Hvordan komme seg inn i hundeavl?

Hvordan komme seg inn i hundeavl?

Hvis du er i tidlig stadium av avl hundene, Du lurer mest på Hvordan komme seg inn i hundeavl? Å starte avlshunder krever mye kunnskap og kompetanse over felt som hunden genetikk, helsemessige forhold og enkle arvelige lover.

Dessuten må du lære hva som er hunden du vil lage, og hvordan du kommer dit. Som en ansvarlig hund oppdretter, må du også inspirere deg fra eksisterende blodlinjer og finne de mest egnede hjem for hundene dine.

Å komme inn i hundeavl er tidkrevende og i utgangspunktet, vil du mest sannsynlig tape penger for å Bygg et navn og omdømme for kennelen din. Aldri kompromiss med hundens helse og kutte hjørner på alt annet enn hunder. De er levende vesener, ikke råvarer.

1. Design et avlsprogram

Et avlsprogram fungerer som en personlig veiledning for å hjelpe deg med å oppnå dine mål i avlsprosessen. Det vil bidra til å holde en oppdretter ganske organisert og på sporet. Start med å skissere hva du vil og ikke vil at hundene dine skal være kjent for. Du bør allerede ha typen eksemplarer du sikter på i tankene.

Bruk egenskaper som er målbare og observerbare som er spesifikke i motsetning til mål som er generiske og abstrakte. For eksempel, en vekttrekkende hund med sterke skuldre i stedet for bare "en sterk hund". På denne måten kan du markere hundene dine gjennom generasjonene mot faktiske beregninger.

Ikke bruk mål, heller, fokus på hvordan du skal nå disse målene. For eksempel, ikke avle for en raskere racinghund - i stedet, rase for det som gjør hunden raskere spesielt. For eksempel bør lengre ben, mindre kropper og muskulære ben understrekes.

2. Velg grunnleggelsen av avl

Velge de grunnleggende avlhundene er avgjørende som det vil iboende sette scenen for fremtidige generasjoner. Det er i hovedsak Basen av programmet ditt Som alle andre faktorer vil bli bestemt basert på hva du velger i dette stadiet.

Stiftelsesavlen er de første hundene du begynner med, og det vil representere starten på blodlinjen din. Dette betyr at du bør finne en høy kvalitet mann og kvinne. Innkjøp en tispe som er rundt ett år gammel, er ideell. Sørg for at disse starthundene er fri for sykdom og har en relativt positiv bakgrunn når det gjelder stamtavle og en sunn linje.

Når du vet hva du vil ha i hundene dine, fortsett og velg de hundene som har bevist seg verdige for programmet ditt. Disse vil være hundene som har vist de kvaliteter som du leter etter og vil ha. Ideelt sett, velg hunder som har en stamtavle som samsvarer med dine krav. Jo flere generasjoner dine ønskede egenskaper har vært til stede, mest sannsynlig dette er forankret genetisk. På samme måte vil du nå vite at egenskapene du vil unngå, og dermed eliminere noen hunder som bærer de spesifikke egenskapene.

3. Organiser genetiske-baserte avl

Nå er tiden for faktisk avl skje. Sjansene er at du sannsynligvis har kjøpt enten en mann eller en kvinne bare. Nå må du Velg en kvalifisert parringspartner å begynne avl.

Dette kan gjøres gjennom a stud service eller en dammen tjeneste, avhengig av hvilket kjønn du har startet med. Denne hunden vil perfekt utfylle hunden du kjøpte. Det er ganske enkelt, faktisk. Du har mål i tankene, du har også en hund.

Det neste logiske trinnet er å finne den partneren som viser Ønskede egenskaper at din nåværende hund ikke inneholder for å avle sant i henhold til avlsplanen din.

4. Vær oppmerksom på tilbakemeldingsløyfen

Tilbakemelding fra andre mennesker som har vært rundt valpene som har blitt produsert av raser, er uvurderlig. Dette er typen informasjon som vil hjelpe deg Bestem hva som gir deg suksess og nærmere målene dine. Hold alltid oversikt over all informasjon som samles gjennom disse tilbakemeldingene og bruk dem til å justere ting underveis. Du kan gjøre dette på en rekke måter. For eksempel, etter hvert kull, gå og sjekk opp på eierne for å se hvordan hundene har utviklet seg.

Konsekvenser av hundens innavl
Konsekvenser av hundens innavl

De fleste hundeeiere er mer enn villige til å la oppdretterne komme over og observere. Hvis de ikke gjør det, kan det være et rødt flagg. Sjekk for å se hvilke typer egenskaper og egenskaper som vises gjennom årene, spesielt etter deres tenåringsår. Dette er vanligvis en viktig tid hvor mye fremgang finner sted. Garner så mye detaljer som mulig for å kunne rette det som gikk galt.

5. Beste steder å lære hundavl

Lær om avlshunder på alle kanaler som er tilgjengelige for deg. Gå ut av din komfortsone og delta på hundeshow selv om du føler deg vanskelig og innadvendt. Din kennel vil bare vokse gjennom nettverk - med potensielle kjøpere, dommere, mentorer, merkevarer, online-influensere og likeså!

Nettsteder

I denne dag og alder av teknologiske fremskritt, er internettet teeming med nyttige kilder som gir en rikdom av informasjon på ethvert emne. Offisielle hundeavlvirksomheter har alle egne nettsteder som tilbyr ulike varer som artikler, videoer, blogger og til og med kurs i avl.

Hundedresider Tilbyr konstante oppdateringer, slik at de pleier å være den beste kilden for å lære om hundeavl. Åpenbart er avlsvirksomheten den ledende kilden til hundeavlenes kunnskap for å veilede oppdrettere på reisen. Imidlertid er AKC og Kennelklubben svært autoritative plattformer også.

Veiledning

Det er ingen tvil om at noen som har vært gjennom tauene i verden av hundeavl Gi enorm støtte til en ny hunderoppdretter. En god mentor vil gi deg råd, så vel som veilede deg gjennom hvert trinn av reisen din. Mentorer er de som ikke bare har opplevelsen, men kompetansen fordi de sannsynligvis har vært gjennom noen utfordringer selv og har lært av dem.

Å finne en faktisk erfaren oppdretter er den beste måten å lære og stille spørsmål når du føler deg fast eller tapt og har tvil. Andre oppdrettere kan veilede deg om viktige fag som genetikk, sykepleie, markedsføring og visning av hundene dine.

Hundeshow

Å komme inn i hundeavlen krever å være på de riktige stedene til rett tid. Dette vil sikre at oppdrettere møter folket som skal hjelpe dem videre i sine planer for å nå sine mål. Hundeshow er en arena for hundeavlprofessorer. Går til A hundeshow Og å snakke med oppdretterne av vinnende hunder er en fin måte å lære om hundens avl. Dette gir deg muligheten til å snakke en på en og utvekslingskontaktinformasjon. Du kan også få informasjon om hvilke dommere som ser etter under konkurransene for å få deg forberedt. Se hva disse oppdretterne har gjort rett i fortiden og gjør mye av det.

Samfunn

For å lykkes i hundens avlsverden, må du koble til med andre som er i ditt felt. Du trenger et støttesystem som vil være med deg gjennom hele prosessen. Samfunn er overalt. Du kan enten ha samfunnssamfunn hvor du møter med folk i grupper eller går til husene sine.

Eller du kan bruke Online samfunn. Facebook-grupper og online meldingstavler er enkle steder å fortsette og stille spørsmål du måtte ha. Det er ofte debatter du kan delta i for å lære nye måter å avlne hunder eller nye måter å kjøre en kennel på.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan komme seg inn i hundeavl?