Goldendoodle (groodle): dog breed profile

Portrett av Golden Doodle

De Goldendoodle er en crossbreed mellom en golden retriever og puddel, noe som resulterer i en "designer" blanding som ble opprinnelig avlet i slutten av 1960-tallet som en guidehund. Goldendoodles varierer i størrelse, avhengig av størrelsen på foreldrene deres fordi pudler kan være miniatyr eller mellomstore. Rasen har vanligvis krøllete, hypoallergen hår og knapt kaster takket være deres ikke-shedding pudle forfedre. Goldendoodles er svært intelligente, atletiske og elskelige hunder som er Flott med barn og andre kjæledyr.

Raseoversikt

  • Gruppe: Hybrid
  • Vekt: Vanligvis 45 til 100 pounds, men kan veie så lite som 15 til 30 pounds
  • Høyde: 13 til 26 tommer
  • Frakk og farge: Shaggy og ofte krøllete jakke med varierende farger. Hunder kan være gull, krem, rød, svart, brun, hvit, grå eller en kombinasjon.
  • Forventet levealder: 10 til 15 år

Kjennetegn på Goldendoodle:

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetHøy
BarnevennligHøy
KjeledyrvennligHøy
Trening behovMedium
LekenhetHøy
EnerginivåHøy
TrenbarhetHøy
IntelligensHøy
Tendens til å bjeffeLav
Mengde sheddingLav
2:03

Klikk på Spill for å lære mer om den elskelige Goldendoodle

Historien om Goldendoodle

Goldendoodles ble først avlet i 1969 for å være veiledende hunder, men rasen fikk popularitet blant oppdrettere i løpet av 1990-tallet. Dette "Designer" blanding ble avlet for å kombinere det ikke-shedding-jakken av pudelen med det ønskelige temperamentet av den gyldne retrieveren.

Ideen til crossbreed ble inspirert av den vellykkede avl av Labradoodle, en puddel og Labrador Retriever Hybrid. Som en av de mest populære innenlandske hundene raser i USA, var Golden Retriever et åpenbart valg for crossbreeding med det herlige hypoallergen puddel.

Goldendoodles har blitt brukt som kjæledyr, agility hunder, guide hunder, terapi hunder, diabetiske hunder og søk og redning hunder. Deres elskelighet og tålmodighet har gjort dem til et populært valg for familiehunder de siste årene.

De tre første hundene å tjene American Kennel Club Lydighet Champion Tittel Etter introduksjonen i 1977 var Golden Retrievers, som viser at deres lojalitet og brukervennlighet av trenbarhet ble opprinnelig oppdrettet som retrievere og vannhunder, og begge raser Resultat i topp 5 av de 150 smarteste hundene. Disse generene går videre til Goldendoodle, så eiere kan være trygg på en atletisk, intelligent og lydig følgesvenn.

Goldendoodle Care

Pelsen av en Goldendoodle varierer. De kan ha wiry, krøllete hår som deres puddelforfedre, eller shaggier og rett pels som Golden Retrievers. Mesteparten av tiden, deres pels er mellom de to ekstremene.

Selv om Goldendoodles ikke kaster overdreven, må de fortsatt være børstet regelmessig som fjerner døde hår og forhindrer ekkel matting. For å holde huden og frakten, trenger de en fuktighetsgivende bad noen få måneder. Avhengig av hunden kan en Goldendoodles vokse langt hår over øynene eller mellom tærne og passende trimning er nødvendig.

Med gjennomsnittlig til gjennomsnittlig energinivå, krever Goldendoodles daglig trening og elsker å gå på tur, kjører, fotturer og svømmer. Deres lekne natur og retriever gener gjør dem gode henting i partnere, også. Eiere bør sikte i minst 30 minutters trening hver dag.

En inngjerdet hage er ideell for Goldendoodles å romp rundt, men de bør ikke holdes der hele dagen. Denne sosiale rasen trives med sin familie og venner inni.

Goldendoodles er lydige, atletiske og smarte. De tar godt med opplæring og er ivrige etter å behage, så smidighet kommer til dem naturlig. Agility kurs er et flott sted for Goldendoodles å brenne energi og skape et sterkt bånd med sin eier og følgesvenn.

Generelt er rasen ikke vanskelig å trene på grunn av deres høye intelligens. De reagerer best til positiv, belønningsbasert trening og vil gjerne vise sine triks for en velsmakende godbit.

Vanlige helseproblemer

Goldendoodles har en tendens til å ha utmerket helse hvis det er ansvarlig. De kan arve helseproblemene forbundet med pudler og gyldne retrievere, men det er mulig at hybriden minimerer helseproblemer på grunn av deres genetiske mangfold.

"Hybrid Vigor" er et vanlig begrep som brukes når de beskriver blandede raser, og noterer helsen og vitaliteten til hybrider mellom to ikke-relaterte raser. Goldendoodles utviser ofte denne forbedrede helsen, men bare når foreldrene er rasebrente gyldne retrievere og pudler som har blitt oppdrettet ansvarlig og ikke har arvelige helseproblemer.

I valpesøket er det viktig å finne en anerkjent oppdretter som er forpliktet til å avlne sunne hunder.

Poodles og golden Retrievers er både utsatt for hip dysplasi, så en hofte eksamen anbefales sterkt for å holde et potensielt problem i sjakk.

Øyesykdommer er også et vanlig problem blant Poodles og Golden Retrievers. Sette opp en årlig øyeeksamen med veterinæren din er en god ide for alle Goldendoodle-eiere.

Rasen kan også være utsatt for øreinfeksjoner og gjærinfeksjoner i øret hvis de blir våte på grunn av deres dråpe ører som ikke tillater vann å tømme enkelt. Eiere bør gi sin Goldendoodle`s ører ekstra oppmerksomhet.

Diett og ernæring

Fordi Goldendoodles er aktive, trenger de et kosthold av høy kvalitet for å holde dem lykkelige, sterke og energiske. En tørr kibble høyt i protein og fett gjør kunsten. Tørr kibble er nyttig i å fjerne plakett og fremme generell tannhygiene.

Mais, hvete, soya og meieri er vanlige Canine matallergi. Goldendoodles er utsatt for matallergi, så det er en god ide å minimere disse ingrediensene i kostholdet deres. Gå for et kornfritt kosthold med hele grønnsaker. Matenes første ingrediens skal være kjøtt.

Hva er en designer hund rase - om hybrid hunder
Fordeler
  • Smart og ganske enkelt å trene

  • Bra for de med kjæledyrallergi

  • Vennlig hunder som er gode med barn og andre kjæledyr

Ulemper
  • Trenger minst en time med daglig trening

  • Gjør det ikke bra å være alene i lange perioder

  • Utsatt for matallergi, som krever høyere kvalitet, allergenfri mat

Hvor å adoptere eller kjøpe en Goldendoodle

Sjekk med din lokale dyrehytte eller redningsgruppe for å se om det er en Goldendoodle tilgjengelig for ditt hjem. Idog Rescue, Inc., gruppe er dedikert til å finne nye hjem for alle typer doodler, inkludert Goldendoodles, som trenger en kjærlig familie. Stor myk hund redning inkluderer også goldendoodles i typen hunder som det redder. Goldendoodle Association of North America gir en liste over oppdrettere på sin nettside.

Flere hunderaser og videre forskning

Hvis du er klar for din egen Goldendoodle, er det viktig å finne en anerkjent og ansvarlig oppdretter for et sunt pet-watch for Tegn på en dårlig eller bakgårdsoppdretter.

Som Goldendoodles? Du kan også nyte disse rasene:

Lær enda mer om våre favoritt furry venner ved å sjekke ut ekstra hund rase profiler.

Se nå: 12 små hunder som gjør for gode reisekammerater

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Goldendoodle (groodle): dog breed profile