Typer av pudler: krøllete hjørnetenner fra standard til leketøy

Typer av pudler

Poodles er en av de mest populære hundene i USA (den amerikanske Kennel Club lister dem som 7th mest populære rasen), og det er lett å se hvorfor: de er intelligente, kjærlige og entusiastiske valper, kledd i en ikonisk krøllete belegg. De blir vanligvis elskede familiemedlemmer i kort rekkefølge, og de kan leve veldig lange liv.

Men ikke alle pudler er skapt likt, og Poodles kommer i noen forskjellige former. De AKC gjenkjenner tre forskjellige typer, men andre registreringsbyråer og puddelentusiaster gjenkjenner to ekstra variasjoner.

Vi diskuterer hver av disse typene, inkludert litt om deres størrelse og andre interessante egenskaper nedenfor.

De fem grunnleggende typer puddel

De tre AKC-anerkjente Poodle-typene er oppført først, Mens de to siste er bare anerkjent av Poodle Aficionados og noen andre rase-registre.

Merk at AKC hilser alle de tre anerkjente variasjonene som størrelsesvarianter av samme rase. Derimot, UKC anser standardpudler en annen rase enn miniatyr og leketøypudler.

1. Standard puddel

Typer av Poodles 2

Standardpudelen er den største formen av rasen, og de står minst 15 tommer på skulderen (de fleste er mellom 20 og 23 tommer høye) og veier mellom ca 45 og 80 pounds.

Selv om de ikke er det visuelt skremmende, er standardpudler faktisk gjør ganske gode vakthunder, som de er våken, modig og beskyttende for sine eiere.

2. Miniatyrpudel

Typer av Poodles 3

En mellomstor puddel av amerikanske standarder, miniatyrpudelen er vanligvis 11 til 15 tommer høy og veier 14 til 18 pounds. Selv om de er mindre enn deres standard kolleger, har disse valpene like mye personlighet, og de gjør gode kjæledyr for familier.

3. Toy Poodle

Typer av pudler 4

Den lille leketøypudelen er den minste av de tre AKC-anerkjente størrelsesvarianter, og veier mindre enn 10 pounds (vanligvis mellom 6 og 9 pounds). De står vanligvis rundt 8 til 10 tommer høyt på skulderen, noe som gjør dem perfekt pint-størrelse. Hvis du er ute etter en kjærlig omgangshund, er det vanskelig å gå galt med en leketøypuddel.

4. Klein (Moen) Puddel

Typer av pudler 5

Bilde fra Hundemal

Det er massevis av Klein Poodles i USA, men de blir ikke gjenkjent av AKC som en gyldig størrelse variant. UKC behandler dem som standardpudler, med hvem de konkurrerer i hundeshow. Klein Poodles er lik små standardpudler, og de fleste står mellom 15 og 20 tommer i høyden og veier ca 40 til 50 pounds.

5. Teacup puddel

Typer av Poodles 6

Bilde fra Pinterest

Teacup Poodles er ikke anerkjent av de fleste av de store raseregistretene; I stedet er de en uoffisielle navn oppdrettere og puddelentusiaster gir til svært små leketøypoodler.

Det er ikke noen klart definerte retningslinjer for teacuppudler, men de fleste hunder som nyter etiketten er i 5- til 7-pund rekkevidde.

Vi anbefaler ikke generelt å kjøpe teacup hunder, da de ofte blir oppdrettet for å være un-naturly petite, og lider av en rekke helseproblemer som et resultat. Sørg for å gjøre din forskning før du vurderer en teacuphund!

Puddelfarger

Poodles kommer i et mangfoldig utvalg av farger og kombinasjoner derav. Samtidig som Flerfargede valper kan være veldig attraktive, de er ikke tillatt av AKC, Hvem krever at pudler er av en farge (UKC tillater flerfarget poodles). Dette er ikke så viktig, med mindre du planlegger å vise din puddel.

I tillegg er det flere forskrifter om fargen på øynene, nesen og føttene, som varierer basert på frakkfarge.

Noen av de vanligste puddelens farger inkluderer:

  • Blå
  • Grå
  • Sølv
  • brun
  • Hvit
  • Aprikos
  • Krem
  • Kafe-au-lait

Pudle Care Basics

Uansett hvilken type puddel du vurderer, er det viktig å gjøre deg kjent med hvilken type omsorg de trenger. Dette inkluderer å forstå deres personlighet, treningsbehov og noen av de vanlige helseproblemene til rasen.

Personlighet

Mens de forskjellige pudler har noen forskjeller i personlighet, er de alle relativt like. Det første som hopper ut til deg om Poodles er deres betydelige intelligens (de er vanligvis oppført blant de ti mest intelligente raser). Poodles viser ting ut veldig raskt og er ganske enkle å trene.

Faktisk, Riktig opplæring er avgjørende for Poodles, som de kan kjøre amok i hjemmet ditt hvis de ikke er utstyrt med konsistent, fast lederskap og mye å gjøre. Mens de vanligvis er milde hunder, hvem vil ikke presentere hvilke typer problemer som en uutdannet Mastiff eller Rottweiler, kan du være mye lykkeligere med en puddel hvis hjerne er okkupert og som ikke er kjedelig.

Poodles er ganske hengiven med sine familier, og de er vanligvis vennlige med de fleste fremmede og ukjente hunder. Harde behandlingsmetoder er ikke tilrådelig med disse følsomme hundene, og positive forsterkningsbaserte strategier fungerer mye bedre under treningen.

Puddel trening behov

Poodles er mer atletisk enn mange mennesker ville anta, og Øvelse er en viktig del av deres omsorg. De er ikke Huskies, som må få muligheten til å løpe til horisonten og tilbake på daglig basis, men Poodles trenger sjansen til å løpe, hoppe og spille regelmessig.

EN Få lange turer hver dag kan være nok for noen, Men det er alltid bedre å - i tillegg til en solid spasertur - Gi din puddel en sjanse til Chase en Frisbee eller A tennisball i 20 minutter eller så en dag.

Hvis det er mulig, bør du gi din puddel en sjanse til å svømme regelmessig, da dette gir dem en lav-effektform for trening, og - viktigst - Pudler vanligvis kjærlighet svømming.

Pudle grooming behov

Poodles er berømte for deres Fabelaktige strøk, som ofte kuttes på en rekke forskjellige måter (se diagram nedenfor). Noen eiere foretrekker sine pudler til sport ekstravagante klipp, for eksempel den engelske saddleren eller kontinentale kuttet, mens andre liker enklere design, som for eksempel bamse eller kenneljakke.

Typer av Poodles 7

Foto fra TeacupDogDaily.com

Selv om du ikke ønsker å holde pudelen din preparert som en showhund og klippet i en av de fancy måtene, blir disse hundene ofte opprettholdt, Du må ta vare på din puddeljakke veldig regelmessig - kanskje daglig. Håret deres må være børstet veldig ofte slik at du kan Fjern tangles og hindre matter fra forming.

En ting er sikkert: Du vil ønske å fremme et godt forhold med en dyktig groomer på å bli en puddelforeldre. Du kan brudne dem på egen hånd, men de fleste eiere vil finne det å foretrekke å ha sitt pooch preparert profesjonelt.

Puddel helse bekymringer

Poodles er en av de lengste boliger (spesielt når man vurderer standardpudelen, som lever for langt lengre enn mange andre raser av lignende størrelse). Men til tross for å leve i 12 til 15 år, er de utsatt for en rekke vanlige helseproblemer.

Noen av de vanligste inkluderer:

  • Epilepsi
  • Cushings sykdom
  • Addisons sykdom
  • Gastrisk dilatasjon-volvulus (oppblåsthet)
  • Hip dysplasi
  • Flere forskjellige øyeforstyrrelser
  • Sebaceous Adenitis

Uansett hvilken type puddel du finner mest tiltalende, er det lett å se at de er alle gode hunder, med sin egen unike skjønnhet.

Vi vil gjerne høre om dine erfaringer med pudler av alle størrelser, Så vær sikker på å dele historiene dine i kommentarene nedenfor!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Typer av pudler: krøllete hjørnetenner fra standard til leketøy