Slik avrer du yorkipoos - half yorkshire terrier, half poodle!

Hvordan avle Yorkipoos - Half Yorkshire Terrier, Half Poodle!

Er du interessert i å lære Hvordan avle Yorkipoos? Dette nydelige korset mellom en miniatyr eller leketøypuddel og en Yorkshire Terrier har fengslet verden, og derfor har vi besluttet å skape denne avlsguiden for å hjelpe aspirerende eiere og oppdrettere.

EN Yorkipoo valp er en blanding av forskjellige funksjoner. Yorkshire terrier og leketøypudelen er blant de minste hundene raser i verden. Derfor er blandingen også av liten ramme og lettvekt. Likevel, det arver selv tillit fra Yorkshire, mens det er lettvint og besluttet, takket være sin puddelarv.

Takket være denne utmerkede blandingen av temperamenter, er Yorkipoo anerkjent som en fantastisk konkurranse og showhund. Men de lager også fantastiske familiehunder og følgesvenner.

Vi skal undersøke alle funksjonene i vår avlsguide. Fortsett å lese for å lære mer om dette Utrolig Yorkshire Poodle Mix som tar verden over.

Bakgrunn av yorkipoo avl

La oss starte med en skikkelig bakgrunn om Yorkipoos, slik at du kan lære mer om deres historie, utseende standarder, grooming behov og deres temperament. Vi vil vise deg hvorfor så mange mennesker elsker det, noe som er viktig informasjon, uansett om du vil bli oppdretter eller bare eie en valp.

Opprinnelse

Yorkipoo ble opprettet som et forsøk på å forene de beste funksjonene i puddelen og Yorkshire Terrier. Det er imidlertid en veldig nylig crossbreed - Mindre enn 10 år - og derfor er det ikke mye historie. Dessverre er det ikke mye informasjon om den sanne opprinnelsen til denne hunden.

Likevel kan vi gjennomgå foreldrenes opprinnelse og historie, som er kjent.

Yorkshire Terrier

De Yorkshire Terrier rasen er opprinnelig fra England, og det ble oppdrettet med det formål å jakte rotter i gruver. Imidlertid viste de seg også å være gode for å jakte på å låne under jorden etter rev og badgers.

Den direkte forfaderen til denne rasen er Waterside Terrier. Ifølge historiske bevis ble de brakt til Nord-England i midten av 19th århundre, takket være arbeidere fra Skottland som kom til Yorkshire på jakt etter jobb.

Puddel

Selv om opprinnelsen til Puddel rase er fortsatt uklart, det er omstridt mellom Frankrike og Tyskland, fordi bevis tyder på at det enten kan nedstigning fra den franske barbet eller fra litt vannhund original fra Tyskland.

Poodles ble brukt til jaktgjerninger, men deres talenter gjorde dem også eksepsjonelle vakthunder, guide hunder, militære hunder og til og med sirkusutøvere. I dag er pudelen den viktigste delen av mange Puddelblandinger, som for eksempel Maltipoos, Yorkipoos, Labradoodoes, etc.

Generasjoner (F1, F2, F1B)

Når vi snakker om Crossbreed Dogs, er det viktig å være klar over vilkårene F1, F2 og F1B. Nedenfor finner du en enkel forklaring:

  • F1 Yorkipoo: Valpen du får fra avl av en purebred yorkshire terrier og miniatyr / leketøy puddel.
  • F2 yorkipoo: Resultatet av avl to F1 Yorkipoos. Det bidrar til å standardisere funksjonene i krysset.
  • F1b Yorkipoo: Valpen får du fra avl av en f2 yorkipoo med en chihuahua. Det bidrar til å injisere mer Chihuahua-egenskaper i blandingen.
F1 Backbred F1B Hybrid Dog
Kull av F1B Hybrid Dogs - Swap & # 8220; Labrador & # 8221; for Yorkshire Terrier)

Utseende

Som enhver annen rase eller crossbreed, er det spesifikke utseende standarder for å møte. I tilfelle av Yorkipoo, betyr disse seg mest.

Størrelse

De faller i kategorien leketøyhunder, og disse er de ideelle tiltakene:

  • Høyde: 7 til 15 tommer
  • Vekt: 3 til 14 pounds

Som du kan se, har de en petite ramme, og derfor er de skjøre. Følgelig bør du overvåke dem når små barn leker med dem siden de kan skade Yorkipoo.

Kropp

Den ideelle kroppen i Yorkipoo er muskuløs og slank. Som vi har sett i forrige underavdeling, er det skjøre og lys. Likevel hindrer det ikke at de ikke er veldig aktive.

Hode

Hodet på Yorkipoo er slank og har en mørk nese. Øynene er runde og uttrykksfulle, som er en svært viktig faktor i denne krysset. Ørene deres er små og trekant-lignende og dekket med hår og vakt hår som skiller seg ut.

Hvordan avle Yorkipoos
Vår guide til avl Yorkipoos etisk!

Frakk

Kappen er en av de mest fremtredende funksjonene, og det kan variere mye. For eksempel kan det krølles, men det kan også være silkeaktig og lys. Dette er de mest populære og ideelle farger:

  • Krem
  • Aprikos
  • Hvit
  • Svart
  • Sable
  • rød

Som vi har sett i grooming-seksjonen, krever det regelmessig vedlikehold for å holde det i perfekt tilstand. Videre vil det tillate deg å fjerne forurensninger og allergener som det kan fange når hunden din bruker tid utendørs.

Grooming

De har høye vedlikeholdsbehov når det gjelder grooming, spesielt hvis vi snakker om kappen deres. De krever at du børster kappen sin ukentlig for å holde den i en god stat, sammen med et månedlig bad. Vær imidlertid sikker på at de bruker en sjampo som ikke vil utløse hudallergi, siden de er svært utsatt.

Den gode nyheten er at de ikke kaster, men kappen krever regelmessig vedlikehold fordi det enkelt matter. Derfor, bli vant til å pusse den med jevne mellomrom og ta den til månedlige bad. I tillegg må du trimme kappen hver 1-2 måned

Når det gjelder neglene, må du klippe neglen hver 2. måned for å holde dem sunne. Vi anbefaler deg å få en veterinær å gjøre det fordi det kan være farlig for nye eiere å gjøre det siden de pleier å bevege seg for mye, og du kan skade dem enkelt.

Temperament

En av grunnene til at folk elsker Yorkipoos, skyldes deres gode temperament. Likevel er det vår plikt å vise deg fordelene og ulemperne, for å la deg se om du er en ideell eier for det eller ikke.

Yorkshire Terrier Poodle Mix
Yorkie Poodle Mix Dog har ikke noen myndighet som regulerer eller standardiserer den. Derfor forvent forskjellene mellom ulike blodlinjer og oppdrettere.

Fordeler

Denne designerhunden er karakterisert for å være kjærlig, mild og hengiven. Derfor vil de alltid jage din oppmerksomhet. De elsker å behage sine eiere, og derfor er det en fantastisk følgesvenn hund.

De er veldig smarte fordi begge foreldre raser også rangere høyt i intelligens. Derfor prosesserer de trening raskt. De kan lære kommandoer og triks på rekordtid, noe som gjør dem ideelle for nybegynnere.

De er også svært vennlige, noe som gjør dem ideelle for å leve med andre hunder. Likevel, for å unngå potensielle problemer, bør du sosialisere det fra en tidlig alder.

De elsker også å underholde, og du vil se i deres sosiale, lekne og energiske personlighet. De elsker oppmerksomhet, og de er ikke redd for å gjøre det som er mulig for å få det.

Ulemper

Det er verdt å nevne at de er dristige og trygge, som kan gjøre dem bossy til tider. Likevel kan du rette opp det med trening. Det er en konsekvens av deres forhøyede intelligens.

Fordi de har forhøyede behov for kjærlighet og oppmerksomhet, har de en tendens til å lide separasjonsangst. Derfor er de ikke gode hunder for folk som bor alene og trenger å forlate sitt hjem alene i flere timer hver dag.

Du må også vite at på grunn av egenskapene de arver fra Yorkshire Terrier, har de en tendens til å ha en sterk prey-stasjon. Derfor må du være forsiktig når du går dem utenfor eller hvis du forlater dem med andre små kjæledyr som kaniner.

Helseproblemer ved avl Yorkipoos

Yorkipoos, som andre hybridhunder eller raser, er utsatt for spesifikke helseproblemer. På grunn av crossbreeding er det mindre sannsynlig å utvikle visse plager; Likevel gjør det det også mer sårbart for andre problemer, inkludert problemer med avlslinjer.

Det betyr imidlertid ikke at Yorkipoo vil utvikle disse problemene hvis noen. I avlsseksjonen vil vi forklare deg hvordan du kan minimere risikoen så mye som mulig.

Yorkipoos, med riktig kosthold og omsorg, kan leve mellom 12 til 15 år, være 13.5 Gjennomsnittsalderen. Det er også verdt å merke seg at kvinner har en tendens til å leve 1-2 år mer enn menn.

Nedenfor finner du en enkel beskrivelse for alle helseproblemene som har en tendens til å påvirke denne designerhunden.

Epilepsi

Yorkipoos er utsatt for å lide epilepsi, som stammer i anfall som kan variere fra mild til kronisk. Det er den vanligste nevrologiske feilen sett hos hunder fordi det påvirker 0.6-0.75% av den generelle hunden befolkningen.

Dette er de vanligste kliniske tegnene:

  • Muskeltrekking
  • Jerking
  • Kollapsende
  • Avstivelse
  • Sikler
  • Tap av bevissthet
  • Munnskuming

Forventet levetid for en hund med epilepsi er 11 år når de behandles riktig. Likevel, omtrent 60% av hundene som lider av epilepsi og opplever en eller flere episoder av klyngeslag, bare lever opptil 8 år. Derfor er tidlig diagnose og umiddelbar behandling de beste måtene å hjelpe kjæledyret ditt på.

Foreldre med epilepsi (Yorkshire Terrier eller Poodle) eller prøver for F1B eller F2 avl må utelukkes for å rengjøre genbassenget.

Patellar Luxation

Patellar Luxation oppstår når kneekapet dislocates fra sin naturlige posisjon i lårbenet. Det er ganske vanlig i leketøy og små raser, spesielt i Yorkshire Terrier, som presenterer en forekomst på 5.4%. Videre, ifølge bevis, er de fleste tilfeller medfødte og arvelige.

Det kan variere fra 1 klasse - som er den mildeste - til Grad 4, som er den mest kroniske scenen.

Dette er de klareste symptomene:

  • Smerte i kneområdet
  • Slikker på kneet
  • Gråt
  • Uvillighet til å legge vekt på den berørte lemmen
  • Motvillig til å gå
  • Lameness

Behandlingen vil avhenge av alvorlighetsgraden av patellarens luxation. Hvis det er mildt, vil reseptbelagte legemidler og fysioterapi hjelpe kjæledyret ditt til å gjenopprette. Hvis det er kronisk, må kjæledyret ditt gjennomgå kirurgiske prosedyrer.

Patellar Luxation hos hunder
Visualisering av forskjellige nivåer av hunden patellar luxation.

Portosystememisk shunt

Det mottar også navnet Liver Shunt, en medfødt tilstand som blokkerer den normale blodstrømmen gjennom leveren, noe som gjør det ikke i stand til å avgifte. Det setter livet til valpen i fare fordi det fører til alvorlig forgiftning, som ender i døden. dessverre, Den har en høy dødelighet.

Derfor må du teste valpene før du forlater oppdretteren, eller hvis du planlegger å avle, må du sjekke foreldrenes helseposter for å kaste bort denne sykdommen.

Dette er de vanligste tegnene på en lever shunt i Yorkipoos:

  • Svake muskler
  • Stunted vekst
  • Total desorientering
  • Anfall
  • Angst
  • Sirkel

Den mest effektive måten å behandle den er med kirurgi fordi det er den eneste måten å stoppe progressiv leverfibrose på. Likevel vil veterinæren din også bruke medisinsk terapi for å støtte den.

Legg-kalve Perthes sykdom (LCPD)

En ortopedisk sykdom påvirker den naturlige utviklingen av kinnens ben. Som et resultat forårsaker det felles betennelse (slitasjegikt) - som varierer fra mild til kronisk - og desintegrasjon av CoxoFemoral, som er hofteleddet.

Det uttrykker i følgende symptomer:

  • Smerter når du flytter hoftene
  • Lameness
  • Problemer og smerte når du går
  • Tendens til å holde en ben opp
  • Vanskelighetsgrad eller umulighet å gå opp trapper

Den mest effektive behandlingen er å fjerne det berørte femoralhodet og nakken. Jo tidligere gjør du det jo bedre.

Hypothyroidisme

Hypothyroidisme påvirker den normale funksjonen til skjoldbruskkjertelen, som fører til en underproduksjon av skjoldbruskhormonet. I resultat forårsaker det følgende effekter i kroppen av Yorkipoo:

  • Sløvhet og svakhet
  • Plutselig vektøkning
  • Intoleranse mot kulde
  • Plutselig hårtap

Oppsummert, det påvirker den normale metabolismen av kjæledyret ditt, som kan provosere milde symptomer, så vel som livstruende effekter.

Selv om Yorkipoos er i fare for å utvikle denne metabolske sykdommen i enhver tid, blir de spesielt sårbare når de når eldre alder, som varierer fra 8 til 9 år gammel.

Heldigvis, med tidlig diagnose, riktig diettjusteringer og behandling, vil kjæledyret være i stand til å leve et godt liv.

Canine Atopic Dermatitt (CAD)

CAD er en allergisk og kronisk hudsykdom som påvirker Yorkipoos. Faktisk er det en vanlig hudsykdom fordi det registrerer 1.7 tilfeller per 1000 hunder. Ifølge bevis er de største utløserne av denne sykdommen miljømessige allergener.

Videre er det ikke viktig å merke seg at hunden atopisk dermatitt har blitt klassifisert som en genetisk predisponert sykdom. Derfor må du teste foreldrene før avl for å rense denne sykdommen fra genbassenget, hvis vi snakker om F2 og multigenerational Yorkipoos.

CAD presenterer følgende symptomer:

  • Flaky huden
  • Kløe
  • Gnir
  • Skrape
  • Hårtap
  • Fæl lukt
  • Tygge på potene

Hvis du merker disse symptomene, bør du besøke veterinæren din så snart som mulig. De vanligste behandlingene inkluderer anti-kløe sjampo, steroider, antihistaminer og endringer i miljøet og kostholdet til kjæledyret ditt.

Hvordan avle Yorkipoos

Nå som du har en solid bakgrunn på helseprofilen, utseende standarder og temperament, er det på tide å sjekke hvordan du faktisk kan avle Yorkipoos. Du finner de viktigste fakta nedenfor.

Hund graviditet stadier tidslinje diagram
Tidslinje av den hund graviditet stadier.

Gjennomsnittlig søppelstørrelse på en Yorkipoos

En YorkiPoo`s gjennomsnittlige kullstørrelse varierer fra tre opptil seks valper. Det ligner på antall valper som Chihuahuas og Yorkshire Terriers produserer.

I tilfelle av en F1 YorkIPoo, bør det ikke være bekymringer om innavlens koeffisient, siden vi oppdretter to ikke-relaterte foreldre, bør det ikke være problemer som vil påvirke søppelstørrelsen. Fordi, ifølge crossbreeding teori, Koeffisienten av innavl (COI) skal være lik null.

I tilfelle av en F2 YorkiPoo, bør du sørge for at foreldrene er så ikke-relaterte som mulig, for å sikre at det er nok genetisk mangfold, og at moren kan produsere et sunt antall valper. Det samme gjelder for F1B-avl.

Likevel, en advarsel for oppdrettere interessert i F2 valper. Vær oppmerksom på at de trenger nok genetisk mangfold For å unngå potensielle problemer som lav fruktbarhet og avslør dem for sykdommer som von Willebrands sykdom, multidrug følsomhet og progressivt retinalatrofi.

Tross alt går hundavlen utover virksomheten, fordi sluttmålet er å avle friske valper, og i dette tilfellet å bidra til å standardisere en potensiell ny rase.

Birthing problemer

Som andre hunder er Yorkipoos også i fare for å oppleve fødselsvansker, som kan være mors faktorer eller føtale faktorer. Siden de er små, har de en tendens til å oppleve slike problemer mer enn andre raser.

Derfor, hvis moren har problemer med å utvise fosteret, snakker vi om dystocia. Det er en nødsituasjon, og derfor krever det umiddelbar handling, ellers kan det føre til valpens død.

I små dyr, som for eksempel Yorkipoo, gitt at fosteret er i riktig orientering, er moren stabil og det er ingen hindring, da vil veterinæren velge administrering av oksytocin + kalsiumglukonat i løpet av 30 min intervaller.

I alle andre tilfeller, eller hvis denne tilnærmingen ikke fungerte, vil Cesarean Intervensjon være nødvendig.

Prissetting

På grunn av sin utestående popularitet som en bedårende familie kjæledyr og fantastisk show / konkurransehund, varierer prisen fra $ 1000 opp til $ 10.000 USD Avhengig av foreldrenes blodlinje, vis kvalitet og helseprofil.

Her har du noen eksempler fra de mest populære markedsplassene:

  • En mannlig valp som selges av en premium oppdretter, som beskriver det som et eksemplar med det ideelle Yorkipoo-temperamentet, svært ettertraktet fysiske egenskaper, og som inkluderer registrering, helsebevis og vaksinasjoner kan være din for $ 1,699 USD
  • En mannlig valp solgt av en mindre populær oppdretter, som beskriver det som en Yorkipoo med et søtt temperament, en god kombinasjon av frakkfarger og som er sjekket, har vaksinasjoner oppdatert og en genetisk helsegaranti på 1 år vil koste deg $ 775 USD

Som du kan se, kan omdømmet til oppdretteren påvirke prisen mye. De dyrere valpene - de som kan koste flere tusen - kommer fra foreldre som har topp blodlinjer.

Videre, som vi har sett i utseende-delen, er det visse fysiske egenskaper som er mer ønskelige, og derfor vil de påvirke den endelige prisen.

yorkie poo yappy bjeffing
Yorkie poo anses å være en yappy rase.

Yorkipoo Breeding - FAQ

Når du undersøker informasjon for denne avlsguiden, fant vi disse fire spørsmålene som de mest spurte. Du vil finne et konsistent svar for hver for å løse alle dine tvil.

Er Yorkipoos Yappy?

Yorkipoos, på grunn av Yorkshire Terriers, har en tendens til å bjeffe for mye, og derfor kan de vise seg å være yappy. Men du kan fikse det med vanlig og fast trening. Heldigvis er de enkle å trene fordi foreldrene er veldig mottakelige for trening.

I tillegg må du ta vare på deres mentale velvære, noe som betyr at de gir dem nok mental stimulering og ikke forlater dem alene i for mange timer, fordi de lider av separasjonsangst.

Er yorkipoos gode hunder?

Samlet sett er Yorkipoos gode hunder på grunn av deres innsamlede, kjærlige, rolige og milde temperament, noe som gjør dem ideelle for de fleste hjem, spesielt hvis de har barn. De opptar ikke mye plass, de oppfører seg veldig bra når de får tidlig og konsekvent trening, og de er en ideell følgesvenn takket være deres ønske om å behage sine eiere.

Likevel, hvis du har små barn hjemme, bør du alltid overvåke dem, fordi det på grunn av deres lille størrelse, er det lett å skade dem.

Gjør yorkipoos overdrevet bark?

De har en tendens til å bjeffe for mye, noe som kan være et resultat av dårlig trening og utsette dem for stressutløsende elementer eller situasjoner som å forlate dem alene hjemme i flere timer regelmessig.

Som forklart, er den beste måten å håndtere denne dårlige oppførselen å gi dem tidlig og konsekvent trening, samt sosialisering med andre hunder og mennesker. I tillegg kan du bruke kamille essensiell olje for å roe dem ned, noe som vil hjelpe deg med å redusere bjefferfrekvensen.

Hvordan Hypoallergenic Yorkipoos er?

Yorkipoos er hypoallergen og ikke-shedding hunder, og derfor er de et utmerket valg for folk med alvorlige allergier. Det er derfor de er rangert som topp hypoallergen hunder fordi de fleste eiere ikke har rapportert et problem.

Likevel krever kappen sin regelmessig børsting og et månedlig bad for å holde det sunt og fri for potensielle allergener og forurensende stoffer som kan utløse allergier. Derfor må du investere tid og penger til å opprettholde kappen.

Nå har du i hendene hele veiledningen om Hvordan avle Yorkipoos. For eiere er det en fin måte å se hvorfor det kan være den ideelle hunden for deg, og for oppdrettere er det en interessant mulighet for etisk avl, siden de selger for en god pris. Likevel, hvis du er interessert i avl for å sikre å følge etisk praksis fordi denne virksomheten er utenfor fortjeneste, handler det om å øke sunne valper og bringe eierne muligheten til å ha en fantastisk følgesvenn i deres liv.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Slik avrer du yorkipoos - half yorkshire terrier, half poodle!