Skulle du avle tilfeldige hunder sammen?

Skal du avle tilfeldige hunder sammen?

Tilfeldig hundavl kan skape et overraskende kull fullt av valper med uforutsigbare fysiske og atferdsegenskaper. Dette er et kontroversielt tema der noen støtte avl av tilfeldige hunder sammen, og andre er fast mot det. Hvis du er en oppdretter, er det et emne som du kanskje er interessert i å forstå mer.

For å tegne din egen mening har vi samlet og forklart fordelene og ulemper med å gjøre det. Dette inkluderer helseaspektet som å utvide genbassenget eller vanskelighetene med fødselen. Det anser også forretningsspørsmål som salgskostnader og konsekvent produksjon av fenotypiske egenskaper.

Kan jeg avle tilfeldige hunder sammen?

Som alle hunder er de samme artene (Canis Familiaris), Du kan avle noen rase med hverandre. Det er imidlertid mange Potensielle helseproblemer du må vurdere. For det første, de potensielle risikoene når de parrer to forskjellige hunderaser. For det andre, hvilken rase skal være dammen og som skal være fyren.

For det første, hvordan vil rasen kopiere? Du trenger å Vurder deres forskjellige høyde, vekt og generelle Kropps proporsjoner. Ideelt sett vil du avlere to raser som er en lignende høyde og vekt, selv om dette ikke alltid kan være tilfelle. Når du har to rase typer som er forskjellige i størrelse, vil du kanskje Vurder kunstig inseminering. Hvis dette ikke er et alternativ, vil du enten avbryte parring eller gjøre det så smertefritt som mulig. Når et slips er gjort, bør begge enkeltpersoner være så komfortabel som mulig. Dette gjøres ved å bestemme hvilken rase som skal være den mannlige og som er den kvinnelige.

Hunder parring første fase coitus
Første fase av coitus mellom en mann og en kvinnelig hund: fjellet.

Dammen skal alltid være den større rasen Av flere grunner i parring. For det første må mannen være en passende høyde for å trenge inn i kvinnen. For høy og han vil ikke kunne gjøre det, for stort og han kan forårsake kvinnelig smerte. Hvis mannen er mindre enn den kvinnelige, kan hun ligge mens han monterer henne, og hun vil ikke være i noen uvanlig ubehag. Videre, etter at et slips er gjort, kan den kvinnelige og mannen bli sammenføyet for opp til halvtime. Under slipset må du overvåke begge enkeltpersoner, spesielt kvinnen for å holde dem rolige og fortsatt. Kvinnen kan alvorlig skade mannen hvis hun står, kjører eller blir ellers agitert.

En god måte å lette avl av to ukjente hunder er å introdusere dem til hverandre Et par ganger før avlsdagen.

Fordeler med avlsmessige hunder

For det første, la oss undersøke de mange fordelene med tilfeldig avlshunder som genetisk mangfold, skaper designer raser og forbedrer avkomstrekk for jobber som tjenestehunder.

Skaper designer raser

EN Designer rase er definert som en valp som har foreldre som er to renrasede hunder fra to forskjellige raser. En annen grunn til at navnet sitt er fordi disse rasene ofte er svært ønskelige og dyrere. Disse designerasene er for tiden svært populære og mer nyfinerte i forhold til de fleste andre rene raser. Labradoodoes og Yorkipoos er to av de mest populære hybridhunder raser i dag. Puddelblandinger er svært vanlige blant hybridhunder på grunn av de hypoallergene egenskapene som finnes i rasen.

Tilfeldig avl av forskjellige raser kan føre til nye avkom med enten ønskelige fysiske eller atferdsegenskaper. Oppdrettere og kjøpere på jakt etter hunder for spesifikke roller kan være interessert i en hund med en viss egenskap, for eksempel styrke for å bære gjenstander. Eller de kan være interessert i fysiske utseende som lange ben eller en lang jakke for hundeshow. Nye designer raser har nye egenskaper som mennesker kan gi formålet.

Øk genetisk mangfold for en hundstudie

Vitenskapelige og profesjonelle studier vil ofte kontakte velkjente oppdrettere og be om dataene til alle sine avlshunder og kuller. Dette øker studienees prøvestørrelse, og øker gyldigheten av resultatene. Det kan også være til fordel for oppdrettere. Deres detaljer kan inkluderes på slutten av en studie for andre å se, og dermed nå et stort publikum.

En studie av høy kvalitet har resultater fra mange forskjellige personer til å minimere bias. Ved avl av tilfeldige hunder sammen, kan deres valper fysiske og atferdsmessige egenskaper potensielt alle være forskjellige i et søppel. Dette vil mer nøyaktig representere nærmere alle de forskjellige hundene som eksisterer. I motsetning til en rase type som brukes som vil indusere bias gjennom lignende egenskaper.

For eksempel i en studie om hundtemperamenter mot støvsugere, hvis du bare skulle bruke en rase som Labrador Retriever, Resultatene kan være mer positive. Vanligvis er denne rasen mer fulle, så det vil ikke nøyaktig representere arten nøyaktig.

Bidra til å forbedre egenskapene i driftshunder

Annerledes Service hund roller Bruk forskjellige vanlige rase typer. Dette skyldes at spesifikke raser har de mest egnede egenskapene for oppgaven ved hånden. Men det er ikke å si at noen individer ikke kan være bedre egnet. Ved avl av tilfeldige hunder sammen, kan avkomene ha økte gunstige egenskaper slik som lydighet, smidighet og tålmodighet.

To av de mest brukte hundrasene for de blinde er Labrador Retrievers og Golden Retrievers. Begge rasene er kjent for å være vennlige. Men de varierer i deres energinivåer og treningstider. Selv om de begge er over gjennomsnittet i intelligens, finner mange trening Golden Retrievers en raskere prosess som de er veldig opptatt av å behage. Videre er Labrador Retrievers svært høy energi, og dette kommer med fordeler og ulemper i et bestemt arbeidsområde. De har energi og lyst til å lære mer og bli stimulert. Imidlertid kan yngre individer ha kortere oppmerksomhetspanner eller trenger mer energiforbrenning enn i den gjennomsnittlige jobbdagen. Kombinere disse to raser sammen kan sammen produsere en valp ivrige etter å tilfredsstille, med høy intelligens og energinivåer mellom disse to retriever raser perfekt for den hypotetiske rollen.

Variasjon

Som oppdrettere, bør vi og vanligvis være bekymret for helsen til kullene vi produserer. Ved tilfeldig avlshunder legger du til genetisk mangfold av det Å åpne genbassenget.

De Problem med avl av samme rase gjentatte ganger er alle individer er fjernt relatert, noen enda tett. Dette betyr at de alle har lignende genetiske egenskaper, men også lignende genetiske helseproblemer. Jo mer rasen er oppdrettet sammen, desto høyere er muligheten for at lignende genetiske helseproblemer blir mer fremtredende i avkom. Dette er definisjonen av inbreeding depresjon.

Kombinasjonen av tilfeldige oppdretninger av hunder fører til en bredere Øk i det genetiske bassenget for avkom. Derfor kan en biologisk motstand sendes videre til avkomene sammen med en redusert prosentandel sjanse for at de vil bli påvirket av helseproblemene i begge rene raser. Videre vil negative fysiologiske egenskaper som kan påvirke helsen minimeres også, for eksempel en veldig liten skalle eller snute.

HUND GENE POOL EKSEMPEL
Eksempel på et stort åpent genbasseng og flere lukkede genbassenger.

Kan forbedre medfødte sykdommer

Medfødte sykdommer er de som sendes ned genetisk fra foreldre til barn. For eksempel, cleft ganer funnet regelmessig inn Boston Terriers og Bulldogs.

Begge foreldrene til et søppel må være en genetisk transportør Av en medfødt sykdom som skal passere den, betyr dette at begge enkeltpersoner må kunne passere den genetiske egenskapen til den sykdommen til en valp for å arve den. Hvis bare en forelder er en bærer, vil den ikke bli videreført.

Ved å introdusere en ny rase for å kompisere med, er sjansen for at kullet som har begge foreldre som bærere minimeres. Hver rase har forskjellige medfødte sykdomsrisiko, slik at de finner to individer eller til og med en som ikke presenterer den risikoen, bør føre til et sunnere søppel av valper.

For eksempel, hvis du blelet en Great Dane og A Tysk Shepherd, Avkomene vil fortsatt være sannsynlig å ha hip dysplasi. Men hvis du avlet en tysk Shepard og en collie, ville avkomene sannsynligvis ikke bli påvirket av hip dysplasi.

Ulemper med å avlne tilfeldige hunder

Det er like viktig å evaluere ulemper med noe så vi som oppdrettere, kan Forutsi de verste mulige resultatene. Ved avl av tilfeldige hunder sammen, inkluderer disse tilførselsproblemer med valpene, vanskeligheter med å selge dem og problemer med å forsøke å replikere et søppel.

Vanskelig å selge

Når kjøpere ser etter sin ideelle valp, vil de Søk sjelden etter blandede raser eller mongrels. Vanligvis er deres søk rettet mot rasen de kan forestille seg selv med. Derfor kan selge et blandet raser søppel være vanskelig.

Dette resulterer i mange problemer for oppdrettere. Oppdrettere må kanskje avstå fra eierskap som valpene alder på grunn av kostnader og ikke klarer å selge dem og må gi dem til pounds. Disse stedene kan være utrolig stressende og skadelige for enhver hund, disse kan også ende opp med Valper blir satt ned Hvis et hjem ikke kan bli funnet for dem.

Et annet problem eksisterer økonomisk for oppdretteren. Oppdrettere kan ikke tjene penger hvis de ikke kan selge kullene som er produsert. Videre mister de også penger som betaler for vedlikeholdet av kullet. Dette kan påvirke en Kennels virksomhet negativt og ganske alvorlig ved anledninger.

Temperamentproblemer

De uforutsigbarhet av en kulls atferdsmessige egenskaper kan føre til valper med alvorlig temperamentproblemer.

For eksempel, la si at du oppdretter en Jack Russell Terrier og en Chihuahua for å skape en liten rase med høy hengivenhet. Som du ikke kan forutsi utfallet av søppelet, er det mulig at du vil avle en person med høy aggresjon som disse to raser er kjent for deres evne til å være snappy under de rette forholdene. Dette kan være tilfelle for hele kullet. Derfor kan trening, salg og sosialisering av valpene bli stadig vanskeligere. Som kan selge valpene.

Valper er mer sannsynlig å bli returnert fra en kjøper hvis deres temperament er vanskelig. Dette er trist for valpene, de siste eierne og økonomisk vanskelig for oppdretteren.

Leveringsproblemer

Det er anledninger hvor valpene kan være for stor for dammen å levere. Dette er vanlig når enten dammen er liten og SIRE er stor, eller hvis SIRE er fra en storhodet rase.

Som kvinnen går for å presse, vil hun være Kan ikke passere valpen På grunn av enten hodestørrelse, bredhet eller den totale størrelsen på valpen. Dette fører til mange komplikasjoner. De Valper må bli kirurgisk fjernet fra moren så raskt som mulig Som de kan begynne å miste oksygen. Dette kan ofte resultere i en C-seksjon som kan være risikabelt for valpene og morens liv.

Avhengig av alvorlighetsgraden av fødselen, kan en veterinær at du ikke raser fra denne jævla igjen. Som kan da være et annet kostbart tap for oppdretteren sammen med C-seksjonskostnadene og eventuelle tap av valpene. Ansvarlige hunderoppdrettere vil forsøke å avle fra en større kvinne og liten mann for å unngå denne muligheten, men uforutsigbarheten av tilfeldig avlende hunder betyr at ting fortsatt kan gå galt.

Usikkerhet om kullfunksjoner

Ingen oppdretter kan vite hvilken foreldre som vil ha en større genetisk innvirkning på kullet produsert. Dette betyr at noen fysiske egenskaper som frakklengde, høyde og muskelmasse kan alle lignes på en forelder eller helt dividert med begge sine genetikk. Dette er det samme med deres atferdsegenskaper, du kan få et engstelig søppel, et høyt kull eller hver valp kan ha en annen atferdstype.

Videre kan du produsere et ideelt søppel, men da kan du kanskje ikke gjenskape det. Et kull kan ha vakker farging, docile temperament, være enkle å tilfredsstille, og har lave helseproblemer. Men du kan da avle de samme foreldrene igjen og få et søppel helt motsatt. Det er ingen å fortelle nøyaktig hva fysiske egenskaper og atferdsegenskaper vil være dominerende i hvert kull Når du raser hunder tilfeldig.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Skulle du avle tilfeldige hunder sammen?