Slik avler du hundene dine hjemme (gratis guide)

Slik avler du hundene dine hjemme (gratis guide)

Start med å bestemme hva som er Hovedmålene for din Hundningsavl program og velg deretter de riktige oppdrettere for å velge dine avlspartnere fra. Organiser parring hjemme og forberede deg på den kommende graviditeten til din kvinnelige hund.

Slik avler du hundene dine hjemme trygt og ansvarlig.

Som alltid med hundeavl, må du Begynn med å lære Så mye som mulig om rasen du vil jobbe med. På den måten er du klar til å bestemme hvilke spesielle egenskaper, evner og egenskaper, du vil favorisere i dine egne påfølgende hjemmeoppdrett. Ikke bli over ambisiøs og velg bare et par målbare egenskaper for å begynne med og se hvordan ting går etter en generasjon eller to.

Bestem på ditt avlsprograms mål

Hvis du har bestemt deg for å avle hunden din, er det viktig å ikke gå inn i avl uten å undersøke alle saker først: Purebred hunder, rasen, hunden Genetikk, helseproblemer, andre blodlinjer, etc. Faktisk må du Lag et hundeavlsprogram for blodlinjen din så å ha en tydelig skisserende ambisjon. Dette kan ta tid og forskning, men vil være verdt, til slutt som du vil ha en sunn og lykkelig valpekull som gir forbedringer til deres rase.

Ikke bare koble hunden din med naboens hund sammen for å nyte å heve et søppel av valper hjemme. I stedet skiller seg i hodet eller på papir, Hva du vil rase hunder for. Ikke vær over-ambisiøs, bestem deg for et par ting (oppgaver eller egenskaper) du vil at hundene dine skal oppnå, eller bedre, over tid.

Et eksempel på dette ville være hvis du oppdret en hund for en bestemt oppgave eller hundeshow, vil at de skal ha den beste muligheten til å være en forbedring på foreldrene sine, så du må velge det beste av deres rase for å oppnå dette. Se disse tipsene for å finne bestemte egenskaper for å avle for.

Utforsk oppdrettere og blodlinjer

Hva hver oppdretter bør streve for er å forbedre på rasen eller crossbreed de parrer selv om det bare er en engangsavl. Lære Hvordan lese en hunds stamtavle slik at du kan forstå hva hvert potensielt medlem av din grunnlag av avlsmateriell har å tilby (bra og dårlig!)

Når du har bestemt deg for egenskapene du vil ha, kan du Begynn å undersøke kandidat blodlinjer og oppdrettere, Det anbefales å snakke med andre oppdrettere, online og offline grupper eller til og med vise dommere for å finne ut mer om rasen og hvordan du finner de beste hundene å kompisere. De vil tilby verdifullt råd om at du som nybegynner kanskje ikke er klar over om dette er din første avl hjemme opplevelse.

Du bør bare snakke med anerkjente oppdrettere om deres hunder og blodlinjer for å se om de ville være interessert i å selge en av sine hunder til deg eller i avl med hunden din. De kan tilby råd og gi råd om hvor du skal få den beste tispe eller sire for sin spesifikke rase fra en pålitelig blodlinje av rasen. Før avl hundene dine, Send e-post til dine lokale og nasjonale rase klubber for å be om noen litteraturverk og råd, Dette vil hjelpe deg med å ta den beste avgjørelsen for deg og dine hunder.

Forskning i oppdretterens omdømme og hans hunders familiehistorie. Spesielt noen arvede genetiske forhold som kan sendes videre til søppelet. Det er avgjørende for hver hund å ha helsekontroller før eventuelle avlsplaner, slik at du kan være komfortabel med å vite at ditt søppel vil komme sunt og fri for potensielle arvelige forhold.

Som du vil avl, forbereder deg godt, vil du være helt nedsenket i opplevelsen, så sørg for at du vurderer både hundens temperament før tillater dem å kompisere. Du vil ikke ende opp med et søppel av aggressive valper i ditt hjem! Et godt planlagt avlsprogram er nøkkelen til suksess når du oppdretter hjemme, slik at du kan være forberedt på enhver situasjon.

Håndpik oppdrettsakselen

Nå som du vet hva du vil at hundene dine skal være gode på, velg forsiktig hunden eller hundene som vil kunne delta i din neste avl (e). Hvis du bare har en hund, legg all din innsats i Velger den rette partneren. Å finne den rette hunden eller hundene til kompis kan ta litt tid. Du må utføre helsekontroller på hver hund, og sørg for at de ikke har noen arvelige plager og har det rette temperamentet og egenskapene du vil bli sendt ned til ditt søppel.

Hvis du oppdretter stamtavlehunder, kan dette være en enklere prosess, da du kan kontakte din lokale kennelklubb for anerkjente dammer eller studs som de kanskje vet. I dette tilfellet kan du be om å se hver hunds stamtavleinformasjon. EN stamtavle vil vise hundens søsken, foreldre, besteforeldre, og i noen tilfeller, besteforeldre. Til oppdrettere av stamtavle hunder, Det er viktig å se dette dokumentet, da det vil indikere legitimiteten til en oppdretters krav til hundens stamtavle og påpeke noen genetiske inkompatibiliteter mellom de to hundene.

For eksempel, USA, for at stamtavle valper skal være registrert hos American Kennel Club de må være Fødet av en stamtegle fyr (far) og dam (mor). Prosessen for Storbritannia Kennel Club er lik. Når man velger en kompis, kan stamtavle foreldre være en av de beste veiene for å gå ned, men vær oppmerksom på at avl med en renraset kropp eller dam av høy standard kommer med et gebyr festet. Hvis du velger en renraset partner, sørg for å presentere hunden din til sin parringspartner først og se hvordan de samhandler, slik at du vet at de har lignende temperament og egenskaper som vil resultere i et vellykket søppel (verdt den opprinnelige investeringen).

Hvordan starte en hundeavl kennel
[Optinform title = & # 8221; starter din kennel? Få vårt gratis tankekart!& # 8221; SubHeader = & # 8221; Dette gratis mindkartet hjelper deg med å komme i gang med den riktige veien. Det spør alle slags spørsmål du bør begynne å svare på!& # 8221; bakgrunnsfarge = & # 8221; 255,255,255 & # 8243; Tekstfarge = & # 8221; 0,0,0 & # 8243;]

Varmeperiode: Organiser parring hjemme

På avlsdagen, sørg for at hundene dine er avslappet og komfortabel i sitt miljø. Hvis du eier begge hundene, vil de vite hvor de er og ikke er nervøse eller begeistret for å se en ny hund. Men hvis parring er ordnet med en hund fra utenfor hjemmet, er det tilrådelig å introdusere hundene i egen anledning noen uker før den faktiske avl. Dette er slik at begge hundene kan bli komfortable med hverandre, slik at de vil være mindre engstelige og distrahert når de møtes for å møte. Dette kan også øke hastigheten på parringsprosessen da dyrene allerede har blitt vant til hverandre og vil derfor være mindre engstelig enn om de bare møtte for første gang.

Det beste parringsområdet for hundene vil være en Privat lukket område med god fot, Fortrinnsvis ute med været tillater det, hvor de kan kompisere uten distraksjon. Ideelt sett vil begge eiere være til stede for avl, men det kan ta litt tid, så vær forberedt på å vente. Hundene kan trenge timer for å bli komfortabel med hverandre. Hvis du har valgt en erfaren stud eller en damme, kan de lede den andre hunden gjennom parring som kan gjøre parringsløpet jevnere og raskere.

Du, som eieren, kan være en distraksjon, så det er best å forlate hundene alene mens de blir kjent med hverandre, bare å gripe inn når det er nødvendig hvis det er aggresjon eller medisinsk problem mens begge hundene kompis. Mating selv kan ta mellom 10 og 45 minutter. Vær tålmodig. Prøv å ikke bli involvert.

Det mest effektive området for en hjemmeoppdrett vil være i et privat område, fortrinnsvis hvor mannen lever og med små distraksjoner for paret parring. Selvfølgelig, hvis du er eier av kvinnen, bare prøv å gjøre mannen så avslappet som mulig. Å bringe et teppe fra hjemmet med duften kan hjelpe. Sjalusi kan også forekomme, så sørg for at det bare er de to hundene i området i paringsperioden, hvis andre hunder er tilstede, kan man bli sjalu av den andre, eller de vil bli distrahert av hva de andre hundene gjør. Jo mer avslappet dyrene er, jo mer sannsynlig vil de være å avle vellykket.

Forbered Whelping Box & Whelping Kit

Når graviditeten er bekreftet, Forbered morens hule i et rolig sted hjemme. Unngå flekker i nærheten av dører og vinduer. Noen hunder kan bli stresset av ensomhet, andre vil mye foretrekke at over stuen med TVen på. Bare du kjenner hundene dine, så gjør en dom. (Du kan alltid endre stedet senere.)

Begge whelping boks og whelping kit bør være forberedt uker før forventet whelping dato fordi naturen har et sinn av seg selv. Det er her valpene vil bli født og hvor valpene og deres mor vil tilbringe mesteparten av tiden for de neste 6 til 8 ukene. Det bør være stort nok til å tillate minst 1-2 meter rundt moren når hun ligger ned.

Whelping-bokser kommer i alle former og størrelser men det handler om å finne den mest komfortable for hunden din og hva som passer ditt hjem best. Mange oppdrettere gjør dem hjemme, men du kan også kjøpe dem, materialer spenner fra tre til metall til plast. Tidligere har vi anbefalt å bruke materialet melamin Som det ikke absorberer lukt. Etter hvert som fødselen vil være hjemme, vil utformingen av whelping-boksen være egnet til huset ditt, det kan være hvilken som helst farge eller størrelse så lenge dammen føles behagelig i den. Det er viktig for tispen å kjenne sitt område. Det er derfor vi sier for å forberede det noen uker før, så hun vil ønske å føde der og ikke på et vanskelig sted, du kan ikke nå. La henne hvile og spise i sin whelping-boks, fylle den med utskiftbar sengetøy som håndklær eller aviser, slik at du enkelt kan rydde opp noe rot.

whelping boks for hunder
En whelping-boks beskytter valper under fødselen og tidlig liv. Det holder dem trygt inneholdt, beskyttet mot kulde og trygt fra faren for å knuse av moderhunden.

Whelping Kit består av de elementene du bør forberede seg på moren, i tilfelle du trenger å bistå under arbeid, levering eller sykepleie. EN whelping kit Inkluderer elementer som:

  • Puppy oppvarming pads,
  • termometre,
  • Hundeskalaer,
  • Nursing flasker,
  • valp melk erstatter,
  • avrundet saks,
  • flashlamper,
  • en vekkerklokke for å vekke deg regelmessig,
  • og mer.

Forbereder dette før kullet kommer, vil lindre stresset for moren og deg slik at du er klar for eventuelle vanskeligheter som kan oppstå under fødselen.

Hjelp moren sykepleier henne valper

Mor Nature gjør ting godt; Du må normalt aldri måtte gripe inn (ikke engang i arbeid og levering). Men din kvinne må mate ekstraorganer under graviditeten og under Sykepleieperiode. Det er viktig å holde øye med dammen din etter at hun har født å sørge for at hun er sunn og håndterer godt og for å støtte henne i omsorg for hennes valper.

Få både moren og valpene som er sjekket over av veterinæren din innen en dag eller to av levering, selv om alle har det bra. Veterinæren din vil undersøke dammen din og sørge for at hun ikke lider av eventuelle bivirkninger av levering og at hun er i generelt god helse. For å holde styr på damsens helse kan du ta temperaturen hver dag i en uke til ti dager. Hvis temperaturen stiger over 39.7 grader Celsius bør du ta henne tilbake til veterinæren da hun kan ha inngått en infeksjon som følge av levering.

Etter fødselen må du være Fôring av tispe Den beste maten mulig så hun kan gjenvinne sin styrke mens hun fôrer henne. Mens dammen din er lakterende og mate valpene, det er viktig å tillate henne å spise så mye mat som hun ønsker, noe som kan være en betydelig mengde. Ofte, så mye som tre ganger eller mer mengden hun spiste før graviditeten. Dams ernæringsmessige krav vil også forandre seg under graviditeten og etter fødselen mens hun er lakter. Bare å mate en vanlig diett designet for en voksen hund er ikke nok. EN Supplement for gravide hunder som næring og kalsiumtilskudd vil bli informert i løpet av ukene etter fødselen.

Overvåke ikke bare damens vekt, men også valpene, slik at du kan se at de er i god helse (Bruk våre gratis valpediagrammer). Amming kan ta en toll på en dams kropp for å sikre at hun er sunn og glad så ofte som mulig. Hvis noe ikke virker riktig, for eksempel oppkast, diaré eller vekttap, så er et veterinærbesøk i rekkefølge.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Slik avler du hundene dine hjemme (gratis guide)