Hvorfor er pudler ofte avlet med andre hunder?

Hvorfor er Poodles ofte avlet med andre hunder?

Opprinnelig oppdrettet for jakt og vanninnhenting i Tyskland, er Poodles en av de eldste rasehundene i eksistens. Men de siste årene har puddelblandede raser, eller `Doodles` som de er kjærlig kjent, blitt svært populære. Dette er trolig fordi blandet eller crossbreeds, tidligere kjent som mutts, anses nå for å være "designer" hunder. Men hvorfor er pudler det mest populære valget å bli oppdrettet med andre hunder?

Puddelblandingsavl er en relativt ny ting. Den opprinnelige "designeren" rasen, Labradoodle, en puddel-labrador-blanding, antas å ha blitt først oppdelt på 1950-tallet. Det begynte sannsynligvis ved et uhell, men Poodles er nå den mest populære hunderasen som brukes til crossbreeding i verden. De gir for tiden sine gener til rundt 70 blandinger med andre godt elskede raser, og det er flere grunner til hvorfor.

Hvorfor er pudler blandinger eller doodles så populære?

Crossbreeding handler om å blande ønskelige egenskaper av forskjellige raser, og Puddel sikkert har mange av dem!

Skjønnhet

Puddelen`s skjønnhet, eleganse, og fluffy strøk er universelt gjenkjennelige. De er søte, grasiøse, unike utseende, og kommer i alle forskjellige farger, former og størrelser.

Poodles har vært fagene i kunstneriske verk i århundrer. De har også konsekvent og vellykket konkurrert på Kennel Club-konkurranser siden begynnelsen av de nevnte institusjoner i 1800-tallet. I de senere år er de et utbredt syn i moteindustrien, medfølgende modeller på bane og i Photoshoots for magasiner.

Hjernen

På grunn av deres fasjonable natur har folk vært kjent for å overse Poodles intelligens i det siste. Men gjør ingen feil, disse hundene er langt en av de lyseste og smarte rasene rundt. Faktisk, ifølge eksperter, er deres nivå av intelligens andre bare til hjernen Border collie.

På grunn av deres fantastiske intelligens, krever de like mye (om ikke mer) mental stimulering som de gjør fysisk trening. Og de gjør utrolig morsomme følgesvenner på grunn av det!

Puddelblandinger
Guide til Poodle Mixes - Liste over Poodle CrossBreeds With Faq

Temperament

Poodles er en ekstremt mild, trofast og empatisk rase, gjør dem til det perfekte valget av hund for familier med barn. De kommer også sammen med andre hunder og er vennlige mot fremmede.

Pudler er beskyttende og lojale mot sine familier. De liker å kose og har enestående empatisk følsomhet. De er også ekstremt trentbare på grunn av deres intelligens og lydige natur. Fordi de er svært intelligente, elsker de å spille Spill og løse puslespill. Dette gjør dem fabelaktig morsomme familiemedlemmer å ha.

Størrelse

En ting som gjør pudler som en god hundeslag for å blande, er deres Utvalg av størrelser. Noen mennesker som større hunder, noen mennesker som mindre hunder, og Poodles kan passe regningen på noen måte. De kommer i tre forskjellige størrelser; Leketøy, miniatyr og standard, og hver størrelse kan blandes med en annen lignende-størrelse rase.

Den minste er leketøypudelen, som i gjennomsnitt står på ca 10 & # 8243; høy. De veier mellom 5 - 9 lbs, avhengig av hundens kjønn. Toy Poodles er oppdrettet med andre leketøy og små hunderaser, skaper små Puddelblandinger som Maltipoo (en Maltesisk hund blande). Litt større, gjennomsnittlig miniatyrpudel er ca 15 & # 8243; høy og veier mellom 12-20 lbs. Miniatyrpudler kan bli avlet med lignende raser for å skape mellomstore blandinger som Cockapoo (en Cocker Spaniel blande).

Det største utvalget av puddel er standardpudelen. I gjennomsnitt står de på rundt 20 & # 8243; høy og veie mellom 45 - 70 lbs. Disse pudlene krysses med andre middels store raser for å skape større puddelblandinger, som Goldendoodle (en Golden retriever blande).

Frakk

Ingen hunds pels er helt ikke-allergifremkallende. Imidlertid er pudler og flertallet av deres crossbreeds blant de nærmeste du kan få. Deres strøk er hypoallergen, betyr usannsynlig å forårsake en allergisk reaksjon, da den har svært lave allergifremkallende egenskaper.

Flertallet av Poodle Crossbreeds strøk også ikke kaster veldig mye. Noen skjuler ikke i det hele tatt. Dette gjør dem til et ideelt valg av hund for folk som generelt er sensitive eller allergiske mot Pet Pels. Helt ikke-shedding puddelblandingsraser inkluderer Goldendoodles, Cockapoos og Maltipoos.

Puddeljakker krever imidlertid vanligvis Ukentlig grooming og bimonthly clipping På grunn av deres krøllete, fuzzy natur. Hvis det er ungrommet, kan deres pels bli mattet. I alvorlige tilfeller kan dette stoppe luftcirkulasjonen, noe som forårsaker blodsirkulasjonsproblemer, hudirritasjon, åpne sår, og til og med infeksjon.

Helse

Alle hundene er sårbare for visse helsemessige forhold, men crossbreeds har generelt bedre generell helse enn pureasred hunder. Dette er på grunn av noe som heter Heterose eller `hybrid vigor`. Der, sjansene for genetiske sykdommer som går videre til neste generasjon, er betydelig lavere i blandede rasehunder enn i rasebrønner, på grunn av deres større genetiske mangfold. Av samme grunn er crossbreeds også mer sannsynlig å leve lenger enn rasehunder.

Men puddelgener, som alle raser, kommer med visse predisponerte sykdommer. Og det er fortsatt mulig at de vil bli arvet av den blandede rasen. Ulike størrelse Poodles kommer med egne helserisiko. Men alle størrelser pudler er naturlig utsatt for epilepsi, Skjoldbruskkjertelproblemer, og hip dysplasi blant noen andre ting.

I noen tilfeller kan et helseproblem være vanlig i begge raser som har blitt blandet. Dette gjør det dobbelt så sannsynlig å forekomme i krysset. Addison sykdom, For eksempel, er et vanlig problem i både Poodles og Labradors. Som et resultat er det også vanlig i Labradoodoes.

Trendy

Til slutt, grunnen til at puddelblanding raser fortsetter å vokse i popularitet, er fordi de er så populære. Disse såkalte `designer& # 8216; crossbreeds tiltrekker seg nye eiere fordi de er fasjonable, ha en stor følge, og få oppmerksomhet. Og fordi de er så trendy, fortsetter oppdrettere å avle mer og skape flere blandinger.

Men ulempen til dette er at noen oppdrettere er uansvarlige. De prioriterer å skape en ny blanding som ser unik eller søt ut over hundens helse. Noen ganger er to raser` genetikk bare aren`t kompatible. Tvangs å blande dem sammen skaper en usunn hund som vil ha et kort, problemfylt liv. Gjør alltid din forskning når du ser etter et nytt firbenet familiemedlem og adopter fra anerkjente huslyer og / eller oppdrettere.

puddelhelse
Ikke alle pudler har samme helserisiko.

FAQ

Hva er den beste rasen til å blande med en puddel?

Det er ingen universell `beste` rase, alle hunder er vakre og spesielle. Hva den beste blandingen er for deg og din familie, men alle Avhenger av hva dine behov er, og hva du kan gi. Ulike raser av hunder har forskjellige fysiske krav og personlighetskarakteristikker, så gjør din forskning før du forplikter deg til en hund.

For eksempel trenger alle hunder daglig trening, men hvis du vil ha en hund som er superaktiv og elsker mye av det, vil en større puddelblanding, som en Goldendoodle (en Golden Retriever-blanding) trolig være best for deg. Hvis du vil ha en "lat" puddelblanding som ikke trenger eller som mye trening, en liten crossbreed som a Yorkipoo (en Yorkshire Terrier blanding) kan være et bedre valg for deg.

Hva er den søteste puddelblandingen?

Alle hundene er søte og fortjener kjærlighet! Men igjen, hva er den "søteste" rasen blandingen til deg vil alle avhenge av hva du liker. For eksempel foretrekker du større eller mindre hunder? Hunder med lengre hår eller kortere hår? Etc.

Når det er sagt, de mest populære puddelblandingsrasene som for tiden er i USA, er cockapos (en cocker spaniel mix), maltipoos (en maltesisk hund blanding), labradoodles (a Labrador bland), goldendoodles (en golden retriever blanding), Schnoodles (en Miniatyr Schnauzer bland), peekapoos (a Pekingese bland), og Yorkipoos (en Yorkshire Terrier Mix).

Hva er den smarteste puddelblandingen?

Den smarteste hunden er Border collie. Så en blanding mellom en border collie og en puddel - a Bordoodle - ville være den smarteste puddelblandingen, og faktisk den smarteste blandingen av alle raser!

Poodles er den andre smarteste hunden, det er, og Schæferhunder er den tredje. Så, en blanding mellom dem - a Shepadoodle - ville være den andre smarteste puddelblandingen.

Er pudler bra med andre hunder?

Pudler er en mild rase, og med mindre de har en slags tidligere traumer, nesten alltid fortsette med andre hunder og menneskelige fremmede.

Mindre pudler, men canhave en tendens til å være overbeskyttende av sine familier rundt fremmede og andre hunder. Så hvis du adopterer en, sørg for å sosialisere og trene dem tidlig for å unngå dette.

Er puddelblandinger hypoallergen?

Pudler strøk er hypoallergen. Mens ingen hunds pels er helt ikke-allergifremkallende, er Poodles og deres crossbreeds` blant de nærmeste du kan få, som deres pels har svært lave nivåer av allergifremkallende egenskaper.

Flertallet av Poodle Crossbreed har også lav-shedding jakker, minimere effekten allergenene ville ha på en sensitiv eier. Noen, skjønt, skjuler ikke i det hele tatt. Helt ikke-shedding Hypoallergenic Poodle CrossBreeds inkluderer Goldendoodle, Cockapoo og Maltipoo.

Forhåpentligvis har denne artikkelen besvart spørsmålet om Hvorfor Poodles blir ofte oppdrettet med andre hunder. Er du en puddelvifte? Hva tror du er den søteste puddelen blandet rasen? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvorfor er pudler ofte avlet med andre hunder?