til å avstå fra hundene sine.

En studie på dette emnet (3) konkluderte med at den beste måten å unngå euthanized dyr på er å oppmuntre kjæledyrets eiere til å ta hundene til å lyde treningskurs og vanlige veterinærbesøk.

Ifølge eksperter er hunden aggresjon den mest presserende Behavioral problem kjæledyr eiere og veterinærer må håndtere (4), av åpenbare grunner.

Når det gjelder hundens atferdsproblemer, for å minimere risikoen forbundet med en aggressiv hund, er det av største betydning for eiere å forstå hva nøyaktig aggresjon hos hunder betyr, dets årsaker og måter å unngå og modifisere aggressiv oppførsel.

Det er meningen med denne artikkelen - å gi deg en Bevisbasert utseende På hundens aggresjon og gi kjæledyrseiere en mer grundig titt på dette vanlige atferdsproblemet.

Vi skal diskutere de fire hovedtyper av aggresjon hos hunder og utløserne for hver og en av dem. Men mens denne informasjonen er gunstig å huske på, må du søke hjelp av en profesjonell hundetrener når de håndterer aggresjon hos hunder. Hvis dette problemet ikke håndteres riktig, kan oppførselen bli mer alvorlig (5).

Dessuten, hvis du ikke er riktig trent til å håndtere hundens aggresjon, risikerer du å skade deg selv og hunden også. Se etter en trener som spesialiserer seg på å jobbe med aggressive hunder, og finn en som omhandler kjæledyrets spesifikke type aggresjon, hvis det er mulig.

LESE: 15 Fakta om frykt aggresjon hos hunder

Vitenskapen bak aggresjon hos hunder

Vitenskapen bak aggresjon hos hunder

De fire typer aggresjon hos hunder

Før vi dangere i mulige årsaker til aggresjon hos hunder, må vi først vurdere de fire typer aggresjon som hunder utviser oftest og som definert av Science (6).

De fire kjente hundens aggresjonstyper er:

  • Aggresjon rettet mot eieren
  • Aggresjon mot barn
  • Aggresjon rettet mot fremmede
  • Aggresjon mot andre hunder

En hund kan vise en av disse typer aggresjon, eller en kombinasjon av de fire (6).

Mangel på riktig trening er hvorfor vi euthanize hunder

Selv om personlig en eier kan være den mest opptatt av aggresjon rettet mot ens egen, på en måte, er de farligste former for hundens aggresjon fremmede og barnsregistrert.

Stranger-rettet hund aggresjon (7) er farlig fordi en fremmed er oppførsel umulig å forutsi, og de kan gå så langt som å saksøke eieren for eventuelle skader som oppstår.

Barnestyrt hund aggresjon er spesielt farlig (8), fordi barn oppfører seg uregelmessig og er mindre og svakere enn voksne eller hunder. Derfor er de mer sannsynlig å bli alvorlig skadet som følge av aggressiv hundadferd.

Anbefalt: Hvordan trene en hund for å oppføre seg rundt barn

Noen raser er mer aggressive enn andre

Mens aggresjon er vanlig i alle hundene i en grad, er noen raser mer predisponert å være ekstremt aggressiv av naturen (9, 10). For eksempel er den sjeldne rasen av Jindo Dog kjent for å være aggressive mot fremmede fordi det er i deres gener (11). Det samme har blitt observert med Shiba Inu (12) og flere andre hunderaser.

Eksperter har lagt merke til at flere aggressive hunderaser er de som er nærmere ulver i sin genetiske sminke. For eksempel er ovennevnte Jindo Dog og Shiba Inu en av de fleste stædige hunder som er vanskelig å trene, og alt kommer til dem å være genetisk nærmere en ulv enn flertallet av moderne hunder (121. 3, 14).

Dette betyr at du burde kjenne hunden din veldig bra for å unngå atferdsproblemer går ubemerket til det er for sent. Den beste måten å lære om hundens eksakte genpool og forfedre er gjennom hund DNA-tester som blir veldig populære.

Reaktive hunder er mer sannsynlig å være aggressive

Reaktivitet for stimuli, eller en hunds fysiske reaksjon på plutselige bevegelser eller lyder i hjemmet, har vært positivt korrelert (415, 16) Med alle fire typer aggresjon hos hunder.

Med andre ord, hunder som reagerer sterkt på plutselige stimuli er mer sannsynlig å vise aggressiv oppførsel mot de fleste og hunder der de kommer i kontakt, som det har vært observert i mange tilfeller.

Vitenskapen bak aggresjon hos hunderSåledes hvis du merker at hunden din er ganske hoppet når telefonen ringer eller når du beveger deg plutselig, bør du være oppmerksom på at han er mer sannsynlig å oppføre seg aggressivt.

Å sette det videre i sammenheng, hvis du går på hunden din og du vet at han hopper, vær oppmerksom når han er nær fremmede, andre hunder og spesielt barn. Det sier seg selv at det også er en god ide å konsultere en profesjonell hundetrener om dette.

Dette er spesielt viktig Når det gjelder barn. Barn har en tendens til å bevege seg raskt, uforutsigbart og være støyende. En hund som har en høy reaktivitet for stimuli, kan utgjøre en reell trussel mot barn. Derfor, for å være trygg, bør eiere med svært reaktive hunder holde en sikker avstand mellom sine hunder og barn, og spesielt ukjente barn.

Eiere med svært reaktive hunder kan også trene sine hunder for å være mindre reaktive på stimuli ved å utsette dem for plutselige lyder og bevegelse i et trygt miljø, hvor hunden kan lære at disse stimuliene ikke presenterer fare, og derfor ikke garanterer aggresjon.

Se på dette: Hvordan lære barna å oppføre seg rundt hunder

Hvor usikritære hunder gjør for aggressive kjæledyr

Det er en grunn til at veterinærer og trenere stresser betydningen av Sosialisering av hunder, spesielt i deres tidlige alder. Riktig sosialisering kan forhindre eller redusere mange alvorlige atferdsproblemer hos hunder, en av dem er alle typer hjørnetenes aggresjon.

Studier observert at sosialiteten med mennesker, eller hvor behagelig en hund samhandler med mennesker, korrelerer negativt med fremmedstyrt og barnregnet aggresjon (15, 17). Dette betyr at jo mindre behagelig en hund samhandler med mennesker, mer sannsynlig Han er å oppføre seg aggressivt mot fremmede og barn.

Dette presenterer et reelt problem fordi, som nevnt tidligere, har fremmede rettet og barnepasset aggresjon potensial til å forårsake de fleste problemene. I en viss grad er aggressiv oppførsel en instinktiv forsvarsmekanisme for en hund, så det er ikke overraskende at hunder som er ubehagelige med mennesker, vil oppføre seg aggressivt mot fremmede og barn.

Hvis du oppdager at hunden din er ubehagelig med folk, ville det være smart å holde en sikker avstand mellom ham og fremmede og barn - i hvert fall til du er i stand til å trene ham for å være mer komfortabel med folk. Forsiktig utsetter hunden din til nye mennesker i et trygt og kontrollert miljø, kan til slutt hjelpe ham til å bli mer sosialt med mennesker.

Hvorfor en hund i smerte er alltid mer sannsynlig å bite

Hvorfor en hund i smerte er alltid mer sannsynlig å biteBortsett fra stimuli og genetikk, er en annen vanlig og mest forutsigbar grunn til aggresjon hos hunder når de Opplev smerte (18).

Når hunder er i smerte, er de mer sannsynlig å oppføre seg aggressivt, spesielt mot barn (19). Spesielt er hundene i smerte mer sannsynlig bite barn.

Det er også noen bevis på at irritabilitet bidrar til hundens aggressive oppførsel, og medisinske forhold, sykdommer og smerte har vært knyttet til irritabilitet i hunder (20, 21), som til slutt øker en sjanse for en hund som viser aggressiv oppførsel.

Som nevnt tidligere, er hundbitt spesielt forræderiske for barn fordi de er mindre og svakere enn voksne. Å være trygg, hvis du vet at hunden din allerede er i smerte, eller det er en høy, sannsynligvis å forårsake smerte til en hund, hold ham borte fra barn.

Selv om hunden din ikke er i smerte, vær oppmerksom på at noen barn ikke er vant til å være rundt hunder, og kan feilaktig slå en hund eller forårsake en hundesmerter. Pass på at du er klar over alle sikkerhetsrådene for samspillet mellom hunder og barn, og at du viser barna dine hvordan å samhandle med hunden din uten å skade ham.

Ressursbeskyttelse kan forårsake aggresjon

Som nevnt tidligere er visse aggressive atferd hos hunder instinktiv som påvirkes av deres gener, og er mest vanlig i ulv-lignende hunder og hunder nært knyttet til ulver.

Dette gjelder spesielt når en hund oppfører seg aggressivt for å beskytte sine ressurser. Som det har blitt utforsket i artikkelen på hundens ressurs vakting, En hund har ikke språk for å kommunisere med noen som han eier et bestemt stykke mat eller hund leketøy, derfor aggresjon er en av hans eneste måter å beskytte sine eiendeler.

Faktisk har det blitt funnet (4) at hunder som beskytter sine ressurser, er mer sannsynlig å bite barn, og igjen - spesielt barn som ikke er kjent for hunden.

For å unngå dette, når barna kommer til å være i nærheten av hunden din, sørg for at du tar deg tid til å forklare de barna at de ikke skal prøve å ta hundenes mat eller leker.

I SLEKT: Hundavvisende sprayer for å korrigere oppførsel

Hvordan håndtere aggresjon hos hunder

Barn gutt spiller med valphundCanine Aggression er fortsatt ikke fullt ut forstått av vitenskap eller hundetrenere, men det er noen foreslåtte måter som har vist seg å redusere aggresjon hos hunder.

Det første trinnet er å forstå din egen hundens aggresjon, og årsakene til det.

For eksempel observert studier det mannlige hunder er mer sannsynlig å bite på grunn av aggresjon (22), med forskning som viser at i 75% av hundebitene, er det alltid den mannlige hunden.

Generelt, for å unngå å ha barn, fremmede og andre kjæledyr bitt av hundene dine, anbefaler eksperter å unngå spesifikke hunderaser helt og sørge for at hunden går gjennom lydighetstrening, som virker som den mest effektive løsningen (23, 24).

En annen måte å redusere aggresjon hos hunder og sjansen for biter i gjennom spaying og neutering dem, Ifølge noen studier (22). Imidlertid kan ikke alle typer aggresjon elimineres med denne prosedyren, da det er noen bevis (25) at selv neutered hunder vil vise ressurs vokter og territoriell aggresjon.

Hvis du har barn og tenker på å vedta en hund, velg blant barnevennlige hunderaser. Sørg for at barna dine vet Hvordan oppføre seg rundt hunder, også.

Til slutt, som jeg har nevnt ovenfor, er sosialisering svært viktig, og det er derfor å finne årsaker til aggresjon i din spesifikke hund (E.G. stimuli i miljøet, årsaker til smerte, urolig barn, osv.). Dette er effektive verktøy i å håndtere hundens aggressive oppførsel.

Ta hjemmelding

Selv om aggresjon hos hunder kan ses som en forsvarsmekanisme, kan det føre til skade på eiendom eller fare for mennesker, og spesielt barn. Derfor må hundeeiere være oppmerksomme på konkrete årsaker til hundens aggresjon og fjerne dem om mulig.

Mens aggresjon hos hunder ikke er fullt forstått, er det rikelig med bevis som peker på potensielle årsaker, fra smerte, stimuli og mangel på sosialisering til noen hunder og det mannlige kjønn er mer genetisk predisponert for aggressiv oppførsel.

Hvis hunden din er svært reaktiv for stimuli eller ubehagelig med mennesker, anbefaler eksperter at du tar engasjere hunden din i lydighetstrening og trene ham for å være mer komfortabel med andre kjæledyr og mennesker, og spesielt barn.

Referanser

Klikk her for å se studieknitasjoner og referanser

Fotnoter, studere sitater og videre lesing:

  1. Gilchrist J1, Sacks JJ, Hvit D, Kresnow MJ. Hund biter: fortsatt et problem? Injine prev. 2008 oktober; 14 (5): 296-301. DOI: 10.1136 / IP.2007.016220.
  2. Turner, P., Berry, J., & MacDonald, S. (2012). Animal Shelters og dyrevelferd: Å heve baren. Den kanadiske veterinærjournalen, 53 (8), 893-896.
  3. Patronek GJ1, Glickman Lt, Beck am, McCabe GP, Ecker C. Risikofaktorer for å avstå hundene til et dyr. J AM Vet Med Assoc. 1996 1. august; 209 (3): 572-81.
  4. Bamberger M1, HOUPT KA. Signaleringsfaktorer, komorbiditet og trender i atferdsdiagnoser hos hunder: 1,644 saker (1991-2001). J AM Vet Med Assoc. 2006 15. november; 229 (10): 1591-601.
  5. Frank, D. (2013). Aggressive hunder: Hvilke spørsmål må vi spørre? Den kanadiske veterinærjournalen, 54 (6), 554-556.
  6. Kanko f1, arata s, takeuchi y, mori y. Analyse av foreninger mellom atferdsegenskaper og fire typer aggresjon i Shiba Inu. J Vet med sci. 2013 oktober; 75 (10): 1297-301. EPUB 2013 30. mai.
  7. HOUPT K. EN. 2006. Terminologi Tenk Tank: Terminologi av aggressiv oppførsel. J. Vet. Bevis. 1: 39-41. DOI: 10.1016 / J.JVEB.2006.04.006
  8. De Keuster T1, Lamoureux J, Kahn A. Epidemiologi av hundbitt: En belgisk opplevelse av hundens oppførsel og helseproblemer. Vet J. 2006 november; 172 (3): 482-7. EPUB 2005 Jul 1.
  9. Duffy D. L., Hsu y., Serpell J. EN. 2008. Breed forskjeller i hundens aggresjon. КP. Anim. Bevis. Sci.114: 441-460. DOI: 10.1016 / J.Applanim.2008.04.006
  10. Kim, Y.-M., Kim, S.-EN., Lee, S.-M., Choi, Y.-J., Kim, B.-J., & Shin, n.-S. (2010). Canine Behavioral Problemer og deres effekt på å avstå fra Jindo Dog. Journal of Veterinary Science, 11 (4), 345-350. http: // doi.org / 10.4142 / JVs.2010.11.4.345
  11. Kim Yk1, Lee Ss, Oh Si, Kim Js, Suh Eh, Oupt Ka, Lee HC, Lee HJ, Yeon SC. Behavioral reaktivitet av Jindo Dogs sosialisert i en tidlig alder sammenlignet med ikke-sosialiserte hunder. J Vet med sci. 2010 APR, 72 (4): 405-10. EPUB 2009 des 9.
  12. Takeuchi y1, mori y. En sammenligning av atferdsprofilene til rasehunder i Japan til profiler av de i USA og Storbritannia. J Vet med sci. 2006 Aug; 68 (8): 789-96.
  13. Parker HG1, Kim LV, Sutter NB, Carlson S, Lorentzen TD, Malek TB, Johnson GS, Defrafrance HB, Ostrander EA, Kruglyak L. Genetisk struktur av den rasebredde hunden. Vitenskap. 2004 21. mai; 304 (5674): 1160-4.
  14. Takeuchi Y1, Kaneko F, ​​Hashizume C, Masuda K, Ogata N, Maki T, Inoue-Murayama M, Hart BL, Mori Y. Foreningsanalyse mellom hundens atferdsegenskaper og genetiske polymorfismer i Shiba Inu-rasen. Anim Genet. 2009 oktober; 40 (5): 616-22. DOI: 10.1111 / J.1365-2052.2009.01888.X. EPUB 2009 20 april.
  15. Kaneko, F., Arata, S., Takeuchi, Y., & Mori, y. (2013). Analyse av foreninger mellom atferdsegenskaper og fire typer aggresjon i Shiba Inu. Journal of Veterinary Medical Science, 75 (10), 1297-1301. http: // doi.org / 10.1292 / JVMS.13-0082
  16. Podberscek A. L., Serpell J. EN. 1997. Miljømessige påvirkninger på uttrykket av aggressiv oppførsel i engelsk Cocker Spaniels. КP. Anim. Bevis. Sci. 52: 215-227. DOI: 10.1016 / S0168-1591 (96) 01124-0
  17. Svartberg K. 2005. En sammenligning av atferd i testen og i hverdagen: Bevis på tre konsekvente dristighetsrelaterte personlighetstrekk hos hunder. КP. Anim. Bevis. Sci. 91: 103-128. DOI: 10.1016 / J.Applanim.2004.08.030
  18. Tomás Camps, Marta Amat, Valentina M. Mariotti, Susana Le Brech, Xavier Manteca. Smerte-relatert aggresjon hos hunder: 12 kliniske tilfeller. Journal of Veterinary Behavior: Clinical Applications and Research, 2012; 7 (2): 99 DOI: 10.1016 / J.JVEB.2011.08.002
  19. Reisner, I. R., Shofer, F. S., & Nance, m. L. (2007). Behavioral vurdering av barn-rettet hjørnetann aggresjon. Skadeforebygging, 13 (5), 348-351. http: // doi.org / 10.1136 / IP.2007.015396
  20. Pryor P. Dyreadferdssett i måneden. En engelsk cocker spaniel ble undersøkt på grunn av growling og snapping på folk og hunder. J AM Vet Med Assoc. 2003 1. oktober; 223 (7): 954-6.
  21. Samlet KL. Medisinske differensialer med potensielle atferdsmessige manifestasjoner. Vet Clin North am Small Anim EXCT. 2003 Mar; 33 (2): 213-29.
  22. Gershman Ka1, Sacks JJ, Wright JC. Hvilke hunder bitt? En saksbehandlingsstudie av risikofaktorer. Pediatrics. 1994 Jun; 93 (6 pt 1): 913-7.
  23. Bandow, J. H. (1996). Vil rase-spesifikk lovgivning redusere hundbitt? Den kanadiske veterinærjournalen, 37 (8), 478-481.
  24. PRESUTTI RJ. Forebygging og behandling av hundbitt. Er fam lege. 2001 15. april; 63 (8): 1567-72.
  25. Reisner IR1, HOUPT KA, SHOFER FS. Nasjonal undersøkelse av eier-rettet aggresjon i engelsk springer spaniels. J AM Vet Med Assoc. 2005 15. november; 227 (10): 1594-603.

Les neste: 10 Psykologisk hund trening triks

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Vitenskapen bak aggresjon hos hunder