14 Beste hunder for beskyttelse + hva skal du se etter i en god vakthund

Beste hunder for sikkerhet

Hunder utfører et bredt utvalg av tjenester for deres mennesker.

Noen utfører fantastiske prestasjoner med smidighet for å underholde oss, mens andre hjelper handikappede, hjelper de som sliter med angst og depresjon, eller gi støtte til Barn med spesielle behov. Andre bruker sin utrolige luktesans for å finne skjulte gjenstander eller overvåke blodsukkernivået.

Men de som vi snakker om i dag, holder et spesielt sted i mitt hjerte - i dag, vi skal snakke om vakthunder.

Disse hundene har en uovertruffen kjærlighet til deres mennesker, og de er villige til å gjøre omtrent alt for å holde sitt folk og hjemme trygge.

Trenger du virkelig en vakthund?

Beskyttelse skjer på en rekke forskjellige nivåer, så oppdrettere og trenere bruker a en rekke forskjellige vilkår For å beskrive de varierende nivåene av beskyttelse er en gitt hund forventet og villig til å gi.

For eksempel, de fleste hunder - om 5 pund chihuahua eller 150 pund mastiff - vil bjeffe når en fremmed banker på døren. Og mens dette kan skremme av opportunistiske kriminelle eller tenåringer som ikke er gode, kommer Chihuahua ikke til å avskrekke en bestemt kriminell med ondsinnet hensikt.

Guard Dog Vs. Se hund: Hva er forskjellen?

Bare for rask referanse, her er noen av de ledende begrepene som brukes til å beskrive hunder som er involvert i ulike typer vakt eller beskyttelsesarbeid.

Legg merke til at rasen ikke er det som skiller etiketten på hunden - treningsregimet som er gitt til hunden, er det viktige.

  • Se hunder holder øye med og bjeff når fremmede tilnærming eller noe uvanlig skjer - Det blir din jobb å håndtere problemet. Mange hunder oppfører seg naturlig på denne måten, så avansert trening er sjelden nødvendig for disse valpene. Og fordi de ikke forventes å bli fysisk med en oppfattet trussel, trenger de ikke være store. Chihuahuas, for eksempel, gjør ofte gode vakthunder.
  • Vakthunder holder også øye med fare, men de er klare til å bli fysiske og forsvare deres hjem eller familie fra trusler. Typisk betyr dette at de vil begynne med å bjeffe på den oppfattede trusselen, men de vil bite om nødvendig. Vakthunder må derfor få spesifikk trening for å utmerke seg i slike roller. Vakthunder er vanligvis forventet å beskytte et begrenset område, for eksempel ditt hjem.
  • Sentry hunder er beslektet med vakthunder, bortsett fra at de også er opplært til å patruljere et gitt område, som en stor hage eller eiendom. Fordi de vil bli pålagt å jobbe med mindre menneskelig retning, må slike hunder være veldig selvsikker, selvsikker og intelligent.
  • Personlig beskyttelseshunder er som vakthunder som har til oppgave å beskytte et bevegelige mål - vanligvis en person eller familie. Disse hundene må få massevis av spesialisert opplæring, da de trenger å lære å skille mellom venner og fiender og jobbe trygt i overfylte situasjoner. De fleste hunder som utmerker seg i denne rollebonden veldig sterkt med deres folk.
  • Attack hunder brukes vanligvis bare av politiet eller militære antrekk. De er ikke bare trent til å utføre alle ferdighetene de tidligere nevnte hundene er, de får ekstra trening for å frigjøre deres potensial som et offensivt våpen også. Slike hunder kan være ekstremt farlige i feilhender.

Mens de fleste hunder kan gi vakthundlignende beskyttelsestjenester som innebærer å varsle deg til inntrengere, er bare en håndfull pålitelig villig til å gi mer avanserte beskyttelsesnivåer som involverer biting eller angriper en fremmed.

Vakthunder og familier: Er de trygge å blande sammen?

Det er alltid viktig å bevisst vurdere konsekvensene av å legge til noen hund i livet ditt, men vil være eiere som har familier må vurdere disse problemene enda mer nøye. Dette gjelder spesielt for de som søker store raser, som de som ofte brukes som vakthunder.

Store hunder av enhver type kan lett skade små barn og Selv perfekt lekende valper kan utilsiktet skade barn mens du går rundt. Hunder som er bevisst oppdrettet for å være så robuste, som de fleste gode vokteraser er, kan være enda mer i stand til å utilsiktet skade yourngin`s.

Men mens det er viktig at du sikrer en hund du introduserer til familien din, er det utstyrt med rikelig med kjærlighet, hengivenhet, riktig opplæring og sosialisering, De fleste vakthunder raser er naturlig lojale og elsker med sine familier.

Til tross for å tildele vakthunden jobben med å beskytte hjemmet ditt, Balanserte hunder fra riktig utvalgte blodlinjer er sannsynlig å bli elskede familiemedlemmer, som behandler barna med barnhansker.

Bare vær sikker på at du Lær barna dine de rette måtene å samhandle med hunden (ingen plage, ingen grovboliger), og at du overvåker alle interaksjoner til du er overbevist om at alle barna - både to-legged og fire - kjenner reglene for å spille pent.

Kvaliteter til å se etter i en god vakthund

Vi kommer til noen av rasene som gjør de beste vakthundene om et minutt, men først er det viktig å forstå at disse forskjellige raser vanligvis gjør gode vakthunder fordi de viser egenskapene du forventer fra en hund som har til oppgave å ser på menneskene sine.

Noen av de viktigste egenskapene som en god vakthund kan ha inkluderer:

  • Intelligens - Gode vakthunder må være lydige og svare på minst de mest grunnleggende kommandoer, for eksempel sitte, legge seg ned, bli og hæl. I tillegg, Canine Intelligence Hjelper hunden din skille mellom truende og bare uvanlige stimuli.
  • Lojalitet - For å sikre at vakthunden din ikke vil bli en velkomstkomité, trenger du ham til å være usedvanlig lojal. Hans troskap til familien din må være klar.
  • Mot - Din hund må være modig nok til å møte fare som presenterer seg selv. Tenk på at hagen din sort kriminell er sannsynligvis omtrent dobbelt så stor som en 100 pund doberman eller shepherd - bare en modig hund vil være villig til å stå opp til slike trusler.
  • Territoriale instinkter - hunder som sterkt identifiserer med sitt hjem og er villige til å beskytte det fra inntrengere, er åpenbart bedre egnet for vaktarbeid enn de som ikke har noe imot overtredere.
  • Hengiven natur - alle gode vakthunder er fryktløse i fare, men beste vakthunder smelter inn i en wiggly haug med ansiktslukking kjærlighet når de er med sine mennesker eller klarerte venner. Du vil ha en hund som elsker når det er på tide å elske, og beskytter når det er på tide å beskytte.

7 Best Guard Hundaser: Topphunder for beskyttelse

Selv hunder av ukjente forfedre kan utføre beundringsverdig i en beskyttende sammenheng, men hvis du vil ha en hund som instinktelt beskytter familien din, bør du vurdere følgende raser i begynnelsen. De har bevist over tid at de er villige og i stand til å beskytte det du holder kjære.

Det er verdt å påpeke at de tre første raser på vår liste - tyske hyrder, Rottweilers og Doberman Pinchers & # 8212; sannsynligvis kombinere for å representere mesteparten av vakthunden nisje.

Dette er ikke akkurat overraskende; Tross alt er disse rasene 2, 9 og 14 Mest populære i amerikanske hjem. I tillegg viser de alle tre egenskapene du vil ha i en god vakthund.

Det er ingen garanti for at enhver hund vil handle på en beskyttende måte, med mindre han eller hun har blitt eksplisitt og profesjonelt trent til å gjøre det. Mens følgende raser vanligvis viser egenskapene som er viktige for en god vakthund, vil kloke eiere få profesjonell evaluering og råd før han stoler på hunden sin for beskyttelse av noe slag.

1. Rottweiler

Opprinnelig utviklet til besetnings storfe og følge soldater i kamp, Rottweilers Kontroller hver boks på vakthundens sjekkliste: De er en av de mest intelligente raser i verden, de elsker sine familier på en måte som virkelig er vanskelig å formidle, og de er klare til å møte noen trussel - det være seg en bjørn , nefarlig menneskelig eller støvsuger - uten et øyeblikks å nøle. Og de fleste er klare til å sikkerhetskopiere sin bluster hvis det er nødvendig.

Rotties er ikke ideelle for uerfarne hundeeiere, som de trenger en rolig, selvsikker "alpha."Mens intellektuelt uavhengig, er de følelsesmessig avhengige og ganske følsomme for eierens følelser. Rotties krever svært høye nivåer av både oppmerksomhet og mosjon, så de er ikke godt egnet for å tilbringe mye tid alene.

Rottweilers er på den kortere siden av vakthundstandarder, men deres fysiske kraft er både imponerende og umiddelbart åpenbart.

2. Tysk Shepherd

Tyske hyrder har blitt brukt av militære og politiorganisasjoner i flere tiår. De eksemplifiserer de fleste egenskapene som finnes i gode vakthunder, som de er intelligente, kjærlige og modige.

Shepherds er også fysisk imponerende, til tross for deres beskjedne kroppsvekt (relativt få hyrder overstiger 100 pounds).

Dels skyldes dette på grunn av deres lange, myke frakk, som overdriver sin størrelse, men de har også svært brede, dype kister og et sett med ører som er store nok til å hente grunnleggende kabel.

Tyske hyrder, som de fleste andre kjærlige, følsomme raser, krever god tid med og oppmerksomhet fra deres folk, ellers kan de utvikle atferdsproblemer. Du må også bruke mye tid grooming din hyrde og rydde opp de latterlige mengder hår de skur.

3. Doberman Pinscher

Opprinnelig oppdrettet til å følge skattemyndighetene, Dobermans Excel i de fleste beskyttelsesorienterte applikasjoner. Dobermans er veldig kjærlige, følsomme hunder, som også har brverten, størrelsen og imponerende utseende for å gjøre dem til en av de aller beste vakthundene som er tilgjengelige.

Dobermans er i samme størrelse klasse med rottes og hyrder, men de får mest mulig ut av deres størrelse med sine høye bygg og spisse ører. Dobermans er litt lettere på føttene enn disse andre raser, og de krever sannsynligvis litt mer plass og trener også.

I fare for å høres som en ødelagt rekord, Dobermans - som hyrder og rottes - er sensitive, kjærlige, lojale, intelligente og modige hunder som instinktivt tvunget til å beskytte sine hjem og familier.

4. Bull Mastiffs

Foto fra Flickr Bruker Maja Dumat.

Opprinnelig tenkt å avskrekke poachers, Bull Mastiffs har gitt beskyttelsestjenester til deres mennesker siden begynnelsen.

Bull Mastiffs viser de fleste av de samme egenskapene "Big 3" gjør: de elsker, kjærlige og utvilsomt beskyttende. Imidlertid er de ikke så klamrende som disse andre raser ofte er, og de krever mindre trening også.

Bull Mastiffs er veldig store, kraftige hunder, som ofte overstiger 110 pounds i vekt. Gitt kombinasjonen av deres størrelse og selvstendige natur, er de et dårlig valg for førstegangs eiere. I tillegg, mens disse er helt elskelige, kjekke hunder, har de en tendens til å kaste mye og produsere store mengder gass, noe som litt forstyrrer deres ellers-signifikante appell.

5. Giant Schnauzer

Giant Schnauzers er følsomme, men mangler intensiteten til noen av de andre gode vokteraser. Disse hundene er hengiven og elsker med sine familier, trenger rikelig med oppmerksomhet fra deres mennesker for å forbli lykkelige.

Giant Schnauzers er stolte, territoriale hunder, hvis størrelse bidrar til å gjøre opp for deres raffinerte utseende. De er faktisk ganske kraftige hunder, i stand til å effektivt forsvare sin familie.

Schnauzers er litt mischievous og veldig intelligent, så mens de kan være en glede for erfarne hundeeiere, er de ikke ideelle for nybegynnere.

6. Great Pyrenees

Mens de ikke er en prototypisk rase for personlig eller familiebeskyttelse, Great Pyrenees er velegnet for en rekke beskyttende sammenhenger. De var utviklet for å beskytte husdyr fra Coyoter og ulver, og nesten alt om deres personlighet og utseende peker på denne historien.

Great Pyreneene er uavhengige, lojale og modige hunder, med en tilsynelatende størrelse som vil skremme bare om noe kort av en isbjørn. De er kjærlige og milde med sin flokk (være den bestående av mennesker eller sauer), men deres avvikende natur kan gjøre dem utfordrende for første gangs hundeeiere.

Great Pyreneene har kanskje ikke følsomheten og behovet for menneskelig interaksjon som noen andre hunder gjør, men de er generelt søte og kjærlige, hvis det er litt avtalt.

7. Great Dane

Great Danes er gigantisk, følsomme og milde dyr, som knytter seg sterkt med sine mennesker.

De er ikke spesielt territoriale, defensive eller beskyttende, men de er klare til å handle for å beskytte sikkerheten til familien sin. Mens de fleste er "bare" i det 100- til 150 pund rekkevidden, nås eksepsjonelt store danskere 200 pund.

Mens kjærlig og rimelig velegnet for vaktarbeid, er gode danskere ikke et godt valg for nybegynnere, gitt sin kombinasjon av størrelse og intelligens. Men for de med tiden, kjærlighet og erfaring som er nødvendig, er store danskere bemerkelsesverdige hunder, som gir beskyttelse via deres utseende alene.

8. Belgisk malinois

Belgisk-malinois

Den belgiske Malinois er sannsynligvis favoritt rasen av profesjonell beskyttelse hundetrenere, og de er sannsynligvis den vanligste rasen som jobber for politi og militære enheter i USA.

Belgisk Malinois ligner overflødig små tyske hyrder, men disse hundene har enda mer intensitet og energi enn deres mer vanlige kolleger gjør. Men Mens dette gjør dem veldig godt egnet for heltidsarbeid, kan det gjøre dem litt av en håndfull for typiske familier.

Disse er ikke gode hunder for sofa poteter, og de er heller ikke egnet for familier som tilbringer mye tid borte fra hjemmet.

Men når det er matchet med en god eier eller familie, gjør belgiske Malinois kjærlige, lojale og dyktige følgesvenner. Og fordi de sjelden overstiger 80 pund eller så i vekt, er de litt lettere å huske og fôre enn noen av de andre raser som ofte brukes til å beskytte arbeid.

9. Nederlandsk Shepherd

Nederlandsk-Shepherd

Nederlandske hyrder har mye til felles med sine belgiske og tyske fettere, men De betraktes ofte som å være lettere å trene. De er litt sjeldne av Shepherd-standarder, noe som er synd, da de ofte lider av færre helsemessige problemer enn de andre.

Stående rundt 2 meter høyt på skulderen og nå bare 75 pounds eller så, Nederlandske hyrder er mindre enn de fleste tyske hyrder. Men mens de kan være litt på den lille siden, har de all intelligens, styrke og mot som trengs for vakthund eller beskyttelsesarbeid. De er også velegnet for å jobbe i en rekke klima.

Nederlandske hyrder kan være litt mistenkelige for fremmede, så Tidlig trening og sosialisering er avgjørende for eiere. Heldigvis tar de fleste nederlandske hyrder seg godt å trene og nyte å praktisere med eieren.

10. Cane Corso

Cane Corso

Selv om eierne vanligvis vet hvor søte og elskelige stokk corsos er, ville få mennesker bry seg om å stå tå til tå med en av disse gigantiske hjørnetenner. Disse hundene har et utrolig skremmende utseende, og de utmerker en rolig tillit som er imponerende å se.

Cane Corsos er store hunder, hvem Veier vanligvis rundt 100 pund eller så, men noen nå enda større størrelser. De står også opp til 27 tommer på skulderen og har store, imponerende hoder, som kombinerer å avskrekke mange ville-være trusler basert på utseende alene.

Cane Corsos er ikke et godt valg for nybegynnere eller familier som mangler tiden for å gi så mye trening som disse energiske hundene trenger. Og i motsetning til noen andre store raser som kan tilpasse seg leilighetslivet, trenger Cane Corsos et stort hjem og inngjerdet hage.

11. American Bulldog

American-Bulldog

Den amerikanske bulldogen er en sensitiv og kjærlig rase som vanligvis er sterkt beskyttende for sin familie.

Opprinnelig utviklet for å bidra til å kontrollere storfe, er disse hundene som modige som de er energiske, og de krever virkelig en vanlig jobb (selv om det bare patruljerer nabolaget med deg på din daglige jogge) for å forbli lykkelig og veloppdragen.

Amerikanske Bulldogs varierer ganske mye - de kommer i flere forskjellige "stiler" og kombinasjoner derav, og de varierer sterkt i størrelse. Små individer svinger rundt 50-pund mark, men store gutter og jenter kan overstige 120 pounds. De fleste er rundt 2 meter høye, men noen står 28 tommer på skulderen.

Amerikanske Bulldogs er ikke den mest intelligente rasen i verden, men de er vanligvis ganske enkle å trene. De trenger massevis av stimulering og trening, så de er ikke et godt valg for eiere som ikke vil dedikere god tid og oppmerksomhet til deres valp.

12. Bokser

bokser

Hvis du noen gang har sett en lykkelig bokserhilsen venner og familie, er det vanskelig å forestille seg at en slik haug med wiggly glede kan være en effektiv vakthund. Det er imidlertid akkurat det disse hundene ble opprinnelig avlet til å gjøre.

Boksere er litt på den lille siden av vakthundstandarder, så få veier mer enn 75 pounds eller så. derimot, deres imponerende fysiques og energinivåer bidrar til å gjøre dem ganske skremmende når de anser en slik stilling som er nødvendig. De er også smarte, enkle å trene og lojale, så de er egentlig velegnet for vakthundarbeid.

Boksere har A velfortjent omdømme for å være fantastisk med barn, og mange familier finner at de gjør gode kjæledyr - om de forventes å beskytte hjemmet og familien eller bare gi kjærlighet og følgesvenn.

1. 3. Bouvier des Flanders

Bouvier des Flandres

Den en-of-a-kind-utseende Bouvier des Flanders var opprinnelig utviklet som en herding hund, men de gjør fantastiske vakthunder også. Dekket i en myk, wiry frakk og mer ansiktshår enn en lumberjack, er Bouvier des Flanders også velsignet med en tykk, muskuløs bygning som hjelper dem tilbake, ville være fiender.

Ofte ansett en av de fineste arbeidsrasene i verden, trenger disse hundene en erfaren eier med en sterk, men likevel kjærlig og rettferdig, tilnærming. De utmerker seg på omtrent hver oppgave du kan ønske, og de er like komfortable i showet som de jobber med husdyr i feltene.

Bouvier des Flanders er en veldig kjærlig familiehund, som generelt er veldig mild med barn. Imidlertid er de litt mistenkelige for fremmede og krever tidlig sosialisering og lydighetstrening.

14. Beauceron

Beauceron

En vakt og herding rase med opprinnelse i Frankrike, Beauceron er en 80- til 100 pund hund som ser litt ut som et treveiskors mellom et lab, Doberman og Rottweiler. Som disse raser er Beauceron intelligent, hengiven og lojal, selv om de holder fremmede i større avstand enn de fleste laboratorier gjør.

Men mens disse hundene har mange gode egenskaper, de er bemerkelsesverdige for å være ganske sta. Dette, kombinert med deres uuttømmelige energibeholdere, kan gjøre dem vanskelig å trene - spesielt for nybegynnere hundeeiere. Beaucerons har også sterke byttedyr, så forsiktighet er garantert rundt mindre kjæledyr.

De fleste Beaucerons vil gjøre fantastiske vakthundene uten mye trening i det hele tatt, Men de vil kreve en pasient og dedikert eier hvis de forventes å utføre høyere nivåer av vakt eller beskyttelsesarbeid.

Som nevnt før, er disse ikke de eneste raser som kan utmerke seg i en beskyttende sammenheng. Det er rikelig med blandede hunder som fungerer bra i disse sammenhenger, så vel som andre ren-brede hunder, hvis individuelle personlighet gir seg til slike oppgaver.

Som alltid er hunder enkeltpersoner, som viser varierende evner og evner.

vakt hunderaser

Mest populære vakthunder i ulike u.S. Stater

Så langt vi vet, er det ikke noen harde data tilgjengelig om hvilke vakthunder raser som er mest vanlige i forskjellige stater. derimot, Din lokale sikkerhet har forsøkt å gi litt informasjon om dette spørsmålet ved å bruke Google Search Trends data for hver stat (bare klikk den linken for å lære mer om deres metodikk).

Sjekk ut resultatene av analysen i infografien nedenfor!

***

Styr du på en hund for å beskytte familien din? Min rottie synes å passe regningen og så noen, men jeg vil gjerne høre hvordan din Dobbie, Shepherd eller Magnificent Mutt bidrar til å holde deg trygg. Del historiene dine med oss ​​i kommentarene nedenfor.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 14 Beste hunder for beskyttelse + hva skal du se etter i en god vakthund