Yorkshire terrier (yorkie): dog breed profile

Yorkshire Terrier

Yorkshire Terriers, vanligvis kalt Yorkies, er Små hunder med tålmodige personligheter. De er en av mest populære hunderaser verdensomspennende. Selv om de er teknisk kategorisert i leketøygruppen, tar de også mange terrieregenskaper.

Yorkies pleier å være veldig vokal, beskyttende og lojal. Til tross for sin lille størrelse, gjør de gode vakthunder. I hjertet er Yorkies fantastiske følgesvenner som elsker å bli bortskjemt og snuggle opp til sine kjære.

Raseoversikt

Gruppe: Leketøy

Høyde: 8 til 9 tommer

Vekt: 5 til 7 pounds

Frakk og farge: Standardfargekombinasjoner er svart og gull, svart og brunbrunt, blått og gull og blå og brunfarge. Valper kan ikke vise sin endelige frakkfarge til alder 3 eller eldre. Yorkshire Terriers har en lang, rett og silkeaktig kappe.

Forventet levealder: 13 til 16 år

Kjennetegn på Yorkshire Terrier

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetMedium
BarnevennligLav
KjeledyrvennligMedium
Trening behovHøy
LekenhetHøy
EnerginivåHøy
TrenbarhetMedium
IntelligensMedium
Tendens til å bjeffeMedium
Mengde sheddingLav
2:03

Klikk på Spill for å lære mer om den lille, men fete Yorkie

Historien om Yorkshire Terrier

Yorkshire Terriers kan spores tilbake til migrasjonen av weavers fra Skottland til Yorkshire, England, i midten av 1800-tallet. De ble utviklet gjennom avl av Waterside Terrier med forskjellige andre terrier. Mens de brukes som arbeidshunder av weavers for å kontrollere gnagere, ble de ganske fasjonable under viktorianske tider. Trendiness av denne rasen er fortsatt bemerkelsesverdig i dag, da Yorkies har blitt en av de mest populære raser siden kommer til USA på 1870-tallet. Den amerikanske kennelklubben (AKC) registrerte først en Yorkie i 1885.

En edel Yorkie kalt Smoky ble funnet av en amerikansk soldat i jungelen til Papua New Guinea i andre verdenskrig. Hun ga en heroisk service ved å dra kommunikasjonskabel gjennom en 60-fots lang culvert som var bare 8 inches bred. Hun jobbet senere som terapihund for sårede soldater og har flere minnesmerker dedikert til henne. Hennes eier, korporal william a. Wynne, husker Smoky`s historie i boken, Yorkie Doodle Dandy.

Yorkshire Terrier Care

Yorkies er mer enn bare runde hunder. Denne rasen kan faktisk være ganske vokal og sta til tider. Tidlig opplæring og sosialisering Med folk og andre hunder er svært viktige for Yorkie og vil bidra til å holde den "stor personlighet" fra å komme ut av kontroll. En velutdannet Yorkie er mye mer oppmerksomme på eieren. Riktig opplæring gjør det også lettere å håndtere Yorkie på steder som veterinær.

Det er ofte bemerket at en Yorkshire Terrier er usannsynlig å gjøre det bra i en husholdning med små barn. Problemene kommer begge med barns grove håndtering og av hundens reaksjon på NIP når det er provosert. Yorkies kan også komme inn i displayer av dominans rundt andre hunder og er fryktløse når de utfordrer større hunder, som noen ganger kan sette dem i fare.

En Yorkie vil ikke gjøre det bra i en husholdning der den er igjen alene mesteparten av dagen. Denne rasen trenger mye oppmerksomhet og gjør det beste når de holdes i nærheten av en menneskelig følgesvenn. Ellers kan det vise separasjonsangst og utvikle dårlige vaner.

Yorkies er godt egnet til leiligheten som bor på grunn av sin lille størrelse. Men de er ikke sofa poteter. Yorkies er aktive hunder som fortsatt trenger vanlig trening. Daglige turer bør holde den gjennomsnittlige Yorkie lykkelig og sunn, selv om mange Yorkies trenger å løpe og spille i tillegg til å spasere med sine eiere. Pass på å overvåke hundens oppførsel på eller av bånd som Yorkies liker å jage ting og plukke kamper med hunder store og små.

Yorkies er ikke godt egnet for ekstreme temperaturer, varmt eller kaldt, så de gjør det beste i tempererte klima og innendørs. Ta din Yorkie for en tur i den kuleste delen av dagen i varmt vær og gi en genser under kaldt vær.

Yorkies har silkeaktig, kontinuerlig voksende hår som skal børstes regelmessig hvis det holdes lenge. Mange Yorkie-eiere velger å holde håret kuttet kort (vanligvis av en groomer hver eneste uke). Uansett krever Yorkies en moderat mengde rutine grooming. Hvis du ikke er ubetydelig, kan en Yorkie ha så mye langt hår på ansiktet at det trenger et hårbånd for å holde det ut av veien mens du spiser.

Fordi de ikke kaster så mye som noen andre raser, kalles Yorkies ofte hypoallergen. Men hva utløser allergier er hundens dander eller spytt, og en Yorkie kan fortsatt provosere en allergisk reaksjon i de som er følsomme.

Yorkshire Terriers er kjent for å være vanskelig å huske, så forvent litt av en kamp til du har suksess. Hold rikelig med valp pads hendig under denne lange prosessen. Hunden din kan nekte å gå ut i regnet, og du kan trenge et dekket område for potty pause.

Vanlige helseproblemer

Ansvarlige oppdrettere Forsøk å opprettholde den høyeste rase standarder Som etablert av kennelklubber som AKC. Hunder oppdrettet av disse standardene er mindre tilbøyelige til å utvikle arvelige forhold. Imidlertid kan noen arvelige helseproblemer forekomme i rasen. Følgende er noen forhold å være klar over:

  • Patellar Luxation: Dette er løshet av kneekapet som kan resultere i dislokasjon. Mens kneet ofte kommer tilbake på plass, kan kirurgi være nødvendig i alvorlige forhold.
  • Kollapsende luftrøret: Yorkies er utsatt for denne tilstanden som kan bli verre med alderen. Hunden kan vise en kronisk hoste.
  • Portosystememisk shunts (PSS): Dette er en defekt i blodstrømmen mellom leveren og kroppen. Det oppdages vanligvis før 2 år og kan styres av kirurgi og kosthold.
  • Intervertebral disk sykdom: Hernierte plater i ryggen kan være et resultat av en predisponering eller skade.

Diett og ernæring

Feed Yorkshire Terrier to ganger om dagen for totalt 1/2 kopp tørr hundemat. Være konsistent i å nekte å dele maten med hunden din. Denne rasen er kjent for å oppleve fordøyelsessykdommer som oppkast og diaré når de har slike godbiter.

Fritt fôring eller gi hunden din biter fra tallerkenen din er ikke anbefalt, eller du kan ende opp med en overvektig hund. Dette forutsetter hunden til kortere levetid og andre helsemessige forhold. Diskuter en vektøkning med veterinæren din for å få anbefalinger for en fôringsplan, spesialdemat og treningsbehov.

Den mest populære hunden raser i år
Fordeler
  • God vakthund

  • Hengiven og lojal

  • Energisk og underholdende

Ulemper
  • Temperamentsfullt med andre hunder og barn

  • Vanskelig å huske

  • Kan være høyt

Hvor å adoptere eller kjøpe en Yorkshire Terrier

Hvis du tror du vil gjerne adoptere en Yorkshire Terrier, begynner du å kontakte en av følgende anerkjente foreninger:

Disse organisasjonene vil kunne gi veiledning og opsjoner for adopsjon. Hvis du ikke er sikker på at rasen er riktig for deg, prøv å fremme for å teste om en Yorkie er en god passform for ditt hjem.

Flere hunderaser og videre forskning

Som med enhver rase, hvis du tror Yorkshire Terrier er riktig for deg, må du sørge for å gjøre mye forskning før du får en. Snakk med andre Yorkshire Terrier-eiere, anerkjente oppdrettere og redningsgrupper for å lære mer.

Du vil kanskje lære mer om disse lignende hundrasene:

Du kan også utforske mange andre Hunderaser å finne den rette.

Se nå: 12 små hunder som gjør for gode reisekammerater

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Yorkshire terrier (yorkie): dog breed profile